| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Emniyet kemeri takma alışkanlığınız var mı? |
| Evet |
|
77% |
[ 27 ] |
| Bazen |
|
8% |
[ 3 ] |
| Hayır |
|
14% |
[ 5 ] |
|
| Toplam Oylar : 35 |
|
| Yazar |
Mesaj |
jokermg

Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2965 Nerden: www.muratgulersoy.com
|
Tarih: Cmt 28.10.2006 16:28 Mesaj konusu: Emniyet Kemeri |
|
|
Selamlar
Aşağıdaki kareler gerçek bir kazanın yaklaşık 3 saniye içerisinde kaydedilmiş görüntülerinden oluşmaktadır.
Emniyet kemerinin insan hayatını saniyeler içerisinde nasıl değiştirebileceğinin ibret verici bir örneği gözler önüne serilmektedir.
Yolcu tarafında oturan kişi emniyet kemerini takmamış. Artık saniyelerin önemi yok, çünkü öldükten sonra zaman değerli değil.
Şoför ise emniyet kemerini taktığı için hala sağ.
Emniyet kemerinizi takacak mısınız?
Planladığınız ve her gün planlamaya devam ettiğiniz hayatınızı 3 - 4 saniyede takılacak bir emniyet kemerini takmaktan üşenip 3 - 4 saniyede bitirmek istemezsiniz değil mi?
Geleceğiniz, sevdikleriniz, tatil planlarınız, iyi veya kötü hayatınız saniyeler içinde geride kalabilir.
3 sn’de kurtarmak ise yine sizin elinizde…
Saygılar
MG _________________ Gitar - Bas "İstanbul Hatırası" "Akdeniz'de Bir Roman"
En son jokermg tarafından Cmt 28.10.2006 16:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
xCurse

|
Tarih: Cmt 28.10.2006 16:35 Mesaj konusu: |
|
|
Fizik kurralları der ki; Araba içinde seyrederken arabayla aynı hızdasınızdır. Araba durunda yoluna devam edersin...
Emliyet Kemerinizi takın takmayanları uyarın
bırak sosyal mesaj vermeyi Curse  _________________ 69Curse... |
|
| Başa dön |
|
 |
funkyduck Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 28.10.2006 18:15 Mesaj konusu: |
|
|
Valla küçüklüğümden beri takıyorum hatta bizimkiler kemer zorunlu olmadan önce takmaya başlamışlardı. Ayrıca en yakın arkadaşım emniyet kemeri takmadığı için öldü, aynı arabadan iki kişi yaralı da olsa kurtuldu göründüğünden çok daha önemli bir konu bu... _________________ things we said on a rainy day |
|
| Başa dön |
|
 |
blackdamp

Kayıt: Jul 12, 2006 Mesajlar: 501 Nerden: Antalya/Istanbul
|
Tarih: Cmt 28.10.2006 21:00 Mesaj konusu: |
|
|
| Beldeki kemeri takmaktan daha kolay kemeri , takmaktan aciziz kimi zaman . Gerekli bir şey olmasaydı oraya koymazlardı.Duyarlı olunmalı... |
|
| Başa dön |
|
 |
french_arm Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 28.10.2006 22:08 Mesaj konusu: |
|
|
ben bir tane insanlığın zararına işleyen trafik kuralı görmedim ,emniyet kemeri gerçekten hayat kurtarıyor ,bilmemne yoluna gitmek istemiyorsak takmak zorundayız... _________________ Tanrı’nın sözü der ki, “Kulaktan kulağa fısıldanan sözler, gün gelecek dağ başında bağırılacak, gizlide hiçbir şey kalmayacaktır. Gerçeği bileceksiniz, gerçek sizi özgür kılacak.” |
|
| Başa dön |
|
 |
metal_up_your_ass_

Kayıt: Oct 14, 2006 Mesajlar: 177 Nerden: Republic Of FENERBAHÇE
|
Tarih: Pzr 29.10.2006 2:53 Mesaj konusu: |
|
|
| Çoğumuz takmıyor bunu ve kemer gerçekten hava yastığı vs gibi güvenlik araçlarından çok daha önce geliyor.Bir trafik kazasında kemer takmadığı için araçtan fırlayıp ölen tanıdığım birinden sonra ne tür yol olursa olsun kemer takmayı ihmal etmiyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
funkyduck Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 29.10.2006 5:01 Mesaj konusu: |
|
|
Şunu da unutmamak gerekli, eğer arabada hava yastığı varsa emniyet kemeri takmanın önemi ikiye katlanıyor; çünkü kemersizken hava yastığı ölümcül bir hal alabiliyor. _________________ things we said on a rainy day |
|
| Başa dön |
|
 |
yener

|
Tarih: Pts 30.10.2006 21:36 Mesaj konusu: |
|
|
| toplum olarak önemini bir türlü kavrayamadığımız çok öenmli bir husus emniyet kemeri,kesinlikle mesafe gözetmeksisiz takılması gereken bir araç... |
|
| Başa dön |
|
 |
ilteris

|
Tarih: Pts 30.10.2006 21:47 Mesaj konusu: |
|
|
Yeni model arabalar zaten bipleyip duruyor. Kimisi bi süre sonra susuyor. Kimi arabalar ise takana kadar ötmeye devam ediyor hızlandıkça daha sık ötüyor Tabi bizim haklımı çok zeki gidip sanayiye bu sistemi devre dışı bıraktırıyor... Hayatını kaybetmek için para ödemek gibi bişey... |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_85 Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: May 13, 2006 Mesajlar: 1666 Nerden: hicran abinin yanindan
|
Tarih: Sal 31.10.2006 6:57 Mesaj konusu: |
|
|
sinir oluyorum yeni nesil arabalara. dıt dıt dıt dıt kafabu be kafa. benim emniyet kemeri takmak gibi bi alışkanlığım yoktur ama bundan bende şikayetçiyim. ama genede takmıyorum. sıkıyor beni. böyle bunaltıyor adamı. takana saygım sonsuz
saygılar _________________ 4 aylık bebeklere kurşun sıkan, nerdesin? nereye gidersen git, öleceğin yerdesin!!!  |
|
| Başa dön |
|
 |
eXpert

|
Tarih: Prş 02.11.2006 20:43 Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar,
Genelde "Şehir içindeyiz, boşver." şeklinde düşünceler var, en bilinçli insanlarda bile. Açıkçası gideceğim yol ne kadar olacaksa olsun, nereden nereye gidersem gideyim; mutlaka takarım emniyet kemerimi.
Emniyet kemeri hayat kurtarır.
Saygılar,
U. |
|
| Başa dön |
|
 |
goqhan

|
Tarih: Cum 03.11.2006 1:30 Mesaj konusu: |
|
|
| ilteris demiş ki: | Yeni model arabalar zaten bipleyip duruyor. Kimisi bi süre sonra susuyor. Kimi arabalar ise takana kadar ötmeye devam ediyor hızlandıkça daha sık ötüyor Tabi bizim haklımı çok zeki gidip sanayiye bu sistemi devre dışı bıraktırıyor... Hayatını kaybetmek için para ödemek gibi bişey... |
aynende ole cok iii yakalamısın olayı valla helal olsun  |
|
| Başa dön |
|
 |
DARK-LORD

|
Tarih: Cum 03.11.2006 2:52 Mesaj konusu: |
|
|
Takıyorum aşırı sürat yapan birisi olarak arabadan uçmak pek iç açıcı olmaz heralde küçük kardeşim hoş yarın 14 yaşına giriyor asla arabamın ön koltuğuna oturamaz sağ arkada kemeri takılı olacak şikayet etsede malesef böyle küçük hanım  _________________ <div>forumu terk eyleyenlerden</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Cum 03.11.2006 16:58 Mesaj konusu: |
|
|
ya ben takmıyorum kazanamadım o alışkanlığı anca bi polis falan görürsem tırsıyorum da takıyorum biliyorum yanlış ama... _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 03.11.2006 17:08 Mesaj konusu: |
|
|
Jokermg'ye açtığı yararlı başlıklar için bir plaket verelim bence site olarak. Galata'da rakı-balık filan ısmarlayalım olmadı.. : )
Konuya gelecek olursak; 1 sene öncesine kadar düzenli bir alışkanlığım yoktu. Yani alışkanlığı olmayan diğer insanlar gibi polisi görünce filan da takmıyordum; (Çünkü polisi görünce arabanın iç ışığını açmaktan başka bir hareket yapmam) sadece aklıma dank ettiği zamanlarda çekip takardım.
Şu son 1 senedir ise nedendir bilinmez, koltuğa oturur oturmaz takıyorum. En önemlisi, insan bir zaman sonra özümsüyor ve gideceği mesafe ister uzun ister kısa olsun, otomatiğe bağlamış bir şekilde takıyor. Bu konuda çok düzenli iki insan tanıyorum; bir tanesi ne yazık ki vefat etti, onların sayesinde bir fark ediş süreci de yaşamış olabilirim.
Böyle bir alışkanlığım olduğu için çok mutluyum. _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
jokermg

Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 2965 Nerden: www.muratgulersoy.com
|
Tarih: Cum 03.11.2006 22:06 Mesaj konusu: |
|
|
| Purgatory demiş ki: | Jokermg'ye açtığı yararlı başlıklar için bir plaket verelim bence site olarak. Galata'da rakı-balık filan ısmarlayalım olmadı.. : )
...
|
Lafta kalmasın lütfen, İstanbul'a gelirsem hatırlatırım
Sevgiler
MG _________________ Gitar - Bas "İstanbul Hatırası" "Akdeniz'de Bir Roman" |
|
| Başa dön |
|
 |
db

Kayıt: Aug 24, 2004 Mesajlar: 308 Nerden: Geri Donusum Kutusundan
|
Tarih: Prş 11.09.2008 13:04 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | ya ben takmıyorum kazanamadım o alışkanlığı anca bi polis falan görürsem tırsıyorum da takıyorum biliyorum yanlış ama... |
al benden de o kadar takamıyorum sevmiyorum, zorla yanımdakilerin dır dırıyla takıyorum geçenlerde bir arkadaşımız vefat etti emniyet kemeri olsaydı kurtulurmuş söylediklerine göre  _________________ Her doğru heryerde söylenmez... |
|
| Başa dön |
|
 |
forsytia

|
Tarih: Cum 12.09.2008 9:17 Mesaj konusu: |
|
|
| artık ülkemizde çoğu kişi normal şekilde ölmüyor bu sene 3 arkadaşımı trafik kazasında kaybettim hepside benden küçüktü. lütfen dikkat edin emniyet kemeri takın sıkıyor, daralıyorum demeyin ve asla asla "bana bişey olmaz" gibi bir düşünceyi kafanızdan çıkarın.! |
|
| Başa dön |
|
 |
|