Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Heavy Metal ve Din
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Heavy Metal ve Din
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
unipol

MesajTarih: Çrş 01.11.2006 22:08    Mesaj konusu: Heavy Metal ve Din Alıntıyla Cevap Ver

Heavy Metal ve Din !

Metal değil de Heavy Metal diye başlamak istedim çünkü diğer metal türlerinin bazıları (bunu sizler iyi bilirsiniz) din adı altında başka şeyleri savunuyor hepimiz biliyoruz, gördük.

Bazı yerlerde okuyorum görüyorum, Metalcilerin %90 ı dinsiz, anlık yaşayan, sonrasını düşünmeyen insanlar olduğundan bahsedilir her zaman.Daha doğrusu onlar böyle diyerek resmen "Kaleyi içten fethetmeye" çalışır.Yani insanları "Metal" kültüründen uzaklaştırıp birer "robot insan" haline getirmeyi amaçlar."Metal" in kendilerine isyan biçiminde çıktığını bilerek yaparlar bunları.Ama her daim unuttuklartı birşey vardır: "Metal tutkunu insanlar, kültürlü, bilinçli ve gözü açık insanlardır.Neyin ne olduğunu bilirler.Hiç köyde tarlayla uğraşan, ömründeki son okuduğu kitap "Cin ali ve maceraları" okuyan bir insanla bir olur mu "Metalciler"

Metal'in çıkış ideolojisinden her yerde bahsederim, okuyanlar bilir.Black Sabbbath'ın koyu bir hristiyan olduğunu söylememize gerek yok heralde.Hele hele Judas Priest'in."Metalciler Dinsizdir" lafları sadece kendinden emin olmayan ezik insanların işidir.
EmilioDeCarro

MesajTarih: Çrş 01.11.2006 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşım güzel bir yazı olmuş gerçekten insanların kafalarına yerleşmiş bazı kalıplar var bu kalıpları kırmak ancak bize düşer zamanında da satanizm haberleri çıktığında haberlerde iron maiden grubunun şarkılarını ve konserlerini gösteriyorlardı ne yapsınlar haber çabasındalar zavallılar Smile bizi bizden başkası anlamaz biz onlara göre dinsiz imansız boş beleş adamlarız bırak abi bizim böyle bilsinler kimseye kendimizi kabul ettirme sevdirme çabamız hiç olmadı olmayacakta biz dinlediğimiz ve yaptığımız müzikle varoluruz bizi nasıl göstermek isterlerse öyle göstersinler ama sadece gösterebilirler bizim dinlediğimiz müziğin ideolojisini ve felsefesini asla benimseyemezler din karşıtı müzik yapan gruplarda var dini savunan gruplarda var ülkesinin karşıtı müzik yapanda var ülkesini savunan da var hiç bir şekilde bunların anlamını sistemi düzeltme çabasını anlayamazlar anlayamayacaklarda hele hele böyle örümcek kafalı insanlar oldukça ASLA anlayamayacaklar anlayanlar olursa bizi sevindirir bu durum ama aksinin olması bizi hiç bir şekilde ilgilendirmez sadece boş beleş sözler bunlar diyip güler ve geçeriz ...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gurultu_27

MesajTarih: Çrş 01.11.2006 22:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

forum kuralları
unipol

MesajTarih: Çrş 01.11.2006 22:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EmilioDeCarro demiş ki:
arkadaşım güzel bir yazı olmuş gerçekten insanların kafalarına yerleşmiş bazı kalıplar var bu kalıpları kırmak ancak bize düşer zamanında da satanizm haberleri çıktığında haberlerde iron maiden grubunun şarkılarını ve konserlerini gösteriyorlardı ne yapsınlar haber çabasındalar zavallılar Smile bizi bizden başkası anlamaz biz onlara göre dinsiz imansız boş beleş adamlarız bırak abi bizim böyle bilsinler kimseye kendimizi kabul ettirme sevdirme çabamız hiç olmadı olmayacakta biz dinlediğimiz ve yaptığımız müzikle varoluruz bizi nasıl göstermek isterlerse öyle göstersinler ama sadece gösterebilirler bizim dinlediğimiz müziğin ideolojisini ve felsefesini asla benimseyemezler din karşıtı müzik yapan gruplarda var dini savunan gruplarda var ülkesinin karşıtı müzik yapanda var ülkesini savunan da var hiç bir şekilde bunların anlamını sistemi düzeltme çabasını anlayamazlar anlayamayacaklarda hele hele böyle örümcek kafalı insanlar oldukça ASLA anlayamayacaklar anlayanlar olursa bizi sevindirir bu durum ama aksinin olması bizi hiç bir şekilde ilgilendirmez sadece boş beleş sözler bunlar diyip güler ve geçeriz ...
Çok haklısın arkadaşım!
a7x_aLemci

MesajTarih: Prş 02.11.2006 17:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

unipol durum özetlemişsin teşekkürler Wink
nirvana4ever

MesajTarih: Prş 02.11.2006 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya abi sallayın gitsin ya,zaten o lafı söyleyen birini kaale alıp seviyesine inmek hata
Ben heavy-metal dinlerim,dinsizim ama dinsiz olmamın heavy-metal dinlemem ile yakından uzaktan bir alakası yoktur,kendimi sorgulamamla ilgilidir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mastitis

MesajTarih: Cum 03.11.2006 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir arkadaşımda heavy metal hastasıydı upuzun çenesinden sarkan bir sakalı vardı. Camiye almazlar beni diye bayram namazına gidememiştik hiç unutmam Smile
funkyduck
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 03.11.2006 2:34    Mesaj konusu: Re: Heavy Metal ve Din Alıntıyla Cevap Ver

unipol demiş ki:
Heavy Metal ve Din !

Metal değil de Heavy Metal diye başlamak istedim çünkü diğer metal türlerinin bazıları (bunu sizler iyi bilirsiniz) din adı altında başka şeyleri savunuyor hepimiz biliyoruz, gördük.

Bazı yerlerde okuyorum görüyorum, Metalcilerin %90 ı dinsiz, anlık yaşayan, sonrasını düşünmeyen insanlar olduğundan bahsedilir her zaman.Daha doğrusu onlar böyle diyerek resmen "Kaleyi içten fethetmeye" çalışır.Yani insanları "Metal" kültüründen uzaklaştırıp birer "robot insan" haline getirmeyi amaçlar."Metal" in kendilerine isyan biçiminde çıktığını bilerek yaparlar bunları.Ama her daim unuttuklartı birşey vardır: "Metal tutkunu insanlar, kültürlü, bilinçli ve gözü açık insanlardır.Neyin ne olduğunu bilirler.Hiç köyde tarlayla uğraşan, ömründeki son okuduğu kitap "Cin ali ve maceraları" okuyan bir insanla bir olur mu "Metalciler"

Metal'in çıkış ideolojisinden her yerde bahsederim, okuyanlar bilir.Black Sabbbath'ın koyu bir hristiyan olduğunu söylememize gerek yok heralde.Hele hele Judas Priest'in."Metalciler Dinsizdir" lafları sadece kendinden emin olmayan ezik insanların işidir.

Ya sana ne dinli dinsiz hoca, bak işine dine inanmakla ya da inanmamakla dam olunmaz, bu bir. İki "metalci dediğin kültürlü olur" nasıl bir genellemedeir anlamadım. Takıl kafana göre bu kadar kasmasın sizi dinlediğiniz müzikler. Çok aykırı bir şey yapmıyosunuz metal ya da rock dinlediğinizde, sonuçta müzik dinlirosunuz rahat olun eğlenin dinlediklerinizle mutlu olun. Yormayın bünyeyi...
metal_up_your_ass_

MesajTarih: Cum 03.11.2006 16:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haklısın.Sonuçta bir müzik.İnsanın bu kadar kendini kaptırmasına gerek yok.
Başa dön
Too-che

MesajTarih: Cum 03.11.2006 19:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanların önyargılarından meydana gelmiş bi şey bu her metalcinin dinine düşkün olmadığı ve çoğu satanistlerin hatta tümünün metal müzik dinlemesi haa metal dinliyosa dinsizdir önyargısını getirir akla,ama saçma tbi insan çok sert müzik dinleyip dinine düşkün de olabilir..oldukça mümkünSmile

www.demirdemirkan.com
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
dennischambers

MesajTarih: Cum 03.11.2006 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne alaka anlamadım ben hala bu özellikle heavy metal dinleyen ateisttir yaklaşımı hele birde black metal tutkunuysanız kesin satanistsinizdir yahut kültürlü çevreler tarafından paganist olarak yansıtılırsınız vs. vs. dumur edici olaylar yani metal dinliyorum diye dinsiz mi olmak gerekir veya koyu bir dindarsanız metal dinleyemezmisiniz ve benzeri atıflar saçma şeyler, saçmalar saçmalar saçmalar....

Saygılar...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 03.11.2006 23:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mastitis demiş ki:
Bir arkadaşımda heavy metal hastasıydı upuzun çenesinden sarkan bir sakalı vardı. Camiye almazlar beni diye bayram namazına gidememiştik hiç unutmam Smile

hocaların öyle sakalı yok mu , allah allah.
EmilioDeCarro

MesajTarih: Cmt 04.11.2006 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Smile güzel bir benzetme Smile
Başa dön
metallizasyon

MesajTarih: Cmt 04.11.2006 17:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dinde tipin veya dinlediğin müzik önemli değildir aslında o popçular dinsiz dinimize göre onların yarı çıplak çıkması günah değilmi
lycan_from_hell

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 1:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dinlediğiniz şey sadece müzikse bağdaştıracak tek bir noktası bile olamaz.

ne saçla ne sakalla ne kıyafetle ne de küpeyle...
yaşlar ilerledikçe bunu daha da iyi anlayacaksınız.

metalciyim. ereğlide oturuyorum. karadeniz demir-çelik fabrikasında çalışıyorum gibi bişi olmuş =)

apocalyptic vaginal grinder da dinliyorum fetus eaters da deniz seki de (çok ciddiyim) =)

(deniz sekinin parçalarında sağlam sayılabilecek klasik gitar sololar var =))

din konusuna gelince.. insanın her türlü duyguyu içinden yaşamasıdır en büyük erdem. ben dinsizim veya 5 vakit namaz kılıyorum demek değil...
AnGeLoFwOrDs

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 1:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

son cumlene katılmamak elde degıl,bır kısı eger ateıstse ve bunu her yerde dıle getırıyorsa,benım gozumde bır sovmenden baska bır sey degıldır,aynı sey dın ıcınde gecerlıdır,kıbır ıcın namaz kılan bır ınsanın,elde ettıgı hıc bır sey yoktur aslında,Allah katında.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
funkyduck

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne yani ateist inançsızlığını dile getirince küfür mü oluyor senin için? Hey yavrum hey hale bak ya! Sen müslüman olduğunu dile getirebiliyorsan ateist de ateist olduğunu istediği kadar dile getirir bu küfür falan da olmaz, saygı duy biraz...
aegnor_t35

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 3:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ulan
Heavy Metal e laf atan adamlar çok mu dinlerine bağlı zaten dinine gerçekten bağlı alan insan sağasola laf atmaz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
unipol

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 13:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bazı arkadaşlar bu sözlerimi yanlış anladı herhalde.Bunu ben değil,çevre kişilerin yorumlarından kaynaklanarak yazdım.Ben kendim şahit oldum,çok yakından tanıdığım bir insan bana su sözleri söyledi:''''Ben seni ve senin gibileri anlamıyorum,nedir yani bu kadar anlamsızca birşeyin içinde sürüklenip gidiyorsunuz,görünüş olarak çok etkileyici olabilir metal müzik, ama çok abartılı, müziğe kaptırıyosun kendini bir anda dinini falan unutuyosun,o anda cevrene ve dinine zarar verecek bir takım olaylar içinde oluyosun.Kedi kesmeler, kan içmeler, şeytana yakın olmak,saygısızlık, edebsizlik......''''işte okudunuz bu bana ve benim gibiler için söylenen laflar,ama şuda var,kesinlikle ben bu kişinin söylediklerini kaale bile almadım bırakın onu,ben o kişiyle ciddi bir tartışma içerisinde oldum.Benimde ona karşı söylediğim sözler oldu;
''Sen bu görüş ve konuşmalarınla kendini belli ettin.Sen hiçbir şekilde hayatın boyunca boş kafayla,anlayışsızca,gereksizce,inanışsızca,sadece o bunu yapar, şu bunu söyler gibi dolmuşlara gelerek yaşarsın,sen yaşadıkça senin gibiler çoğalır.''Evet işte ben o anki tavrımla ona karşı söylediklerimi size anlattım.Metalci dinsiz veya zarar veren bir topluluk değildir.
HEPİNİZE SAYGILARLA
EED

MesajTarih: Pzr 05.11.2006 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kimin dininden kimene ... bikere din olgusu sadece Yaratan (ismine ne dendiği önemli değil) ve kişi arasında geçen bi olaydır ... gerisi hava civadır, ve kimsenin kimseyi bu tip konularda yargılamaya hakkı yoktur (başka bireylere ve laik topluma somut şekilde zarar vermediği sürece, o zaman zaten ismine din denmez) ...
bu olayı isteyen istediği şekilde aklına uyduğu gibi yaşama hakkına sahiptir ...

Bu kavramların zerre kadar müzikle alakası yoktur, bağdaştırmaya çalışmakta siyaset yapmaktır açıkça, burda bunun tartışılmasıda o laf atanların seviyesine inildiğini ve oyunlarına alet olunduğunu gösterir ...

nedir bu gruplaştırma, kitleleştirme çabası ... şu halinizle pop kültürüne alasıyla dahil ediyorsunuz kendinizi ... bi de şuyum buyum metalciler şöyledir diye savlarda bulunmadan önce kendiniz olmayı deneseniz ... bu gibi işlerin fazlasıyla gereksiz olduğunu anlayacaksınız ... bence şu iki omzumuzun üzerinde taşıdığımız küreyi daha gerekli yerlere kanalize edelim ...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız