Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
aysu_

MesajTarih: Cum 09.03.2007 13:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadirdinkci demiş ki:
herkes kendi çıkarında(bir kaçı hariç) yani piyasa müziği yapıyorlar...
bi arabeskçide ŞEBO dinliyosa bunda bi problem war demektir..
peki siz nasıl düşünüyorsunuz!!!

Yapmayın, bu cümle şimdi hangi akla hizmet.. "arabeskçi" dediğiniz kesim Türkçe rock dinliyorsa, bunda müzisyen ya da dinleyicileri mi "suçluyorsunuz"?
Asıl "piyasa" sizsiniz o zaman.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
a7x_aLemci

MesajTarih: Cum 09.03.2007 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turk rockta sadece pentagram kurban ve demir demirkan ı ganırım o kadar
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 09.03.2007 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

malt da ii bence
dark_and_shadow

MesajTarih: Cum 09.03.2007 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ogün sanlısoy,pentagram,dd,şebo kurban var aslında kaliteli isimler
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 0:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dorina da süper seviyom o grubu Wink
metalcafe

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 1:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aysu_ demiş ki:
kadirdinkci demiş ki:
herkes kendi çıkarında(bir kaçı hariç) yani piyasa müziği yapıyorlar...
bi arabeskçide ŞEBO dinliyosa bunda bi problem war demektir..
peki siz nasıl düşünüyorsunuz!!!

Yapmayın, bu cümle şimdi hangi akla hizmet.. "arabeskçi" dediğiniz kesim Türkçe rock dinliyorsa, bunda müzisyen ya da dinleyicileri mi "suçluyorsunuz"?
Asıl "piyasa" sizsiniz o zaman.

Hayır arabeskçi rock dinlemiyor. Duman şu an en çok dinlenen gruplardan biri. Müslüm Gürses ile düet yapıyor. Şimdi bana dinleyiciler suçlu deme. Bu dinleyicileri böyle saçma bir müziğin eşiğine getirenler gruplardır. Müzisyenlerdir. Dinleyici kaliteside tabi bu tür kalitesizleri piyasa yaptıgına göre bizim dinleyici kitlemizde kalitesiz.

Şebnem Ferah, Teoman, Manga vs grupların uzaktan yakından rock ile alakası yoktur. Biraz rockun geçmişinden bugüne doğru gelirseniz bunların yaptıklarının alakasnın olmadıgını anlarsınız. Ya Şebnem Ferah ben yıllar önce Sen sigara dumanın altında parçasıyla hatırlıyorum Pop yapıyordu. Özlem Tekin bununda rock ile alakası yok.

Ha bana kalırsa Kral TV'ye parasıyla clip kiralayan Kral TV'ye çıkan hiç bir grup rock değildir.
metalcafe

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 1:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca bu konuşarak programıda saçmalığın daniskasıdır. Anadolu Rock diye bir olay yoktur. Rock müziğin kökeni bellidir. Anadolu folk Rock olabilir bir ihtimal. Fakat Anadolu Rock diye birşey olmaz. Sıçmayın şu müziğinde içine. Magazin programlarına çıkan insanlara rocker diyorsunuz, Duman'a rock grubu diyorsunuz benim aklım hayalim duruyor. Duman iyi bir sound yakaladı ama arabesk ile ilişkilendirerek kaybetti. Aynı şekilde Çilekeşte rap rock kardeştir saçmalıklarına girip prim yapmaya çalıştı diye güzel soundu olmasına rağmen kaybetti. Mor ve Ötesi alternative rock yapıyor mesela bunu inkar etmiyorum. Ama onlarda beceriksiz neden avrupada bir tane albümü satıyormu hayır! Ama biz gidip avrupalı rock grupların albümlerini alıyoruz. Yada ne bileyim Kurban gibi sert ve özgün bir albumle piyasaya damgasını vurmak var. Birde Duman gibi Sezen Aksu'nun artık her türk evladının kulagında küpe olmuş Herşeyi Yak coverıyla piyasa olmak var. İlk çıkış önemlidir. Herşeyi Yak coverı olmasa diğer albümler bu kadar rağbet görmezdi. Herneyse ben memnun değilim arkadaş. Allahtan kurban birleşti pentagram birleşti diyorum. Başka bişey demiyorum
aysu_

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 1:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe, sanırım pop müziğin ne olduğundan haberin yok.. bu yazını okuyunca çok fazla şaşırdım, takip ettiğim bir yazardın hiç beklemezdim. enteresan..
Başa dön
metalcafe

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sen Sigara Dumanın Altında parçasını kasıt ediyorsan POP20 lerde listelendiği zamanları hatırlatabilirim sana. Belki Poptan anlamıyorum PoP değildir. Ki pop olduğu bariz ortada. Asla Rock değildir. Bana o parça rocktır dersen. İşte orda artık susarım çünkü Rock müziğe büyük saygısızlık olur.
aysu_

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 1:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rock müzik hakkında bildiklerini paylaşmanı istiyorum öyleyse. ne anlatır? öncelikle bunu senden duymak istiyorum.
Başa dön
metalcafe

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 2:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir kere rock müzik asla tamamen aşk üzerine içerik edinmez. Rock müziğin diğer müziklerden en büyük farkı içeriğin çok zengin olmasıdır. Ama Duman ve Şebnem Ferah örneklerine bakıyorum dinlediğim her parça aşk üzerine. Hadi Duman yine sosyal yaşam üzerine yazmış bir kaç parça. Şebnem Ferah tamamen aşk üzerine yazıyor. Rock müzik insanları hayata bağlar. Bunalıma sokmaz. Şebnem Ferah tamamen bir sevgili karşısında ezik halde olan bir şahısı konu olarak kullanıyor. Tabi aşktan darbe yemiş insanlarında damarına basarak albümlerinin satılmasını sağlıyor. Bu genellikle Pop müzikte görülür. Rock müzik sosyal hat, savaşlar, felsefe, ideoloji, piskoloji, ekonomi ve aklına gelebilecek herşeyi konu alır. Ama eğitici olmak şartıyla. Aşkı konu alan rock parçalara dikkat et. Kişiyi teselli edici özelliği vardır. Yada sosyal hayatı içerik alan rock parçalara bak eğitici özelliği vardır. Ancak Pop müzikte tamamen belli bir noktaya kanalize olunur. İki cins arasındaki ilişki. Arabesk müzikte aynı şekilde. Müzik kesinlikle insanları üzmek için kullanılmamalıdır. Bunaltıcı şarkılar dinleyip sonra ben depresyona girdim diyen adamı anlıyamam. Zaten depresyona gireceği varmış. Bunu kendisi istemiş. Müzik insanların hayattan boşalan boşluklarını doldurmak ruhunu ayakta tutmak için kullanılmalıdır. Ve bunu Rock yada Metal yapıyor. Yada Blues. Bob Marley derki "kadınım yok, ağlamak yok" ama Tarkan derki "Dön bebeğim dön çaresiz başım", örnekler çoğaltılabilir. Bak mesela glam metal. İki cinsin ilişkisini çok konu alır. Ama ben glam metal şarkı sözlerini okduğumda bana iyi gelir. Fakat pop şarkılarda yada arabesk şarkılarda tamamen insana parasıyla bunalım satılıyor.

Yuakrdakiler şarkı sözleri üzerineydi. Müzikal açıdan zaten aradaki farkı belirtmeme gerek varmı bilmiyorum. Grup kavramı yeterlidir galiba. Şebnem Ferah'ın arkasında da adamlar çalar ama Şebnem Ferah diye geçer. Çünkü arkadakiler kıçını yırtarak gitar davul bass gitar öğrenmiş adamlar çalgıcıdırlar. Muamele budur. Hele pop müzik ona hiç girmiyeyim. Bazen müziğin tamamını aranjörler yada prodüktörler yapıyorlar. Ki bunların görevi makyajlamaktır parçaları.
aysu_

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 14:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle teşekkür ederim.
Burda seninle Şebnem Ferah'ı tartışmayacağım, ama eğer onun yaptığı müzik hakkında konuşacaksan, baştan sona tüm albümlerini dinlemen gerekir. Şebnem Ferah'a "rock" diyenler sadece enstrümanlar üzerine konuşmuyor; vokal, anlatım tarzı (şarkı sözleri) ve hissettirebildikleri üzerine yorum yapıyorlar. Rock müzik, içinden geleni en doğal haliyle, hiç bir popülerlik amacı gütmeden; paylaşım amaçlı yapılan müziktir. Genellikle "isyan" içerikli olduğundan sert tonlar kullanılır.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 17:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aysu_ demiş ki:
Burda seninle Şebnem Ferah'ı tartışmayacağım, ama eğer onun yaptığı müzik hakkında konuşacaksan, baştan sona tüm albümlerini dinlemen gerekir. Şebnem Ferah'a "rock" diyenler sadece enstrümanlar üzerine konuşmuyor; vokal, anlatım tarzı (şarkı sözleri) ve hissettirebildikleri üzerine yorum yapıyorlar. Rock müzik, içinden geleni en doğal haliyle, hiç bir popülerlik amacı gütmeden; paylaşım amaçlı yapılan müziktir. Genellikle "isyan" içerikli olduğundan sert tonlar kullanılır.
o zaman şebne ferah rock değil , yani senin sıraladığın maddelere göre
panik_431

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 20:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aysu_ demiş ki:

arkadaş anlatıyım derken iyice batırmış.
Başa dön
unipol

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aysu_ demiş ki:

Anlamadım.....
aysu_

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Üçünüzün de verdiği cevaplara şaşırmadım. Very Happy
Başa dön
metalcafe

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 22:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Baştan sona dinleyemem malesef. Çünkü en fazla 3 parça üst üste kaldırabilirim. Ayrıca rock müzik genellikle isyan içerikli yanlış bir cümle olmuş. Çünkü bunun genelliklesi yok. Herşey olabilir. Bir sınırı yada limiti yoktur. Ama Pop genellikle hatta ve hatta tamamen iki cins arasındaki ilişki üzerinedir desem yanlış olmaz. Ama rockta bunu diyemezsin. Yada bir noktaya kanalize edemezsin. Ben sana öneride bulunayım senin önerini malesef yapamam çünkü gerçekten 3 şarkıdan öteye gitmez ben çok kötü kasılırım. Ama benim tavsiyem daha zevkli. Geç otur 60s blues gruplardan başla 70lerin rock'n'roll gruplarına kadar dinle. Çünkü Rock'ı anlamak için Şebnem Ferah yada Duman dinlemek havuzda hamur yoğrmak kadar saçma olur. O yüzden sen işin ta özüne bir in iyice araştır. Ve inan bana ben sana garantisini veriyorum Şebnem Ferah'tan nefret edeceksin. Rocker kostümlü popçu demeye başlıyacaksın.

aysu_ amacım paylaşmak Şebnem Ferah'ı yada Duman'ı kötülemek gibi bir amacım yok Wink Paylaşmak olmasa inan ben bu konuyu hayatta tartışmazdım bile.
pentagramurat

MesajTarih: Cmt 10.03.2007 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkiye'de kaç blues yada kaç rock'n'roll grubu var yada olanlar ne kadar anlatır bu oluşumu?

Konumuz''Türkçe rock nekadar kaliteli'' ve ülkemizdeki blues yada kaç rock'n'roll örnekleri yeterli olamaz...
metalcafe

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yazdığımız son mesajları tekrar okuyup ana konuyu anlamaya çalışırsan bizimde onu tartıştığımızı anlıyabilirsin. Çok alakasız bir sonuç çıkarmışsın pentagrammurat. Yani son mesajlardan anladığın şey buysa ya bizde ya sende sorun var.
geissler

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkçe rock pek fazla dinlemiyorum...
bazıları abartıp punk ın dibine vurmuş, bazıları da melankolik pop-rock tarzından gidenler...

şimdi rock çı diye takılanların çoğu da zamanında (lanetledikleri) pop müzik şarkılarıyla bi patlama yapmışlar...

bi rock grubu bence üretken olmalı ve ne istediğini iyi yansıtmalıdır...
bu açıdan mor ve ötesi,duman gibi sezen aksu şarkılarıyla adlarını duyurup sonra rock takılanları fazla ciddi bulmuyorum...

"bi pop şarkısıyla adımızı duyuralım sonra biz gerisini getiririz" felsefesiyle müzik yapanları ciddi bulmuyorum...

siyasiyabend gibi bi tarzları olmalı rock gruplarının...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 18, 19, 20  Sonraki
4. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız