Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar bakımı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar bakımı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Goga

MesajTarih: Sal 20.05.2008 21:00    Mesaj konusu: Gitar bakımı Alıntıyla Cevap Ver

umarım boşa başlık açmıyorum ama merak ettiğim bi konu var.

bi elektro gitarın bakımı,
-ne sıklıkta
-hangi malzemelerle
-nasıl

yapılmalı?

ayrıca bu bakımın amacı gitarda çalarken yarattığımız yıpranmayı mı azaltmak? bunu soruyorum çünkü bende bir cort x-11 var ve 2 yıldır bende. ancak toplasanız 5 saat çalmamışımdır. öylece duruyo. şimdi eğer bakımın amacı yaratılan yıpranmayı gidermekse ben gitarımda hemen hiç yıpranmaya yol açmadığım için bakım yapmama da gerek yoktur demem doğru mu olur?

bakım yapmadım hiç ve gitarın ömründen yiyomuyumdur acaba diye merak ediyorum. eğer öyleyse, şimdiden itibaren başlayayım bakıma.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
PhoibosApollon

MesajTarih: Sal 20.05.2008 21:15    Mesaj konusu: Re: Gitar bakımı Alıntıyla Cevap Ver

Goga demiş ki:
2 yıldır bende. ancak toplasanız 5 saat çalmamışımdır. öylece duruyo. şimdi eğer bakımın amacı yaratılan yıpranmayı gidermekse ben gitarımda hemen hiç yıpranmaya yol açmadığım için bakım yapmama da gerek yoktur demem doğru mu olur?

Olmaz.

Bununla ilgili başlıklar vardı. Ama yine söyleyeyim bir iki şey.

Bakımsızlıktan en büyük hasarı görecek kısım klavyedir genelde. Gitarın öbür kısımları tekrar bakım yapılmasıyla eski haline kavuşur ancak klavye öyle değildir. Klavyeye bakım yapılıp yapılmadığını solgunluğundan, renginin açılmasından direk anlayabilirsin. Düzenli olarak bakım yapılan bir klavyenin rengi yağlı gibi koyu olur. Çok kuru bir iklime sahip bir ilde yaşıyorsan eğer, gitarına hiç bakım yapmamışsan ilerki safhalarda klavye ortadan ikiye yarılabilir bile. Klavyenin kurumasını engellemek için yapılmış limon yağları var, gitarlar için üretilen piyasada.

Ayrıca gitarın nasıl konumlandırıldığı, sapın duruşu da önemli. Gitarını sapından bir yere yaslayıp bir sene öyle tutarsan pek iyi şeyler olmaz. En iyi yöntem dükkanlardaki gibi bir askıya asmak ya da varsa hardcase içinde tutmaktır zaten.

Bunun dışında çaldıktan sonra gitarın metal aksamını temizlemeden kenara koyarsan veya nemli ortamlarda uzun süre beklerse illa ki paslanacaktır. Ayrıca kullanılmayan pot'lar kullanılanlara göre daha çabuk bozulurlar, cızırtı yapmaya başlarlar.
Goga

MesajTarih: Sal 20.05.2008 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitar ayaklık gibi bi şeyde duruyo. yani şu gitar için yapılan, gitarın temas edeceği kısımları yumuşak malzeme ile yapılmış şeylerden bahsediyorum. bu durumda sapından bi yerlere yaslamış durumdayım ama gitarın yaslanması için yapılmış bi şeye yasladığım için bi zarar oluşmaz heralde.

gitar istanbulda 2 yıldır. yani nemli bi ortamda. kontrol ettim paslanan hiçbi yeri de yok hani. pot derken nereyi kastettin bilmiyorum Embarassed ama cızırdayan bi yeri de yok.

diyelim ki limon yağı aldım, ne tür bi bezle, ne sıklıkta, nerelerini silmem lazım? ayrıca çıkarıp düzenli olarak temizlemem gereken parçaları var mı? varsa onlar neler, nasıl, neyle ve ne sıklıkta nasıl temizlenmeli?

amma soru sordum. ama maksat gitar sağlam olsun
Başa dön
lovermanJames

MesajTarih: Sal 20.05.2008 22:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dunlop'un birsürü alet-edevat'ı var bu iş için...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yutup123458

MesajTarih: Çrş 27.08.2008 22:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her çalıştan sonra yerine koyarken kuru bi bezle gövde ve sapı silinmeli.teller temizlenmeli.en az haftada 1 kez klavye yumuşak uçlu diş fırçasıyla temizlenmeli Very Happy ben bu şelilde bakıyorum gitarıma.ayarlarının tamamını kendim yapıyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız