Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Uğur Polat
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Uğur Polat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
nervous

MesajTarih: Cmt 16.08.2003 21:13    Mesaj konusu: Uğur Polat Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar Uğur POLAT hakkında konuşuyuoduk gerçi iki kişiydik ama bu topic i açmaya gerek duydum en son Uğur POLAT ın yeni bi projede yer alıp almadığı konuşuloyodu bilgisi olanlar anlatsın girişi de HEPYEK ten yapıyorum
karizması ve sesiyle gerçekten çok mu etkileyici birisi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hepyek

MesajTarih: Sal 19.08.2003 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok teşekkür ederim bende bugün yanayana dıgıturk sahibi birini arıyordum neden mi?20.30 da bütün kapılar kapalıyıd sınematurk kanalındaydı maalesef bulamadım...o film cd kayıdı var mı?bundan haberin var mı nervous?
hepyek

MesajTarih: Sal 19.08.2003 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arada yeni bilgilere ulaştım onları gönderiyorum uğur polat hakkında...yeni film 2003-2004 sezonunda gösterime girecek müjdeler olsun... Bir arayış içinde yollara düşen, bir gizemin peşinde sürüklenen, gerçeğe giderken gerçeküstünden geçen kişilikler... Ömer Kavur’un olgunluk dönemi sinemasını sarmalayan gizemli hava, yeni filmi "Karşılaşma"ya da egemen. Bozcaada’nın sert rüzgarıyla gizemin sisi dağılır gibi olsa da beliren gerçeklik mucizevi bir anlam taşıyacak... Kavur’un Macit Koper ile birlikte yazdığı senaryo daha gerçekleşmeden ne göreceğimizi tahmin edip biçemimizi ona göre belirledik okuduğunuz gibi!
Usta yönetmen, Uğur Polat, Lale Mansur, İsmail Hacıoğlu ve Çetin Tekindor’un başlıca rolleri üstlendiği filmin çekimlerini Bozcaada’da sürdürüyor. Görüntü yönetmenliğini bol ödüllü Ali Utku, sanat yönetmenliğini ise ressam Selma Gürbüz yapıyor.
"Karşılaşma" adı aynı hastalıktan mustarip ama tamamen farklı dünyalara ait iki adamın hastanede tanışıp beklenmedik biçimde dost olmalarından kaynaklanıyor. Ancak bu "karşılaşma" Kavur’un deyişiyle "kahramanlarımızın yazgılarının kesiştiği ve de örtüştüğü sıra dışı durumların yer aldığı, tuhaf bir arayışın öyküsü"ne evriliyor. Oğlunu bir kazada yitiren mimar Sinan (Uğur Polat), kumarhane işleten Mahmut’un (Çetin Tekindor) ölüm üzerine Bozcaada’ya gidiyor. Orada dul bir kadın olan Aslı (Lale Mansur) ve oğlu Osman’da (İsmail Hacıoğlu) özlediği aileyi buluyor...
Mahmut’un sahibi olduğu kumarhane dekoru içinde, iki sahne arasında hazırlık yapılırken Kavur ile geçmişe dönüp sinemamıza bir göz attık. Eurimages fonundan alınan destekle gerçekleşen proje 2003 - 2004 sezonunda gösterime girecek. Türk sinemasının zor duruma düştüğü 80’li yıllarda en iyi yapıtlarını vermeyi başaran Ömer Kavur, dünü ve bugünü kıyasladıktan sonra "Bu parayı bulmasam filmi çekemezdim," diyor. Buna rağmen -kısmen Bozcaada’daki şiddetli rüzgarın da etkisiyle- daha masraflı olduğu için sesli çekim yapmamayı tercih etti. Visconti’yi örnek alarak dublajın avantajlarından yararlanacak.
"Eskiden bir filmi ben 35 - 40 kutu negatif ile çekerdik, şimdi 100 - 150 kutu negatif kullanabiliyoruz. Müthiş bir ışık zenginliği geldi. Kameralar çok gelişti. Post production işlemlerini dışarıda yaptırabiliyorsunuz. Yalnız bu imkanlar maliyeti arttırdı.
Eskiden toplam on on iki kişilik ekiplerle hareket ediyorduk. Şimdi yalnız kamera ışık yedi sekiz kişiden oluşuyor. Bir görüntü yönetmeni bir filmi 1000 dolara çekiyordu, kamerasıyla birlikte geliyordu. Şimdi en az 15 - 20 bin dolar alıyor. Çekim süresi 45 - 50 güne çıktı. Bunlar olumlu gelişmeler. Ama zaman zaman ‘Acaba ben kalabalık bir ekiple mi çalışıyorum?’ diye soruyorum. Eskiden daha mobildim, daha çabuk hareket edebilirdim. Şimdi oturup bekliyorum. Biraz yadırgıyorum ama aslında daha sağlıklı bir durum. Nitekim o zaman yaptığımız filmlere ‘güzel fikir, güzel konu, güzel de çekmişsiniz ama ne kötü kopya’ denildi. ‘Ne kötü ses’ denildi. Şimdi öyle bir problem kalmadı.
Ama nerede bir gelişme yok derseniz; o zaman yüz küsur film çekiliyordu. Bunlara alternatif yapılan filmler vardı. O canlı sanayii yok. Ciddi bir eksiklik. Türk sineması yüzünü kaybediyor demek ki. Yerine başka bir sinema canlanıyor: Amerikan sineması. O bakımdan çok filmin yapıldığı -kötü olsa bile- bir zamanı savunurum. Çünkü o sinemaya alternatif Yılmaz Güney çıktı, Metin Erksan çıktı. Halit Refiğler, Atıf (Yılmaz) Ağabeyler çıktı. Sonra bizim kuşak geldi. Çünkü canlı bir sektör vardı. Bugün artık hareket edemiyoruz. Ben parayı bulamasam bu filmi yapamazdım."

Geçmişini arayan adam
Çetin Tekindor, "Karşılaşma"da rol almayı bir Ömer Kavur filmi olduğu için kabul etti: "Mahmut kendi kurallarını oluşturmuş bir insan. Karanlık sezgileri olan, aydınlık sezgilere pek aldırmayan biri. Kendisiyle ve geçmişiyle hesaplaşıyor".

Kamera sesini özledi
Artık sesli çekim yapıldığı için kameranın sesini özleyen Uğur Polat, Sinan’ı "Çıktığı yolculukta hiç hedeflemediği bir finale ulaşıyor. Müthiş bir değişim içine giriyor. Oynadıkça daha da oturuyor, sürprizlere açık bir karakter," diye tanımlıyor.
JeanPaulSartre

MesajTarih: Çrş 20.08.2003 7:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeditepe İstanbul dizisindeki Ali karakteri unutulmazdı... Yusufu da unutmamak lazım..Balatlı filozoflardı onlar...
Başa dön
nervous

MesajTarih: Çrş 20.08.2003 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

HEP YEK o konu hakkında maalesef bilgim yok ama bi iki dükkana sordum sanırım varmış film hakkında ben de bi şeyler duydum hatta duyduklarımı sana mailleyecektim ama sanırım gerek kalmamış Laughing Laughing
sen de saol bilgiler gerçekten faydalınalısı bu arada resimin de çok hoş olmuş kardeş
Başa dön
nervous

MesajTarih: Çrş 20.08.2003 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya HEPYEK bi de mail adresini yazabilir misin?
Başa dön
hepyek

MesajTarih: Çrş 20.08.2003 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet ali karakteri üsütne baya konuştuk eski forumda,yalnız yusuf ne bileyim pek yakın değildi,bazen eski köprüde şarap içince iyi parçalıyordu,ama ali daha bir yaşamış,daha bir güzel duruyordu ahayat karşısında,yanılmıyorsam bir iki bölümde de hocası çıktı karşımıza işte gerçek filozof oydu bence...
hepyek

MesajTarih: Çrş 20.08.2003 14:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugün kü radikal gazetesinden mutlaka bir tane edinin,yeni sezonda çıkacak olan türk filimleri tanıtılıyor,içlerinde çok başarılı olmaya aday filmler var,örneğin derviş zaim'in çamur'u.Bu arada karşılaşma'dan da söz ediliyor,film ekimde gösterimde...
hepyek

MesajTarih: Pts 25.08.2003 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evimdeki tv.de dış anten yok,tv üsüt antenle izlemeye çalışıyorum onunlada kanal d çok kötü ve izleyemiyorum üzgünüm Confused
soulatabyss

MesajTarih: Pts 25.08.2003 19:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İstanbul-Yeditepe süper bir diziydi,bitmesine üzülmüştüm.Uğur Polat'ın oyunculuğu da göz dolduruyordu elbet...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
sasha

MesajTarih: Çrş 27.08.2003 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istanbul yeditepeyi izleyememiştim malum öss zamanlarıydı,şimdi tekrarı var hergün trt int de ne diim insanın içine işleyen bi dizi,en çokda ali karakterindeki uğur polat,çok ii bi oyuncu,yeni sezonda kanal d deki bi dizide var,yeditepe istanbul ekibinden bi kaç kişi daha var sanırım
hepyek

MesajTarih: Sal 09.09.2003 14:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet kanal d'de dizi başladı,sultan makamı;yalnız uğur polat iki defa kısa görünmelerle başladı korkarım böyle devam etsin,repliklerine görede anladığım yedirtepe istanbul'daki rolünün değişijk bir versiyonu;dizi de ayrıca bir güzel...takip edin p.tesi günleri 23.15 de...Ruhi sarı parlıyor artık...
soulatabyss

MesajTarih: Cum 26.09.2003 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sultan Makamı'nın bir bölümünü izleyebildim ama anladığım kadarıyla İstanbul Yeditepe'dekinden pek farklı bir rol değil Uğur Polat'ın oynadığı.bir iki kişi daha var aynı diziden.İstanbul Yeditepe'yi aratır mı bilmiyorum ama güzel bir diziye benziyor...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
hepyek

MesajTarih: Cmt 27.09.2003 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet konu olarak mahallede geçiyor,hatta dizinin çekildiği yerde aynı semt,balat'ta çekiliyor istanbul'da,yalnız burda uğur polat biraz daha sakin gibi,ayrıca bir hayat kaçkını gibi...
nonname

MesajTarih: Cum 03.10.2003 15:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm herkese bende uğur polatla ilgili araştırma yaparken farkettim siteyi ve forumunuzu.bence sevda sokağı biraz daha pasif bir dizi olarak kalıyor yedi tepe istanbula göre.ama uğur polatın rolü gittikçe daha aktif ve daha hoş bir hale geliyor.ee ne de olsa uğur polat bu!
Başa dön
hepyek

MesajTarih: Cum 03.10.2003 16:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hoşgeldin foruma,evet ama ben 2 haftadır kaçırıyorum diziyi,tekrarı verilen bir gün yok galiba,eee ne kadar uğur polat o kadar keyif Laughing
hepyek

MesajTarih: Cmt 04.10.2003 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

v karşılaşma altın portakal'da en iyi film seçildi,uğur polat bireysel olarak ödül alamadı ama olsun...
nervous

MesajTarih: Cmt 04.10.2003 20:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sana da selam
dizi yeditepe ye göre vasat biraz ama yine de iidir ne de olsa Uğur POLAT In imzası var altında
Başa dön
nonname

MesajTarih: Pts 06.10.2003 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben zaten o filmin bir şekilde ödül alacağını tahmin etmiştim.bu adam mükemmel bir oyuncu.tek kelime ile harika.bu arada aranızda uğur polatın mail adresine sahip olan var mı?[/img]
Başa dön
nonname

MesajTarih: Pts 06.10.2003 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Umut biziz,Biz geleceğiz!
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız