| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
tribal_enjeksiyon

|
Tarih: Prş 01.03.2007 22:10 Mesaj konusu: amatörler hakkında |
|
|
grupların yada kişilerin amatör yada profesyonel olduğu neye göre belirlenir... şimdi bakıyorum bir grup albüm yapmış profesyonel kısma geçmiş ama müzikleri hala amatör.. bide bakıyoruz adamlar güzel hatta mükemmele yakın müzik yapıyolar ancak albümleri yok amatörler kısmında bulunuyorlar..
burdan anlaşılıyorki albüm yaparsan profesyonel, albümün yoksa amatör.. sizce bu doğru mudur? merak ettim kafama takıldı... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Asmodeus_the_Demoniac

|
Tarih: Prş 01.03.2007 23:18 Mesaj konusu: |
|
|
grupların amatör yada profesyonel olmasını belli kriterler belirler.grubun albümüm olması (tabi yasal yollarla bir şirketten ) ve müzikten para kazanması lazım(bar grupları buna dahil değildir.)profesyonel olmamım kuralları kabaca bunlarıdır.yani müziğinin süper olması seni profesyonel yapmaz. _________________ Blood is the Life and it Shall Be Mine |
|
| Başa dön |
|
 |
KorayE "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pts 05.03.2007 6:43 Mesaj konusu: |
|
|
Eğer bu soru TurkRock'ta adı geçen kategorilerin nasıl belirlendiği konusunda sorulmuşsa; evet, sitede bir grubun amatörden profesyonele geçebilmesi için bandrollü bir albümü olması gerekiyor... bu bence birçok gereksiz tartışmayı ortadan kaldıran oldukça objektif bir yaklaşım.
Bunun dışında genel tanım olarak profesyonel ya yaptığı işten para kazanan/hayatını bununla sürdüren ya da işi belirli bir düzeyin üstünde yapan kişileri tanımlamak için kullanılıyor...
Ama albümü olan hatta piyasada belirli bir kitleye erişmiş birçok ismin düzey ve yaklaşımlarının amatör olduğuna katılıyorum... bence bu tanımlara çok değer vermeye gerek yok, müzik adına ortaya çıkarılan işleri iyi yapmaya gayret etmek lazım  _________________ www.myspace.com/korayergunay |
|
| Başa dön |
|
 |
kirikpena88

|
Tarih: Pzr 11.03.2007 20:46 Mesaj konusu: |
|
|
bence arkadaş aslında güzel bir konuya değinmiş. çok iyi müzik yapıpta bugün gündemden soyutlanan yada uzaklaştırılan nice insan var. ses ii müzik ii ama hep arka planda. haa eğer bir sıkandal varsa yada paran sen bir numarasın hemen albüm çalışmları imaj makerlar falan filan. ya adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz çivisi çıkmış herşeyin. nerde bir cem karaca barış manço moğollar yavuz çetin vs vs.... daha çok bunu gibiler. şimdi eline gitar alan iki saç uzatan sakal bırakan çıkıooo ben sanatçıyım diye ortalığa.. bukadarda sert konuşurum işin içinde müzik varsa... saol kardeşş bu form için........... _________________ <div>yükselmenin en alçakcası zayıfların üstüne basarak yükselmektir.....
GİDENİN ARKASINDAN GELEN GİDENİ BULACAK MI ZANNEDİYORSUN? |
|
| Başa dön |
|
 |
deniz_m

|
Tarih: Cum 30.03.2007 20:57 Mesaj konusu: |
|
|
evet katılıyorum mesela ben demo dinlemekten bıktım.artık çağlar abiden bi albüm istiyorum.çağlar inan,masis ve umuta sesleniyorum abi bi albüm yapın valla susuarım o zaman....neyse ya evet çokk haklısınız.herşey albümde bitmiyor. _________________ Denİs |
|
| Başa dön |
|
 |
snriony

|
Tarih: Çrş 11.04.2007 23:48 Mesaj konusu: |
|
|
valla profosyonellerin kimisi hakikaten iyi değil piyasada boşuna yer kaplıyorlar ancak isim vermek doğru olmaz. bu arada amatör grupların da cılkı çıkmış durumda gitar bas davul vokal tamam abi grup kuralıma döndü iş. valla zor yani amatör gruplara destek güzel bişey ama iyice üç akor bi şarkı yapan amatör arkadaşların da kendilierine bi çeki düzen vermesi lazım yoksa ilerde profosyonel olarak anılıcaklar belki ve onlar da bu piyasada gereksiz yer kaplayacaklar _________________ Panzer-Gitar
www.myspace.com/panzer2007 |
|
| Başa dön |
|
 |
Kount "Kültür&Sanat" mod

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1815 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Prş 12.04.2007 0:46 Mesaj konusu: |
|
|
İki kategoriye ayırmak mümkün, sorunun sorulduğu çerçevede.
İlki, daha önce belirtilmiş ayrım. ''Profesyonel grup'' en azından bir adet albümü piyasaya sürülmüş olan, iyi ya da kötü piyasanın içerisine girmiş olan gruptur; amatör gruplar daha çok tanınma ve bir şekilde bir albüm biraraya getirme çabası içindedirler.
İkincisi ise, şayet enstrüman kabiliyeti/içerik/vs. ise, bazı grupların o konuda amatör kalması çok daha iyi olabiliyor; amatör günlerindeki özünü parayı görünce terk etmeye kalkmadıkları takdirde, çok büyük işler çıkartabiliyorlar. Tam tersi de mümkün. _________________ But who pulls the strings that you are attached to?
Who pours the gas that you are a match to? |
|
| Başa dön |
|
 |
deniz_m

|
Tarih: Prş 12.04.2007 21:50 Mesaj konusu: |
|
|
!!snriony!! katılıyorum sana..işi gücü olmayan,biraz rock dinleyen,bi enstruman çalan herkesin yapabileceği bişeyler haline geldi.bence profesyonellerde artık profesyoneliz havasındalar.amatörler de ise çok öyle gereksiz kişiler ancak hakkını verenlerde var.... _________________ Denİs |
|
| Başa dön |
|
 |
doominsert

|
Tarih: Cum 13.04.2007 13:49 Mesaj konusu: |
|
|
bence gece gündüz müzikle yatıp kalkan ve üreten bi kişi profesyoneldir. _________________ www.doominsert.tr.cx |
|
| Başa dön |
|
 |
metalik_gri

|
Tarih: Çrş 18.04.2007 16:25 Mesaj konusu: |
|
|
ülkemizde amatör grupların hangi şehirden çıktığı bence konu üzerindeki önemli bir etmen.
bana göre bu işe en iyi zemin hazırlayan şehir etnik yapısıyla ankaradır.
daha küçük ve gelişmemiş şehirlerimizde kurulan gruplar genel olarak katıldığı yarışmalarda edindiği başarılar sayesinde duyurmuştur kendilerini.
gerçi bu konuda internet de önemli bir köprü görevi görüyor müzisyen ve dinleyiciler arasında.çoğu zaman şarkılarına ulaşamadığımız grupları tek clickte dinleme imkanına sahip oluyoruz.
o yüzden hiç değilse kendi yaşadıımız ülkedeki yeraltı patlamalarını desteklemeliyiz ki gelecekte müzik adına daha iyi gelişmeler kaydedelim. |
|
| Başa dön |
|
 |
_aden_

|
Tarih: Cum 20.04.2007 14:07 Mesaj konusu: |
|
|
Açıkcası bandrolü olup da hiç bir işe yaramayan tonla grup var..
Sonuçta müzik adı altında yapılan işler..Müziğe bakarım amatör olup olmamasına değil.. =)
önemli olan amatör olup olmamak değil müzik adına yapılan işlerin ''kaliteli'' olması ...  |
|
| Başa dön |
|
 |
pasakliKontes

|
Tarih: Cum 27.04.2007 1:50 Mesaj konusu: |
|
|
| müzik için müzik yapan müzisyenlerin albüm gibi bir kaygısı yoktur..onlar enstürmanlarını müziklerini keşfetmek adına durmadan üretirler ama piyasa adına müzik yapanlar bi an önce albümüm çıksın diye harala gürele şarkı yaparlar yaptıklarını sanarlar satın alırlar vs. tabi tüm albüm yapanları buna dahil etmemek gerek.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|