Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Heavy Metal ve Din
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Heavy Metal ve Din
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
soloist
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçen 1 kaç şerefsiz üstüme atladı bu ne tip la pis satanist diye,onlardan çok namaz kıldım belki ALLAH bilir...Yorumu size kalmış...
Tipten belli olmaz hiçbirşey...
Hatta bi Müslüm'cü(arabeskci) bir gorecuyla kıyaslandığında gorecunun etrafa verdiği zarar içip sızmaktan fazlası değildir genelde...
İnançsız inançlıya dokunmadıkça inançlıda inançsıza dokunamaz,dokunmamalı...
Görünüş ve dinlediği müzik insanın iç dünyasının aynasıdır bir nevi ama geneli böyle diye hepsi olamaz...
Ama onlara bunu öğretmek gerek,anlarlar fakat aldanıştalar,arkadaşlarına uyuyorlar,gözleri köreliyor delikanlı ortamlarında,ALLAH adına bana atladıklarını sanıp(ALLAH adına kimseye zulmedemezsin yasaktır Din'en zaten)ALLAH'ın nefretini kazandıklarını bilmiyorlar...
Kro tayfa yürüyordu,1 tanesinin üstünde Death tişörtü vardı,oda muhtemelen onlar gibiydi,"anaa gevurca ölüm demek la bu güzelde yazmışlar vay aq alıyom la gawatlar ben bunu" gibi birşey buda ALLAH bilir....

En son soloist tarafından Pzr 05.11.2006 14:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
unipol

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soloist demiş ki:
Geçen 1 kaç şerefsiz üstüme atladı bu ne tip la pis satanist diye,onlardan çok namaz kıldım belki ALLAH bilir...Yorumu size kalmış...
Tipten belli olmaz hiçbirşey...
Kardeş üstüne atladılar demek Very Happy Konuya dönelim kimseyi tipine bakarak sorgulayamayız ama böyle sorgulayan yanlış düşünceli insanlar cok.Sanane kardeşim benim tipimden benim tarzımdan,dinlediğimden,içtiğimden,yediğimden,böle düşüncelerele, görüşlerle o kişiler kendilerini ortaya koyuyor.KLASİK MONOTON İNSANLAR bi söz var ''namaz kıl sıhhat bul'' sende kardeş namaz kıl sonrada rock,metal dinle Very Happy SAYGILAR
soloist

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sen benle dalgamı geçiyorsun?..
Başa dön
unipol

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soloist demiş ki:
Sen benle dalgamı geçiyorsun?..
Kesinlikle HAYIR hatta sana karşı yapılanı kınıyorum.
soloist

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anladım teşekkürler,seni tanımadığım için negatif algıladım pardon...
Başa dön
unipol

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soloist demiş ki:
Anladım teşekkürler,seni tanımadığım için negatif algıladım pardon...
Başlığı ben açtım benim yazılarımı okursan benim görüşlerimi daha ii anlarsın.BİG_style_ROCK
Schweppes

MesajTarih: Pts 06.11.2006 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her ne kadar bazı gruplar din konusunu kimileri için pozitif kimileri içinde negatif ele alsalarda heavy metal ve din konularını birbirine bağdaştırmak bence yanlış olur. Yukardaki postlardan birini okurken sakallı bir arkadaşa saldırı yada sözle taciz gibi birşey görmüştüm. Şimdiye kadar böyle bir duruma maruz kalmadım ama eskiden bir b.k yediğimi hatırlıyorum. İzmirde cuma namazı için camiye doğru koştururken yanı başımda bir metalci ile (gayet böyle zincirli, siyah kot, siyah tshirt küpeler yüzükler) nerdeyse kafa kafaya aynı yolda ilerliyoduk. Bir an için o an nereye neden koşturduğumu bir kenara bırakıp şunun tipine bak diye geçirmiştim içimden,caminin kapısından onun benden önce girdiğini görünce yarışı kaybettiğimi gayet iyi anladım Smile Bir dahamı, kesinlikle.. İnsanları görüntüleriyle, dinledikleri müzikle yada dinleriyle değerlendirmek gerçekten çok yanlış, önemli alan karşılıklı saygı ve bir arada yaşayabilmek...
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Cum 10.11.2006 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet cok haklısın,namaz kılan bır ınsanım,ayrıyeten sacımda uzun,bazen cuma namazlarına gıttıgım zaman,gozlerın saclarıma dogru gıttıgını goruyorum,ama acıkcasıda mutlu oluyorum,cunku ben bunun pozıtıf bır etkı yaptıgını dusunuyorum,uzun saclı rock muzık veya herneyse dınleyenbır gencın,ak sakallı,nur yuzlu bir dedeyle yan yana saf tutması,Islamıyet hakkında zihnımde taa yuzyıl oncesıne gıden cagrısımları getırıyor bu yanyanalık.
Ne olursan ol,gel!!
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
kafasallayarock

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 13:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

olusan genel yanılgılar,söylennler dinimzce gıybet,iftira vs gbi 'günah' sayılan davrnslara girmiyor mu?baskasının dinledii müzik sana uymuyor die hakkında atıp tutmak evt cok sacma..ynede bırakın isteyen istediği gbi atıp tutsun önemli olan benim ve beni yaratann ne düşündüğüdr.. böle gelmiş böle gider bana kalırsa.dinlediğim müziğe güveniyorum, seviyorum,yaratana inanıorum,yaratılana yaratan dan ötürü saygı duyuyorum..
mersinden_ersin

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dün ablam ve arkadaşı sınavlara hazırlanıyordu, İLKÖĞRETİM OKULLARINDA DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ VE ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ dersinden
(sınıf öğretmenliği/uludağ üni). satanist tanımı olarak şöyle yazılar vardı

satanizm:

şeytana tanrı diye tapmaktır

çıkış sebebi:
Bazı Batı ülkelerinde uygulanan Hıristiyanlara ve Hıristiyan din adamlarının din anlayışına karşı bir tepki olarak ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda satanizm, bütün dinlerin ortaya koydukları kutsal değerlere bir başkaldırı hareketidir.

SATANİZM VE SATANİSTLER

Onlar için birtakım ahlaki sınırlar ve yaptırımlar yoktur.
Siyah hakim renkleridir. Genellikle üzerinde şeytanı temsil eden figürler ile ölümü temsil eden kuru kafa resimleri bulunan siyah tişört ve kot pantolon giyerler.
Boyunlarına ters çevrilmiş haç ve ortasında keçi kafası resmi bulunan beş köşeli yıldız (pentegrem) takarlar.
Satanizmi yaymak için içki, uyuşturucu ve kadın unsurunu kullanırlar. Rock, metal müzik dinlerler. Kendi aralarında metalci, teknocu, punkçu ve hippocu olarak gruplara ayrılırlar.
Kedi, köpek, tavşan, horoz, keçi vb. gibi hayvanların, hatta gerekli görürlerse insanı bile öldürürler.
Kendi çıkarları için ne gerekiyorsa öyle davranır ve onu yaparlarGrubun içerisine çekilen çocuklar, kendilerinin ve dolayısıyla şeytanın esiri haline getirilirler.
Bütün dinlere ve dinlerin ortaya koydukları kutsal değerlere isyan ederler.
Dinin ve dinî olan her şeyin karşısında, fakat şeytanın yanında yer alırlar.
Daha çok zengin, kültürlü, ama inancı zayıf ailelerle parçalanmış, sevgisiz ve ilgisiz büyümüş problemli aile çocuklarını kendilerine çekmeye çalışırlar.

sonra pentagram yıldızı falan resimlerini satanist sembölü şeklinde tanıtmışlar. ve son olarak şu kısımla bitirmişler

SATANİZME KARŞI ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Bütün çocukların ve gençleri iyi bir aile terbiyesi almalarını sağlamak
Çocuklara ailede sevgi ile yaklaşılmalıdır.
Ailede, okulda ve sosyal çevrede çocuklara iyi bir dini ve ahlaki eğitim vermek.
Şeytanın ve ona uyanların, çocuk ve gençlerin en büyük düşmanları olduğu bilinmeli ve çocuklara da bu bilinç kazandırılmalıdır.
Parçalanmış aile çocuklarına sosyal çevrenin ve devletin sahip çıkarak onların iyi bir dini ve ahlaki eğitimden geçirilmeleri sağlanmalıdır.

şaşırdım valla:S

En son mersinden_ersin tarafından Pzr 12.11.2006 13:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mersinden_ersin

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu arada kot panolon da satanizm unsuru haline getirilmiştir, dikkatinize. ayrıca hippocu şeklinde bir tanımda geçmektedir:D

kitabın yazarı Mustafa Öcal diye bir kişiymiş. Görevi nedir ne değildir, kademesi nedir bilmiyorum. Sanırım üniversitede öğretim görevisi gibi bir şey. ben lisedeyim anlamam üniversite işlerinden:D
Başa dön
EED

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 13:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sallamanın, şekilciliğin daniskası ... üstelik üniversitede ... vah vaaahhh Sad ...
Başa dön
funkyduck

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 14:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Millet bunlarla uğraşıyor demek yazık yav...
unipol

MesajTarih: Sal 14.11.2006 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten ben bu düşünceleri yanlış vede bilgisizlik diye algılıyorum.Bende zamanında namaz kılardım, kılmadım değil,ama kimsenin de görünüş vede davranışıyla ilgili tek bir kötü düşünce içerisinde olmadım.Zaten olamassın eğer o şekilde düşünürsen kendi,düşüncesizliğini,bilgisizliğini,anlayışsızlığını kısaca yaşama özürlülüğünü ortaya koymuş olursun.İnsanın dış görünüşü o kişinin şu yada bu olduğu kanatine varılması cok ama cok sacma bir şey, kınıyorum.Ne yani rock ve metalciler siyah giyer,çevresindekine zarar vermekten kaçınmaz,onu keser bunu keser,içki içer vs.vs......ya sizene bırakın bu işleri,herkes kendinden sorumludur.Bıraksınlar artık bu düşünceleri.Rock ve Metali severim,kendimi ve insanları sevdiğim gibi.....
mariuana

MesajTarih: Çrş 15.11.2006 16:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

allah vatanımıza milletimize zeval vermesin
Başa dön
edoistbiso_84

MesajTarih: Çrş 22.11.2006 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dinle hiç alakasıı yok insan herşeyi içinde yaşamalı kimsede bunu bilemez herşey dinle bitmiyor ne insanlar varr müzlümanın diyo ama inanmayan insanın yapmadığı şeyleri yapıyor msj alındı sanırım
takıl kafanıza göre yyaa
Başa dön
buzz

MesajTarih: Cum 24.11.2006 13:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya bağdaştırmak çok yanlış benim hem gerçek bir metal sever olup ta butun dini görevlerini yerine getiren bildiğim insan var yani
ama şöyle de bi durum var toplumdaki genel geçer görüş yani sex&drugs&rock'n roll olayı tabi aykırı biraz din kurallarına Laughing
Queen_of_Metal

MesajTarih: Cum 24.11.2006 13:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her zaman inanç ve müzik olayının birbirine bağdaştırılmaması taraftarıyım!

sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu
Başa dön
funkyduck

MesajTarih: Cum 24.11.2006 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Yaaa ben metal dinliyom ama ya günahsa, annemler zaten kızıyo. Bu satanist olaylarından dolayı da tırstım biraz, ama metal de dinlemem gerek, ben gencim falan yaneee"

Bu başlığa böyle bir altyazı gerek yav...
durock

MesajTarih: Cum 24.11.2006 22:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

katılıorum sana insan dinledği müzkten vazgeçmemeli.. bu arda ben feyza:)
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
2. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız