Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 17, 18, 19  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
buluthim

MesajTarih: Prş 15.02.2007 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:
aslında durum çokta vahim değil. yani kaliteli gruplarımız rockta olsun metalde olsun mevcut fakat dinleyici kitlelerinin çok olmaması yüzünden ünlü olamıyolar... çok fazla hitap etmiyo türk insanına belki de.. insanlarımız daha duygusal şeylere yöneliyo galiba? herşeye ramen türkiyede de kaliteli müzik olduğu kesindir

Bak suçu dinleyiciye yüklüyorsun fakat müzikte böyle birşey yok, seni dinlesinler ya da dinlemesinler sen müzik yapmak istiyorsan yapacaksın ve çalışacaksın, emek harcayacaksın. Öyle bir iki gitar basmayla ve arabesk vokal eklemeyle güzel müzik olmuyor. Ve Kaliteli mi diye bir soru sormakta çok saçma oluyor. Müzik kişisel birşey, herkese göre değişir. Kalite mi? Kumaş mı alıyorsunuz? Pekala bu bir madde değil sanat.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
a7x_aLemci

MesajTarih: Prş 15.02.2007 15:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pantagram ve kurban hariç diğerleri hiç bir iş yapmıyor.
ordinarylived

MesajTarih: Prş 15.02.2007 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkrock yukselıste ya bazen salaklar da cıkıyor tabı
Başa dön
Kount

MesajTarih: Cum 16.02.2007 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buluthim demiş ki:
ByTar demiş ki:
aslında durum çokta vahim değil. yani kaliteli gruplarımız rockta olsun metalde olsun mevcut fakat dinleyici kitlelerinin çok olmaması yüzünden ünlü olamıyolar... çok fazla hitap etmiyo türk insanına belki de.. insanlarımız daha duygusal şeylere yöneliyo galiba? herşeye ramen türkiyede de kaliteli müzik olduğu kesindir

Bak suçu dinleyiciye yüklüyorsun fakat müzikte böyle birşey yok, seni dinlesinler ya da dinlemesinler sen müzik yapmak istiyorsan yapacaksın ve çalışacaksın, emek harcayacaksın. Öyle bir iki gitar basmayla ve arabesk vokal eklemeyle güzel müzik olmuyor. Ve Kaliteli mi diye bir soru sormakta çok saçma oluyor. Müzik kişisel birşey, herkese göre değişir. Kalite mi? Kumaş mı alıyorsunuz? Pekala bu bir madde değil sanat.

Yalnız ortada ufak bir sorun var. Dinleyici olmadığı takdirde, kendi kendine müzik yapmanın ne müziği yapana bir yararı var ne müzik piyasasına. Tanıdıklarımdan şunu bilirim, belirli bir süre sonra, rüyalarını askıya alıp, hayatın yükümlülüklerini sırtlandıklarında, ki bunun tek sebebi istediklerini başaramamış olmalarıdır, potansiyelleri olmaması değil, müziği de arkalarında bırakıyorlar. Uğraşmak elbette bir şeyler kazandırır ama dinleyici desteği olmadan hiçbir grup çok uzun tutunamaz.
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 23.02.2007 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında rock müziğinin dinleyicisi şu an çok fazla ama eskisi gibi rock dinleyicisi yok bi grubun fanı olma olayı eskisi gibi değil.duman misal 2 tane kötü albüm yapsa yok olup gider.çünkü ona sahiplenecek fan kitlesi olduğunu zannetmiyorum.ben nesela metalium veya dr.skull severdim şu anda albüm çıkarmıyolar ama hala takıp kasetlerini baştan sona dinliyorum.alternatif rock adı altında artık resmen pop yapılıyor.kalitesiz pop müziği nasıl yokolup gidiyorsa şuan rock adı altında gitarlı davullu pop müziği yapan gruplar biri bir yokolacaktır yada daha pop a kayan albümler yapıp kral tv vj lerinin sunumuna kalacaklardır.underground piyasada popüler gruplara nazaran çok daha ii gruplar var.
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL satılık kırım kongo kanamalı kene yavruları http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
aysu_

MesajTarih: Cum 23.02.2007 1:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

a7x_aLemci demiş ki:
pantagram ve kurban hariç diğerleri hiç bir iş yapmıyor.

Bunu söylerken hangi isimleri düşündün, gerçekten merak ediyorum. Comma'yı, Hazy Hill'i nasıl ezip geçersin? Bunun gibi onlarca isim sayabilirim sana. Araştır, dinle derim.

halilpazarlama demiş ki:
aslında rock müziğinin dinleyicisi şu an çok fazla ama eskisi gibi rock dinleyicisi yok bi grubun fanı olma olayı eskisi gibi değil.duman misal 2 tane kötü albüm yapsa yok olup gider.çünkü ona sahiplenecek fan kitlesi olduğunu zannetmiyorum.ben nesela metalium veya dr.skull severdim şu anda albüm çıkarmıyolar ama hala takıp kasetlerini baştan sona dinliyorum.alternatif rock adı altında artık resmen pop yapılıyor.kalitesiz pop müziği nasıl yokolup gidiyorsa şuan rock adı altında gitarlı davullu pop müziği yapan gruplar biri bir yokolacaktır yada daha pop a kayan albümler yapıp kral tv vj lerinin sunumuna kalacaklardır.underground piyasada popüler gruplara nazaran çok daha ii gruplar var.

halilpazarlama, tümünden katılıyorum.
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 23.02.2007 1:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

abi diken vardı ne güsel tamam sözler manowar dan (önderim ben , hep hükmeden olmak) sound wasptan araktı ama yinede cesurcaydı ama değeri bilinmedi yokolup gitti.
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL satılık kırım kongo kanamalı kene yavruları http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Cum 23.02.2007 1:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İyi müzik yapan var ama 1000 gruptan 5 i o kadar iyi. TV de henüz görünmeyen birkaç yetenek var emin olun.
Stoff_adoo

MesajTarih: Cmt 24.02.2007 16:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birde şu özentilik sorunları var. Son 2 yılda bir çok gurup yan sanayi imajla çıktı piyasaya ve tuttu nedense. Çakma guruplar. İthal melodiler, isimler, Daha yeni dejavu manyaklarının etkisi geçti. Zorla saz karıştırıyolar araya sırf farklı olcaz diye. Sonra Zıkkım mıdır, zakkum mudur. bi gurup çıktı şimdi. Aynı placebo. Bu kadar benzemek istenemez. Şarkıcısı da aynı onun gibi sölemeye çalışmış ama rezalet. Çok sevmem placeboyu ama bu rezalet. Biri bunları durdursun.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ByTar

MesajTarih: Sal 27.02.2007 21:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amma sorun oldu. aman ya kim ne dinliyosa dinlesin biz keyfimize bakalım Very Happy
impala

MesajTarih: Sal 27.02.2007 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesela Kramp kadar kaliteli "Türkçe Rock"..
Başa dön
panik_431

MesajTarih: Sal 27.02.2007 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:

aynen!..mesela Whisky gibi bi grup gelirmi birdaha Türkiyeye?

Whisky taparim METALL!
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Çrş 28.02.2007 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlarla hep aklımızdadır babanne ve bak biz gencizi tekrardan yorumlamak ama bir türlü kısmet olmadı."yak bizi" yi çalardık ama Smile
Başa dön
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Prş 01.03.2007 17:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında bu topice erken girsem yazacak pek çok şeyim olurdu ama zaten arkadaşlar yazcaklarımın çoğunun yazmışlar.şu anda kalitesiz bile olsa rock müziğin devinim içinde olması güzel.bunu eski metalin yükselişine benzetebiliriz.eskiden lise ve ortaokul sıralarında atıyom 50 kişilik bir sınıfta en az 20-25 metal dinleyicisi olurdu sonra bu rakam 3-5'e kadar düştü.şimdi aynı olay rock müzikte görülüyor.sınıfların yarısı rock müzik dinliyor.tabi bunların içinden birçoğu kolpa olsada içlerinde 5 kişi gerçekten bu müziğe gönül verse bundan 5 sene sonraki rock ve metal kitlesini düşünebiliyomusunuz.ama herşeyi de prodüktörlere yada başka şeylere atmayalım.biz kedi müziğimize sahip çıkmıyoruz ki başkaları sahip çıksın.sadece olay orjinal kaset almak değil. zaten gerçek rock grupları kaset şatışlarıyla değil konserleriyle önplana çıkarlar.şu ana kdar metallica hariç stadyum dolduran bir metal grubu konseri gördünüz mü?ki slayer da stadyuma gelmişti ama 3000-5000 kişi zor geldi.sırf bu yüzden belki türkiyenin wakne'i olacaka RTN konserleri bile eridi gitti.sanırım bu konuda kapitalizm galip geldi ve sadece tüketen bir toplum olduk.tükettiğimiz için artık grupların konserlerine bile gidemze olduk.eskiden en dandirk gruplar bile konser verse konser alanı dolup taşardı.şimdi en taş-şaklı gruplar gelio ve konserini 300-500 kişiye verip gidiyo.
rocku-fuck

MesajTarih: Cum 02.03.2007 1:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu iki parantez boşluğu kadar( )
daha mantıklı konu başlıkları lütfen..
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 02.03.2007 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rocku-fuck demiş ki:
şu iki parantez boşluğu kadar( )
daha mantıklı konu başlıkları lütfen..
bence gayet güzel bi başlık.Türk Rock müziğinin gidişatını tartışıyoruz.Genel olarak kimse memnun değil.Bunun nesi mantıksız ?
Başa dön
metalik_gri

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

olması gereken yerde.
yeni çıkan gruplarla ve her zaman kalbimizin ve arşivlerimizin en üst köşelerinde tozlanmaya terkedilmeyen büyük üstadlarla çok daha ileriye gidecektir.
biraz destek gerek,bireysel olarak düşünün,sonrası toplumsal olarak dönecektir hepimize.
Başa dön
seLLisonfire

MesajTarih: Cmt 03.03.2007 5:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Stoff_adoo demiş ki:
Birde şu özentilik sorunları var. Son 2 yılda bir çok gurup yan sanayi imajla çıktı piyasaya ve tuttu nedense. Çakma guruplar. İthal melodiler, isimler, Daha yeni dejavu manyaklarının etkisi geçti. Zorla saz karıştırıyolar araya sırf farklı olcaz diye. Sonra Zıkkım mıdır, zakkum mudur. bi gurup çıktı şimdi. Aynı placebo. Bu kadar benzemek istenemez. Şarkıcısı da aynı onun gibi sölemeye çalışmış ama rezalet. Çok sevmem placeboyu ama bu rezalet. Biri bunları durdursun.

Zakkum konusuna kesinlikle katılıyorum ilgi odağı olma arzusundaki solist bozuntusu bir röportaj boyunca (Frekans'ta izlemiştim) 5675 kere göz farı, göz kalemi, makyaj yapan erkeklere neden gay deniyor muhabbeti çevirdi durdu. Ama (farkında olmadan) Zıkkım dediin Smile Türk Rock dediğniz olayın en kaliteli gruplarından biridir Bursalıdır falan fisman. Türk Rock gruplarının alt yapısı vıcı vıcı vın vın'larla dolu olabilr ama pek çok başarılı amatör gruplarımız ve Dorian gibi Duman gibi çok sağlam temelli sanatçı topluluklarımız var göz ardı edilmemesi gereken.. Ben gayet memnunum.

Başa dön
metalcafe

MesajTarih: Cum 09.03.2007 1:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkçe Rock. Dinleyici kalitesiz olduktan sonra bunu tartışmanın anlamıda yok bence. Bu arada ben halil pazarlama nickini pazarlama şirketi sanmıştım Very Happy Bizimkiler hiç izlemedim ilginç Very Happy
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 09.03.2007 11:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
Türkçe Rock. Dinleyici kalitesiz olduktan sonra bunu tartışmanın anlamıda yok bence. Bu arada ben halil pazarlama nickini pazarlama şirketi sanmıştım Very Happy Bizimkiler hiç izlemedim ilginç Very Happy
ya nası izlemezsin Smile hani var ya
halilpazarlama halilpazarlama kapınızdaaaaaa......
Smile
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4 ... 17, 18, 19  Sonraki
3. sayfa (Toplam 19 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız