Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 0:03    Mesaj konusu: Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar) Alıntıyla Cevap Ver

Gitarınızdaki ve ilgili diğer ekipmandaki sorunlarınızı burada paylaşabilirsiniz arkadaşlar Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
SupHomie

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 0:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bendlerim gitarın sapından gacır gucur(veyahut tersi) ses gelmesine neden oluyor . imdat , period
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
soulwalker

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 1:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok kaliteli bi jack ile normal bi jack arasında ne gibi farklar vardır?bu müziğe nasıl yansır? dipgürültüsü ne kadar olur?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 12:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soulwalker demiş ki:
çok kaliteli bi jack ile normal bi jack arasında ne gibi farklar vardır?bu müziğe nasıl yansır? dipgürültüsü ne kadar olur?

bu fark en bariz şekilde kayıtlarda ortaya çıkar. ortalama bir jack gitardan gelen sinyalin bir kısmını yiyip bitireceği için (yani kaybın daha fazla olacağı için) ses kaliten daha düşük olur çok iyi bir jacka göre.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
The_Scorpions

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SupHomie demiş ki:
Bendlerim gitarın sapından gacır gucur(veyahut tersi) ses gelmesine neden oluyor . imdat , period

Biraz daha geniş anlatırsan yardımcı olmaya çalışırız
Başa dön
kenna

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elektrikli gitarın telleri ortalama kaç ayda bir değiştirilmelidir?

Özellikle kalın tellerin tremolonun olduğu yerden sarımları çözülerek atması, vintage style tremolonun br cilvesi midir?
Başa dön
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 14:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çalımına göre değişir. yoğun çalımla en baba tel bile 1 haftada fena hale gelebilir, ama günde 1 saat çalan bir insansanız 2 ay da gider 1 takım tel. bunları her kullanımdan sonra tellerinizi bezle sildiğinizi, deri parçalarını temizlediğinizi yani kararsa bile pürüzsüz his veren halde teller kullandığınızı varsayarak söylüyorum. yoksa üstünde kalan deri parçalarıyla zaten nasıl çalarsan çal 5-6 günde leş olur teller, çalınmaz hale gelir.
bir takım elixir marka tel ise kopana kadar yolu var diyebileceğim yapıda, üstündeki nanoweb kaplamanın tellere çok fazla pislik bulaşmasını, telin ter yüzünden pas içinde kalmasını engellemesi sebebiyle. Smile
tuşen sertse o sarımların çözülerek telin elinde kalması olayı kolayca olabilecek bir şeydir, zira sen tellere vurdukça oluşan köprü-tel arası mikro sürtünmeler sen sert vurunca iyice fazla olur. bu da bozar teli yavaş yavaş. ama gene de köprüye bir baktır belki de bir yeri aşırı fazla aşındırıyordur telleri.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kenna

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 15:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitarı eylülde almıştım teller zaten fabrika çıkışı olan teller. Ki gitar zaten 2005 yapımı. Düşün artık Very Happy Genelde tellerin köprü kısmından atma olayını sert bir akor vuruşu sırasında yaşıyorum. Daha önce cort x6 ve mexico strat da kullandım, bu ikisinde de olmuştu aynı şey. Sanırım tellerin eskimesi de etki ediyor çünkü hatırlıyorum mexico stratta bir solo atraksiyonu yaparken tremoloyu boğdum ve kalın mi atıverdi :S Bir tek american standart strat öyle bir sorun çıkarmadı sanırım o tremolo çok daha stabil vintagelere göre. Gerçi çok durmadı elimde gitar çalındı Evil or Very Mad
Başa dön
hithmish

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 16:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarın ses düğmesi(ismi varmı bilmiorum anlarsınız heralde) gevşedi ve ses gidip gelio. hatta artık hiç gelmemeye başladı. benim yapabileceğim birşey varmı yoksa yaptırmaya götürimmi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayar düğmesini çıkar, altta ingiliz anahtarı gibi bir aletle sıkışabilecek bir conta-civata her neyse ondan vardır, sıkıştır onu. hala ses gidip geliyorsa gevşemişken hareket ettirince kablo kopmuş falan olabilir, yaptırmaya ancak o durumda götür.
Başa dön
hithmish

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 18:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o düğme nası çıkarılıo acaba Embarassed
Başa dön
hithmish

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o düğmeyi sıktım ama sorun switch deymiş... switch alttayken sen gelio ama üste aldığımda gidio clean gibi acaip bi ses gelio Confused bununla ilgili bi fikriniz varmı?
Başa dön
KaRaBaSH

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

switch kısmındaki lehimlerin falan bozulmuştur. kendin bakabilecek kadar anlıyorsan aç bak, yoksa hiç kurcalama götür baksınlar.
Başa dön
SupHomie

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
SupHomie demiş ki:

Özellikle si ve sol tellerini bendledimde (tam ses ve yukarsı) kafa kısmından gıcırtı sesleri geliyor . Sanırım truss rod ayarlama deliğinden geliyor tam bilmiyorum ama çok garip gerçekten .
viktoryyy

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ZOOM707II efektöre nasil gitar ritmi yükleniyor? Bilgisi olan varmı_?
Kusura bakmayın soruma cevap alamadığımdan bir kaç yere yazdım.
Başa dön
Perfectionist

MesajTarih: Pts 08.01.2007 1:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SupHomie demiş ki:
Alıntı:
SupHomie demiş ki:

Özellikle si ve sol tellerini bendledimde (tam ses ve yukarsı) kafa kısmından gıcırtı sesleri geliyor . Sanırım truss rod ayarlama deliğinden geliyor tam bilmiyorum ama çok garip gerçekten .

Gitarın pek kaliteli değilse burgulardan gelebiliyor öyle sesler. Ben aria stg gitarıma 0.11 tel takmıştım bend çekince sap kopucakmış gibi oluyordu her yer çatırdıyordu Very Happy

Dikkatli dinle bakalım tam olarak nereden geliyor sesler?
SupHomie

MesajTarih: Pts 08.01.2007 11:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Perfectionist demiş ki:
SupHomie demiş ki:
Alıntı:
SupHomie demiş ki:

Gitarın pek kaliteli değilse burgulardan gelebiliyor öyle sesler. Ben aria stg gitarıma 0.11 tel takmıştım bend çekince sap kopucakmış gibi oluyordu her yer çatırdıyordu Very Happy

Dikkatli dinle bakalım tam olarak nereden geliyor sesler?

Dinledim iyicene burgulardan geliyor da olabilir ama daha çok truss rod deliğinden geliyormuş gibi geldi bana bilmiyorum . Bide şöyle muhteşem bişey düşündüm ; teli ittirdiğimde köprünün öne doğru eğilmesiyle oluşan yay gerilimi değişimlerinde bişey olabilirmi diye yanılmıyormuşum köprüyü oynattım tutup elimle (bildiğiniz std. tremolo köprü) gıcırtılar baş gösterdi. Yayları gersemde gevşetsemde gıcırtı geliyor .
Atalay

MesajTarih: Pts 08.01.2007 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SupHomie demiş ki:
Alıntı:
SupHomie demiş ki:

Birkaç nedeni olabilir:

Fretlerin çok eski ve girintili ise saptan geldiğini sansan bile fretlerden geliyor olabilir. Fretlerine bir bak.

sapta kilit varsa kilitlerin eskimiş olabilir, tellerden dolayı metal aksam oyuklaşmıştır, bundan dolayı olabilir ama pek sanmam. Aynı konu Köprü veya tremolo varsa onda tellerin takıldığı noktada tam takılmamış olabilir.

Yeni bir takım tel dene. Tellerden bile olabilir.

Bunların hiçbiri olmayabilir de. Gitar içi aksam veya kablodan da olabilir.

Bunlar aklıma gelen tüm sorunlar. Belki yardımı olur, bir bakıver. Umarım bunlardan biridir de sorun çözülür.

Kolay gelsin.
Başa dön
SupHomie

MesajTarih: Pts 08.01.2007 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1.Fretler eski değil sorunsuz görünüyorlar
2.Kilit yok maaelesef o bir squier std fat strat : P, köprü ile ilgili kısmı anlayamadım Sad
3.Tellerim 6-7 aylık ama eski tel kullanmayı seviyorum Very Happy yeni tel takınca dayanamıyorum ya günde 6-7 saat çalarım en az Razz bu yüzden olabilirmi?
tellerin gıcırdama ihtimali pek aklıma yatmadı

içimde truss rod gıcırdıyor diye bi his var ama bir trussrod nasıl gıcırdayabilirki?

telleri yinede değiştiricem tavsiyeni dikkate alarak

bilmek istediğim sap ile ilgili bir sorun olabilirmi bi gün elimde kalmasın onun için büyüttüm biraz sorunu keza gitarla hiçbir problemim yok çok seviyorum keratayı ne akor kaçırır ne kötü ton verir çok ta rahattır kanımca .
Sadece patlamasından korkuyorum bi gün çünkü çok bend yaparım.
KaRaBaSH

MesajTarih: Pts 08.01.2007 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim floyd rose ayarım kötü durumda olduğunda bendlerimde gıcırdardı. ona dikkat et. sistem çok yüksek olduğunda yayların sağa sola sürtme sesi falan gelirdi. köprü ayarına da bak.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Sonraki
1. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız