Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - IST:DrB'nin Dükkanı- Spina Boss DS1 $90; BassPODXT 300YTL
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

IST:DrB'nin Dükkanı- Spina Boss DS1 $90; BassPODXT 300YTL
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Alım-Satım
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DrB

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 22:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ozgurcum,

Oyle diyorsan oyle olsun. TS7 yakinimiza gitsin. Ne ala.

Arkadaslar, TS7 satilmistir.

Ozgur, bu arkadas 4 tane gitar getirdi. Sen ve Utku bana istediginiz detaylari soylediniz ve zaten ona gore aldi bu aletleri. Renk isi bahtiniza cikan oldu acikcasi ama elbette tonalite onemli.

Mesela senin beyaz ile bu midnight wine bayagi farkli. Bence ikisi de cok iyi ve bana sorsan karar veremezdim. Ama Stevie Ray Vaughan dedin, ve seninki sesi daha tok ve SRV usulu olan beyaz oldu. Bu gitar ise daha bir strat strat, yani o kadar tok degil sesi. Clapton'nun blackiesi gibi bir yerde.

Farklari dinlemek icin mesela, bir SRVnin birinci albumu dinleyin bir de Clapton'nin Slowhand albumunu (ki orada ozellikle dinlemeniz gereken sarki peaches and diesel).

Ama bunlari yazarken korkuyorum arkadas, bunu da alacaksin diye. Sonra yakinlarin beni kovalayacak falan diye. Isin sakasi tabi.

Gitarini bu arada su anda sokmus vaziyetteyim, birazdan bir corba ictikten sonra lehim isine giriyorum. Kahveyi koydum, volume ve ton pot baslarinin rengi hafif kahverengi olsun diye.

Bu arada asagidaki dizine bak istersen Duncan forumundan:

http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=37387&highlight=coffee

B Wink
kontraktr

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile

Mehmet abi ne adamsın ya Smile

aahhahah

---------

Abi gitarı henz adam akıllı deneyemedim işten güçten. Biraz da hastalık var. Dün geceden beri hapşuruk vs.

Her neyse dün gitarı ilk amfiye bağladığımda, gözlerime ve kulaklarıma inanamadım. Amfi'den çıkan ses ile gitarın kulağında yazan Made in Mex. yazısı çelişiyor bariz. Cleanler tam benim zevkime göre olmuş. Tekrar tekrar ellerine sağlık. Bugün stüdyo'ya gelen bir kaç arkadaş vardı. Neyse aldılar, çaldılar, baktılar. Onlarda Amerikan Tele sanmışlar o derece yani.. İnandıramadım, tekrar case'inden çıkardım gösterdim. Super gitar, 0.047 ler de İyi imiş Smile bu arada.

Diğer iki gitarında benimkinden farklı olacağını sanmıyorum. İşin ehli birinin seçtiği hemen belli oluyor. Çok teşekkürler abi tekrardan. Yolun düşerse Kadıköy tarafına mutlak bekliyorum.

Sağlıcakla Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
DrB

MesajTarih: Pzr 04.03.2007 18:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana gelecem arkadas, bir cayini iceriz.

Bu arada 0.10-0.52 teller! Wink

Senin o gitar iddia ediyorum karsilastirdigin 10 amerikanin 7 8 tanesini oldurecek. Iyi gitar, resonant. Uzerine de duncan Jerry Donahue ve Alnico 2 Pro koyunca uctu cidden. (Laf aramizda dip gurultusu icin biraz shielding yaptim, yarin obur gun cart diye ses kesilirse bil ki shield hota temas etmistir ondan korkma yani.) Ben sap tonuna bayildim aletin. Tele saplarindan nefret eden bendenize kendini sevdirdi.

O gitar iyi oldu arkadas.

Yarin obur gun hani illaki bu gitara bir sey yapayim dersen, eski usul ash tray 3 adet brass saddle'li koprulerden edinirsin. Sustainin biraz daha artar, ve ciddi ciddi 52 usulu blackguard dunyasina girmis olursun. Gerek oldugundan degil de, hani yarin obur gun ben bu gitara bir sey yapmam lazim gibi bir seyler seni durterse diye diyorum. Laughing

B Cool
obigun

MesajTarih: Pzr 04.03.2007 20:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrB demiş ki:

Ama bunlari yazarken korkuyorum arkadas, bunu da alacaksin diye. Sonra yakinlarin beni kovalayacak falan diye. Isin sakasi tabi.

B Wink

evet Abi, bende artık korkmaya başladım! şu Strat'ı da alayım,ondan sonra bu foruma da girmeyeceğim, telefonu da sileceğim cep telefonundan Smile Smile Smile Smile şaka şaka. da çok alacak alet,edevat var, umarım yine bol bol alışveriş yapma fırsatımız olur Smile

bu arada Utku arkadaşımın da söylediklerinden sonra iyice bir sabırsızlanmaya başladım Smile Antiquity2 Surf Strat ile bizim beyaz strat nasıl bir ton verdi??? Laughing Kenny Wayne Shepard,SRV tonları?? Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kontraktr

MesajTarih: Pzr 04.03.2007 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi ben kapasitörden bahsediyordum. Smile Mesaj attın ya, cevap veremedim.

Abi sen okuldan emekli olunca bi dükkan açsana. Gitar heyacanını kaybetmezsen tam sana göre bir iş Wink Haddimi aşmış olmayayaım da.. Smile

Özgür arkadaşım sabısızlanmakta gayet haklısın bu arada Smile
Başa dön
DrB

MesajTarih: Pts 05.03.2007 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özgür'cüm,

Gitarını dün saat 19.00 gibi bitirdim, ve cidden çok güzel oldu. Beyazın kremin tonları şeklinde bir görüntüsü oldu ve açıkçası bitirdikten sonra kendi kendime "ben bu işi biliyorum yahu" dedim. Cidden ukalalık diye değil ama en azından kendi pişidiğini çok seven ahçı usulü bir şey bir yerde.

Yaptıklarımı sana aktaryım ki hem yazılı kalsın hem de gitar geldiğinde yabancılık çekme.

İlk olarak manyetiklerin hepsi duncan antiquity 2 manyetikleri ile değişti. Köprün 9.81 kilo ohm (#44 tel ile sarılı dolayısı ile direk ohm karşılaştırması yapma gelecekte, bu farklı bir olay), orta manyetik dip gürültüsü köprü ve sap ile yok olsun diye reverse wound reverse polarity ve de 6.30 kilo ohm. Bu manyetik #42 AWG tel ile satılmış vaziyette, ve ondan bu manyetiği 6.00ohmluk falan strat manyetikleri ile karşılaştırabilirsin, biraz daha güçlü biraz daha tok. Sap manyetiği de 6.20 kilo ohm ve aynı orta manyetiği gibi #42 tel ile satılmış. Bu manyetiklerin hepsi duncan custom shopta el ile sarılı manyetikler. Ben buradan tanesini 100 dolara falan satıyorum, hatta yukarda görürsün bir köprü modelini. Gerçi o köprü senin aldığın değil, o alnico 2li mıknatıslarla, seninkilerin hepsi alnico 5li mıknatıslar.

Manyetikler çok güzel "aged" krem renkli pickup coverlar ile geliyor. Onları da kutularından çıkan vidalarını da taktım ki görüntü güzel olsun, eksi bir manyetiğe 0 metal vida takmak bozar haliyle görüntüyü. Ama bu krem rengine volume ve ton potanslarının kapakları uymuyordu, pickup selector switch de öyle. Onlar beyazdı. Onları da yukada verdiğim linkte (ingilizce) yazılı olduğu gibi, koyu bir kahvenin içinde bekleterek nerdeyse aynı renge gelmesini sağladım.

Sonra bağlatıların şu şekilde. Gitarında bir adet volume ve bir adet te ton var aynen SRV usulü. Ton potansın 50's usulü bağlanmış vaziyette volume potansına. Bu şekilde sen sesini kıstığın zaman bu aletin, seste çok fazla tiz kaybı olmuyor. Bu genelde standard bir problemdir, bu hadise olmasın diye dediğim gibi 50's usulü bağladım. Üçüncü potans dummy, hiç bir işe yaramıyor. Orada görüntü olsun diye durmakta. Kapasitör Utkununki gibi 0.047, Sprague orange drop. Çok iyi kapasitördür ve ton potansını kullanmazsan bu alete ayıp edersin zaten! Wink

Bu durumda her pozisyon için (köprü de dahil olmak üzere) ton kontrolün oldu.

Araya bir adet on/on miniswitch attırıp, köprü ve sapı aktif duruma getirebiliyorsun. Bu sana kısacası tele usulü köprü ve sapın beraber çalıştığı pozisyonu verecek. Bir de üç manyetiğin de çalıştığı bir pozisyonun oldu bunun yanında.

Aleti 0.10-0.52 teller ile gitarını bağladım. Köprüyü SRVnin de bolca yaptığı usül aradaki vidaları iyice gömerek gövdeye sabitledim. Kısacası sadece telleri boşaltabileceksin tremolo kolu ile, ve telleri çekip geremeyeceksin. Avantajı sustainin çok ciddi şekilde artmasıdır bu arada. Sonra bu tellere göre sap ayarını yaptım. Entonasyon da oldu bu arada. Hala lanet tunerım bozuk ama yine de eski usül dinleye dinleye yaptık entonasyonu.

Tonu cidden çok iyi oldu. Sen bu aleti satma cidden. Hani tek durum gitarı bırakacak olursun falan o zaman eyvallah. Ama onun yanında bir diğer strat alacak olsan dahi bu alet dursun. Ve büyük bir ihtimal ile alacağın çoğu strattan iyi olacak bu zaten. Yani sana şu anda çok rahatlıkla söyleyebilirim, ortalama amerikan series stratlara (ki rahat rahat highway 1lara) göre [b]iyi[b]. Hani sağlam bir vintage reissue bir strat bulursun ona göre seninki hala büyük ihtimalle SRV tonunu daha iyi verecek.

Sana şöyle söylüyeyim de daha da için rahat olsun doğru bir iş yaptım diye. Linke bakarsan benim stratı göreceksin. Gördüğüm ve denediğim bütün SRV strat modellerinden daha iyidir kerata. 90 Model, 6 7 saat içinde T.C.'ye gelen strat partisinden (50 60 gitar arasından) tünelden seçmiştim. 5 6 ay beklemiştik o zamanlar şimdiki gibi değil elbet. Neyse bu aletin sesi bayağı iyidir. Tam istediğin cinsten bir şey yani. SRV ve Rory Gallagher tonları direkt! Amerikadayken bir adet gerçek 62 yi Willies guitarsdan almaya gitmiştim, işte elde o zaman PRS mccarthy vardı, sonra bir adet gibson 58 reissue vardı (hepsini sonra sattım ya ayrı mevzuu) onların üzerine az para vermeyecektik. Neyse bu aleti de yanımda götürdüm. Denedik, oradaki arkadaşla ki gayet bilgili bir luthier kendisi, yok baba sen buna girme gerek yok olmuştuk. Yani şaka değil bu aleti çok severim ve onun yanında da çok iyi bir strattır kerata. Üzerinde van zandt el sarımı strat manyetikleri var.

Neyse bu alet ile seninkini kafa kafaya verdim ve denedim SRV tonlarında özellikle. Doğruya doğru benimki hala daha SRV. Ama arkadaş senin bu gitar cidden iyi oldu. Seninki biraz daha net, ama telleri kasınca benimki kadar yanmıyor ton. Bunu lafla anlatamam, göstermem lazım. Bahsettiğim olay bir bend sırasında telleri kastığın anda çıkarttığı o üst harmonikler. Ama onun yanında senin alet acaip net, fakat tok, sustain daha yüksek hatta benimkinden (6 vidalı köprü iyi bir şey benimkine de ondan takayım oldum hemencecik), çıktı hemen hemen aynı. Kalım mi'ye koyup, alttan E7 kanırtınca cidden Merry Had A Little Lamb oluyor yani!

Kısacası senin gitar şu anda etrafında gördüğün bir çok strattan daha iyi oldu. Buna 70lerden kalma aletleri de dahil et gönül rahatlığı ile.

Bu arada sana bir dip not, sizin gitarlar için bizim vatandaş 4 tane büyüğünden gitar center dolaşıyor. O sırada Utkunun telesini buluyor ama senin strat yok piyasada. Allem kallem, adamlar gelen yeni partiye açıyorlar. Bu hızlıca resonanslara bakıyor ve seninkini daha baktığı anda alıyor. Öteki kırmızılar da zaten o açılan partidenmiş.

B Laughing
DrB

MesajTarih: Pts 05.03.2007 15:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kontraktr demiş ki:
Abi ben kapasitörden bahsediyordum. Smile Mesaj attın ya, cevap veremedim.

Abi sen okuldan emekli olunca bi dükkan açsana. Gitar heyacanını kaybetmezsen tam sana göre bir iş Wink Haddimi aşmış olmayayaım da.. Smile

Özgür arkadaşım sabısızlanmakta gayet haklısın bu arada Smile

Kapasitör işi aynen dediğin gibi. Bana dank etmedi! Embarassed

Valla okul işi de iyi ya bu arada, onun da çok zevkli tarafları çok boldur.

Kanıma girmeyin! Laughing

Utku bu arada gitarı adam gibi yüksek volume'de deneme imkanı bulabildin mi?

B
Erren

MesajTarih: Pts 05.03.2007 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrB bişe sormak istiyorum dükkan ın önünü kapatmak istemem ama en hızlı burdan sorabilirim sanırım Fender 72 telecaster custom modelinde bridge manyetiği hoşuma gitmiyor aceba onun yerine hangi mini humbucker (dimarzio fast tr..) taksak süper olur yada bi tele bridge i? bide o takılırken uygun olması için başka neler almalıyız

şu cahil meraklıya bir
yardım lütfen
Başa dön
DrB

MesajTarih: Sal 06.03.2007 10:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne istedigini, nelerden hoslandigini bilmeden bir sey soylemek mumkun degil. Nerde nasil kullanacaksin ... Aktarman gereken bir suru detay var adam gibi bir karar cikabilmesi icin.

B
Erren

MesajTarih: Sal 06.03.2007 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sıcak drive lı güzel sololar atayım istiyorum...Santana'nın attıkları gibi,yüksek sadakatin aklımın iplerini saldım parçasında adamın attığı sololar hoşuma gidiyor,eric clapton un layla örn olarak verebileceklerim...mesela.
Başa dön
kontraktr

MesajTarih: Sal 06.03.2007 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DrB demiş ki:

B

Elimde adam gibi bir amfi yok. Marshall MG serisi 100W bir amfi var. Mg serisinde de sesi 5 'den daha fazla açamıyorsun. Bozuyor sesi, çazır cuzur bir şey anlaşılmıyor. Ama bana yetiyor tabi.

Abi ilk olarak 2 manyetik arasında volume farkı bariz farkediyor. Köprü manyetiği bariz daha yüksek. Ama şöyle bir avantajı var. Boost pedal kullanmama gerek kalmayacak Smile En kral boost pedal gelsin, bu geçişteki hezeyanı veremez.

Bir ikinci hemen dikkatimi çeken, gerek sap gerek köprü manyetiğinin bildiğimiz bir dip gürültüsü var. Rahatsız edici değil yanlış anlaşılmasın. Ama switch'i ortaya getirdiğimde bütün gürültü gidiyor. Yani amfi de "tıss" yok yani, o derece !

Bugün Sansamp Classic geçti elime. Bu akşam bir de onunla deneyeceğim.
Başa dön
kontraktr

MesajTarih: Sal 06.03.2007 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Erren demiş ki:
Sıcak drive lı güzel sololar atayım istiyorum...Santana'nın attıkları gibi,yüksek sadakatin aklımın iplerini saldım parçasında adamın attığı sololar hoşuma gidiyor,eric clapton un layla örn olarak verebileceklerim...mesela.

Diğerlerini bilmiyorum takip etmediğimden ama Clapton Lace Sensor kullanıyor. Gold Lace Sensors olması lazım. Lace sensör'ler bence strata yakışan manyetik seti. Ben sevmiştim. 2 sene önce Gold Lace Sensor setli bir strat'ım vardı. Layla nin giriş rifini çaldığımda "ulen aynısı valla" diye iç geçirmiştim. Ama çok fazla durmadı ben de o gitar. Fazla deneme imkanım olmadı.

Lace Sensörler işini görebilir. Ama Mehmet abi de kıl oluyo olabilir bu manyetiklere Laughing
Başa dön
DrB

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 12:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kontraktr demiş ki:
DrB demiş ki:

B

Elimde adam gibi bir amfi yok. Marshall MG serisi 100W bir amfi var. Mg serisinde de sesi 5 'den daha fazla açamıyorsun. Bozuyor sesi, çazır cuzur bir şey anlaşılmıyor. Ama bana yetiyor tabi.

Abi ilk olarak 2 manyetik arasında volume farkı bariz farkediyor. Köprü manyetiği bariz daha yüksek. Ama şöyle bir avantajı var. Boost pedal kullanmama gerek kalmayacak Smile En kral boost pedal gelsin, bu geçişteki hezeyanı veremez.

Bir ikinci hemen dikkatimi çeken, gerek sap gerek köprü manyetiğinin bildiğimiz bir dip gürültüsü var. Rahatsız edici değil yanlış anlaşılmasın. Ama switch'i ortaya getirdiğimde bütün gürültü gidiyor. Yani amfi de "tıss" yok yani, o derece !

Bugün Sansamp Classic geçti elime. Bu akşam bir de onunla deneyeceğim.

Utku işte tam bu yükseklik olayından dolayı sapa HB taktığında volume ayarlaması (sapın köprüyü domine etmesi) yapmana gerek yok. Zira köprü manyetiği saptaki bir alnicolu HB manyetiği (sermaik olursa tabi olay biraz zorlaşıyor) çok rahat kaldırır.

Haberin olsun.

Ben sana değiştir et demiyorum sap manyetiğini. Hatta dediğim gibi daha önce çok güzel oldu ve ben şaşırdım zira tele saplarını hiç sevmem normalde. Ama yarın öbür gün istersen gayet mümkün bu cins bir olaya girmek.

Bu arada bir ara sana geldiğimde bari blues jr'ı bagaja atayım da senin aleti ona yüksek seste bağlayalım!

B Wink
esatburak

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 12:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elimizdeki fender mex gitarlarıda upgarede etsen böyle çok hoş olur aslında Smile
Başa dön
DrB

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 14:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manyetik işi bir yere kadar ama.

Hiç bir zaman tahtasında iş olmayan gitar manyetik modifikasyonu ile düzelmiyor. Çok denedim, ki bunlar içinde doğal tonu en çok yok eden aktifler bile oldu, EMG idi Dunca Live Wires idi vesaire. Eğer tahtada iş yoksa, istediğin kadar manyetik değiştir eninde sonunda alet altın eğer takılmış eşşek olacak.

Ama bunun yanında çok iyi bir arap atına semer taksan dahi hala daha hızlı koşacak. Dolayısı ile atalar bu durumda da iyi laf etmişler.

Bu arada bu sadece meksika malı aletler için geçerli değil. Iddia ederim ki denediğim deluxelerin bazıları bu yukarda bahsi geçen meksikalardan daha kötü idi, hem de hiç manyetik değiştirmeden.

Dolayısı ile garanti iyi olsun diye alet hiç denenmeden alınacaksa tek çıkar yol 3000 dolarları bayılıp custom shop aletlere yönelmek.

B
The_Answer

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hocama katılıyorum..

şahsen bana getirdiği meksika fenderi bir çok deluxe fenderle kıyasladığımda ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum..
DrB

MesajTarih: Prş 08.03.2007 0:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The_Answer demiş ki:
hocama katılıyorum..

şahsen bana getirdiği meksika fenderi bir çok deluxe fenderle kıyasladığımda ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum..

Cidden cok seviniyorum bunlari okuyunca.

Ozgur, senin gitara elimi attiktan 5 saniye sonra cok iyi bir tane oldugunun farkina varmistim. Iyi gitar hemen anlasiliyor, oyle uzun uzun denemeye falan bile gerek yok aslinda. Deneme etme kismi, kotu bir yonu var mi yok mu diye bakmak icin. Ne bileyim sap duzgun mu ivir zivir...

B Cool
The_Answer

MesajTarih: Prş 08.03.2007 1:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla hardware yenilendi mi psikopata bağlayacak benim gitar:D
DrB

MesajTarih: Cum 09.03.2007 11:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaslar,

Bir sürü öm geliyor daha önce satılmış manyetiklerle falan ilgili.

Bundan dolayı size şu anda satılık olanları tekrar yazıyorum. Daha önce satılmış olanlar ile ilgilenmeyiniz zira artık elimde değil. Hatta kaça olur en son gibi sorular da sormayınız, zira fiyatlar kötü değil. Paranız varsa alırsınız, yoksa alamazsınız. Bu iş böyle. Ne demiş Nasreddin Hoca: "Parayı veren düdüğü çalar".

Sifir (2006 uretimi) Meksika Mali Stratocaster Standard: Fiyati 650 USD

Aletin yakin bir arkadasim Amerika'dan satmak uzere buraya getirmistir. Daha fazla bilgi isteyen lutfen asagidaki dizine bir goz atsin:

http://www.turkrock.com/ftopic55216.html

Oradan goreceginiz uzere gitar konusunu bilen, hatta gereginden fazla bu konuda ehil birisi tarafindan bu alet Los Angeles'tan alinmistir.

Ilk olarak resimlerini koyalim:

Full Resim

Headstock - Seri Nosu ile

Arkasinin Resmi

Gitarin butun ayarlari yapilmistir. Kopruyu tremolo yaylarini maksimum germek sureti ile sabit hale getirdim (Clapton usulu). Entonasyon ve sap ayarlarini yaptim. Uzerinde 0.46-0.10 teller vardir bu arada.

Gitar bir adet orjinal fender gigbag ile gelmektedir yani Amerika'dan alindigi gibi. Bu gigbagin cebinde sap ayarini yapmanizi saglayan alyen ve de daha ufak olan kopru ayarini size yaptirabilen ufak alyen anahtar ile gelmektedir. Elbette bir de tremolo kolu var, kullanmadigimdan unutmusum, ve simdi editlemekteyim.

Gitarin sesine gelince. Cok net, cok temiz bir sesi var. Cidden iyi manyetikler konuldugunda cogu Amerikan'dan daha iyi cikacak tonu. Tonu cidden net ve ben cok sevdim. 80lerin usulu hadiseleri su anda cok rahat yapmakta kerata. Buddy Holly usulu bir sesi var nerdeyse.

Kisacasi cok guzel bir gitar. Eger piyasadaysaniz, size cok rahatlikla sunu soyleyebilirim: Bu oyle T.C.'de kolay kolay bulabileceginiz bir meksika standard strat degil. Bunu bilin. Zira bu isten anlayan birisi tarafindan zaten secilmis vaziyette.

Eger bu gitara manyetik modifiyesi yapmami isterseniz o da mumkun olacak. Size su anda yanliz bir tek alternatif sunmaktayim:

Bu krem pearl pickguardi kullanarak bu gitari H-H seklinde alabilirsiniz. Uzerine takilacak manyetiklerde sizlere bazi secenekler sunabilirim.

Kopru manyetigi Lone Star tx speciallardaki gibi illa ki Duncan Pearly Gates olacak. Elimde yukarda gordugunuz gibi bir adet beyaz var ki beyaz buna hic gitmez. Ondan dolayi onu metal kap icinde takmak daha iyi olacak (trembucker spaced degil bu pearly gates zaten fenderin kullandigi da degil bu arada, yani lone starlarin uzerindeki pearly gatesler de normal spaceddir). Bir diger secenek koprude zebra pearly gates kopru. Ki bunu metal kap icine almak yazik olur zira bu pickguarda direk gider. Sapa ise yine metal kap icine alabilecegim bir adet Duncan Alnico 2 Pro sap manyetigi mevcut ve sifirdir. Kendi rengi zebradir, yani bir adet krem bir adet te siyah bobin.

Elektroniklerini degistirip, 2 adet CTS500K audio potans kullanarak gitari master volume master tone olarak size veririm. Kapasitor olarak da 0.033 sprague orange drop kullanirim. Bu arada hazir elim degmisken bir adet de miniswitch ekleyip, iki manyetigi de bir switch ile (beraberce) split etmenizi de saglariz.

Kisacasi eger beyaz PG ve A2Pyi alirsaniz ikisini de metal kap icine almak mantikli olacak. O zaman fiyat sudur: 90 (pearly gates beyaz) + 15 (metal kapak) + 90 (alnico 2 pro 0 satmayi dusunmuyorum sadece bu hadise icin gecerlidir bu teklif ondan dolayi tek olarak bunu istemeyiniz) + 15 (metal kapak) + 40 (pickguard) + 10 (iki adet potans) ve gerisi de benden. Kisacasi size o zaman 260 papele patlar ve toplam bana 910 dolar verirsiniz.

Yok eger zebra PG ile bu isi yapalim ve kapak kullanmayalim derseniz o zaman sadece kapak fiyatini dusun ve toplam size 880 dolara patlar.

Bu arada zebra PG 8.10 kilo ohm, beyaz PG 8.20 ve de alnico 2 pro 7.50 kilo ohm.

Sifir (2006 uretimi) Meksika Mali Telecaster Standard: Fiyati 650 USD

Yukarda bahsettigim ayni partide gelmis bir gitardir ve ayni arkadas tarafindan secilmistir.

Resimleri:

Full Resim I

Full Resim II

Headstock Seri nosu ile

Arkasinin Resmi

Gitarin tonu cok guzel. Net, fazla tiz degil, ama cok canli. Cikisi da enterasan sekilde gayet yuksek.

Cok guzel bir tele bu.

Dün bu aleti iyice denedim ve nerdeyse ben kendim alacağım. Cidden çok iyi bir tele bu. Şu anda olabileceğinin yarısında ama tahtası süper. Çıkış çok güçlü, nerdeyse benim LP standard kadar. Ama manyetikler yüzünden çok net değil sesi. Bunu belirteyim. Onun için beni tanıyanlar yakın bulanlara bir duyuru: Bu aleti kaçırmayın, öyle böyle değil. Bundan kesinlikle daha iyi diyebileceğim bir tele (benimkiler değil, farklı benimkiler, daha tiz, falan filan) krushmut'un fender custom shop telesi. Bu paraya inanılmaz bir alet bu.

Yaninda bir adet gigbag ile gelecek. Icinde sap ve kopru ayarlarini yapmanizi saglayan iki alyen kafa olacak.

Ama maalesef bu orjinal gigbagi degil, zira getiren arkadas tarafindan amerikada unutuldu. Orjinal gigbagi icin lutfen linke klikleyiniz. Gordugunuz gibi cok atla deve bir sey degil. Ben bunun yaninda aleti ciplak bir sekilde size teslim etmeyecegim ama. Elimde bulunan, gayet is kotarir bir gigbagi yaninda verecegim.

Yine belirteyim, bu aleti hele hele bu kadar iyi bir meksika mali teleyi buralarda bulmak cidden zor.

Bu arada beni taniyan tanir, ama tanimayanlar icin acik ve net olarak belirteyim: Pazarlik yok, cok net bir sekilde dile getireyim ki siz de ben de zamanimizi bosa harcamayalim.

Bu arada bu telenin kopru manyetigini modifiye etmek isterseniz sizlere sunabilecegim iki uc manyetik var. Ama sadece kopru manyetikleri bunlar. Ondan dolayi eger dusunurseniz benimle baglantiya gecin detaylari konusalim.

Eğer bir tele arıyorsanız, seviyorsanız, bu cidden iyi bir tele. Çok iyi bir tele. Aletin üzerindeki aksamı değiştirirsek (köprüsünü, potanslarını ve de köprü manyetiğini ki sap manyetiği de olur ama elimde yok) bu alet uçacak. Yukarda dediğim gibi kös kös düşündüm, bu aleti nasıl alırım diye kendim için. Arkadaş yakın arkadaş paraya da ihtiyacı var. Bu ara benim de önüm çok açık değil. Ve söz söz olduğu için, ona satacağım dediğim için kendime ayıramıyorum. Hatta kafamın şeytan tarafı bana bunu bile yazma ki alet sende daha uzun kalır diyor. Ama elbette yakışmaz.

Neyse, beni bilenlere bu laflar; bu herif kimdir falan diyorsanız kendi kendinize bu lafları atlayın geçin gidin. Ama daha önce bir hukuğumuz varsa, bilin ki bu aleti satarken gözüm onda kalarak satacağım. Modifikasyon olayları için konuşabiliriz. Köprü manyetiği, köprünün kendisi ve potanslar şeklinde. Neyse işte böyle...

Sifir Warmoth H-H 11 delikli Strat Pickguard - Tortoise renginde: Fiyati 50 USD

Tortoise Humbucker Humbucker seklinde kesilmis, Amerikan Fenderlere direk uyan, yeni Meksika stratlara da aynen uyan bir pickguardi satisa sunuyorum. Eski meksikalara da uyar, sadece uc tane daha delik acmaniz lazim gitarinizda.

Humbucker deliklerinin etrafi yuvarlatilmistir ve dolayisi ile metal kapli humbuckerlara gore degildir. Bunu biliniz ve ona gore hareket ediniz.

Alet Warmoth tarafindan benim istegim uzerine benim icin kesilmistir. Kullanmayacagimdan dolayi onu satmaktayim. Ve ayrica 0 dir, daha uzerindeki plastikler falan aynen duruyor.

Kargosu filan ugrasamam bu alet icin. Elden teslim almak uzere (dolayisi ile sadece Istanbul ici - Anadolu yakasi) satilmaktadir.

Resmi:

Duncan Pearly Gates HB (Normal yani Gibson Spaced) Beyaz - Kopru veya Sap: Fiyati 90 USD

Elde olan ve de kullanmadığım üç beş manyetiği (ki bunlar elimden geçen ve de uzun süre durmuş manyetikler olacak aksi belirtilmediği sürece, yani yeni ya da toplu bir alış veriş demediğim sürece) satmak hem benim hem de alıcının işine yarayacak.

Şu anda satayım dediğim manyetik yaklaşık 6 senedir elimde bulunan gayet güzel bir Duncan pearly gates HB.

Beyazdır, dolayısı ile stratlara direk gider, kabloları bol bol uzundur, bacakları da kısadır (dolayısı ile delme operasyonuna gerek yoktur). Alnico 2 mıknatıslı bir manyetiktir. Bu manyetiği kullananlar Billy Gibbons (ki bu manyetik onun 59LPündekinin kopyası, ve de kendisi başka LPlerinde kullanmakta, şarkı olarak vereceğim örnek size tonunu çok iyi anlatır: Cheap Sunglasses ki bu şarkıda kendi gitarını değil başka bir LPü ve de onun üzerinde PGleri kullanmış). Diğer kullanan birisi Warren Hayes. Kayıtlarda kullanıp DiMarzio'dan para aldığı için bunu çok lanse etmeyen bir isim, Joe Satriani (araştırın Wink ). Tool'daki vatandaşlar falan filan. Yani çok iyi bir manyetikten bahsediyoruz.

Bassları yumuşak ama bol, Lowermidleri smooth, ama uppermilderi bağırtkan ve tizleri de çok önde olmayan bir manyetik (zira alnico 2 mıknatıslı). JBnin daha az bağırtkan cartlak olanını düşünün.

Bu arada çıktısı için millet ohm karşılaştırması yapar. Onların topu YALAN arkadaşlar. JB 16 17 kilo ohmken sarıldığı tel daha incedir. Benim sattığım PG ise 8.20 kilo ohmdur, ama sarıldığı tel daha kalındır. Ondan dolayı ohma bakıp da çıktı karşılaştırması yapmayın. Alnico 5li JB mıknatısın gücünden dolayı biraz daha fazla çıktıya sahip, ama eqsu da aynı bu sebepten dolayı çok cartlak çok bağırtkan.

Neyse benim sattığım PG dediğim gibi 8.25-8.30 kilo ohm. Çıktısı gayet boldur haberiniz ola. Ama tabi seramikli aletler ile karşılaştırmayın.

Single coiller ile çok iyi gider, split olur zira 4 conductor wiredır kendisi. Diğer yüksek çıkışlı manyetikler gibi single coilleri öldürmez.

Fiyatına gelince: Amerika 0 fiyatına 90 dolara satmaktayım.

Eger bu manyetigi kapakli olarak isterseniz, gerekli islemleri ben yaparim. 0 Duncan kapagi takip, yuksek seste otmesin diye icine mum dokup kapagi manyetigin tabanina lehimlerim. Kapaklarin Amerika 0 fiyati 11 12 dolar zaten. Ve dolayisi ile eger kapakli isterseniz sizin 15 dolarinizi alirim, acimam. Wink

Not: Manyetiği istediğiniz yere kargolayabilirim. Kargo masrafınız benden.

Sevgi saygi

B
hardal

MesajTarih: Pzr 11.03.2007 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitarların resimlerine tıklayınce sayfa açılmıyor. Bir el atıverirsen gitarları görmüş olurduk.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Alım-Satım Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 13, 14, 15  Sonraki
3. sayfa (Toplam 15 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız