| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
The_Answer

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 14:48 Mesaj konusu: |
|
|
| gogostar demiş ki: |
KaRaBaSH, ben de bu preamp'ı başa koyanlarları anlamıyorum. Ben sadece gitarı doğrudan amfiye girersem preampı en başa koyarım...  |
ben sansampla mixere girip çalarken en başta kullanıyordum peşinede modül efektleri bağlıyordum gayette güzel oluyordu:D |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
gogostar

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 14:55 Mesaj konusu: |
|
|
| The_Answer demiş ki: | birde ben bişey soracağım...
DPDT switchli pedallarım var..ehx carl martin dunlop...bu pedalları eskiden boss pedallarımı bağladığım gibi send return fx looptan bağladım..ama amfi inanılmaz derecede switch sesini alıyor..mesela delayi bir açıyorum çaaaat,tremoloyu açıyorum küüüüt...en sonunda amfi patlayacak diye korktum ve fx looptan bağlamaktan vazgeçtim normal gitar gibi önden bağlıyorum..psikolojik bilmem ama nedense sanki fx looptan bağladığımdaki gibi verim alamıyorum gibi geliyor..nasıl bir çözüm bulabiliriz?
gerçi sıkıldım hepsini satıp bi floor pro. mu alsam acaba:D taşıması kolay bağlaması kolay,herşey var falan:D |
"Popping" denen hadise... Bunun için devresel anlamda çözümler var ama okuduklarımın hepsi iyileştirme anlamında... Yani kesin çözüm, kökten yok etme falan değil...
Şu anki haliyle yapılabilecek iyileştirme: Mesela tremolo pedalını fx looptan önce bir yere koy. Sıralamada senin zevkini bozmayacağını sanıyorum. Bu şekilde loopta "pop" yapan pedal sayın azalmış olur...
Bence şu anki ekipmanınla devam et, değiştirmeyi aklından bile geçirme...  |
|
| Başa dön |
|
 |
The_Answer

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 16:09 Mesaj konusu: |
|
|
yok zaten şimdilik öle önden bağladım hepsini çünkü şarkı içinde değiştirmek gibi bişey mümkün değil..hani şarkıyı komple onla çalcaksam en başta açarsam açarım şarkı içinde değiştirince davulcu korkudan bagetleri düşürüyor:D
neyse önden bağladım kötüde değil,belkide hislerim psikolojiktir:D _________________ HAYAT ı dinle! |
|
| Başa dön |
|
 |
suffer_me

|
Tarih: Pts 15.01.2007 20:18 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar açtığım başlık kilitlendiği için soruyu burda sormanın daha iyi olabileceğini düşündüm.analog pedal seti toplamak istiyorum ve uzun süredir internette siteleri takip ediyorum.ancak bu boost olayını bi çok konuda konuşulmasına rağmen çözemedim.mesela bi ds2 bide overdirive bi pedalımız olduğunu varsaysak.boost etmek için pedal sırası gitardan anfiye nasıl olur.hangisi hangisini boost etmiş olur.boost etmek için pedal ayarları nasıl olmalı.wah compressor gibi pedallar bu sıralamada nerdedir.bi türlü çözemedim.yardımlarınızı bekliorum.şimdiden saolun. |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Pts 15.01.2007 20:33 Mesaj konusu: |
|
|
| Arama yapmalısın... |
|
| Başa dön |
|
 |
agmedcaliskan Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 16.01.2007 22:58 Mesaj konusu: |
|
|
pardon ya benim amfide fx loop yok intihar falan mı etsem yaa. amfim laney mxd65. bide anlamıyorum bu fx loop olayı ile bağlamayı, farklı bi zincir oluşturma falan? _________________ Ben|Jim Dunlop Pena|İbanez grg270|Ns-2|Whammy|WD-7 Wah|Ts-9|Eq-700|Cort Tuner|Uc-100|Dd-6|ENGL Screamer Head|ENGL Vintage Kabin 2x12 |
|
| Başa dön |
|
 |
Perfectionist

|
|
| Başa dön |
|
 |
agmedcaliskan Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 17.01.2007 14:24 Mesaj konusu: |
|
|
Perfectionist ya ben o başlıkta fx loop var demiştim sen onun üzerine anlatmıştın, iyi de anlatmışsın. şimdi baktım ki fx loop yok onunla ilgili cevap da bulamadım o forumda bi yardımcı olursan tekrar cok sevinirim _________________ Ben|Jim Dunlop Pena|İbanez grg270|Ns-2|Whammy|WD-7 Wah|Ts-9|Eq-700|Cort Tuner|Uc-100|Dd-6|ENGL Screamer Head|ENGL Vintage Kabin 2x12 |
|
| Başa dön |
|
 |
beterbocek_

|
Tarih: Çrş 24.01.2007 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
boss gt 3 e adaptör yapabilecek yer bilen varsa yardmcı olursa sevinirim _________________ "bizi film yıldızı,rock star olacağımıza inandıran TV programlarıyla büyüdük,ama bunların hiçbiri olamayacağız ve bu gerçek kafamıza ancak dank ediyor" |
|
| Başa dön |
|
 |
taka

|
Tarih: Çrş 24.01.2007 0:59 Mesaj konusu: |
|
|
| beterbocek_ demiş ki: | | boss gt 3 e adaptör yapabilecek yer bilen varsa yardmcı olursa sevinirim |
İstanbul'a yolun düşerse, Yazıcıoğlu İşhanı'nda yapabilecek birisi var. Pedallar ve prosesörler için siparişle adaptör yapar. _________________ PRS Mark Tremonti/CE22 Goldtop>>Fulltone Clyde Wah>>Plant Waves Tuner>>Keeley Mod TS9>>Fulltone Deja Mini Vibe>>MXR Phase100>>Maxon AD80>>Mesa Boogie F30 |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Çrş 24.01.2007 10:22 Mesaj konusu: |
|
|
aynı şekilde gene istanbul'da tünelde legend(proseslab) var. her tür pedala, prosesöre çok iyi adaptörler yapıyorlar. _________________ http://www.rockgitar.net - güzel yer vesselam. |
|
| Başa dön |
|
 |
serpentscream

|
Tarih: Prş 25.01.2007 8:12 Mesaj konusu: |
|
|
| elimdeki ekipman sansamp gt2,dod fx70c(distortion),ibanez ts9,crybaby gcb 95,tc electronics g sharp,marshall mg 100 heavy,power,thrash türlerinde çalıyorum dizilim nasıl olmalı? |
|
| Başa dön |
|
 |
EagleEye

|
Tarih: Pzr 28.01.2007 16:58 Mesaj konusu: |
|
|
| Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir? |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Pzr 28.01.2007 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
ses kötü çıkar. kalitesi düşer. metal zone sinek vızıltısına dahi dönüşebilir. analog pedallarla kullanılan prosesörler kaliteli olmalı. _________________ http://www.rockgitar.net - güzel yer vesselam. |
|
| Başa dön |
|
 |
HandcuFF

|
Tarih: Pts 29.01.2007 13:19 Mesaj konusu: |
|
|
Bende Boss BE-5 bir pedal var
5 Analog pedalın biraraya getirilmesi düşünülerek yapılmış bir pedal. Eğer yardımı olursa boss efektleri şu şekilde dizmiş pedal üzerinde,
IN-->COMPPRESSOR/SUSTAINER--->OVERDRIVE/DISTORTION-->DIGITAL DELAY---->NOISE SUPPRESSOR--->CHORUS------>OUT |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Pts 29.01.2007 14:31 Mesaj konusu: |
|
|
| EagleEye demiş ki: | | Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir? |
Effects chain'i ayarlayamayacagindan verimli olmaz. Neyin neyden sonra gelecegini ayarlayamazsin yani. iyi processorlerde external pedallari amfilerdeki fx loop'lar gibi baglayabiliyoruz zaten, external send ve returnlerden. Sonra o setup'i processor'un icinde herhangi bir efekt diziliminde araya, istedigimiz yere sokabiliyoruz. Senin boyle bir sansin olmayacak, onun disinda negatif bir yani olacagini sanmiyorum. _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Pts 29.01.2007 14:47 Mesaj konusu: |
|
|
| serpentscream demiş ki: | | elimdeki ekipman sansamp gt2,dod fx70c(distortion),ibanez ts9,crybaby gcb 95,tc electronics g sharp,marshall mg 100 heavy,power,thrash türlerinde çalıyorum dizilim nasıl olmalı? |
gitar --> wah --> ts9 --> dod --> preamp --> gsharp --> marshall.
bence.
gsharp'i fx loopa da girebilirsin. _________________ Dark eternal night coverim
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Pts 29.01.2007 18:22 Mesaj konusu: |
|
|
| PhoibosApollon demiş ki: | | EagleEye demiş ki: | | Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir? |
Effects chain'i ayarlayamayacagindan verimli olmaz. Neyin neyden sonra gelecegini ayarlayamazsin yani. iyi processorlerde external pedallari amfilerdeki fx loop'lar gibi baglayabiliyoruz zaten, external send ve returnlerden. Sonra o setup'i processor'un icinde herhangi bir efekt diziliminde araya, istedigimiz yere sokabiliyoruz. Senin boyle bir sansin olmayacak, onun disinda negatif bir yani olacagini sanmiyorum. |
apollon'cum, başka kötü yanı olacak. çünkü rp80'in frekans aralığı ve ses kalitesi (dönüştürme değerleri ayrıca) oldukça düşük. bu da analog pedalın sesini bir hayli bozacak bir durum. _________________ http://www.rockgitar.net - güzel yer vesselam. |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Pts 29.01.2007 18:45 Mesaj konusu: |
|
|
| KaRaBaSH demiş ki: | | PhoibosApollon demiş ki: | | EagleEye demiş ki: | | Bende bi digitech rp80 var.Bi tane metal-zone alıp distortionlar için onu kullanmayı düşünüyorum.İkisini birden bağlasam, digitechin efektlerden pre-ampten falan yararlansam, olurmu öle?Ne şekilde bağlamam gerekir? |
Effects chain'i ayarlayamayacagindan verimli olmaz. Neyin neyden sonra gelecegini ayarlayamazsin yani. iyi processorlerde external pedallari amfilerdeki fx loop'lar gibi baglayabiliyoruz zaten, external send ve returnlerden. Sonra o setup'i processor'un icinde herhangi bir efekt diziliminde araya, istedigimiz yere sokabiliyoruz. Senin boyle bir sansin olmayacak, onun disinda negatif bir yani olacagini sanmiyorum. |
apollon'cum, başka kötü yanı olacak. çünkü rp80'in frekans aralığı ve ses kalitesi (dönüştürme değerleri ayrıca) oldukça düşük. bu da analog pedalın sesini bir hayli bozacak bir durum. |
iki analog-digital converter ustuste binseydi o bahsettigin gecerli olabilirdi. metal-zone'dan ciktiktan sonra sinyal koselenmedigi icin bir sorun yaratacagini sanmiyorum. _________________ Dark eternal night coverim
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar

|
Tarih: Pts 29.01.2007 19:14 Mesaj konusu: |
|
|
| Ben GDI21 ve Zoom GFX-5'i birbirine bağlamıştım ve ikisi de rezil olmuştu... |
|
| Başa dön |
|
 |
|