| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mer_ve

|
Tarih: Cum 30.03.2007 19:24 Mesaj konusu: müzik ağırlıklı takılmak |
|
|
| birkaç grup harici(mdb,opeth vs.)artık eskisi gibi uzun uzun çalan grupları görememek beni üzüyor..çoğu rock&metal dinleyicisi de böyle gruplardan sıkılıyor,hatta 'bu ne yav çalıp duruyolar.şarkıya geçmedi' gibi içler acısı yorumlar duyuyorum...bence rock ve metalin özelliği müzik ağırlıklı olması olmalı..aletleri adam gibi dinleyebilmek değil mi önemli olan?vokal olayı da bozulmakta,lead gitarist ve vokalin aynı olduğu gruplar parmaklar sayılıyor..metallica,pink floyd babaların kemikleri sızlıyor olmalı.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
ravenwoods Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Nov 28, 2006 Mesajlar: 756 Nerden: mekke-medine arası :)
|
Tarih: Cum 30.03.2007 20:33 Mesaj konusu: |
|
|
uzun uzun çalan çok grup var özellikle drone&doom karışımı yapan grupların bir parçası 25 dakika bile olabiliyor sorun olan bence uzun olması yada olmaması değil...''uzunluğu önemli değil işlevi önemli '' lafını anmama izin verirler umarım modaratörler. _________________ satanikkara metal grubuma zurnacı arıyorum !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Cum 30.03.2007 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
| ravenwoods demiş ki: | | uzun uzun çalan çok grup var özellikle drone&doom karışımı yapan grupların bir parçası 25 dakika bile olabiliyor sorun olan bence uzun olması yada olmaması değil...''uzunluğu önemli değil işlevi önemli '' lafını anmama izin verirler umarım modaratörler. |
uzun olanın işlevi de büyük değil midir zaten:D yanlış anlaşılmasın ama enstrümantal müzik diye birşey var yani. ne alakası var ki şarkı başlamıyo bi türlü. metal ve rockta zaten diğer müzik türlerinden farklı olarak sadece vokal değil bütün gitar olsun davul olsun klavye olsun aynı değerdedir. yani vokal olmuş olmamış şarkı uzun kısa o grupların bileceği iş... _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Cum 30.03.2007 22:13 Mesaj konusu: |
|
|
mer_ve, kaç grup dinledin? Bu şekilde kesin yargıya varmış olman için dünya çapındaki bütün grupları dinlemiş olman lazım.
Ama Dream Theater dinlemediğin ortada..
20 dakikaya gerek yok, 5 dakikalık şarkılarda bile tatmin olursunuz. Progressive dinle, doom dinle..  |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Cum 30.03.2007 22:15 Mesaj konusu: |
|
|
Şu Rock Müzik bölümünün hali içler acısı...
Bilmeden yorum yapmamak gerek,başka bir şey demiyorum. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred |
|
| Başa dön |
|
 |
mer_ve

|
Tarih: Cum 30.03.2007 22:43 Mesaj konusu: |
|
|
| aysu_ demiş ki: | mer_ve, kaç grup dinledin? Bu şekilde kesin yargıya varmış olman için dünya çapındaki bütün grupları dinlemiş olman lazım.
Ama Dream Theater dinlemediğin ortada..
20 dakikaya gerek yok, 5 dakikalık şarkılarda bile tatmin olursunuz. Progressive dinle, doom dinle..  |
gel senle biraz düşünelim..bişey hakında yorum yapmak için tüm grupları dinlemek gerekiyorsa hiç yorum yapmayalım o zaman?... yapan grup yok deriz belki norveçin bir dağ köyünde vardır değilmi?bu mu mantığın?progressive dinle,doom dinle diyosunda,verdiğim örneklere bak bir,ne tür grupları dinliyor olabilirim?solo azlığından şikayet eden insan hardcore dinlemiyordur değil mi?
yeni gruplar dedim,gidişat nereye onu kastettim,anlaşılmıyor galiba
parisienne moonlightı hiçbi şarkıya değişmem,ama enstrümental asla geriplana itilmemeli,bunu tartışmak için açtım..
ayrıca niye 20 dakkalık 30 dakkalık şarkılar yok demiyorum,mesele dakika değil,şarkının%kaçında sadece enstrüman olduğu..bazı kişiler uzunluk anlamış..yazık
insan tanımadıkları hakkında yorum yapmamalı,bunu bilir bunu söylerim..bir de okuduğunu iyi anlamalı... |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Cum 30.03.2007 23:25 Mesaj konusu: |
|
|
Sanırım sen beni iyi anlayamamışsın. Enstrümanı uzun uzun işleyen gruplar çok fazla, sadece fark edilmiyorlar..
Sana Dreamtone, Let It Flow ve Dimness Through Infinity isimlerini vereyim o halde. Üçü de Türk grubu.
Kasettiğim fazla derinlere inmeye gerek bile kalmadan, sadece küçük bir araştırma yaparsan bulursun. |
|
| Başa dön |
|
 |
mer_ve

|
Tarih: Cum 30.03.2007 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
| teşekkürler ama sadece sana endeksli söylemedim bazı arkadaşlar uzunluk anlamış..kitap okumamanın faydaları işte |
|
| Başa dön |
|
 |
Kount "Kültür&Sanat" mod

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1815 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Cmt 31.03.2007 6:21 Mesaj konusu: |
|
|
Müzikte vokalin anlam ve önemi konulu bir tartışma yaşadık yan odamdaki yurt arkadaşım ile geçenlerde. İşin sonunda vokal de bir enstrümandır. Nasıl ki iki gitarın yakaladığı uyum bambaşka bir şeyler katarsa, vokal-enstrüman uyumu da müziğe katkıda bulunur. Müzik büyü gibi bir şeydir, ve insandan çıkmayan seslerin biraraya gelmesinden oluşur. Fakat müziğe vokal veya söz veya benzer şeyler eklemek dinleyiciğinin müziğin içine kendisini koyabilmesine olanak tanır; konserlerde millet gitar melodisini mırıldanmaz, sözleri söyler. Sonuçta enstrümental müzik de güzeldir, fakat sözler, müzikle birleşirse, işte o zaman bir dünya yaratır.
Doğru algılayabildiysem (zira kafam şu anda yarım güçle çalışıyor) budur benim görüşüm. Algılayamadıysam gene budur. _________________ But who pulls the strings that you are attached to?
Who pours the gas that you are a match to? |
|
| Başa dön |
|
 |
metalcafe

Kayıt: Oct 20, 2005 Mesajlar: 875 Nerden: Karaborsa\\\'dan
|
Tarih: Pzr 01.04.2007 3:20 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşın kast ettiği müzikal yoğunluk galiba. Yeni gruplar konusunda bir yerde katılıyorum. Kulakta kalıcı bir kere dinledikten sonra mırıldanması çok basit parçalar çıkıyor son zamanlarda ortaya. Yada şunu kast etmiştir. Vokal sadece vokale eşlik eden parçalar. Soloları bile vokal yorumu ile aynı olan parçaları kast etmiş. Ancak genele vurmak yanlış. Yani bazı göze batan gruplar yüzünden popüler gruplar yüzünden böyle bir kanıya varılmamalı. Tabi birde olayın şu tarafı var basın ve medya hep bu gruplara yer veriyor ve diğer gruplara ulaşmak zor oluyor. Aslında bence soruyu daha ayrıntılı sormalısın. Yani sorduğun soru çok yere çekilebiliyor. Ben 2 tahminde bulundum bunu 20 taneyede çıkarırım. Ama biz bir yere çıkamayız. Daha aydınlatıcı olursan sanırım cevaplarada bu aydınlık yansır. _________________ Http://www.MetalCafe.Net |
|
| Başa dön |
|
 |
|