Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Acemiye Gitar ve Müzik Dersleri: Müzik Grameri
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hksm

MesajTarih: Prş 08.02.2007 2:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anlaşıldı!...

www.chordfind.com
www.turkcemuzik.com/chords.asp
www.akorcetveli.gen.ms/
www.all-guitar-chords.com/
amator_gitarist

MesajTarih: Pts 12.02.2007 20:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya abicim ben anlatamıyorum galiba Sad

bu akorların kaçıncı perde kaçıncı dizek olduğunu yazıyla yazan (ama yazıyla yazan şema üstünde değil)birisi yokmuu?????
amator_gitarist

MesajTarih: Pts 12.02.2007 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana hiç bişey bilmeyen minör major vs. hiç bişey bilmeyen biri gibi cevap yazsanızSadSadSad
deLacrox
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 12.02.2007 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

amator_gitarist demiş ki:
ya ben daha çok acemiyim ve benim o akorları cetvel üzerinde olarak değilde kaçıncı perde kaçıncı tel olarak bulmam daha çoook işime yarayacaktır

Zaten akor cetveli o işe yarıyor! Artı şemayla rahat rahat öğrenmek varken yazıyla işini neden güçleştiriyorsun ki?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hksm

MesajTarih: Sal 13.02.2007 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O zaman takıldığın yerin ne olduğunu açıkça yaz, lütfen; "akorları bulacağım cetvel" dedin, onların adresini verdik; tüm akorlar orada şekil olarak ayrıntısıyla verilmiş, şimdi hiçbirşey bilmeyen biri için akorları yazıyla yazan bir açıklama istiyorsun!...

Sen şimdi bunların üzerine akor şekillerinden bir tane örnek ver ve kendin yazıya dök de, ne istediğini biz de anlayalım ve belki de bambaşka bir öğrenme tekniği üzerine yoğunlaşalım...
Karagoz

MesajTarih: Prş 08.03.2007 1:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar gitarda solo emprivizasyona yönelik bir kitap tavsiye edebilirmisiniz?yani derdim gamlar yazması akorları öğretmesi değil aslında hepsini ve çıkış mantıklarını biliyorum benim istediğim mesela tonu A7 olan şarkıda şu gam ile güzel solo atılabilir,rock'n roll şarkılara şu gamlarlala solo atılabilir şeklinde gibi...yada bunlarla ilgili örneklerin yer aldığı bir kitap falan... eğer böyle bir kitap varsa tavsiye edebilirseniz çok sevinirim
iyi günler
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
amator_gitarist

MesajTarih: Pts 26.03.2007 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya mesela laminör akor bizim hocanın dediğine göre 1) 1. PERDE 2. TEL 2)2. PERDE 3. TEL 3) 2. PERDE 4. TEL anlatabildim mi?
zamans

MesajTarih: Pts 23.04.2007 18:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="Jeff_Loomis"]Akor ise en az 3 tane sesin aynı anda çalınmasıyla elde edilen kompozisyondur. Akorlar majör,minor, suspended falan gibi isimler alırlar ve gamlarla doğrudan bir bağları vardır. Bir akor örneği: (la minör) "la-do-mi" bu sesler aynı anda çalındığında la minör (Am) akoru çalınmış olur[quote]

Akor 5 li ise 2 ses den olusur . yalnış bilgi vermeyelim lütfen...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
agrmeaculpa

MesajTarih: Pts 23.04.2007 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar!zor durumdayım..bana biriniz yardım edin..ben ağrıda öğretmenim ve keman notalarına ihtiyacım var..burda bulma imkanım yok..şiir dinletisi için arka fonda çalacağım...ilgilenirseniz sevinirim.....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
dazzel

MesajTarih: Cmt 09.06.2007 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar yeşilköy ,bakırköy ya da zeytinburnunda elktro gitar kursu bilen varmı
Başa dön
Artunsan

MesajTarih: Sal 14.08.2007 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitar çalmaya başlayalı baya oldu ama sonunda adam gibi gam ve akor öğrenmeye karar verdim. Başladım ucundan. Bir sorum olacak.

Re notasından başlayıp hiç arıza vermeden bütün notaları sırayla çalınca hangi gam oluyor? Major değil. Minor, harmonik minör yada melodik minör de değil. Ne olduğunu bulamadım.

Yani
Re - Mi - Fa - Sol - La - Si - Do - Re

Aralık olarak:
tam - yarım - tam - tam - tam - yarım - tam

Öğrendiğim kadarıyla tam - yarım - tam aralıkları minör 4'lü olarak geçiyormuş. Bu gam da iki tane minör 4'lünün yan yana getirilmesi ve arasına tam aralık koyulmasıyla oluşmuş oluyor. Ama gamın adını falan bulamadım. İmdaak.

Edit: Öğrendim re dorian moduymuş.
hksm

MesajTarih: Prş 16.08.2007 22:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Modlar ve gamlar farklı başlıklarla ele alınır, bilgilerini tazelerken bunu göz ardı etme. Forumda ya da Google'da bu konu ile ilgili epey yazı bulabilirsin.
Kolay gelsin.
Monster_YGT

MesajTarih: Prş 18.10.2007 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya arkadaşlar tab çalarken şu pull of- hammer on olayını mantığını anlayamadım ben aptalca bir sorun ama ne yapayım Laughing yani hammer on - pull off yapmayıpta direk penalayınca ne fark oluyor yararlı olmasa çıkmazdı galiba böyle birşey ama ben hala bu olayların mantığını kavrayamadım bir açıklayıverin. ha bu konu da şebnem ferah şarkılarını çalmayı hiç sevmesemde delgeç in introsunu çalmaya çalışırken oldu onu da belirteyim bir türlü beceremedimde Laughing
Başa dön
Clickboy

MesajTarih: Prş 18.10.2007 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pull Of - Hammer yani legato olayı. Notalar arası atlarken sadece ilk sesi picking ile çıkarıp diğerlerini çıkarmak için parmağını koyuyor/çekiyorsun sadece. Böylece daha akıcı bir ses çıkıyor. Genelde sololarla vs kullanılır. Eğer Legato olan yerlerde picking yaparsan, gudik bir ses elde edersin, ya da ölçüyü falan kaçırırsın. gayet basittir biraz çalıştın mı zorlanacak tarafı yoktur Wink
Monster_YGT

MesajTarih: Prş 18.10.2007 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok benim sorunum yapamamak değil yapıyorumda ya söylediğim gibi delgeç in introsunu kendim çıkaramadım net ten baktığımıda pek çalamadım aslında kuyruk acım oradan geliyor birazda Very Happy
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cum 19.10.2007 0:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Legato nun manası sesin farklı olması verilmek istenen duygu ve tuşe gereği legato yapılır. İlla yapmak zorunda değilsin ama legato ile geçilmiş bir riff partisyonunu penalayarak geçersen farklı duyulacaktır. Aynısının tıpkısını çalmak istiyorsan legato yok ben kendi istediğim gibi çalacağım dersen penalamaya devam edebilirsin.
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Pzr 21.10.2007 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bizim hammer dediğimiz olay ilk önce penalayıp diğer sesleri penalamadan parmaklarımızla vurarak yaptığımız iş değilmi ? kursta hocaya hamer la ilgili birşeyler sorduğumda hamer denilen şeyin ismine tremolo dedi bu adam birde konservatuvar mezunu düşündüm acaba benmi yanlış hatırlıyorum diye ama sonuç ortada Laughing
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 21.10.2007 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hammer olarak kastettiğin şey evet hammer-on yani telin üstüne çekiç gibi indiriyorsun parmağını. Manası ortada. Pull off ta telin üstünden parmağınızı çekmeniz. Tremolo haliyle tremolo barıyla veya elinizle yapabileceğiniz daha farklı bir hareket.Floyd hareketleri tremoloya girer mesela.

Sanırım hocan daha farklı birşeyi kastetmeye çalışmış bu hareketlerin nerdeyse hepsi bir şekilde diğerlerine benzetilebiliyor. Mesela 5-6-5-6-5-6... diye çalın hızlıca daha sonra sadece 5 e vurup floyd ile aynı sesi yakalamaya çalışın birbirlerine benzerlerde sonuç hep biraz farklıdır.

İşte o farkta gitaristi yaratan farktır.

Kolay gelsin.
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Pzr 21.10.2007 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hmm demek ki ben tam anlatamadım söylemeye çalıştığımı Wink
Başa dön
Clickboy

MesajTarih: Pzr 21.10.2007 23:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hammer on ya da Pull of'un ne olduğunu bilmeden nasıl legato yapabiliyorsun onu çözemedim de...

Neyse... Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Sonraki
19. sayfa (Toplam 21 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız