Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Ben ne Washburn'un ne de başka kimsenin avukatı değilim. Sadece web sitesinde ne gördüğümü yazdım, bu konuda bilgim de şu an için yok. Siz de eğer biliyorsanız, bu markanın hangi yıl elektro üretmeye başladığı konusunda bildiklerinizi insaniyet namına belgesiyle veya linkiyle yazın da herkes öğrensin. Ben kendi hesabıma bu konuyu araştırıp sonucu bu foruma yazacağım.
Allah herkesi güldürsün, ağlatmasın.
Yazdığın yazıdan zaten Washburn'un avukatlığını yaptığın ana fikrini çıkartmam mantık koşullarında mümkün değil. Sadece yazında açık kapı bırakmışsın. Benim tahminim 72 yapımı olduğu idda edilen gitarın üretildiği tarih en erken 80lerin sonudur, 90larda da üretilmiş olabilir. Washburnun de 70lerin sonlarında elektro gitar üretmeye başladığını düşünüyorum. Ama o yıllarda ürettiği gitarların şeklen böyle olduğunu sanmıyorum.
Evet, biri ortaya bir taş attı, bizi nerelere sürükledi. Neyse biz de bu arada biraz araştırıp bazı bilgiler elde ettik hiç olmazsa. Tabi Washburn'un kuruluş olarak bayağı eski olması (1883 ki o yıllarda ne Leo Fender var ne de Les Paul) beni yanılttı. Ancak anlaşılan bunlar pek de yeniliklere açık değillermiş ve bu işte geç kalmışlar.
Washburn ilk elektro prototiplerini 1978'de üretmeye başlamış. Piyasaya 1979 yılında elektro sürmeye başlamış.Yani bu yıldan daha eski bir washburn elektro olması imkansız.
Diğer yandan elektro olarak kabul edilen ilk gitarın üretimi George Beauchamp tarafından 1931 yıllarında gerçekleşmiş. O sıralar Adolph Rickenbacker ile çalıştığı için ilk elektro markası da Rickenbacher olmuş. 1940'da Les Paul, 1946'da Leo Fender elektrolarını geliştirmeye başlamışlar.
Fakat bahsettiğiniz solid body elektrik gitarsa ilk Leo Fender'in Broadcaster gitarı üretilmiştir.Olayın yeniliklere açıklıkla alakası yok Martin 1833 yılından beridir gitar üretiyor ama sadece akustik kasalı enstrümanların dışına çıkmıyorlar.
Kayıt: Feb 11, 2007 Mesajlar: 166 Nerden: TurkrocktaN
Tarih: Çrş 02.04.2008 4:16 Mesaj konusu:
gofret gibi gitar la:D _________________ ESp.MaN...
ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canimi vereceğim.. M.Kemal ATATÜRK..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız