Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Air
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Air
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
dennischambers
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 10:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deadly demiş ki:
Arkadaş sevdiğiniz gruplarla ilgili sadece şarkılarının dışında biraz daha bilgi verin ki biz de aydınlanalım Wink Mesela tarzları nedir, kaç kişilerdir, hangi ülkedendir vb.

Hayhay efendim elimden geldiğince bilgi vermeye çalışıyım bu grup hakkında ben Smile

Fransız bir grup olan Air 98 yılındaki Moon Safari albümüyle geniş kitlelere ulaşmayı başarmış ancak öncesinde 97 yılında çıkardıkları Premiers Symptomes Ep'yle (ep: uzun 1 parça yahut 3-4 parçadan oluşan album veyahut daha anlaşılır nitelikte 45'liğin modern versiyonuda denilebilir) Fransa'da kült dinleyici kesimine sahip olmuş daha sonrasında da zaten bu ep'deki parçaların yer aldığı Moon Safari albümünü yayınlamışlar ve başarıyı yakalamışlardır dünya çapında bu albümle.
(Modular Mix, le Soleil est Pres de Moi, j'ai Dormi Sous L'eau Premiers Symtomes'deki parçalardır daha doğrusu singlelardır.)
Daha sonraları Moon Safari ile yakaladıkları başarı sayesinde Premiers Symtomes'i tekrardan yayınlamışlardır.
2000 yılına gelindiğinde dünya çapında en çok bilinen ve sevilen parçaları olan How Does It Make You Feel'in yayınlandığı albüm olan 10.000 Hz Legend'i çıkardılar.
Daha sonraları 2003 yılına gelindiğinde fazla tutmayan ve başarılı sayılamıyacak albümleri olan City Reading'i yayınladılar ve birçok Air Fanı tarafından tepkiye maruz kaldılar
2004 yılında yapılan eleştirilere kulak tıkayıp biz hala sağlamız dercesine Talkie Walkie isimli albümlerini çıkarttılar ve nerdeyse bana göre How Does It Make You Feel'in en iyi Air parçası yakıştırmasını yerle bir edecek Cherry Blossom Girl'i da bu albümde yer verdiler.(birçoklarına göre en çok sevilen parçaları ve en iyi parçaları Cherry Blossom Girl'dir ama bana göre değil Smile )

Grubun birçok takipçisi tarafından 70'lerin tadını yakalamalarını sağlayan bir ambient grubu olarak görüldüler. Tarzları olan ambient'i Brit ve American yakıştırmalarından kurtardılar.Trip Hop olarakta yorumlanabilir tarzları). Birçoklarımıza Göre Efsanevi Prograssive Rock grubu olan Pink Floyd ve Almanların o ünlü işçi gücü Kraftwerk'in bir karması olarak yorumlandılar. 90ların sonlarına doğru Massive Attack'la beraber en çok sükse yapan grup olmayı başardılar dünyada.

Grup esas olarak iki kişiden oluşmaktadır. Bunlar;
-Jean Benoit Dunckel
-Nicholas Godin'dir.
Çalışmalarında başka müzisyenlerede yer verseler de grup iki kişiden oluşmaktadır.

En çok bilinen parçaları ise;
How Does It Make You Feel, Cherry Blossom Girl, Playground Love, Empty House, All I Need, Sexy Boy şeklinde sıralanabilir...

Ayrıca grup 2007'de yani bu sene yeni albümleri olan Pocket Sypmhony'i çıkaracaklarını açıkladı. Bu albümde yer alan parçalar ve albümün altyapısı hazır durumda aksilik olmaması durumunda Mart ayında raflarda görebilecekmişiz bu albümü ve albümde One Hell Of A Party'de vokal desteği olarak Jarvis Cocker'i, Somewhere Between Waking And Sleeping'de ise Neil Hammond'u vokal desteği olarak görecekmişiz.

Albümde de yer alacak parçalar sırasıyla;

1.Space Maker
2.Once Upon a Time
3.One Hell of a Party
4.Napalm Love
5.Mayfair Song
6.Left Bank
7.Photograph
8.Mer du Japon
9.Lost Message
10.Somewhere Between Waking and Sleeping
11.Redhead Girl
12.Night Sight

şeklinde olacakmış...

Saygılar ve Sevgiler....
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
-comeondieyoung

MesajTarih: Pts 12.02.2007 1:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Air gerçekten süper bir grup ya. Radiohead'in Kid A albümünün çıktığı yıllarda Tvde rastladım onlara zaten onlarda o zaman ünlü olmaya başlamışlardı. 2000ler . Böylelikle garip başlayan bir müzik akımının içinde bulduk kendimizi diyebilirim. 2000lere girdiğimizin farkına vardık çıkan bu tuhaf gruplar ve albümler ile Smile

Suelen Gitar
-------------------------------------
www.myspace.com/suelensite
--------------------------------------
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Metallic-Aga-Return

Nerden: veya kim oldugum önemli degil önemli olan amaçlarým görüþler

MesajTarih: Sal 20.02.2007 15:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

IsKeLeToR demiş ki:
Bach-Air parçası vardırki...Gözlerinizi kapatıp gökyüzünde resmen süzülürsünüz...Tarifi mümkün olmayan bir his..Hairka duygu...
Bach ın önünnde diz çöküyorum...

abi o degılde toccata de fugie yi tek gecerım bir sarkı bu kadarmı gızemli olur ınsannı ordan oraya suruklıyen muthiş bir eser bach ın onunde egiliyorum
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 12:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Once upon a time in guzel klibi icin

http://www.youtube.com/watch?v=L6INvkUrrPg
aysu_

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kliplerini ilk izlediğimde "Radiohead mi bu?" dedirten, ama vokal başladığında bu düşüncemi bi anda silip atan dinlendirici grup. Smile Gözlerimi kapatıp uzaklaşmak istediğimde Radiohead ya da Air dinliyorum artık.
Başa dön
Blackie_Lawless

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 19:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Air ve Röyksopp favori gruplarımdır.Beni rocktan bir dönem tamamen uzaklaştırmayı başaran iki mucize grup kanımca Smile
Başa dön
dennischambers

MesajTarih: Sal 13.03.2007 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eh evet benide dinlediğim genel tarzlardan dönem dönem uzaklaştırır bu grup...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
-comeondieyoung

MesajTarih: Çrş 14.03.2007 15:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cherry Blossom girl'i fashion tv fon müziği yapmış Smile
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Çrş 14.03.2007 18:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

-comeondieyoung demiş ki:
Cherry Blossom girl'i fashion tv fon müziği yapmış Smile
Evet yillardir goruyorum , duyuyorum ayni sarkiyi hos olmus yanliz , iyi secim Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
ozzyyyy

MesajTarih: Cum 16.03.2007 0:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Virgin Suicides filminin soundtrack albumunde imzalari vardir ki iyiki vardir yaptiklari muzikler filmi tek basina goturmus ve tabiki playground love ne muthis sarkidir ya !! bu arada filmide oneririm Smile Smile
Başa dön
-comeondieyoung

MesajTarih: Cum 16.03.2007 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O filmi seyretmiştim ama ne air'i ne film'i hatırlıyorum Smile
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Prş 22.03.2007 16:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Su siralar turkiyeye yaz ayinda ugrayacaklari soylentisi dolasmakta = ) net aleminde
dennischambers

MesajTarih: Cum 23.03.2007 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazın geleceklerine dair bir haber var evet işin ilginci sadece tek şehirle kalmayacak 4 şehire birden gideceklermiş Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere eğer gerçekleşirse çok müthiş olacağını düşünmekteyim şahsen ben iki kez seyredebilme lütfuna ermiş olacağım Smile
pj_harvey

MesajTarih: Cum 23.03.2007 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Umuyoruz ve beklemekten baska bir caremiz olmamakta = (
aysu_

MesajTarih: Pts 26.03.2007 16:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

16 Temmuz İstanbul konseri haberi çıkmıi last.fm'de. Kaynak belirtilmemiş, bilgisi olan var mı? Smile
Başa dön
dennischambers

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 13:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Organizasyon açıklama yapmış ancak yer mekan fiyatlar filan belirtilmemiş. Ankara İzmir işide olabilirmiş daha belli değilmiş vs. diye duyumları aldım bende.
aysu_

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kesin olduğunu öğrendim ben de. Bu sene içinde gelecekler ama yer ve zaman açıklanmamış.
Başa dön
pj_harvey

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 22:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nereden ogreniyorsunuz acaba?Hani emin olmak istiyorum... = )
aysu_

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 22:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslına bakarsan bu bir duyumdan ibaret. Ama benim sağlam duyumlarım var. Smile
Başa dön
dennischambers

MesajTarih: Prş 29.03.2007 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pj_harvey demiş ki:
Nereden ogreniyorsunuz acaba?Hani emin olmak istiyorum... = )

Yabancı dille yayın yapan güvenilir siteler bu duyuruları veriyor dostum, bunu gören arkadaşlarda bizi uyarıyor veyahut, organizasyonda görevli olabilecek arkadaşların şirketten direk aldıkları duyumları bize aktarmasıyla ulaşabiliyoruz bunlara...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız