Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Linux
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Linux
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Teknoloji dünyası
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Sal 07.11.2006 11:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aykan80, WinXp yi tamamen kaldırmana da gerek yok aslında. Diskini zaten ikiye böldüğün için 10 gb lık alan Linux için yeterlidir. Herhangi bir sorun da olmaz. Alışma devresini atlatıncaya kadar XP yi kaldırma ve Linux'a küsmemek için güzel ve kullanışlı olan Kubuntu* yu kur 10 gb lık yere.

Kubuntu hem Windows a alışkın kullanıcılar için dumur etkisi yapmaz hem de kurulumlar ve paket yönetimi oldukça rahattır. Bu arada işin olduğu zaman Xp den de işini görmüş olursun.

Açılış ayarlarında Linux'u mu açayım Xp'yi mi açayım diye soracaktır sana. Sen keyfine göre istediğini açarsın. Zaten alışınca sanırım XP yi istemeyeceksin makinanda.

* Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı.

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
aykan80

MesajTarih: Sal 07.11.2006 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim, yakın zamanda bir şeyler deneyeceğim
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 22.01.2007 15:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Linux ile ilgili tüm yazıları tek bir başlık altında toplamamız uygun olacaktır. Diğer benzer başlıklar temizlenmiştir. Lütfen bu başlıktan devam ediniz.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
rocksurfer

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz daha Linux tabanlı Türk işletim sistemi Pardus'un reklamını yapalım Smile

Denedim , gayet hızlı .Üstelik ücretsiz...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba ,

ben de harddiski bölüp linux işletim sistemi yükleyeceğim ama tam karar vermiş değilim hangisini yüklemem konusunda.tavsiyede bulunabilir misiniz?
rocksurfer

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 1:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ubuntu 6.10 ya da Pardus 2007 düşünüyorum.Ubuntuyu henüz denemedim , denedikten sonra karar vereceğim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Pts 12.03.2007 9:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni tanışacak olanlara kesinlikle Ubuntu'yu tavsiye ederim. Yormaz, üzmez, eğlencelidir Wink

Darius_Miles, kurup cılkını çıkarana kadar inceleyip bakacağım diyorsan 10 gb lık bir alan ayırman yeterli olur. Özellikle bir takım ticari ya da Linux'ta karşılığı olmayan olmazsa olmaz programların yoksa kesinlikle bir süre sonra Ubuntu'ya toptan geçiş yaparsın Wink

Pardus 2007 sürümünü denemedim. Önceki sürümlerinde çeşitli paket hataları almıştım, bir daha da kurmadım. Ama özellikle Kubuntuyu tavsiye ederim. (Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı)

Başa dön
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 13.03.2007 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o kadar iddialı konuşuyorsun yani ? Smile
tavsiyen için sağol.biraz kurcaladıktan sonra yorumumu yazarım.
the_fear

MesajTarih: Cum 23.03.2007 20:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

futurist demiş ki:
Yeni tanışacak olanlara kesinlikle Ubuntu'yu tavsiye ederim. Yormaz, üzmez, eğlencelidir Wink

Darius_Miles, kurup cılkını çıkarana kadar inceleyip bakacağım diyorsan 10 gb lık bir alan ayırman yeterli olur. Özellikle bir takım ticari ya da Linux'ta karşılığı olmayan olmazsa olmaz programların yoksa kesinlikle bir süre sonra Ubuntu'ya toptan geçiş yaparsın Wink

Pardus 2007 sürümünü denemedim. Önceki sürümlerinde çeşitli paket hataları almıştım, bir daha da kurmadım. Ama özellikle Kubuntuyu tavsiye ederim. (Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı)

Ubuntu'dan daha iyi Linux türevleri de vardır.

Mesela Mandrake (yeni ismi ile Mandriva). İleri de Mandriva da kullanabilirisniz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Teknoloji dünyası Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4
4. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız