Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Freeware Müzik Yazılımları (Korsana HAYIR!)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Freeware Müzik Yazılımları (Korsana HAYIR!)
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
polski90
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 30.09.2006 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mix başlı başına bir konu, ister Sound Forge kullan ister Cubase, mix yapmak öyle hemen anlatılabilecek bir konu değil zaten. Sonrası dediğin kısımdan sonra yapılabilecek bir çok şey var. İlk önce doğru kayıt alacaksın ve .......

Forumda Arama yaparsan birçok bilgi ile karşılaşacaksın. Smile

Şu şekilde ara :

and mix

Not: SF de mix işini kısıtlı olarak yaparsın, bu iş için daha uygun olanlar Cubase vs. dir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mikman

MesajTarih: Prş 05.10.2006 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ok eywallah, saol kardeşim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
erbill

MesajTarih: Cum 27.10.2006 16:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gonzo demiş ki:
Benden de ufak bir-iki katkı :

Kjaerhus Audio'nun kaliteli chorus, compressor, eq, reverb vs.vs. pluginleri

http://www.kjaerhusaudio.com/classic-series.php

Simulanalog Guitar Suite (JCM900 şahane! Ağır distortion'da denediğim bütün pluginlerden iyi)

http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm

bu sitelere girdim , indrebileceğim dosyaların hepsi freeware sanırım ki öyle yazıyor ancak indirdiğimde nasıl açacağımı bilmiyorum , sıkıştırılmış dosyanın içinden .dll dosyaları çıkıyor bunları nereye atmam lazım , çalıştırabilmek için ?
Başa dön
cronus

MesajTarih: Sal 07.11.2006 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok basit birşey yapmak istiyorum:

Casio AP-24 dijital pianomda hafızada kayıtlı bulunan midi dosyaları pc'me aktarmak.

Kullandıklarım:
Casio AP-24 dijital piyano
Qaurtz Audio Freeware
Zoltrix CMI8738 Pro6 ses kartı
midi kablo
Windows XP SP1

Yaptığım kayıttan sonra çalmaya kalktığımda notaların zamanlamasının bozuk olduğunu gördüm, önleyemiyorum. Bir ayarlama yapmam gerekiyorsa ne yapmalıyım?

Cubase SX3'te ise hiç kayıt yapamadım, bu iki programdan biri için ayrıntılı prosedürde yardımcı olabilirmisiniz, terimlere pek yakın değilim.

Çok teşekkürler.
Başa dön
polski90

MesajTarih: Prş 09.11.2006 20:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

erbill demiş ki:
Gonzo demiş ki:
Benden de ufak bir-iki katkı :
Kjaerhus Audio'nun kaliteli chorus, compressor, eq, reverb vs.vs. pluginleri
http://www.kjaerhusaudio.com/classic-series.php
Simulanalog Guitar Suite (JCM900 şahane! Ağır distortion'da denediğim bütün pluginlerden iyi)
http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm

bu sitelere girdim , indrebileceğim dosyaların hepsi freeware sanırım ki öyle yazıyor ancak indirdiğimde nasıl açacağımı bilmiyorum , sıkıştırılmış dosyanın içinden .dll dosyaları çıkıyor bunları nereye atmam lazım , çalıştırabilmek için ?

Herhalde Cubase kullanıyorsun. O dll dosyalarını Program Files/Steinberg/Cubase/VST plugins klasörünün içine atacaksın. Sonra programı açtığında VST Ins. kısmında görmen lazım. Bu kadar...

Eğer olmazsa Cubase içinde Device kısmında Plugin Inf. gir. Oradan VST'nin bulunduğu klasörü seçebilirsin. Seçtikten sonra Update'e tıkla.
Başa dön
Big_Balls

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten çok yararlı bir başlık.Teşekkurler...
deLacrox

MesajTarih: Sal 13.02.2007 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar..

Sony ACID Pro ile kayıt yapıyorum, kayıt kompozisyonu DigiTech Rp100A'nın basit davul makinası + gitar solo + gitar ritm şeklinde oluyor kabataslak.. Davulların orasını kesiyorum burasını çıkarıyorum derken basit bir mix şeklinde hazırlıyorum.. Falan filan, fakat asıl konu bu değil;

Asıl konu bahsettiğim bu davul tonlarının basit, oyuncağımsı nasıl desem işte, zayıf kalması.. Sorunum bu, birkaç tane freeware program denemiştim (kristal vs.) ama burda davul yazmak hem zahmetli hemde ortaya çıkan ürün rp100'ün davul makinasındakinden farksız değil kalite olarak!

Soran arkadaşlar yine çıkmış ama cevaplayan olmamış, sorum; ben gitar çalarken bana eşlik edebilecek davul seslerini kayıtta kullanabileceğim hale getirmeye yarayan programın (Ücretli de olsa) adını size sormaktır.. Umarım vardır böyle birşey, belki bu sefer cevap veren de çıkar !?

Sevgiler..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
polski90

MesajTarih: Çrş 14.02.2007 17:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yapacağın iş bir VSTi ve davul sesleri bulmak. Ama Acid Pro'nun VSTi desteği var mı bilmiyorum. Eğer varsa Drum VSTi diye bir bak google'a bir çok şey çıkacak. Bu VSTi lerde davulu midi olarak yazıyorsun. Yazdığın bu midi kanalını VSTi'ye gönderiyorsun. VSTi de daha önceden yerleştirdiğin davul sample'larını çalıyor. 8 lisi 16 lısı var bunların. Yani 8 veya 16 tane davul sesini yerleştirebiliyorsun. Mesela trampetin sesi fazlaysa hemen oradaki bir düğmeden kısabiliyorsun vs.

Eğer VST desteği yoksa da farketmez. Bu tür programların bazıları bağımsız olarak da çalışıyor. Yani normal bir program gibi. İlk önce şuna bir bak:
http://www.leafdigital.com/software/leafdrums/

Bu program davul yazmak için ve içinde hazır sample'larda var. Gerçi çok iyi değil ama sitedeki linklerden başka indirebilirsin. Veya programdaki ayarlardan elde etmek istediğin tonu yapabilirsin. Tune, delay, compress gibi işlemlerden geçirebilirsin sample'ını.

Gelelim VSTi' lere. Profesyonel olarak Native Instruments Battery, Groove Agent, BFD var benim bildiğim. Şu linkte hem free olanlar var hemde demo versiyonu olanlar, hele bir bak: Smile
http://www.dancetech.com/aa_dt_new/hardware/hardware-results.cfm?type=S/W%20Drums&class=SOFTWARE

Bunları arattırırsan bir çok şey çıkar karşına:

VSTi drum
VSTi drum sample player
free drum sample

Hadi kolay gelsin. Doyurucu olmuştur umarım. Smile
Başa dön
deLacrox

MesajTarih: Prş 15.02.2007 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

VSTi Instruments varmış evet! Ama o kadar karmaşık bir program ki hiç bilmiyorum bile ne demek? Sadece kayıta basıyorum ve sonra onları mixliyorum! Ama işime yarayacaksa öğrenirim yavaş yavaş..

Peki şimdiki sorum şu! (gerçi birazdan araştırıp öğrenmeye çalışacağım, o zaman biraz fikir sahibi olurum ama yinede sorayım) bu davulları yine tek tek her bir trampet sesine kadar mı yazacağım! Yani sanki çalıyormuşum gibi ataklarına kadar ben mi hazırlayacağım o sesleri ? O konuda hiçbir bilgim yok işte.. Yani benim aradığım şey zaten hazır tonlardı.. Onu yürütürken ben de üstüne çalacağım! Ama davulları ben kendim yazacaksam zaten onlar için birsürü program var, ve ben onun zahmetinden kaçıyorum Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
polski90

MesajTarih: Prş 15.02.2007 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O zaman sen drum loop'ları bul. Kopyala, kes yapıştır ve istediğin ritmi oluştur.
Başa dön
deLacrox

MesajTarih: Prş 15.02.2007 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler, umarım düzgün şeyler çıkarabilirim..
╚╝ ╚╝
Başa dön
cb951303

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 21:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

opensource ve linux severler için

http://www.rosegardenmusic.com/
http://wired.sourceforge.net/
http://www.jokosher.org/
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 22:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jokosher ın görüntüsü gerçekten iç açıcı Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cb951303

MesajTarih: Pts 14.04.2008 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://ardour.org/
linux da kullandığım en iyi DAW Smile
Başa dön
cb951303

MesajTarih: Sal 13.05.2008 17:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.ardaeden.net/gnuitar/index.html

sitenin girişinde bir ornek ses dosyası var. dinlemenizi tavsiye ederim. linux'da açık kaynak kodlu pluginler kullanılarak elde edilmiş bu sound. üstelik site sahibi de bir türk Wink
Başa dön
hard-rakI

MesajTarih: Pts 07.07.2008 9:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar solo ve ritimleri birleştirip zamanlarını ayarlayabileceğim çok basit bir programa ihtiyacım var.cubase fln demeyin fazla vaktim yok çözemedim o yüzden onu.program ismi söylerseni sevinirim.teşşekkürler.
Başa dön
hammerandtheanvil

MesajTarih: Çrş 01.10.2008 16:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sony acid pro yu nerden satın alabilirim yada bedava ise indirebilirim ? Audacity den iyi midir ?

Ayrıca audacityden daha iyi bir programı nerden alabilirim ve ismi&isimleri nedir ?

istanbul
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 02.10.2008 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sitesinden türkiyede distribütörü varmı diye bakabilirsin. Varsa eğer o firmayla iletişime geçmen gerekcektir. Bedava olan bir sürümü var oldukça kısıtlı özelliklere sahip oda sitesinde mevcut olması gerek ama emin değilim.

Audacity hatırladığım kadarı ile bir çok kanallı kayıt programı acid'in amacı biraz daha farklı. O yüzden elma armut karşılaştırması yapmaya gerek yok.

Ne yönden daha iyi? Nesinden memnun kalmadın nesi eksik?

Reaper'ı dene yeterli bir program parası olmayanlar için.
Başa dön
hammerandtheanvil

MesajTarih: Prş 02.10.2008 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Me_ThuS demiş ki:
Sitesinden türkiyede distribütörü varmı diye bakabilirsin. Varsa eğer o firmayla iletişime geçmen gerekcektir. Bedava olan bir sürümü var oldukça kısıtlı özelliklere sahip oda sitesinde mevcut olması gerek ama emin değilim.

Audacity hatırladığım kadarı ile bir çok kanallı kayıt programı acid'in amacı biraz daha farklı. O yüzden elma armut karşılaştırması yapmaya gerek yok.

Ne yönden daha iyi? Nesinden memnun kalmadın nesi eksik?

Reaper'ı dene yeterli bir program parası olmayanlar için.

Audacity şu an ihtiyacımı karşılıyor fakat daha iyisi varsa onunla devam edeyim diye düşündüm. Aid pro daki ve audacidydeki fark nedir ? Neden birisi elma birisi armut ?
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Prş 02.10.2008 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Acid looper mantığıyla çalışıyor. Bu en büyük fark.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız