| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
tzuren

|
Tarih: Sal 16.01.2007 14:42 Mesaj konusu: |
|
|
| dostlar elimde b.c rich bronze mockingbird var bide cort earth-70(akustik) var ikisinide sıfır almıştım ikiside çok temiz özellikle cort sıfırdan farksız bu ikisini satıp ikinci el CORT EVL-K4 veya jackson js30 almak istiyorum acaba elimdeki gitarları satsam bu gitarlardan birini almaya yetermi? biraz yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
cucuncu33

|
Tarih: Sal 16.01.2007 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
| daha önce sert tonlarda gözüm olmadığını ve clean tonları çok iyi bi gitar aradığım sölemiştim.araştırmalarım neticesinde bir marka duydum.godin.sitesine baktım inceledim.ancak türkiye de bu markanın fiyatlarını bulamadım.bu marka yı bilen kullanan var mı?tonları nasıldır?klavyesi rahatmıdır?.nette fiyatlarını gösteren bi link bilen var mı? |
|
| Başa dön |
|
 |
masterofpuppetsasd

|
Tarih: Sal 16.01.2007 17:00 Mesaj konusu: |
|
|
eğer istanbuldaysan taksimde pera müzik var.orası getiriyo godin leri.ve evet godin oldukca kaliteli bir firma.biraz pahalı ama 2 humbucker ve piezzo manyetikli bir modelini denerken dinlemistim.kesinlikle mükemmeldi. _________________ http://www.turkrock.com/ftopic80495.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Lacey

|
Tarih: Sal 16.01.2007 17:11 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşLar,biLen varsa daha net rakam verebiLir mi acaba?? |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Sal 16.01.2007 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Lacey demiş ki: | konu benim yazım değiL,takdir edersen.Şurda senden başka kimse okumakta zorLanmadı şu ana kadar.
... |
Yazım tarzını iğrenç buldum, rahatsız oldum, tekrar tekrar aynı harfleri okumamak için es geçmiştim. Edebiyat Kulübü başkanı imişsin, Türkçe Kulübü değil, karıştırmamak lazım ama yine de Türkçe'ye dikkat etmek lazım... Keramet olsaydı M.K. Atatürk "L" harflerini büyük yazardı...
Konu bu değil...
Harmonik gitar? İlk defa duydum... Muhtemelen az bilgili insaların uydurması kelimelerdendir...
Bence o kelime yerine modeller üzerinde yoğunlaş.
http://www.musiciansfriend.com/guitar/navigation/godin-acoustic-electric-acoustic-guitar?N=100001+306251+202897&Ne=1419+1422&page=1 |
|
| Başa dön |
|
 |
Lacey

|
Tarih: Sal 16.01.2007 21:31 Mesaj konusu: |
|
|
| gogostar demiş ki: | | Lacey demiş ki: | konu benim yazım değiL,takdir edersen.Şurda senden başka kimse okumakta zorLanmadı şu ana kadar.
... |
Yazım tarzını iğrenç buldum, rahatsız oldum, tekrar tekrar aynı harfleri okumamak için es geçmiştim. Edebiyat Kulübü başkanı imişsin, Türkçe Kulübü değil, karıştırmamak lazım ama yine de Türkçe'ye dikkat etmek lazım... Keramet olsaydı M.K. Atatürk "L" harflerini büyük yazardı...
Konu bu değil...
Harmonik gitar? İlk defa duydum... Muhtemelen az bilgili insaların uydurması kelimelerdendir...
Bence o kelime yerine modeller üzerinde yoğunlaş.
http://www.musiciansfriend.com/guitar/navigation/godin-acoustic-electric-acoustic-guitar?N=100001+306251+202897&Ne=1419+1422&page=1 |
harmonik gitar uydurma fiLan değiL.çaLan bir arkadaşım var.onun harmonik gitarı cort.gördüm de konuşuyorum. (+ artık yazım hakkında yorum istemiyorum) |
|
| Başa dön |
|
 |
Manticore

|
Tarih: Sal 16.01.2007 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
Gogostar zaten "harmonik gitar" tabirini ilk defa duyduğunu belirtiyor, bu tür gitarlar için kullanılan başka bir tabir varken "harmonik gitar" gibi bir tanımlama yapılmasını eleştiriyor kanımca. Anladığım kadarıyla şöyle bir gitar arıyorsun sen:
Godin Multiac Series: The Multiac Series instruments are nylon and steel strung acoustic guitars designed to meet the demands of modern performing and recording. Designed to be plugged in, these guitars feature the very best acoustic guitar electronics impeccably integrated in these new concept instruments
Godin A Series: The A-series instruments produce very authentic acoustic sound and feature the dimensions and comfort of play that used to be the sole domain of solid body electric instruments.
Buradan gitarları inceleyebilirsin:
http://www.godinguitars.com/godinproductlistingp.htm _________________ RG Prestige 2550 (FRED - Evolution) | WD7 | CT01DS Bulldog | TO800 | Crossroads™ | FF III | Fish & Chips | XHP | SV-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Sal 16.01.2007 22:20 Mesaj konusu: |
|
|
Bana güvenmeyen Google'a güvensin... "Harmonik gitar " diye bir sonuç yok...
3-5 ay sonra sonuç bulabilirsiniz, çünkü muhtemelen bu başlık da Google tarafından listelenecektir...
Bence de aranan şey Godin MultiAC serisine benziyor ama hollow-body elektro gitar da atanıyor olabilir... |
|
| Başa dön |
|
 |
secks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
| Lacey demiş ki: | | KaRaBaSH demiş ki: | her kural için özel belirtilsin o zaman. "arada 1 harf büyük yazmak yasaktır" desinler.
karışıyorum çünkü rahatsız edici ve okumayı zorlaştırıcı olduğunu düşünüyorum. bunun için moderatör olmaya gerek yok takdir edersen. senin gibi kural delmeye niyetli herhangi biri GeLiyoruM yazıp "aa bak burda "y" ve "r" yi büyük yazmadım bir büyük bir küçük kullanmış olmuyorum. yuppi! kurallara uyuyorum" diyebilir.
bunu tartışmanın yeri bura olmasa da, merak ediyorum o l harflerini büyük yazmanın anlamı nedir? böyle rahatsız bir yazım tarzı kullanman için gerçekten gerek ve yeter koşul olan bir sebep var mı?
edebiyat kulübü başkanı olup böyle bir şeyde diretmen de bence ayrı bir şey. |
konu benim yazım değiL,takdir edersen.Şurda senden başka kimse okumakta zorLanmadı şu ana kadar.kuraL deLmeye niyetLi fiLan değiLim,eLime ne geçecek ki kuraLLarı deLersem?! ben yıLLardır böyLe yazıyorum ve hiç de yadırganmadı şu ana kadar.Bu konuda bir gerekçeye ihtiyacım yok,kuraLLarı deLmek niyetinde de değiLim.rahatsız edecek biçimde de yazmıyorum.yaLnızca bir harf bu! o kadar rahatsız oLacak nesi var? ben L harfini seviyorum ve büyük yazıyorum => seni iLgiLendirmez.eğer moderatörLerde de "L" aLerjisi varsa bana söyLerLer,değiştirmeye çaLışırım ama başaramayacağımı düşünüyorum.ÖyLe bir durumda da forumdan çıkarım tabi.eğer bir harf insanLara bu kadar batarsa. |
alınma darılma lütfen ama bir harf için bu kadar tantanaya değer mi? forumun belli kuralları var, amaç okuyanın gözünü yormadan, türkçeyi ve yazım kurallarını yozlaştırmadan ve bir Arama yapıldığında fonksiyonun düzgün çalışması amacıyla yazılması. bunun için gerekli uyarıyı illa ki moderatör yapar diye bir şey yok ki sana da zaten gayet nazikçe hatırlatılmış. eğer el alışkanlığı ile böyle yapıyorsan gönder düğmesine basmadan önce düzeltmek de çok sorun olmamalı ki bu kadar açıklama yazana kadar elli kez düzeltirdin zaten.
harmonik gitar konusunda da, böyle bir gitar çeşidi yok. anlattığından anladığım kadarıyla yarı-akustik (semi-acoustic) denen gitarlardan bahsediyorsun. |
|
| Başa dön |
|
 |
Lacey

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 16:42 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | | o yazım tarzı ne? l'leri büyük yazınca daha mı karizmatik olduğunu sanıyorsun, ve Forum Kurallarını ihlal ettiğinin farkında değil misin? |
| Alıntı: | | sana da zaten gayet nazikçe hatırlatılmış. |
hiçbir yorum yapmıycam.
harmonik gitar vardır.klasik gitarla klavye dizilmi aynıdır."harmonik" lafını ben de yeni duydum.böyle bir kelime olmayabilir ama gitar var.gözümün önünde çalındı.semi-acoustic olabilir bilmiyorum.mükemmel bilgili değilim gitar konusunda. |
|
| Başa dön |
|
 |
Manticore

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 17:04 Mesaj konusu: |
|
|
Kimse sana zaten senin "harmonik gitar" olarak adlandırdığın gitarın olmadığından bahsetmiyor zaten. Hakkında bilgi istediğin gitarın kabul gören isminin "semi hollow" ya da "semi acoustik" olduğunu belirtiyor herkes. Bu iki terimle arattığın vakit yüzlerce gitar bulacaksın nette, emin ol. _________________ RG Prestige 2550 (FRED - Evolution) | WD7 | CT01DS Bulldog | TO800 | Crossroads™ | FF III | Fish & Chips | XHP | SV-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 17:07 Mesaj konusu: |
|
|
lacey, yazımını değiştirdiğin için teşekkür ediyorum.
hiç kibarca belirtmemiştim açıkçası, o "kibarca" lafı biraz iltifat olmuş. seni kırdıysam özür dilerim ama gerçekten o tip yazım çok rahatsızlık veriyor bana.
söylediğin tip gitar semi-acoustic. iyisini godin yapar. hatta serisi de godin a serisidir. önceki mesajlarda linki vardı sanırsam. |
|
| Başa dön |
|
 |
fen0men0

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 17:09 Mesaj konusu: |
|
|
| selam beyler şu an elimde 900 ytl gibi bi para var metal müzik çalıyoruz ben solo çalıyorum tünel de bi gitar rastladım jackson dx10d valla deniyemedim ama internette youtube da fln dinlediğimde çok hoşuma gitti bana 600 dolara bırakırım dedi acaba nasıldır iimidr bu gitar başka önerileriniz var mı bu paraya bundan kaliteli gitar fln yardımcı olur musunuz |
|
| Başa dön |
|
 |
Lacey

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 17:14 Mesaj konusu: |
|
|
| KaRaBaSH demiş ki: | lacey, yazımını değiştirdiğin için teşekkür ediyorum.
hiç kibarca belirtmemiştim açıkçası, o "kibarca" lafı biraz iltifat olmuş. seni kırdıysam özür dilerim ama gerçekten o tip yazım çok rahatsızlık veriyor bana.
söylediğin tip gitar semi-acoustic. iyisini godin yapar. hatta serisi de godin a serisidir. önceki mesajlarda linki vardı sanırsam. |
hiç önemli değil ben özür dilerim.tamam,bundan sonra böyle yazıcam.yeter ki insanlar bir şeyi kibarca söylemeyi bilsin
evet,sanırım semi-acoustic benim "harmonik" diye bildiğim şey..
sesi mükemmel ama gerçekten.arkadaş geçen dersanede getirdi amfiyi gitarı şuyu buyu,Dumandan girdi (millet de iyice havaya girdi) metallica'dan çıktı.
sonra, benim gibi klasikten başka birşey beceremeyen bir arkadaş tutturdu "çalıcam" diye.neyse,kız sadece klasik bildiği halde şebnem ferah çaldı ! hepimiz şaştık kaldık.sonra öğrendik ki klavye dizilimi klasikle aynıymış  |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 17:15 Mesaj konusu: |
|
|
fen0men0;
vasat bir gitar görünüşe bakılırsa. 600 dolar verilir mi bu gitara dersen, bence verilebilir, zira amerika fiyatı dahi -en ucuz iddiası olan yerde- 449 dolar.
o 900 lirayı 1000 lira yaparak bundan fersah fersah üst aletler alabileceğini belirtmek isterim. mesela bir japon üretim ibanez. |
|
| Başa dön |
|
 |
Manticore

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
| fen0men0 demiş ki: | | selam beyler şu an elimde 900 ytl gibi bi para var metal müzik çalıyoruz ben solo çalıyorum tünel de bi gitar rastladım jackson dx10d valla deniyemedim ama internette youtube da fln dinlediğimde çok hoşuma gitti bana 600 dolara bırakırım dedi acaba nasıldır iimidr bu gitar başka önerileriniz var mı bu paraya bundan kaliteli gitar fln yardımcı olur musunuz |
Sıkı bir pazarlıkla sıfır Ibanez RG1570 alabilirsin o paraya, veya ikinci el bir Ibanez RG2550. Elindeki para oldukça iyi, hatta biraz fantezi yapmak suretiye bir adet Ibanez RG350'yi alıp üzerine EMG set takarsın, cayır cayır gitar olur afedersin. 2550'nin stok manyetikleri equaliser + zevkine uygun dist. pedalı sayesinde sana metal müziğe uygun tonlar sağlayacaktır, emin ol. |
|
| Başa dön |
|
 |
fen0men0

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 23:18 Mesaj konusu: |
|
|
| gitar aslında çok hoşuma gitmişti jackson fln die üstüne ama öle diyorsunuz 1 milyara ibanez s520 var o güzel gözüktü gözüme biraz kararsız kaldım şimdi aslında 600 dolara uygun bi gitar gibime geldi çünkü normalde 800 dolar fln diyorlardı neyse saolun benim istediğim en büyük özellik alder body olmasıydı gitarda yani başka alder body de bulamıyorum bide o var |
|
| Başa dön |
|
 |
Manticore

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 23:23 Mesaj konusu: |
|
|
S520 bence DX10D'den daha iyi bir gitar ama tabii alder tercihin varsa ve/veya Jackson'ı beğenmiş isen, bizim diyeceğimiz ancak "Hayırlı olsun"dur... _________________ RG Prestige 2550 (FRED - Evolution) | WD7 | CT01DS Bulldog | TO800 | Crossroads™ | FF III | Fish & Chips | XHP | SV-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Prş 18.01.2007 1:32 Mesaj konusu: |
|
|
| şimdi illa alder istiyorum diyorsan, gerçekten de istediğin tarz için ancak dx10d olabilir gibi görünüyor. ama tavsiyelerim(iz) hala geçerli. |
|
| Başa dön |
|
 |
fgucan

|
Tarih: Prş 18.01.2007 18:34 Mesaj konusu: epiphone |
|
|
| arkadaşlar merhaba ben alternatif tarzda çokta sert olmayan bir tarzda müzik için epiphoneun hangi modelini kullanmalıyım (modellerdeki tonlar hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.) fgunger@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|