Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Fransız ürünlerini boykot edin!
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Fransız ürünlerini boykot edin!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 10.10.2006 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sound666 demiş ki:
ben destekliyorum sahsen de mesela neyi boykot edicez(yani almayacaz) danone ve renault u biliyorum sadece Sad

FRANSIZ MENŞELİ FİRMALAR ve MARKALAR:

Bu firmaların ürünlerini lütfen almayın, kullanmayın, aldırmayın, satmayın, sattırmayın!

- Axa Sigorta - LÜTFEN AXA OYAK SİGORTA POLİÇENİZ VARSA İPTAL EDİN, BAŞKA BİR FİRMAYA GEÇİRİN!

- Aventis İlaç ve Kimya

- Carrefour Hipermarket zinciri - LÜTFEN CARREFOUR'DAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN!

- Printemps mağazaları

- Renault Otomotiv - FRANSIZ ARABALARINA BİNMEYİN, TAKSİSİ DURURSA BİNMEYİN! Taksiciler Fransız menşeli araçlarını değiştirmek zorunda kalsınlar. Diğer Fransız araç markaları:

- Nissan Otomotiv (sahibi Renault)

- Peugeot Otomotiv

- Citroen Otomotiv

- Elf Petrokimya ve Otomotiv yan ürünleri - ELF istasyonlarından benzin almayın, yağlarını ve diğer ürünlerini kullanmayın!

- Lafarge Çimento ve Yapı Malzemeleri - BU ÇİMENTO ve YAPI MALZEMELERİNİ EVİNİZDE BİNANIZDA KULLANDIRTMAYIN!

- Danone Gıda Ürünleri

- Evian Su

- Volvic Su

- Perrier Su

- Orange Telekomunikasyon

- Alcatel Telekomunikasyon

- Adecco İnsan Kaynakları

- Atos Bilgi Teknolojisi

- Pathé sinema/tv prodüksiyon

- French Connection giyim - FRANSIZ MARKALARINI GİYMEYİN!

- FCUK giyim

- Le Coq Sportif spor malzemeleri ve giyim

- Lacoste giyim ve kozmetik - FRANSIZ PARFÜMLERİNİ REDDEDİN!

- Jean Paul Gaultier kozmetik

- Yves Saint Laurent kozmetik

- Lancôme kozmetik

- L'Oréal kozmetik

- Pierre Cardin Giyim

- Louis Vuitton Çanta, aksesuar

- Acquaverde Giyim

- Longchamp Giyim

- Scooter Takı vs aksesuar

- Gauloises ve Gitanes Tütün Mamülleri (Fransız - İspanyol Ortak Markası)

...ayrıca

- Bütün Fransız şarapları

- Bütün Fransız peynirleri ve diğer süt ürünleri

işte bunlar Wink

saygılar
pitch-dark
"Gündem" mod.

MesajTarih: Sal 10.10.2006 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık yazarlarının dikkatine;

Fransız Boykotu başlığındaki kişi ve kurumları karalayan, boykotun amacını kaybetmesine neden olan tüm mesajlar silinecektir. Forum bir kişisel atışma ya da hesaplaşma mekanı değildir. Bu nedenle lütfen Forum Kurallarını okuyalım ve üslûbumuza dikkat edelim. Konuya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İyi paylaşımlar dilerim.

sound666

MesajTarih: Sal 10.10.2006 21:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_85 demiş ki:
sound666 demiş ki:
ben destekliyorum sahsen de mesela neyi boykot edicez(yani almayacaz) danone ve renault u biliyorum sadece Sad

- Axa Sigorta - LÜTFEN AXA OYAK SİGORTA POLİÇENİZ VARSA İPTAL EDİN, BAŞKA BİR FİRMAYA GEÇİRİN!

yanliz OYAK turk hatta acilimi ordu yardimlasma kurumu(veya kurulusu)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gorona_85

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 1:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

axa fransız. oyakla ortak olabilirler. beni ortaklıklarıda ilgilendirmez. birşeylerin yapılması lazım ve yapılsın artık.

türkiye'de cezayir soykırımı yoktur diyenlere ceza verilsin,

cezayir soykırım'ı anıtı yapılsın,

ihalelere fransız firmaları sokulmasın

kaçak çalışan 100000 cıvarındaki ermeni sınır dışı edilsin.

birşeyler yapılsın artık sabrımız taşmaya başladı. bide şimdi süryani soykırımı yaptığımız yalanı çıktı. hollanda'da dün gece 2 kanalda 10 dakika boyunca türklerin süryanilere soykırım yaptığıyla ilgili haberler çıktı. sadece ermeni ve süryani'de değil. yunan'lılarada soykırım uygulamışız.

biz neymişiz demeden edemio insan Evil or Very Mad

saygılar
sound666

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 13:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o cezayir katliami nin kanuınu olmayacak cunku zamaninda Fransa nin bu katliamina goz yumduk ve cezayir i en sn taniyan ulkelerden biriyiz ayrica basbakan da soyledi pisligi pislikle temizlemeyecegiz diye
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
actarus

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sound666 demiş ki:
o cezayir katliami nin kanuınu olmayacak cunku zamaninda Fransa nin bu katliamina goz yumduk ve cezayir i en sn taniyan ulkelerden biriyiz ayrica basbakan da soyledi pisligi pislikle temizlemeyecegiz diye

Slm,

İşte tamda bedel ödeme zamanı.
Tarihteki utancımızı silmeliyiz.
Bu sefer doğrusunu yapmalıyız.
Fransız ve ortak işlerine ambargo.
Fransa bize ekmek mi veriyor. İstemem.
Fabrikalarını başka uzakdoğu ülkerine satar
defolup giderler. Kimsede işsiz kalmaz.
O kadar.

Hoşçakalın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
fernandojosetorres

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sound666 demiş ki:

bu basbakan sayesinde bu günleri de gördüğümüzü unutmayalım...böyle başbakan olmaz olsun
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
serox

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

walla utanıyorum ya. o duruma getirdiler adamı.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
fernandojosetorres

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu baskabakandan utanmayan onu hala bas olarak gormek isteyenler daha cok utanmalı ve fransayla başlayan bu tasarıların dwmının gelceğini bilmelidir
Başa dön
gorona_85

MesajTarih: Çrş 11.10.2006 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

okadarda abartmaya gerek yok. fransa politilası okadarda kötü değil. bunların çıkış sebebi bizim hükümetimiz değil. kendi ülkelerinde yaklaşan seçim. yarın görecez bakalım neler olcak. merakla takip etcem Wink

saygılar
OnurMutlu
hayalettren - Gitarist

MesajTarih: Prş 12.10.2006 0:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OnurMutlu demiş ki:
Bu fikir olarak oldukça tutarsız geldi bana. Fransız hükümeti sözde ermeni katliamı ile ilgili bir karar aldı diye ne yapacağız bizde fransız mallarını almayacağız böylece tepkimizi ortayamı koyacağız, bu gerçekten çok çocukça. Neden olarak da düşüncem şu ki; bu fransızları ya da ordaki şirketleri bağlayan bir karar değil, hükümetler meclisler herzaman hatta çoğunlukla milletin tam temsilini olurşturmazlar malesef ki çoğulcu demokrasi dediğimiz şeyin çıkmazları aynı türkiye de ki durum gibi tıpkı rusyada ki yada fransadaki.Alınan oyların % leri, seçim sistemleri, mecliste grup oluşturabilme % leri, vs..vs.. gibi bir çok neden var .
Bu düşünce sistemine göre yani başlığa göre fransaya tatile de gitmemek gerekiyor para kazandırmamak için, ya da fransız kökenli müzik aletlerini almamak, fransız arkadaşlarımızla konuşmamak vs..vs.. o kadar çoğaltılabilirki ki edebiyat ve müzik,felsefe,sosyoloji alanlarında ki fransadan yetişmiş o kadar büyük isim varken bunlar sadece bana komik geliyor. O halde bunu diyebilen bir arkadaş başlığı açan yani abd nin dünya politikasınıda eleştirmeli ve boykot etmeli yada ingilizlerin de ırak savaşı zamanı verdiği kararları boykot etmeli, etmeli allah etmeli diyorum ve sadece türk üretimi malları almalı kullanmalı, o zaman napardı bunu çok merak ediyorum açıkcası...saygılar herkeze

Şimdi bir de şöyle bir durum var burda hala boykot çağrısı yapan ve buna gerçekten kitlenmiş garip fikirler silsilesi içinde kaybolmuş arkadaşlar neden acaba bu yazıolanları okumuyor!!nede çünkü tek amaç var o olaya kitlenilmiş,bu forumların fikir üretimi ve tartışılma ortamı olduğunu düşünürsek bu o ghalde çok saçma oluyor haydi o zaman tekrarlıyorum mesajımı!!!
gorona_85

MesajTarih: Prş 12.10.2006 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dikkate alınmadı derim ben. senin mantığınla gidersek ota boxa boykotmu yapacağız.

Bu düşünce sistemine göre yani başlığa göre fransaya tatile de gitmemek gerekiyor para kazandırmamak için, ya da fransız kökenli müzik aletlerini almamak, fransız arkadaşlarımızla konuşmamak vs..vs.. o kadar çoğaltılabilirki ki edebiyat ve müzik,felsefe,sosyoloji alanlarında ki fransadan yetişmiş o kadar büyük isim varken bunlar sadece bana komik geliyor.

bu yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ama bu açılan başlık altında ingiliz amerikan falan tartışılmıyor görüyorsun ki Wink

saygılar
silent_guitar

MesajTarih: Prş 12.10.2006 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Afişler hazır! İşe soyunup, daha çok insanı haberdar etmeli, dikkatini çekmeli, boykotu daha büyük kitlelere ulaştırmalı!

Herkes gün içinde en çok vakit geçirdiği yere sadece bir tanebu listeden assa da görsek, bakalım ne kadar büyüyebiliyoruz milletçe!

Saygılar...
gorona_85

MesajTarih: Prş 12.10.2006 4:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aranızda karabükte olanlar var mı?

varsa ortak hareket edebiliriz

saygılar
alpago

MesajTarih: Prş 12.10.2006 4:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Belki şimdi yazıcağım şeyler birçoğunuzun ilk bakışta tepkisini çekecek ama bazı gerçekleride unutmamak lazım.

Bu malları ilk başta (yazılanları) boykot ettiğimizde haklı tepkimizi en iyi şekilde gösteririz bencede fakat şu varki ülkemizde istihtam sağlayan markalar bunlar ve bu markaların mağzalarında fransızlar çalışmıyor.Bizim vatanımızın insanları çalışıyor.Bu malların boykot edilip hiç satmadığını ve teker teker dükkanlarını kapattığını düşünün.Zaten işsizliğin dizboyu olduğu bir ülkede bu sizcede biraz yanlış değil mi.

Bana burda bir ülkeden bahsediyoruz sen üç beş insandan bahsediyosun diyenler olabilir ama bu benim görüşüm ki hepinizden daha sinirliyim bu konuda.

Daha mantıklı bir çözüm olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu boykottan önce örgütlü bir gösteri yapılması daha mantıklı bence.Eğer herkes bu kadar bilinçliyse toplanıp haykırmalılar kızılayda taksimde binlercesi fransızların bu ukalağlığını.

Açık söylemek gerekirse bu boykotun bu boyutlara geleceğinide düşünmüyorum ama gelmesi ekonomik olarak belki işsizliği arttırır(benim değinmek istediğim ayrıntı buydu)ama halkın birlikteliği ve gururu için aslında gereklide bi parça.

İçelim güzelleşelim..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
gorkyeah

MesajTarih: Prş 12.10.2006 11:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorona_85 demiş ki:
axa fransız. oyakla ortak olabilirler. beni ortaklıklarıda ilgilendirmez. birşeylerin yapılması lazım ve yapılsın artık.

türkiye'de cezayir soykırımı yoktur diyenlere ceza verilsin,

cezayir soykırım'ı anıtı yapılsın,

ihalelere fransız firmaları sokulmasın

cezayir olayına kesinlikle katımlıyorum.fransaya karşılı onların aptallığını yaparak cezayir sokırımını ileri sürmemiz onların aptallığını bizim yapmamız da demek olur ki yapsak bile bu bizim onurumuzu zedeler ve hiç bir ülke de bu karara aldırış etmez.fransaya küçük çocuk gibi davranarak değil,akıllıca ve toplumca bir karşılık vermeliyiz.

mesela arkadaşın dediği gibi "ihalelere fransız firmaları sokulmasın"
fransaya yapılcak ziyaretler ertensin
toplumca medya ve sivil toplumların da yardımıyla tepkimizi gösterelim
fransız mallarına olan talebi azaltalım
fransız ithalattı en aza indirgemeye çalışalım

ne kadar aptal olduklarını gösterelim onlara..
defornography

MesajTarih: Prş 12.10.2006 12:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eskiden yerli malı haftası diye bişey vardı okullarda kutlanır mandalina fındık vs götürülürdü...amaç çocuklara gençlere yerli malı kullanmayı özendirmekti. hala var mı böyle bir şey blmiyorum doğrusu. ancak farnsız mallarını boykot edelim etmesine ama ermeni soykırımı yasa tasarısı olmasa diyelim ki hiç böyle bişey yok.

yerli ürünlerin kalitesinin artırılması için çaba gösterilse
yerli ürün kullandığımızda incilerimizin dökülmeyeceğini bilsek
her evde en az 2 arabanın olduğu görüp petrole neden bağımlı olduğumuzu (dolayısyla petrol ihraç eden ülkelere)kafamızda şöle bi yerleştirsek.
neden 'demir ağlarla ördük anayurdu ......' demişler
çünkü demiryolu hem güvenli, hem ucuz, ama metro kullanmak yerine taksimden levente 1 saatte, karaköyden karaköy e vapur yerine arabayla giderek 2 saatte varan kafalar varken
biz daha çok eletek öper kısa ve ateşli tepkiler vermeye devam ederiz.
varolmak için sorunların gerçek çözümlerini ortaya koymayıp fransayı 2. büyük silah üreticisi konumuna koyanlar kimler peki.
Başa dön
The_Outsider

MesajTarih: Prş 12.10.2006 18:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fransız menşeyli eğitim sistemi silinmeli ilk başta..
actarus

MesajTarih: Prş 12.10.2006 20:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam,

Neden böyle oldu diye düşünülürse.
olay amerika, fransa , ingiltere gibi ülkelerin.
bazı ülke veya mazlum halklara abilik yapma ihtiyacı.
Güneydoğuda Kürdistan fransızların işine gelmemeye başladı. Amerika orada.
Amerika oradaki petrolle beslenecek.
Onlarda Ermenileri kollamaya başladılar.
Herşey çıkar çatışması.
AB ye girmek konusunda çabalamaya gerek yok boşa kürek çekmektir.
Fransada yaşayan Türkler içinde zor günler.
Fransada Irkçı olma hakkı vardır.
Onlarıda buraya postalamaya bakıcaklardır.
Fransız mallarına ambargo konmalı.
Böyle istihdam diye, bir parça ekmek için diye söylenenler,
Cezayir 'e yaptığımız ayıp, Türkiye hangi mücadeleyle kurulduğunu, Atatürk 'ü hiç bilmiyoruz demektir.
kimbilir o günlerde ne istihdam, yatırım, borsa meselesi vardı.

Hoşçakalın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Royal_Flush

MesajTarih: Prş 12.10.2006 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.diplomatie.gouv.fr/courrier/default.asp?lang=gb fransız dışişleri bakanlığına ermeni soykırımı ile ilgili düşüncelerinizi yazın ve yollayın lütfen tepkimizi ortaya koyalım!!
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sonraki
5. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız