| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 16.10.2007 21:02 Mesaj konusu: |
|
|
aloo blues sevenleri nerede???
efes pilsen blues festivali programı belli oldu. bu seneki programda "blues'u hayatı kadar ciddiye alan isim" bernard allison var. (mızıka, gitar ve zili aynı anda çalıyor.) bu ismin dışında adolphous bell (birmingham, alabama'dan) ve john primer & the real deal blues band bu seneki konuklar. 20 il 23 konser. biletler genellikle 15 ile 30 ytl arasında değişiyor. süper! _________________ "i will try to sing a happy song. i'll try and make a happy game to play..." Berry/Buck/Mills/Stipe - R . E . M . |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
metafiz

|
Tarih: Prş 18.10.2007 16:36 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant abi en sonki festivalde samsun ada gelmişlerdi ama ben gidememiştim.umarım yine samsun şehride vardır festival programında.bu sefer kesin gideceğim.çalan müzisyenler hakkında bilgim yok ama önemli olan blues u hissetmek.ben en iyisi hem müzisyenler hemde şehirler konusunda bir araştırmaya girişeyim hemen. |
|
| Başa dön |
|
 |
metafiz

|
Tarih: Prş 18.10.2007 16:42 Mesaj konusu: |
|
|
biraz erken cevap yazmışım festival Samsun da başlıyor hemde bir aksilik olmazsa ordayım.helal olsun efes pilsene tekrar.bakalım samsunda blues sever nekadar var  |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Çrş 24.10.2007 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası.. |
|
| Başa dön |
|
 |
defansif_ortasaha Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 29.10.2007 21:19 Mesaj konusu: |
|
|
ROBBEN FORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Süper bir konser olur inşallah!!!
Bir aksilik olmazsa 19 kasım da Eskişehirdeyiz.İstanbuldan blues tayfasıyla Eskişehire çıkartma yapıcaz!!!Tren seyahati sanırım hoş olur.
saygı sevgi... |
|
| Başa dön |
|
 |
defansif_ortasaha Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 17.11.2007 0:49 Mesaj konusu: |
|
|
Robben Ford-Truth;
Klasik Robben soundu,yeni birşey yok ancak yinede...
Walter Trout-Hardcore;
İşte Hardcore blues tarzını ve çalışını seviyorum,biröncekialbümünden daha cok begendim.
Popa Chubby-Deliveries After Dark
Sevmeyeni çoktur bluescular arasında,nedense takip ediyorum,bence iyi çalıyor.Albüm vasatın biraz üstü.
Mark Cook Project-Blue Voodoo
Sevgili Metin abimin keşiflerinden,dinletti çok begendim,şiddetle tavsiye ediyorum,edinin!
Bryan Lee-Katrina Was Her Name
En sevdiğim blues adamlarından sesi ve gibson nın soundu mükemmel.Süper elektrik blues ,akustik tadında kayıt son dönemde tek geçerim.Kenny Wayne Shepperd ın dvd sinde de beraber şarkıları var bir adet Tina Marie;bilmeyenler ordan fikir edinebilir.
Malesef bu albümler Türkiye de yok ama dinlenmesi gerekir.İlerde yeni blues albümlerinde görüşmek üzere...
saygılar |
|
| Başa dön |
|
 |
insan_devresi3

|
Tarih: Prş 20.12.2007 2:56 Mesaj konusu: |
|
|
eric clapton - cocaine nin tarzı nedir tam olarak? _________________ Hayrına: Forumda üçkağıt yapanlara karşı beleş kas gücü |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Pts 31.12.2007 12:46 Mesaj konusu: |
|
|
| insan_devresi3 demiş ki: | | eric clapton - cocaine nin tarzı nedir tam olarak? |
Blues...
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası.. |
|
| Başa dön |
|
 |
manicdepresif-immo

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 97 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Çrş 02.01.2008 18:51 Mesaj konusu: |
|
|
keşke dire straits i dinleyebilseydik _________________ Kendimi Bulduğum Heryerdeyim...
www.fotografkulubu.org |
|
| Başa dön |
|
 |
beerman_

|
Tarih: Prş 03.01.2008 21:24 Mesaj konusu: |
|
|
Burdayım bluessever dostum,bazen birşeylere tepki vermek gerekiyor bende sadece bunu yaptım yoksa modlarla bir sorunum olmadı onlar kuralları uyguladılar ancak önceki mesajlarıma ve son mesajıma bakıp niye böyle birsey yazdıgımı biraz olsun düşünebilirlerdi ki hukuk bunu gerektirirdi tabi onlar hukukcu olmadıklarına göre böyle bir erdemi beklemek hayalperestlik olurdu!Neyse saglık olsun ben gene bilgi paylaşmak için burdayım.
Gelelim asıl konuya geçenlerde Enchant a sordugum Eric clapton crossroads guitar festival 2' ye.Seyretme imkanını yeni buldum ve pek begenmedim daha dogrusu 1. si daha iyiydi belki de beklentim artmıştı bilemiyorum.Bence tek muhtesem performans Jeff Beck ti gercekten müthiş çalmış.
Yakın da yeni blues album tanıtımlarıyla birlikte olmak dilegiyle...
saygılar defansif |
|
| Başa dön |
|
 |
Gloomy_Dark

|
Tarih: Sal 08.01.2008 12:58 Mesaj konusu: |
|
|
Blues gerçekten hayranlıkla dinlediğim bir müzik türü.Siyah kökenli insanların beyaz kökenlli insanlara protesto olarak ortaya çıkmasıyla başladığı kanaatindeyim.Blues zaten hüzün demek.
Blues tarzında her ne kadar biraz rock'n roll öğeleri içerdiğini söyleyenler olsa da benim favori bluescum Stevi Ray Vaughandır.
Keziah Jones'u da tavsiye ederim.Funk-bluesdur ama seviceciğinize eminim.Tabiki Jimi Hendrix,B.B.King,Clapton olsun bunlardan bahsetmeme gerek yok.
Bunun dışında Blues müziğinin öneminin şu açıdan da vurgulanması gerektiği kanaatindeyim. Blues müziği olmasaydı ne rock'n roll olurdu ne rock ve ne Metal ve türevleri.
Saygılar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
manicdepresif-immo

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 97 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Sal 08.01.2008 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
guzel tespit. _________________ Kendimi Bulduğum Heryerdeyim...
www.fotografkulubu.org |
|
| Başa dön |
|
 |
beerman_

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 1:06 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese selam ;elime yeni geçen bazı blues albumleri...
1-Mavis Staples--We'll never turn back
Tam bir blues albumu denemez ama ses gerçekten muhtesem.Daha cok gospel,r&b ve soul tadında.
2-Levon Helm--Dirty farmer
Bu ihtiyar delikanlıyı folk,country blues sevenlere önerebilirim sadece.
3-Gery Hundt--Sinve way back 2007
İyi gitar,Chicago blues seviyorsanız.
4-Bill Lupkin--Hard fill to swallow 2007
Harmonica lı blues albumlerine pek sıcak bakmayanlara işte o albüm dedirtecek cinsten.Gitarda Gerry Hund bu albümdede çalmış,bass ta Steve Lupkin.
5-Monster Mike Welch--Just like it is 2007
Modern Electric Blues.İlk defa dinledim gitar tonu gayet iyi ama vokalinin gitar çalısından daha iyi oldugunu düşünüyorum.
6-Phantom Blues Band--Footprints 2007
Genel olarak bakıldıgında müzikal acıdan tatmin edici ama bir karısıklık var ortada,isimlerini Phantom Funk Band olarak degiştirseler daha iyi olur gibime geliyor
7-Ronnie Earl and The Broadcasters--Hope radio 2007
İşte usta tekrar burada ! Modern electric blues,Ronnie 'nin smooth stili insanı gercekten etkiliyor.Jazz ve blues arası gezinimler...11 şarkı.
8-Dave Hole--Rough diamond 2007
Electric slide blues,işte benim tarzım.Zaten bilen bilir Dave 'i.Albümde cok iyi coverlar da var;Ramblin on my mind,I'm A king bee.
Not:Albümleri uzun uzun anlatmıyorum insanları sıkmamak va yazarken baymamak için zaten biraz olsun burdan ipucu alıp merak edenler,internetten detaylı araştıracaklardır.Beklediğim birkaç album daha var onlarıda gelince aktarırım.
Herzaman dediğim gibi yazılanlar tamamen subjektifdir kimseyi bağlamasın!Yanlışım varsada affola.
Saygılar defansif. |
|
| Başa dön |
|
 |
critica

|
Tarih: Çrş 16.01.2008 16:18 Mesaj konusu: |
|
|
| beerman_ demiş ki: | Herkese selam ;elime yeni geçen bazı blues albumleri...
1-Mavis Staples--We'll never turn back
Tam bir blues albumu denemez ama ses gerçekten muhtesem.Daha cok gospel,r&b ve soul tadında.
2-Levon Helm--Dirty farmer
Bu ihtiyar delikanlıyı folk,country blues sevenlere önerebilirim sadece.
3-Gery Hundt--Sinve way back 2007
İyi gitar,Chicago blues seviyorsanız.
4-Bill Lupkin--Hard fill to swallow 2007
Harmonica lı blues albumlerine pek sıcak bakmayanlara işte o albüm dedirtecek cinsten.Gitarda Gerry Hund bu albümdede çalmış,bass ta Steve Lupkin.
5-Monster Mike Welch--Just like it is 2007
Modern Electric Blues.İlk defa dinledim gitar tonu gayet iyi ama vokalinin gitar çalısından daha iyi oldugunu düşünüyorum.
6-Phantom Blues Band--Footprints 2007
Genel olarak bakıldıgında müzikal acıdan tatmin edici ama bir karısıklık var ortada,isimlerini Phantom Funk Band olarak degiştirseler daha iyi olur gibime geliyor
7-Ronnie Earl and The Broadcasters--Hope radio 2007
İşte usta tekrar burada ! Modern electric blues,Ronnie 'nin smooth stili insanı gercekten etkiliyor.Jazz ve blues arası gezinimler...11 şarkı.
8-Dave Hole--Rough diamond 2007
Electric slide blues,işte benim tarzım.Zaten bilen bilir Dave 'i.Albümde cok iyi coverlar da var;Ramblin on my mind,I'm A king bee.
Not:Albümleri uzun uzun anlatmıyorum insanları sıkmamak va yazarken baymamak için zaten biraz olsun burdan ipucu alıp merak edenler,internetten detaylı araştıracaklardır.Beklediğim birkaç album daha var onlarıda gelince aktarırım.
Herzaman dediğim gibi yazılanlar tamamen subjektifdir kimseyi bağlamasın!Yanlışım varsada affola.
Saygılar defansif. |
|
|
| Başa dön |
|
 |
MegaKaan

|
Tarih: Cum 18.01.2008 2:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Yavuz çetin ve Stevie Ray Vaughan Süperler ikiside. |
|
| Başa dön |
|
 |
Cortez_the_Killer

|
Tarih: Pts 11.02.2008 12:29 Mesaj konusu: |
|
|
| Alvin Lee derim başka da birşey demem. Bir Blues severin kesinlikle dinlemesi gereken bir isim. Özellikle The Bluest Blue şarkısı adamı ağlatır. |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Çrş 13.02.2008 19:39 Mesaj konusu: |
|
|
Skip James hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır? _________________ Enslaved Blog...I went away alone,with nothing left,but faith... The Cure/Faith |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pts 18.02.2008 1:25 Mesaj konusu: |
|
|
| kingofloss__ demiş ki: | | Skip James hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır? |
ne o blues'a mı başladın yoksa.  _________________ "i will try to sing a happy song. i'll try and make a happy game to play..." Berry/Buck/Mills/Stipe - R . E . M . |
|
| Başa dön |
|
 |
onursal

|
|
| Başa dön |
|
 |
|