Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türk Halk Müziği
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türk Halk Müziği
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
siyahistt

MesajTarih: Cum 10.11.2006 20:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

soylee dusunurskk turkuu eskıden gelıyoo vedee yenı nesıl o kadar daa ılgınmıyoo cunkuu onunlaa ılglı o kadar cok calıs maa vede ogrtmeee cabası yokk Smile bn turkuu severmm ama Smile soyleyenee baglıı ornegın sebo yemen turkusuu Smile harıkaaa bana kalırsa Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pentagramurat

MesajTarih: Cum 10.11.2006 22:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkü söylediğini zanneden bir kesim oldukça türkülerin değeri hak ettiği yere ulaşamayacak...
nonsensical

MesajTarih: Cmt 11.11.2006 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzeyyen senar bence dunyaya bı kere gelebılecek en ender ınsanlardan bırı...
Başa dön
Hot_KoRn

MesajTarih: Cmt 11.11.2006 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

müzeyyen senar türk sanat müziği söylüyor, türkü değil. arada söylediğide oluyordur tabi Smile ama bence türkülerimizden kopmamalıyız. her ne kdr rock dinlesek de onlar bizim kültürümüz.
Başa dön
ruhsuzz

MesajTarih: Prş 23.11.2006 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkü dinlemem diyenlerin cogu türkü dinler ama biz rocker adamıs yanlıs anlasırıs mantıgında oldugu için türkülere önyargıyla yakısıo arkadasım onuda dınle onuda dinle ben bunlara özenti demekten baska bısıy dıyemıom ha cıdden begenmes dinlemessin orasıda ayrı mesele...
erkan ogur grup yorum kızılırmak grup çıg mustafa özarslan... bunları tavsiye ederım bı dınleyın
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Cum 24.11.2006 23:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türküdeki melodiler sözler gerçekten dünyanın hiç bir müziğinde yok
haruntekin1905

MesajTarih: Cmt 25.11.2006 2:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

e sonuçta kendi kültürümüz olabilir ama şuan çoğu insan pop ve rock dinlio buda bi gerçek ayrıca kültürümüzü bence türkü dinlemekten ziyade değişik şekilde yaşatabiliriz...bence türkü kültürü yaşatmak için yapılacak en son şeydir...!
Başa dön
nonsensical

MesajTarih: Cum 01.12.2006 15:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

haruntekin1905 demiş ki:
e sonuçta kendi kültürümüz olabilir ama şuan çoğu insan pop ve rock dinlio buda bi gerçek ayrıca kültürümüzü bence türkü dinlemekten ziyade değişik şekilde yaşatabiliriz...bence türkü kültürü yaşatmak için yapılacak en son şeydir...!

degısık sekıller derken??????????
türküden yoksun bı türk mılletını hangımız düsünebılırz kı.ayrıca türkıyede marmara ege akdenız belkıde ıc anadoludan ıbaret dııl unutmayalım türkıye kulturunu anadolu ınsanı hala sıcagı sıcagına yasıyor ve oradakı kucuk yerlesım bırımlerınde bı cok ınsanın rock ı dınledgını dusunenlerde yanılır.türkü kım ne derse desın bızmdr ve genclıgımzde dınlemeye evam edecektır
Başa dön
hasanayvenli

MesajTarih: Cum 01.12.2006 15:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türküleri severim ve baya da dinlerim
karadenizli oluşumdan dolayı daha çok da karadeniz yöresinin türkülerini dinlerim ve o türküler olmadan müzik dinlemek de pek iç açıcı olmayacaktır
türküler dinlenir eğer Kazım Koyuncu gibi düzenlemeleri çok iyi yapılırsa hele
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
bebecik

MesajTarih: Pts 04.12.2006 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaff türküde bi müsik türü bence cok fasla kötülememek lazım simdi yannıs annamyın kötülüosun demiorumm Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Atasagun

MesajTarih: Sal 05.12.2006 4:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Türkü, Türk ezgisi demektir. Türk ırkının binyıllardır yoğurduğu kültür bayrağıdır. Türk olupta Türk halk müziğinie cephe alan kişide sorun vardır demektir.
Başa dön
cansin

MesajTarih: Cmt 13.01.2007 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim özümde türkü var bu yüzden türkülere uzak değilim belki de sivaslı olmamın bunda çok büyük payı var.annem ve babam thm müzisyeni oldukları için istesem de yabancı kalamam.istemiyorum da zaten :akıllıol
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
himergirl

MesajTarih: Cmt 13.01.2007 18:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkü dinlemem
ama dinleyenlere sonsuz saygım var
kültürümüz değişmemeli,sahip çıkmak gerekli.yoksa ülkemizi içten içe yoketmeye çalışanların eline koz vermş oluruz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Distopier
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 14.01.2007 2:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

himergirl demiş ki:
türkü dinlemem
ama dinleyenlere sonsuz saygım var
kültürümüz değişmemeli,sahip çıkmak gerekli.yoksa ülkemizi içten içe yoketmeye çalışanların eline koz vermş oluruz

Yuh... Türkü var türkü var. Saygı duyduğun türkü dinleyenlerin içinde sahip çıktığı kültür arap+islamiyetin şeri amaçlarına hizmet eden bağnaz arabesk, gerici yıkıcı bir örf adet gelenek kültürü de var. Bu senin koruman gereken bir değer değil. Kimse de tutmuş seni yıkmak için can atıyor değil.

Biraz uyanırsanız, dünyada insanlığn içinde yaşadığınızı, müziğin de diğer sanat dalları gibi "milli kültür" hazinesi değil de insanlığın ortak mirası olduğunu anlarsınız..

Türkü dinlerim, denk gelir, çalarım söyleyemem.. Söylerim de hoş olmaz.. Türküdür marştır.. Gruptur Yorumdur haziranda ölmek zordur vs...
Başa dön
amator_gitarist

MesajTarih: Çrş 07.02.2007 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

artık bazı insanlar türkü diye bi kavramının ne olduğunu bilemiyor ve başkalarının ne diyeceğini herkesten çok önemsiyorlar en basiti bi örnek vermek isterimki bizim okulda yapılan bir türkü yarışmasına türkü dinlememe rağman katılmadım katılamadım yanımda güzel sesi olan arkadaşlarımda var onlar da katılmadılar neden diye sorduğumda cevapları türkü işte oldu türküye biraz daha geri çağların müziği olarak görenler de var ama eminim bizim okulda bir rock pop yada rap yarışması olsaydı inanın okulun yarısından fazlası bu yarışmaya katılırdı (seslerinin iğrenç olmasına rağmen) insanlar türküyü yadırgıyorlar bende mesela kendimşn ne istediğini değilde başkalarının ne dediğini çok önemserim işte aslında başkalarının ne dediğini değilde kendimizin ne dediğini önemsemek gerekir...
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 07.02.2007 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya şu Distopier ara sıra atılyorya bayaa iyi oluyo aslında. anarşinin doruklarında geziniyor eleman Smile

türküsüz olmaz, türkü benim vazgeçilmezim. özellikle eskiler. onların tadı bi başka. dinlendiriyor, düşündürüyor, oynatıyor, ağlatıyor. tüm duygular türkülerde mevcut.

her nekadar rock dinlesemde sonunda türkü ve arabesk. kim ne derse desin. böyle bi tadı başka yerde bulamıyorum. müziğide özellikle türküsüz düşünemiyorum Wink

saygılar
GNR79

MesajTarih: Pts 12.02.2007 13:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Her ne kadar kendi kültürümüz,bu toprağın sesi densede ben oldum olası sevemedim türküleri...Dinlerken keyif almıyorum bişey hissettirmiyor...Ne yapabilirim Türkiye de doğmuş bir Türk olsam da dinlerken sıkılıyorum...Ve ben bunu özünden kopmuşluk olarak da görmüyorum.
roverandom

MesajTarih: Pts 12.02.2007 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ruhi su derim ben Wink
Başa dön
asi_ruh

MesajTarih: Prş 15.02.2007 7:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesajınız silinmiştir. Kalın harflerle mesaj yazmayınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.

En son asi_ruh tarafından Prş 15.02.2007 7:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Crematoria

MesajTarih: Cum 16.02.2007 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkü severlere itinayla oğuz aksaçı öneririm oğuzname diye bir albümü çıktı..

sesi şahanedir.. duyguludur..

bilmeyenlere hatırlatiim grup çığın arka vokali..
manyak bi ses..
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Sonraki
12. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız