Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 16, 17, 18  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
The_Answer

MesajTarih: Pzr 14.01.2007 14:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gogostar demiş ki:

KaRaBaSH, ben de bu preamp'ı başa koyanlarları anlamıyorum. Ben sadece gitarı doğrudan amfiye girersem preampı en başa koyarım... Smile

ben sansampla mixere girip çalarken en başta kullanıyordum peşinede modül efektleri bağlıyordum gayette güzel oluyordu:D
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gogostar

MesajTarih: Pzr 14.01.2007 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The_Answer demiş ki:
birde ben bişey soracağım...
DPDT switchli pedallarım var..ehx carl martin dunlop...bu pedalları eskiden boss pedallarımı bağladığım gibi send return fx looptan bağladım..ama amfi inanılmaz derecede switch sesini alıyor..mesela delayi bir açıyorum çaaaat,tremoloyu açıyorum küüüüt...en sonunda amfi patlayacak diye korktum ve fx looptan bağlamaktan vazgeçtim normal gitar gibi önden bağlıyorum..psikolojik bilmem ama nedense sanki fx looptan bağladığımdaki gibi verim alamıyorum gibi geliyor..nasıl bir çözüm bulabiliriz?

gerçi sıkıldım hepsini satıp bi floor pro. mu alsam acaba:D taşıması kolay bağlaması kolay,herşey var falan:D

"Popping" denen hadise... Bunun için devresel anlamda çözümler var ama okuduklarımın hepsi iyileştirme anlamında... Yani kesin çözüm, kökten yok etme falan değil...

Şu anki haliyle yapılabilecek iyileştirme: Mesela tremolo pedalını fx looptan önce bir yere koy. Sıralamada senin zevkini bozmayacağını sanıyorum. Bu şekilde loopta "pop" yapan pedal sayın azalmış olur...

Bence şu anki ekipmanınla devam et, değiştirmeyi aklından bile geçirme... Wink
Başa dön
The_Answer

MesajTarih: Pzr 14.01.2007 16:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok zaten şimdilik öle önden bağladım hepsini çünkü şarkı içinde değiştirmek gibi bişey mümkün değil..hani şarkıyı komple onla çalcaksam en başta açarsam açarım şarkı içinde değiştirince davulcu korkudan bagetleri düşürüyor:D

neyse önden bağladım kötüde değil,belkide hislerim psikolojiktir:D
suffer_me

MesajTarih: Pts 15.01.2007 20:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar açtığım başlık kilitlendiği için soruyu burda sormanın daha iyi olabileceğini düşündüm.analog pedal seti toplamak istiyorum ve uzun süredir internette siteleri takip ediyorum.ancak bu boost olayını bi çok konuda konuşulmasına rağmen çözemedim.mesela bi ds2 bide overdirive bi pedalımız olduğunu varsaysak.boost etmek için pedal sırası gitardan anfiye nasıl olur.hangisi hangisini boost etmiş olur.boost etmek için pedal ayarları nasıl olmalı.wah compressor gibi pedallar bu sıralamada nerdedir.bi türlü çözemedim.yardımlarınızı bekliorum.şimdiden saolun.
Başa dön
gogostar

MesajTarih: Pts 15.01.2007 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arama yapmalısın...
Başa dön
agmedcaliskan
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 16.01.2007 22:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pardon ya benim amfide fx loop yok intihar falan mı etsem yaa. amfim laney mxd65. bide anlamıyorum bu fx loop olayı ile bağlamayı, farklı bi zincir oluşturma falan?
Perfectionist

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 2:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

agmedcaliskan demiş ki:
pardon ya benim amfide fx loop yok intihar falan mı etsem yaa. amfim laney mxd65. bide anlamıyorum bu fx loop olayı ile bağlamayı, farklı bi zincir oluşturma falan?

Anlattım ya o kadar diğer processor başlığında bir daha oku istersen? Rolling Eyes
Link: http://www.turkrock.com/ftopic16557-0-asc-2060.html
agmedcaliskan
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 14:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Perfectionist ya ben o başlıkta fx loop var demiştim sen onun üzerine anlatmıştın, iyi de anlatmışsın. şimdi baktım ki fx loop yok onunla ilgili cevap da bulamadım o forumda bi yardımcı olursan tekrar cok sevinirim
beterbocek_

MesajTarih: Çrş 24.01.2007 0:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

boss gt 3 e adaptör yapabilecek yer bilen varsa yardmcı olursa sevinirim
taka

MesajTarih: Çrş 24.01.2007 0:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beterbocek_ demiş ki:
boss gt 3 e adaptör yapabilecek yer bilen varsa yardmcı olursa sevinirim

İstanbul'a yolun düşerse, Yazıcıoğlu İşhanı'nda yapabilecek birisi var. Pedallar ve prosesörler için siparişle adaptör yapar.
KaRaBaSH

MesajTarih: Çrş 24.01.2007 10:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynı şekilde gene istanbul'da tünelde legend(proseslab) var. her tür pedala, prosesöre çok iyi adaptörler yapıyorlar.
serpentscream

MesajTarih: Prş 25.01.2007 8:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

elimdeki ekipman sansamp gt2,dod fx70c(distortion),ibanez ts9,crybaby gcb 95,tc electronics g sharp,marshall mg 100 heavy,power,thrash türlerinde çalıyorum dizilim nasıl olmalı?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
EagleEye

MesajTarih: Pzr 28.01.2007 16:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir?
Başa dön
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 28.01.2007 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ses kötü çıkar. kalitesi düşer. metal zone sinek vızıltısına dahi dönüşebilir. analog pedallarla kullanılan prosesörler kaliteli olmalı.
HandcuFF

MesajTarih: Pts 29.01.2007 13:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende Boss BE-5 bir pedal var
5 Analog pedalın biraraya getirilmesi düşünülerek yapılmış bir pedal. Eğer yardımı olursa boss efektleri şu şekilde dizmiş pedal üzerinde,

IN-->COMPPRESSOR/SUSTAINER--->OVERDRIVE/DISTORTION-->DIGITAL DELAY---->NOISE SUPPRESSOR--->CHORUS------>OUT
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
PhoibosApollon

MesajTarih: Pts 29.01.2007 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EagleEye demiş ki:
Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir?

Effects chain'i ayarlayamayacagindan verimli olmaz. Neyin neyden sonra gelecegini ayarlayamazsin yani. iyi processorlerde external pedallari amfilerdeki fx loop'lar gibi baglayabiliyoruz zaten, external send ve returnlerden. Sonra o setup'i processor'un icinde herhangi bir efekt diziliminde araya, istedigimiz yere sokabiliyoruz. Senin boyle bir sansin olmayacak, onun disinda negatif bir yani olacagini sanmiyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
PhoibosApollon

MesajTarih: Pts 29.01.2007 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

serpentscream demiş ki:
elimdeki ekipman sansamp gt2,dod fx70c(distortion),ibanez ts9,crybaby gcb 95,tc electronics g sharp,marshall mg 100 heavy,power,thrash türlerinde çalıyorum dizilim nasıl olmalı?

gitar --> wah --> ts9 --> dod --> preamp --> gsharp --> marshall.
bence.
gsharp'i fx loopa da girebilirsin.
KaRaBaSH

MesajTarih: Pts 29.01.2007 18:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PhoibosApollon demiş ki:
EagleEye demiş ki:

Effects chain'i ayarlayamayacagindan verimli olmaz. Neyin neyden sonra gelecegini ayarlayamazsin yani. iyi processorlerde external pedallari amfilerdeki fx loop'lar gibi baglayabiliyoruz zaten, external send ve returnlerden. Sonra o setup'i processor'un icinde herhangi bir efekt diziliminde araya, istedigimiz yere sokabiliyoruz. Senin boyle bir sansin olmayacak, onun disinda negatif bir yani olacagini sanmiyorum.

apollon'cum, başka kötü yanı olacak. çünkü rp80'in frekans aralığı ve ses kalitesi (dönüştürme değerleri ayrıca) oldukça düşük. bu da analog pedalın sesini bir hayli bozacak bir durum.
PhoibosApollon

MesajTarih: Pts 29.01.2007 18:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

KaRaBaSH demiş ki:
PhoibosApollon demiş ki:
EagleEye demiş ki:

apollon'cum, başka kötü yanı olacak. çünkü rp80'in frekans aralığı ve ses kalitesi (dönüştürme değerleri ayrıca) oldukça düşük. bu da analog pedalın sesini bir hayli bozacak bir durum.

iki analog-digital converter ustuste binseydi o bahsettigin gecerli olabilirdi. metal-zone'dan ciktiktan sonra sinyal koselenmedigi icin bir sorun yaratacagini sanmiyorum.
gogostar

MesajTarih: Pts 29.01.2007 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben GDI21 ve Zoom GFX-5'i birbirine bağlamıştım ve ikisi de rezil olmuştu...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 16, 17, 18  Sonraki
2. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız