| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4249 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
Tarih: Cmt 17.04.2004 22:40 Mesaj konusu: |
|
|
Geneldeki "Şu an çalıyor" başlığının kapanma nedenini anlamadım? Bence orası insanların müzik zevkini irdelemek için gayet güzel bir yerdi! İnsanların nelerden hoşlandığını bir sürü başlıktan anlamak zor iken oradan anlamak daha kolaydı... _________________ Sınıf 64 / Magick / Dementia - Berkay
Floyd-rose hakkında her şey: http://turkrock.com/ftopic45104.html
www.myspace.com/dementiatr |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
madden_da_third

|
Tarih: Cmt 17.04.2004 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
katılıyorum... _________________ The Fish --> Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4138 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Cmt 17.04.2004 23:07 Mesaj konusu: |
|
|
IRC ye gelin, orada hangi parçayı seviyorsanız o anda çalıyorsanız zaten görünüyor. O anda kim ne dinliyor anlayabilirsiniz. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div> |
|
| Başa dön |
|
 |
NovemberRain Kurucu

|
Tarih: Cmt 17.04.2004 23:11 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar turkrock.com interaktif sohbet bölümleri 2 bölüme ayrılmaktadır, Forum bölümü ve IRC bölümü. IRC bölümünün adresi http://irc.turkrock.com dur.
Foruma yazarken iki bölümün de işlevini çok iyi anlamış olmak, gerekli bir durum. Forumda yazılanlar bilgi paylaşımına yönelik, daha sonra da okunduğunda bir anlam ifade edecek şeyler olmalıdır. O başlığa kim girip baştan sona okuyor? Sadece son sayfaya girip yazılıyor dinlenen şarkılar.
Oysa şu an çalıyor olayı aslında IRC'ye özgü bir olaydır, oradan çıkmıştır zaten, download kısmından mIRC scriptlerimizi indirirseniz, dinlediğiniz parçaları otomatikman chat bölümüne yazan bir özellik olduğunu göreceksiniz. Kim ne dinliyor tüm kanal o an için görüyor zaten, bu bilgiyi forum veritabanında saklamak oldukça gereksiz geliyor bize.
IRC ve forum arasındaki farklılıktan ileri gelen gereklilikleri bundan sonra daha etkili birşekilde forum yönetimine yansıtacağımızı bilmenizi isteriz. Bu konuda sizin de daha dikkatlı olmanızı rica ediyoruz.
Anlık geyik, chat tarzı muhabbetler için irc.turkrock.com'u kullanınız. Forumları sadece bilgi, görüş alışverişi için kullanınız. Böylece her iki bölüm işlevini doğru bir şekilde yerine getirir, dolayısıyla forum daha kolay gezilebilir ve daha çok bilgi içeren, yani kuruluş amacına hizmet eden bir yer olabilir. _________________ no |
|
| Başa dön |
|
 |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4249 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
Tarih: Pzr 18.04.2004 0:08 Mesaj konusu: |
|
|
IRC'nin nasıl olduğunu bilmiyorum açıkçası, kitlenen topiklere IRC'de konuşun dediğiniz için de pek ilgimi çekmiyodu o tarz muhabbetler ama script'i indirip deniycem, teşekkürler... _________________ Sınıf 64 / Magick / Dementia - Berkay
Floyd-rose hakkında her şey: http://turkrock.com/ftopic45104.html
www.myspace.com/dementiatr |
|
| Başa dön |
|
 |
solocu Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 18.04.2004 0:39 Mesaj konusu: |
|
|
Bu irc saçmalıgı nerden çıktı anlamadım.Forumda bir konu hakkında yorumunu yazarsın irc'ta sohbet edersin ne alaka anlamadım.Eger her şeyi irctan halledeceksek forum niye kullanıyoruz.
Bu siteye tonla üye var ve bunların çogu foruma yazı yazıyor bu insanları irc'a çekmekteki amacınız ne irc'a ragbetimi arttırmaya mı çalışıyorsunuz? _________________ Nasıl elveda demişim benim gibi içenlere.Bir zalime kapılıta hergün acı çekenlere.Ben tövbemi geri aldım tanrım sen bagışla beni... |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4138 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Pzr 18.04.2004 0:46 Mesaj konusu: |
|
|
Forumlarda yorum yapılır, evet. Kilitlenen forumlar birkaç mesajdan (yorumdan) sonra muhabbete ve konu dışına sapıyor. Her ilgisiz mesajı silecek ne vakit ne nefes var. Binlerce üyeyi takip edemeyiz. Ayrıca, dönüp tekrar bakılacak forumlar olmadıkları için sürekli bilgi kaynağı ve danışma mekanları olarak görülmüyor. Kilitleniyor. _________________ <div><a>http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div>
En son Atalay tarafından Pzr 18.04.2004 23:58 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
kotukedi

Kayıt: Aug 04, 2003 Mesajlar: 255 Nerden: Minas Tirith’ den
|
Tarih: Pzr 18.04.2004 21:33 Mesaj konusu: |
|
|
eski sevgili ile ilgili bir başlik açtim vede anlamsiz oldugu gerekcesiyle kapandi, kapanınca ben ne yaptim bir daha başlik açmadan önce Forum Yöneticisi olan arkadaşlara sorup öle açmaya karar verdim  _________________ Dinleme yüregim kendin kalk son bir kara trene bin,Ve sevdayi gördügün her durakta hiç düsünme in.Aramiza yollar yabanci kollar,zoryillar girdi. |
|
| Başa dön |
|
 |
LeftEyeNine

Kayıt: Aug 10, 2003 Mesajlar: 665 Nerden: Aydýn - Ýzmir karayollarý arasý
|
Tarih: Pzr 18.04.2004 23:17 Mesaj konusu: |
|
|
Atalay, seninle ilgisi yok o son cümlenin...Cevaptı o.. _________________ <div>Kabul ediyorum götverenin tekiyim</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Lost

|
Tarih: Pzr 18.04.2004 23:53 Mesaj konusu: |
|
|
| NovemberRain demiş ki: | Forumda yazılanlar bilgi paylaşımına yönelik, daha sonra da okunduğunda bir anlam ifade edecek şeyler olmalıdır. O başlığa kim girip baştan sona okuyor?
|
Bu kritere göre kilitlenmeli bence de. Yoksa "Şu an..." başlıklarının sonu yok, bir faydası da yok.[/quote] _________________ The lost return to solitude
To win inside themselves |
|
| Başa dön |
|
 |
Sanctuary Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 19.04.2004 4:18 Mesaj konusu: |
|
|
caddebostan topiği kapanmasaydı keşke epeydir duruyordu hem takip etmek daha kolaydı neyse elbet bir bildiğiniz vardır diyerek sevgilerimi yolluyorum...  |
|
| Başa dön |
|
 |
darthseth Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 19.04.2004 9:06 Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili arkadaşlar
Yapılanların bazıları kurunun yanında yaşında yanması gibi görülse de bu yapılması gereken bir şeydi. Sonuçta benim anladığım ya her telden - kültür sanat bölümleri kapatılacaktı ya da belli bir amaca hizmet etmeyen- hizmet etmekten çıkmış topikler kilitlenip bir süre sonra silinecekti.
Açılan her topik için denmese de açılan bazı topikler irc ortamındaki sohbetlerden türemiş (şu an ne dinliyorsunuz gibi) topiklerdi.
Bu nedenden ötürü Her telden kısmında yapılanları haklı ve gerekli buluyorum.
Kimse topiğim kapatıldı diye darılmaca yapmasın. Kapatılan forum başlığı yazan yüzünden değil artık bir amaca hizmet etmekten çıktığı için kapatılmıştır. Ne Swall'ın ne Atalay'ın ne Rocksurferin nede NovemberRain'in her hangi bir kullanıcıya kastı olduğunu düşünmüyorum.
Bu benim görüşümdür. Katılıp katılmamak sizin elinizde. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Sal 20.04.2004 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
ilk defa soğudum siteden..önceden o kadar olaylar yaşandı,o kadar topicler kapandı(kabul ediyorum çoğu saçmaydı)...ama bu kez gerçekten giresim yok...son dönem kapanan bütün topiclerin sonunda aynı uyarı;"IRC'den devam edelim.."
hadii yapmayın..IRC'de özeller dışında ne zaman adam gibi muhabbet döndü ki...??-melis19'lar-metallicacılar-sitedekiler dışında onlarca saçma sapan herif IRC'de...
uzun zamandır sitedeyim ve inanın eskilerden kalanların hiç biri yok artık sitede...Therru-swansong-j-rotten-zerdusht.....çoğu atıldı,çoğu bıktı..."kalan sağlar bizimdir" felsefesi iş yapıyor belki sitede..
moderatörlerin çoğunun bir görüş birliğine varamaması da ayrı bi problem...
özelime giren bi sürü abaza...yavşayan bi tepe eleman...ortalık malı gibi oldu site..sanki el ilanı dağıtılmış da her duyan girmiş gibi..
adam akıllı muhabbet yapan adamların atılması yerine abazaların hepsi sitede...nicklerinden belli..
kalite düştü galiba..yoksa eleştirilecek birsürü sebep var...umarım bu da geçer...umarım  _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 20.04.2004 21:34 Mesaj konusu: |
|
|
Merak etme NoSuprises
Bir kaç oparator arkadaşla zurna kaçkını elemanları irc'e en azından #rock kanalına almamaya karar verdik. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
SwaLLoweD "Müziktek" Mod

|
Tarih: Sal 20.04.2004 22:53 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: |
|
Modertörler mi yoksa operatörler mi? .. Yani forum yöneticileri mi yoksa kanal operatörleri mi görüş birliği sağlayamamakta..
Ayrıca forum'ların genel durumu şu an bizce fenâ değildir... Bazı bölümlerde bir klasifikasyon'a ihtiyaç var, bunun haricinde ciddi sorunlu bölüm kalmadı gibi... IRC'de ise işler zamanla rayına oturacaktır.. Önce bir şey konuşmaya niyeti olanların orada toplanması lazım, kendilerine kanal açmaları lazım, ondan sonra o istenen hoş sohbet ortam oluşmuş olur.. Dolayısıyla sitenin şu anki düzeninin bozulmamasını ummak daha yerinde, yoksa bizim tutumumuz değişirse, forum'ların da irc'den bir farkı kalmaz zaten.. _________________ "Gerçekte Umut Olmaz" - FeedBACK (www.feedback.gen.tr) |
|
| Başa dön |
|
 |
Mahcem

Kayıt: Apr 15, 2003 Mesajlar: 2170 Nerden: Glasgow, İskoçya
|
Tarih: Sal 20.04.2004 23:49 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: | ilk defa soğudum siteden..önceden o kadar olaylar yaşandı,o kadar topicler kapandı(kabul ediyorum çoğu saçmaydı)...ama bu kez gerçekten giresim yok...son dönem kapanan bütün topiclerin sonunda aynı uyarı;"IRC'den devam edelim.."
hadii yapmayın..IRC'de özeller dışında ne zaman adam gibi muhabbet döndü ki...??-melis19'lar-metallicacılar-sitedekiler dışında onlarca saçma sapan herif IRC'de...
uzun zamandır sitedeyim ve inanın eskilerden kalanların hiç biri yok artık sitede...Therru-swansong-j-rotten-zerdusht.....çoğu atıldı,çoğu bıktı..."kalan sağlar bizimdir" felsefesi iş yapıyor belki sitede..
özelime giren bi sürü abaza...yavşayan bi tepe eleman...ortalık malı gibi oldu site..sanki el ilanı dağıtılmış da her duyan girmiş gibi..
adam akıllı muhabbet yapan adamların atılması yerine abazaların hepsi sitede...nicklerinden belli..
kalite düştü galiba..yoksa eleştirilecek birsürü sebep var...umarım bu da geçer...umarım  |
Şunu hemen belirtelim:
1) Kimin özeline kimlerin girdiğini kontrol etmemiz mümkün değil, benim özelime gelen mesajları bir görsen "ben iyiymişim yahu" deyip susardın. Ne annem kaldı, ne ablam, ne sülalem ne de ben. Onun dışında sayacında daha sıfır mesajla bize ÖM atıp "yazışmak istersen bak ben buradayım, göz kırp öpücük" yapan yığınla bayan da var. Bunlar normal şeyler, cevap vermeyip geçeceksiniz. Çok aşırıysa bize bir ÖM ile mesajı kopyalayın, anında şutlarız.
2) Siteye kimlerin girip kimlerin giremeyeceğini filtre etmemiz mümkün değil, aksi halde nüfus cüzdanı, sabıka kaydı, iki referans, teminat mektubu filan istememiz lâzım insanlardan. Yok öyle bir olay, dolayısı ile bu bir doğal seleksiyon gerektiren bir girişim. Meselâ neden bu ayı takımı burada sadece size musallat oluyor da buraya Müziktek'e yazmak için gelen arkadaşlara musallat olmuyor? (Evet, öyle yapan arkadaş çok, bu forum başladığından beri gelip sadece Müziktek'e mesaj atmış, onun dışında hiçbir bölüme takılmamış arkadaşlar var, hem de yığınla). Cevabını vereyim: O bölümde yapılan tartışmaların seviyesi, insanların kendi aralarında oluşturduğu elektrik doğal olarak o faza giremeyen katılımcıların orada barınmasına izin vermiyor. Bu kadar basit. Bunun yaşla alakası yok, Müziktek'e gelen 15-16 yaşında insanlar da var ve orada da espri yapılıyor. Sadece teknik veriler tartışılmıyor yani, ama belli bir seviye var ve bütün katılımcılar o seviyenin korunmasına yardımcı oluyor. Tabii ağır bir moderasyon da söz konusu, kimse de şikâyet etmiyor. Ama aynı ağır moderasyonu diğer bölümlerde uyguladığımızda hemen sizin yaptığınız gibi tepkilerle karşılaşıyoruz.
Arada bir rahatlamak uğruna hemen amele muhabbeti yapmaya girişmezseniz amele takımı da size musallat olmaz. Amele muhabbetine girecekseniz de amelelerle muhatap olmayı göze alın. Seçim sizin.
3) Burada insanların farkedemedikleri bir nokta var: Bazı arkadaşlar siteye gelen huzur bozucu katılımcıları dışlayalım derken olayı kişisel boyutlara vardırıp aşırı tahrik ve tahkir edici ifadelere girmeye başladılar. Dolayısı ile durdurmaya çalıştıkları insanlardan bir farkları kalmadı. İsim vermek istemiyorum, burada gerçekten çok sevdiğim arkadaşlar vardı, doğrudur, atıldılar, hatta ben özel forumumuzda "yahu bunlar neden atıldı, iyi çocuklardı halbuki?" diye dahi sordum, ama bana son attıkları mesajların linkleri verilince oraları okuduğumda yüzüm kızardı. Sonuçta burada tartışmalara müdahele yetkisi sadece Yöneticilerde, siz kullanıcıların bize bilgi vererek yardımcı olmanızdan dolayı müteşekkiriz, ama siteyi seven, korumaya çalışan kullanıcılar o parazitlerle ağız dalaşına girince ne yazık ki bizim seçme şansımız olmuyor, zira bu sefer her iki taraf da siteye zarar vermeye başlıyor. Burada A veya B yöneticisiyle iyi ilişkiler kuran bazı katılımcılar sonradan kendi sorunları yüzünden ağız dalaşına girdikleri katılımcıları siteden attırmak için kulisler yapmaya başladılar. "Abi bak bana ne diyo yaaa?!" "Filanca da bana sardı, niye müdahele etmiyorsunuz?" gibi. Sonra bir baktık, aslında dalaşmayı başlatan kendileri. Biz doğal olarak müdahele etmeyince veya bizden beklenen kayırmayı yapmayınca bu sefer de öbür tarafı kayırmakla suçlanır olduk.
Biz burada faullü davrananlardan yakaladığımızı atıyoruz, açıkça söyleyeyim. Artık "bu yeni gelmiş, önce bir uyaralım" filan yok, daha üçüncü mesajında da olsa Forum Kurallarını tanımadan yazılar yazıyorsa anında çakıyoruz tekmeyi. Okusun, en tepeye yazdık o kadar. Nerede diye aramanıza da gerek yok, mesajınıza forum kuralları yazın gönderin, forum programı otomatik olarak linkini hemen altına ekliyor. Ama burada 500 mesaj atmış olmak, bir senedir bu foruma geliyor olmak, X yöneticisi ile şahsen tanışıyor yazışıyor olmak kimseye bir ayrıcalık bir koruma vermez.
Bunun dışında bazı kullanıcılar var ki, siteyi koruyor duyarlı kullanıcı oluyor çabasında olmalarının ardında yatan tek neden "acaba beni de yönetici yaparlar mı?" beklentisi. Var öyle birkaç vatandaş, harıl harıl kullanıcı başlık ispiyonluyorlar, "uyarı için teşekkürler" deyince de "eeaaabi şimdi olmadı yani, bu kadar yardım ettik, bir teşekkürle mi geçiştiriliyoruz?" filan. Cevap alamayınca da hırçınlaşıp bu sefer ters saldırıya geçiyorlar "ben de buranın altını üstüne getirmez miyim şimdi..." diye. Yanar döner bir durum. Oysa yöneticilik için bizim kendimize göre kriterlerimiz var ve bunları da kimseye açıklamak veya onay almak durumunda değiliz.
Onun dışında site üzerine şahsi başka planlar yapanlar da cabası, oraya hiç girmeyelim. Sözün özü, siteye faydalıymış gibi görüntü vermeye çalışan katılımcıların da hepsi aslında o kadar ak sütten çıkmış değiller.
Kalite ancak bu sitede kalmak isteyenler belli bir kaliteye ulaşırlarsa temin edilebilir ve korunabilir. Orada yazdık, herşeye cevap vermek zorunda değilsiniz, sizi rahatsız eden bir durum varsa gerekçenizle beraber bize bildirin, biz gerekeni yaparız. Yoksa buraya her gün binlerce mesaj atılıyor, hepsini tek tek okuyup gözden geçirmemiz mümkün değil. Bazan bir kullanıcının on gün evvel attığı bir mesajdan dolayı atıldığı da oluyor, zira mesaj ancak gözümüze ilişiyor. Daha sonra kullanıcı aynı davranışı devam ettirmemiş olsa bile durumuna göre gönderiyoruz.
Bıkkınlık konusuna hiç girmeyeyim, bizdeki bıkkınlık hiçbirinizde yok. Siz bıkınca gelmiyorsunuz, oluyor bitiyor. Bizim öyle bir lüksümüz de yok.
Şimdilik diyeceklerim bu kadar.
En son Mahcem tarafından Pts 26.04.2004 17:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş 21.04.2004 1:20 Mesaj konusu: |
|
|
Yalakalık gibi olacak ama katılıyorum Mahcem abi.
Az başını ağrıtmadığım ve kimi olayı kişiselleştirdiğim için özür dilerim. mevzuları geçiyorum.
Ama bence biraz daha düzeldi ortalık.
+ nerde kaldı  _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
kdakan

|
Tarih: Cum 23.04.2004 13:45 Mesaj konusu: |
|
|
yönetici mahcem'e sitemim var. acid nasıl kullanılır başlığı altında kendisi konuyu saptıran bir cevap vermiş, buna verdiğim yanıtımı da, hiç de öyle birşeyden bahsetmediğim halde korsan yazılımı tartıştığım gibi bir nedenle de konuyu kilitlemiştir. ve buradaki yazılarından birinde demokrasi gibi bir zorunluluğu olmadığından bahsediyor. bu yaklaşımla zamanla buraya katkı veren herkesi küstürür ve site açısından önemli bir kayıptır.
ikincisi, forumlarda dolanırken bazı yöneticilerin alaycı ve küçümseyen tavırlar sergilediklerine tanık oldum, bu da genel bir sitem. |
|
| Başa dön |
|
 |
Mahcem

Kayıt: Apr 15, 2003 Mesajlar: 2170 Nerden: Glasgow, İskoçya
|
Tarih: Pzr 25.04.2004 19:55 Mesaj konusu: |
|
|
Orada o arkadaşa cevabımı verdim geçtim, esas senin benim ardımdan attığın cevap soruyu sorana yönelik değil benim cevabıma yönelik idi ve konuyu direkt saptırmaktaydı.
Bahsedilen başlık da şu: http://www.turkrock.com/ftopic4632.html
Buyurun, tekrar bakın, kim konuyu nereye çekmiş.
Teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 25.04.2004 20:47 Mesaj konusu: |
|
|
Bu arada eski konuları- zamanı dolmuşları silsek de şöyle forum bir hafiflese.. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt |
|
| Başa dön |
|
 |
|