| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Prş 11.01.2007 14:06 Mesaj konusu: |
|
|
| xhornetxx demiş ki: | | Roth-Azad demiş ki: | | xhornetxx demiş ki: | ts-9 mu peki ts-7 mi  |
İkisinin aslında çok farklı karakteristikleri var, ne aradığına bağlı. |
karakteristiklerini anlatırmısın biraz? |
TS-9 gerçekten biraz daha eski hisli (Vintage), drive'ını çok açmadığınız zaman sesi biraz ön plana çıkaran, çok açtığın zamanda crucnh bir ton veren, blues soloları vs.. boostlamak için iyi bir pedal.
TS-7 ise biraz daha distortiona'a kaçıyor. Çok güçlü pedallar değil ikiside, zaten amacıda öyle değil. Ama TS-7 tek başına çok güzel solo tonları verebiliyor (Daha yumuşak, daha akıcı). _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi, Satılık Ibanez S 2170 SE
http://www.myspace.com/odienband
http://www.myspace.com/sertsessiz |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
The_Answer

|
Tarih: Cum 12.01.2007 2:14 Mesaj konusu: |
|
|
bir adet carvin yekpare gitar ile bir adet lambalı carvin amfimde kendi başıma sololar atıyorum...
kullandığım amfi yapı itibariyle çok yumuşak ama gainli bir drive a sahip... (biraz saçma oldu ama)
önüne ts-9 koydum..sadece boost ederken kullanıyorum...bariz şekilde sustain artıyor,ton yumuşaklığını kaybetmeden gain kazanıyor he makul miktarda dip gürültüde yapıyor ama yapcak bişey yok...
bi kaç kere clean kanalında direk drive pedalı olarak kullandım hiç sevmedim..ama booster olarak çok çok başarılı bir pedal..ama aradığın drive pedalıysa ben od-3 ü çok severdim.. _________________ HAYAT ı dinle! |
|
| Başa dön |
|
 |
The_Answer

|
Tarih: Cum 12.01.2007 2:18 Mesaj konusu: |
|
|
| KaRaBaSH demiş ki: | | 9-10 pedalı peşpeşe dizmedikçe pedalların true bypass olmaması amatör insanlara ve hatta profesyonellerin konserlerinde çok çok sinyal kaybettirerek sorun çıkarmaz, tonu farkedilecek derecede öldürmez. profesyonel kayıt desen, zaten kanal kayıt dediğin araya bol bol pedal takılarak yapılmıyor pek. o yüzden fiyat performans oranını da gözönünde bulundurarak boss ürünlerinin amatör gitaristler için mantıklı seçimler olduğu söylenebilir. |
ben ehx pedalları şiddetle tavsiye ediyorum arkadaşlar...carl martinde yine listemde üst sıralarda...paramız yetmez diye korkmayın sıfır alcaksanız bosslarla neredeyse aynı..he ikinci elini zor bulursunuz,satmasıda zor olur... |
|
| Başa dön |
|
 |
GianCARLO

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 14:00 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese selamlar olsun...! ya valla başlıkları böle toplamak iyi oldu baya bi dağılıyordu konular bu aralar processor konusunda baya bi çıkmaza girdim hangisini alacağım diye eğer yardım ederseniz çok sevinicem ilk kez alcam processor sahne amaçlı değil sadece kendimce bişeyler yapıcam (eğlencelik) araştırıorum forumda bakıorum ama yine de kararsız kalıorum herkes farklı bişey diyo son kez bi başlıkta sorim dedim artık alıcam yani 200-300 ytl arası bi bütçe ayırdım proc için tavsiyeler neler olur?
Özellikle Drum kit olmasını istiorum ritim eşliğinde çalabilmek için(illa ritim olsun istiorum) sesler olabildiğince doğala yakın olsun tonları
digitech rp serisi
zoom G serisi
behringer v-amp serisi |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 14:04 Mesaj konusu: |
|
|
al bi rp100 eğlenmek istiyorsan. oyuncak gibi zaten mübarek.. uzay gemisi sesi, insan sesi, pek affedersin osuruk sesi bile çıkıyor aletten. ama gitar sesi çıkarma konusunda çok yeterli değil  |
|
| Başa dön |
|
 |
cavo Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 14:21 Mesaj konusu: |
|
|
zoom un yeni g serisi hakkında iyi şeyler duydum bence düşün derim. _________________ SATILIKLAR ---> boss dd3 -->175ytl :::: DigiTech XDV DigiVerb --> 140ytl :::: tech21 pe60 --> 550ytl. hepsi sıfır gibi |
|
| Başa dön |
|
 |
GianCARLO

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 14:22 Mesaj konusu: |
|
|
| yok ya o kadar da deil ya eğlenmek dediysek de o kadar deil yaw Star Warsçuluk oynamıcam yani zızzt mızztt:D demekki rp100 ii deil rp100 teklif etmeyin abi:D |
|
| Başa dön |
|
 |
SupHomie

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 14:05 Mesaj konusu: |
|
|
proco solo kullanan varmı ? çok güzel bişiye benziyor _________________ I gave you my soul , you left me dying...
................................................. |
|
| Başa dön |
|
 |
metallizasyon

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 14:29 Mesaj konusu: |
|
|
digitech metal master heavy metal nasıl bir pedal _________________ Üzerimize kılıç çekilmedikçe, ülkemize saldırılmadıkça, milletimiz cefa çekmedikçe bizden kimseye zarar gelmez. - BİLGE KAĞAN |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 15.01.2007 12:59 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaş lar boss ds1 in modifiyesiyle ilgili bir bilgisi olan varmı.geçenlerde ds1 almak çin gittim çalışan eleman abi bunları 20 ytl ye modifiye ediyolar daha güzel tonlar alıyorsun dedi.zaten büyük grupların gitaristlerinin kullandığı ds1lerin hepsi modifiyeli dedi.bende vazgeçtim almaktan bir araştırayım öyle alırım dedim.şimdi bu modifiye olayının nasıl bir kazancı olur , bir arkadaşım drive sinyalinin uçlarını kesip yumuşatıyorlar daha santanavari tonlar alıyorsun daha yumuşak ama temiz tonlar dedi.ben tarz olarak van halena yakın bir tarzı seviyorum.tavsiyeleriniz nedir.ds1i daha sertleştirip glam sounduna uygun halde modifiye edebilirmiyiz.yada ds1 alternatifi markalar nedir.ds1 fabrika çıkışı olarak iş görürmü. _________________ yalarım ışıltısı kalır |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Pts 15.01.2007 13:17 Mesaj konusu: |
|
|
| http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pts 15.01.2007 13:21 Mesaj konusu: |
|
|
| KaRaBaSH demiş ki: | | http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar. | evet dediğin siteye baktım ama pek fazla bilgim yok uzun süredir digital kullandığım için 20 ytl banada komik geldi ne yapıyolarsa artık pedala
Türkiyede bu işi yapan bir yer varmı? _________________ yalarım ışıltısı kalır |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Pts 15.01.2007 13:35 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | | KaRaBaSH demiş ki: | | http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar. | evet dediğin siteye baktım ama pek fazla bilgim yok uzun süredir digital kullandığım için 20 ytl banada komik geldi ne yapıyolarsa artık pedala
Türkiyede bu işi yapan bir yer varmı? |
abi proseslab'a sorabilirsin. baya yardırdı onlar bu işte.
www.proseslab.com |
|
| Başa dön |
|
 |
birkan_AS

Kayıt: Dec 12, 2006 Mesajlar: 49 Nerden: Ankara....Efkar....
|
Tarih: Pts 15.01.2007 22:01 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar alternative tarz çalıyorum ve prosesorden analog pedala geçiş yapmak istiyorum..ilk düşündüğüm ts7 ve dd3 oldu bide wah eklersek bunun yanında compresor dışında almam gereken bi pedal olur mu? |
|
| Başa dön |
|
 |
PeshTeMAL

Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 368 Nerden: İstanbul-Çanakkale
|
Tarih: Sal 16.01.2007 5:20 Mesaj konusu: |
|
|
iki sorum var arkadaşlar,
1.Klasik bir soru olacak ama Comfortably Numb solo tonuna en yakın drive'ı hangi pedaldan alabilirim?
2.Blues ve Rock&Roll repertuarı ile kullanabileceğim can yakıcı overdrive pedalları nelerdir, külfet olarak değil, ton olarak can yakmalı...
Tavsiye ettiğiniz pedalları denemek istiyorum, yoksa piyasada ne var ne yok denemek zorunda kalıcam. _________________ Epiphone Les Paul Ultra, Marshall VS30R, Washburn DK20Cet, Washburn Bt-120, Braun Cruzer 4, 80gb HDD |
|
| Başa dön |
|
 |
cavo Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 16.01.2007 6:26 Mesaj konusu: |
|
|
PeshTeMAL proco rat lere bakmanı tavsiye ederim. _________________ SATILIKLAR ---> boss dd3 -->175ytl :::: DigiTech XDV DigiVerb --> 140ytl :::: tech21 pe60 --> 550ytl. hepsi sıfır gibi |
|
| Başa dön |
|
 |
PeshTeMAL

Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 368 Nerden: İstanbul-Çanakkale
|
Tarih: Sal 16.01.2007 6:52 Mesaj konusu: |
|
|
benimde aklımdan o geçiyodu 1.sorumun cevabı olarak ama...
peki ya 2. sorum?
mesela digitech bad monkey deneyen var mı?
bd-2 veya blues breaker yada... _________________ Epiphone Les Paul Ultra, Marshall VS30R, Washburn DK20Cet, Washburn Bt-120, Braun Cruzer 4, 80gb HDD |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
|
| Başa dön |
|
 |
DreamofStyks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 16.01.2007 12:34 Mesaj konusu: |
|
|
| KaRaBaSH demiş ki: | | http://www.robertkeeley.com/ büyük gitaristlerin modifiyecisi bu. öyle 20 ytl ile falan olacak iş değil onlar. |
Burada var öyle biri Atilla abi kendisi gitar ve alakalı şeylerin elektroniklerinden izmirde en iyi anlayan kişi buradaki en büyük gitar mağzaları bile herhangi bir sorunda ona giderler bende kendisini tanırım 20Ytl olmasının nedenide Atilla abinin çok kazık sokma meraklısı olmamasından dolayı olabilir tabi ki önerilen insan Atilla abi ise çünki izmirde birtek o yapıyor diye biliyorum analog pedal modifiyesi.
Örnek ben geçen gün gittim potanslarımı değiştirttim parasını verdim verdikten sonra bana istersen 5 milyonu veriyim sana paran kalmadıysa cebinde gibi bir iyilik yapmıştı ama ben sağol Atilla abi diyip almamıştım.Daha önce gittiğimde de bir keresinde bana sap ayarının nasıl yapılcağını öğretmişti ki bunun için gidip para verme demişti ve o da almamıştı, yani kendisi iyi bir insandır 20Ytl diosada modifiye için inanırım ve dinlediğim kadarıyla onun yaptığı modifiye DS-1'i gerçekten hoş olmuştu. _________________ Bilgi Toplumu Oldunuzda, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor ?
Ibanez RG2550 (Evo Bridge/Neck,Fast Track1) + Boss GT8 + Sansamp GT2 + Ultra-G x2(left&right) |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Sal 16.01.2007 13:00 Mesaj konusu: |
|
|
klise sokağındaki atilla abimi eskiden laylaylomda çalışan ? _________________ yalarım ışıltısı kalır |
|
| Başa dön |
|
 |
|