Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Emniyet Kemeri
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Emniyet Kemeri

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  

Emniyet kemeri takma alışkanlığınız var mı?
Evet
77%
 77%  [ 27 ]
Bazen
8%
 8%  [ 3 ]
Hayır
14%
 14%  [ 5 ]
Toplam Oylar : 35

Yazar Mesaj
jokermg

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 16:28    Mesaj konusu: Emniyet Kemeri Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar

Aşağıdaki kareler gerçek bir kazanın yaklaşık 3 saniye içerisinde kaydedilmiş görüntülerinden oluşmaktadır.
Emniyet kemerinin insan hayatını saniyeler içerisinde nasıl değiştirebileceğinin ibret verici bir örneği gözler önüne serilmektedir.

Yolcu tarafında oturan kişi emniyet kemerini takmamış. Artık saniyelerin önemi yok, çünkü öldükten sonra zaman değerli değil.
Şoför ise emniyet kemerini taktığı için hala sağ.

Emniyet kemerinizi takacak mısınız?

Planladığınız ve her gün planlamaya devam ettiğiniz hayatınızı 3 - 4 saniyede takılacak bir emniyet kemerini takmaktan üşenip 3 - 4 saniyede bitirmek istemezsiniz değil mi?
Geleceğiniz, sevdikleriniz, tatil planlarınız, iyi veya kötü hayatınız saniyeler içinde geride kalabilir.

3 sn’de kurtarmak ise yine sizin elinizde…

Saygılar
MG

En son jokermg tarafından Cmt 28.10.2006 16:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
xCurse

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 16:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fizik kurralları der ki; Araba içinde seyrederken arabayla aynı hızdasınızdır. Araba durunda yoluna devam edersin...

Emliyet Kemerinizi takın takmayanları uyarın

bırak sosyal mesaj vermeyi Curse Razz
funkyduck
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Valla küçüklüğümden beri takıyorum hatta bizimkiler kemer zorunlu olmadan önce takmaya başlamışlardı. Ayrıca en yakın arkadaşım emniyet kemeri takmadığı için öldü, aynı arabadan iki kişi yaralı da olsa kurtuldu göründüğünden çok daha önemli bir konu bu...
blackdamp

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beldeki kemeri takmaktan daha kolay kemeri , takmaktan aciziz kimi zaman . Gerekli bir şey olmasaydı oraya koymazlardı.Duyarlı olunmalı...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
french_arm

MesajTarih: Cmt 28.10.2006 22:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben bir tane insanlığın zararına işleyen trafik kuralı görmedim ,emniyet kemeri gerçekten hayat kurtarıyor ,bilmemne yoluna gitmek istemiyorsak takmak zorundayız...
metal_up_your_ass_

MesajTarih: Pzr 29.10.2006 2:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çoğumuz takmıyor bunu ve kemer gerçekten hava yastığı vs gibi güvenlik araçlarından çok daha önce geliyor.Bir trafik kazasında kemer takmadığı için araçtan fırlayıp ölen tanıdığım birinden sonra ne tür yol olursa olsun kemer takmayı ihmal etmiyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
funkyduck

MesajTarih: Pzr 29.10.2006 5:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şunu da unutmamak gerekli, eğer arabada hava yastığı varsa emniyet kemeri takmanın önemi ikiye katlanıyor; çünkü kemersizken hava yastığı ölümcül bir hal alabiliyor.
yener

MesajTarih: Pts 30.10.2006 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toplum olarak önemini bir türlü kavrayamadığımız çok öenmli bir husus emniyet kemeri,kesinlikle mesafe gözetmeksisiz takılması gereken bir araç...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ilteris

MesajTarih: Pts 30.10.2006 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni model arabalar zaten bipleyip duruyor. Kimisi bi süre sonra susuyor. Kimi arabalar ise takana kadar ötmeye devam ediyor hızlandıkça daha sık ötüyor Very Happy Tabi bizim haklımı çok zeki gidip sanayiye bu sistemi devre dışı bıraktırıyor... Hayatını kaybetmek için para ödemek gibi bişey...
Başa dön
gorona_85

MesajTarih: Sal 31.10.2006 6:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sinir oluyorum yeni nesil arabalara. dıt dıt dıt dıt kafabu be kafa. benim emniyet kemeri takmak gibi bi alışkanlığım yoktur ama bundan bende şikayetçiyim. ama genede takmıyorum. sıkıyor beni. böyle bunaltıyor adamı. takana saygım sonsuz

saygılar
eXpert

MesajTarih: Prş 02.11.2006 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhabalar,
Genelde "Şehir içindeyiz, boşver." şeklinde düşünceler var, en bilinçli insanlarda bile. Açıkçası gideceğim yol ne kadar olacaksa olsun, nereden nereye gidersem gideyim; mutlaka takarım emniyet kemerimi.

Emniyet kemeri hayat kurtarır.

Saygılar,
U.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
goqhan

MesajTarih: Cum 03.11.2006 1:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilteris demiş ki:
Yeni model arabalar zaten bipleyip duruyor. Kimisi bi süre sonra susuyor. Kimi arabalar ise takana kadar ötmeye devam ediyor hızlandıkça daha sık ötüyor Very Happy Tabi bizim haklımı çok zeki gidip sanayiye bu sistemi devre dışı bıraktırıyor... Hayatını kaybetmek için para ödemek gibi bişey...

aynende ole cok iii yakalamısın olayı valla helal olsun Smile
Başa dön
DARK-LORD

MesajTarih: Cum 03.11.2006 2:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Takıyorum aşırı sürat yapan birisi olarak arabadan uçmak pek iç açıcı olmaz heralde Smile küçük kardeşim hoş yarın 14 yaşına giriyor Smile asla arabamın ön koltuğuna oturamaz sağ arkada kemeri takılı olacak şikayet etsede malesef böyle küçük hanım Smile
buzz

MesajTarih: Cum 03.11.2006 16:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ben takmıyorum kazanamadım o alışkanlığı anca bi polis falan görürsem tırsıyorum da takıyorum biliyorum yanlış ama...
Purgatory

MesajTarih: Cum 03.11.2006 17:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jokermg'ye açtığı yararlı başlıklar için bir plaket verelim bence site olarak. Galata'da rakı-balık filan ısmarlayalım olmadı.. : )

Konuya gelecek olursak; 1 sene öncesine kadar düzenli bir alışkanlığım yoktu. Yani alışkanlığı olmayan diğer insanlar gibi polisi görünce filan da takmıyordum; (Çünkü polisi görünce arabanın iç ışığını açmaktan başka bir hareket yapmam) sadece aklıma dank ettiği zamanlarda çekip takardım.

Şu son 1 senedir ise nedendir bilinmez, koltuğa oturur oturmaz takıyorum. En önemlisi, insan bir zaman sonra özümsüyor ve gideceği mesafe ister uzun ister kısa olsun, otomatiğe bağlamış bir şekilde takıyor. Bu konuda çok düzenli iki insan tanıyorum; bir tanesi ne yazık ki vefat etti, onların sayesinde bir fark ediş süreci de yaşamış olabilirim.

Böyle bir alışkanlığım olduğu için çok mutluyum.

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
jokermg

MesajTarih: Cum 03.11.2006 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Purgatory demiş ki:
Jokermg'ye açtığı yararlı başlıklar için bir plaket verelim bence site olarak. Galata'da rakı-balık filan ısmarlayalım olmadı.. : )
...

Very Happy Lafta kalmasın lütfen, İstanbul'a gelirsem hatırlatırım Wink

Sevgiler
MG
db

MesajTarih: Prş 11.09.2008 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buzz demiş ki:
ya ben takmıyorum kazanamadım o alışkanlığı anca bi polis falan görürsem tırsıyorum da takıyorum biliyorum yanlış ama...

al benden de o kadar Laughing takamıyorum sevmiyorum, zorla yanımdakilerin dır dırıyla takıyorum Very Happy geçenlerde bir arkadaşımız vefat etti emniyet kemeri olsaydı kurtulurmuş söylediklerine göre Confused
forsytia

MesajTarih: Cum 12.09.2008 9:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

artık ülkemizde çoğu kişi normal şekilde ölmüyor bu sene 3 arkadaşımı trafik kazasında kaybettim hepside benden küçüktü. lütfen dikkat edin emniyet kemeri takın sıkıyor, daralıyorum demeyin ve asla asla "bana bişey olmaz" gibi bir düşünceyi kafanızdan çıkarın.!
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız