Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Grunge Hakkında...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Grunge Hakkında...
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Layne_Staley_Lives

MesajTarih: Prş 25.01.2007 18:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu sayilan gruplar arasinda Nirvana her zaman ''overrated'', Alice in Chains ise ''underrated'' olmustur. Bazi arkadaslari kizdiricaz ama muzikle ugrasanlar ve gercek muzisyenler bu 2 grup arasindaki kalite farkini cok iyi anliyolardir. Aic'in Jerry Cantrell gibi bir gitarist ve soz yazarina sahip olmasi bile bence yeterlidir. Esasinda AiC grunge kategorisinde bile degildir, daha cok Hard Rock ve zaman zaman Metale kaymaktadir. Neyse bu konuyu fazla uzatmayayim, sonucta bende hepsini severek dinliyorum. Cok yasa Grunge:)
didi_in_chains

MesajTarih: Prş 25.01.2007 19:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaten evet Alice in Chains in müziğindeki tat da bence bu çeşitlilikten kaynaklanıyor.

Bir de Jerry konusuna değineyim.Her ne kadar Aic için çok önemli olsa da bazen köstek olduğunu da düşünüyorum özellikle Layne için...

Yazmıştım Alice in Chains başlığına da ama buraya da yazıyım.Dinlemeyenler Jerry'nin solo albümünü mutlaka dinlesin özellikle 2-3 şarkı bence çok güzel.
Layne_Staley_Lives

MesajTarih: Prş 25.01.2007 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Didi her yerde karsima cikiosun:)
Hangi bakimdan kostek oldugunu dusunuosun?
didi_in_chains

MesajTarih: Sal 30.01.2007 14:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Layne_Staley_Lives demiş ki:
Didi her yerde karsima cikiosun:)
Hangi bakimdan kostek oldugunu dusunuosun?

İyi olarak algılıyorum bunu Razz

Şimdi Jerry yapı bakımından Layne den çok daha fazla kendine güveni olan ve atak bir yapıya sahip.Bana hep şöyle geliyor Jerry çok daha hırslı fakat Layne de olan doğal müzikal cazibe Jerry de çok fazla bulunmuyor.Aslında belki de çok daha yetenekli ama Layne in karizması altında eziliyor ve her zaman Alice in Chains dendiğinde 2. adam olarak akla geliyor.Bu yüzden davranışlarında Layne i ezmeye çalışan bir hava seziliyor.Bilmiyorum izlediğim nerdeyse tüm videolarda ve unplugged da bunu sezdim ben.O yüzden Jerry yi çok beğensem de kanım pek ısınamaz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Layne_Staley_Lives

MesajTarih: Çrş 31.01.2007 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence yanlis. AIC ilk kuruldugunda Jerry sarki bile soylemiyodu. Ona sarki soylemeyi ogretende, surekli bana eslik etmelisin die gaz verende Layne'dir. Bunlari Jerry soylemisti bi yerlerde, bulabilirsem koyarim buraya
subcomandante

MesajTarih: Pzr 11.02.2007 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki post-grunge olarak nitelendirilen gruplar hakkında neler düşünüyorsunuz?

staind,creed,silverchair(bunu grunge'a dahil sayanlar da var( gibi gruplar hakkında yani
didi_in_chains

MesajTarih: Pzr 11.02.2007 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben aynı tadı alamıyorum şahsen..Bana alternatif rock gibi geliyorlar daha çok.
carnage_drummer

MesajTarih: Sal 13.02.2007 23:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

didi_in_chains demiş ki:
Ben aynı tadı alamıyorum şahsen..Bana alternatif rock gibi geliyorlar daha çok.

katılıyorum,post grunge olarak adlandırılan grupler gerçek Seattle Grunge çıkışlı grupların tadını vermiyorlar bana da
didi_in_chains

MesajTarih: Prş 15.02.2007 11:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Son zamanlarda grunge gruplarına bir rağbet var sanki daha çok biliniyorlar,tanınıyorlar...Farkedeniniz var mı benden başka? Rolling Eyes
silent_guitar

MesajTarih: Pzr 18.02.2007 1:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

subcomandante demiş ki:
peki post-grunge olarak nitelendirilen gruplar hakkında neler düşünüyorsunuz?

staind,creed,silverchair(bunu grunge'a dahil sayanlar da var( gibi gruplar hakkında yani

Birçok arkadaş bu grupların grunge olarak nitelendirilmesine katılmasa da, bana göre Silverchair gayet iyi bir grunge grubudur. Hatta bana, grunge adı altında anılan birçok gruptan, daha çok zevk ve tat verdiğini söyleyebilirim.

Sevgili didi_in_chains, söylediğinde haklı olabilirsin. Farkediliyor ki, eskiye nazaran hakikaten de tanınıyorlar, dinleniyorlar ve en önemlisi de konuşuluyorlar. Şu başlığa bile ilk sayfadan itibaren bakacak olursak, konuşanların ve (arada bir Nirvana vs. Pearl Jam mukayesesinden kurtulursak) konuşulan şeylerin arttığını görebiliriz. Wink Kim bilir, belki de yeni trend grunge dinlemektir. Razz

Sevgiler...
ateistt

MesajTarih: Pzr 18.02.2007 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Silverchair bana göre post-grunge
Fakat kesinlikle diğer post grunge gruplarından farklı.En sevdiğim 2 post-grunge grubundan biri
didi_in_chains

MesajTarih: Pts 19.02.2007 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:

....
Sevgili didi_in_chains, söylediğinde haklı olabilirsin. Farkediliyor ki, eskiye nazaran hakikaten de tanınıyorlar, dinleniyorlar ve en önemlisi de konuşuluyorlar. Şu başlığa bile ilk sayfadan itibaren bakacak olursak, konuşanların ve (arada bir Nirvana vs. Pearl Jam mukayesesinden kurtulursak) konuşulan şeylerin arttığını görebiliriz. Wink Kim bilir, belki de yeni trend grunge dinlemektir. Razz

Sevgiler...

Dediklerin olabilir tabii ama bu trendler bence musibet oldukları şeyin kalitesini düşürüyorlar, tabii bu saatten sonra yapılan grunge ın kalitesini bozamaz hiçbirşey ama ağırlığını bozabilir diye düşünüyorum.

İşte bakındığım 2-3 sitede bu oranın baya yüksek olduğunu görünce dikkatimi çekti.Ki Alice in Chains'i şuan bilenlerin sayısı 1 yıl öncesiyle kıyaslanırsa herhalde 5 katıdır, abartmadan söyleyebilirim bunu...Normalde girdiğim sitelerde,forumlarda grubun başlığını ben açarken artık bir bakıyorum ki başlık çoktan açılmış.Yani bazen sevindirici,bazen de can sıkıcı oluyor bu durum neyse ki daha kıyıları kemirilmekte grunge ın ortalarına henüz gelinmedi.
Başa dön
silent_guitar

MesajTarih: Çrş 21.02.2007 22:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında kıskançlık ediyorsun gibi geliyor bana. Razz Yani grubge müziğin gün yüzüne çıkmasına canının sıkılmaması lazım, bilakis çok tuttuğun, sevdiğin, derinlerine indiğin bu tarzın daha fazla insanca bilinmesi çok da güzel bir şey. Trend haline gelmediği ya da popülarizme kurban gitmediği sürece. Wink Gerçi trend olabilir ama popülarizm kurbanı olacağını pek sanmıyorum.

Sevgiler...
didi_in_chains

MesajTarih: Prş 22.02.2007 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam inkar edemem kıskanmadığımı...Ama şuanki dinleyici malum,şu her telden çalan,duyduğu güzel bir şarkıdan grubun fanı kesilen tipler...Ben özellikle birkaç grunge grubunun bunların diline düşmesini istemiyorum =( Onun dışında zaten anlayabilecek insanlara ben kendim dinletiyorum...
subcomandante

MesajTarih: Cum 23.02.2007 22:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

açıkçası bana "bunları herkesin dinlemesi gerektiği" fikri garip geliyor.

müzik sadece müzik değil ki.hayat tarzı,yaşanmış şeyler,yaşanılan dönem,mizaç,en önemlisi arkadaş grubu belirler genelde müzik zevkini.bu nedenle soda ile banyo yapan bir heavy metal tutkununa grunge sevdirmeye çalışmak hem zor hem de bir yerde gereksiz bir şey.

bazı kimseler için müzik bir hayat tarzıdır."kulağıma hoş gelen şeyi dinlerim" iddiasındaki kişilere benzemez genelde bu kişiler.belirli bir tarzları vardır (giyim kuşamlarından,jargonlarına kadar hissedilebilir derecede.) bu nedenle grunge çok kaliteli,çok samimi herkes dinlesin etsin,grunge adı altındaki diğerlerini herkes lanetlesin yanlışlığını tartışmadan mutlak başarısız bir iddia kanımca.

ben 90'ların çocuğuyum.ucundan kıyısından yetiştim grunge müziğe.tutkuyla bağlıyım.aradığım bir çok şeyi bulabiliyorum.modern şehir insanının müziğidir bu.ne epik hikayelerle kafanızı doldurur ne de mutlak naiflik ile pollyannaya çevirir sizi.şehir müziğidir işte.beni bana anlatır bir yerde.

bunları yapan başka tarzlar akımlar yok mu? elbette var; en basitinden the beatles.ama onlar 60lardaydı.onlar için "i wanna hold your hand" büyük bir şeydi biz onları aştık bir yerde.onların vietnamı bizim ırak'ımız var.apayrı şeyler değiller ama bize çok da yakın değiller.bilmiyorum tam anlatamadım sanırım affola.

velhasıl kafaya takmaya gerek yok biz keyfimize bakalım derim.ama genelde bildiğim bir şey var.ben 2000lerin müziğine pek de ait değilim Smile
didi_in_chains

MesajTarih: Cmt 24.02.2007 0:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

subcomandante imzandaki linki gördüm de ben katılımcısıyım o koloninin.Sence biraz hareketlendirmek gerekmiyor mu?
subcomandante

MesajTarih: Pzr 25.02.2007 3:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

didi_in_chains demiş ki:
subcomandante imzandaki linki gördüm de ben katılımcısıyım o koloninin.Sence biraz hareketlendirmek gerekmiyor mu?

haklısın tabi ama sanırım benim kullanıcı kaydım da bir sorun var,ben giriş yapamıyorum siteye. çok da ilgilenemedim uzun zamandır. bakalım bir şeyler düşünüyorum mart ayı sonu gibi zaten. geçen sene de bu zamanlarda konser düzenlemiştik haberdar edilir.
Başa dön
Ament

MesajTarih: Pzr 04.03.2007 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bazen düşünüyorumda layne nin anısına temple of the dog gibi bir proje neden hayata geçirilmedi?? sanki biraz vefasızlık yapılmış gibi geliyor bana. sonuçta seattle ın özelliklerinden biri de gruplar arasındaki dostluk bağıydı. layne için bence kesinlikle daha fazlası yapılmalıydı. bilmem bana katılırmısınız?
Başa dön
didi_in_chains

MesajTarih: Pts 05.03.2007 0:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katılıyorum tabii ki...Aic sadece anma turları yapıyor öldüğünden beri,birkaç isim şarkı yazdı ona bu kadar!Zaten basın da yeteri ilgiyi göstermemiş yabancı bir forumda okuduğum kadarıyla...Hemen birkaç gün ardından Aaliyah isimli şarkıcı ölünce, popüler kültüre daha çok hitap ettiğindendir herhalde, Layne i unutmuşlar.

=(
Layne_Staley_Lives

MesajTarih: Sal 06.03.2007 13:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Layne icin Kurt'ten daha fazla tribute sarki yazilmistir. Ayrica bir cok tribute band var ve resmen onun gibi giyinip onun gibi soylemeye calisan gencler var. Kimilerine gore ters gelebilir ama bence guzel... Bu arada Jerry Cantrell gecenlerde bir radyo programinda AIC'in tarzinin Alternative Metal oldugunu soyledi. Bilginize:)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
16. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız