Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Cover Olayı..
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Cover Olayı..
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 20, 21, 22  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 17.12.2007 14:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok dumanı yargılamıyorum zaten , sadece vıcık vıcık ticari amaçla yapılmış albümün çıkış şarkısı olarak seçilmiş şarkılar.bu açıdan dayama dedim.
dumanduman

MesajTarih: Pts 17.12.2007 21:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
yok dumanı yargılamıyorum zaten , sadece vıcık vıcık ticari amaçla yapılmış albümün çıkış şarkısı olarak seçilmiş şarkılar.bu açıdan dayama dedim.

hıım üstad sence ticari albumle ticari olmayan albumun kriterleri nelerdir...yani arasındaki farklar nelerdir ögrenmek isterim...bu sordugum sorular yanlıs anlasılmasın sadece bılgı edınmek amaclı sordum cevaplar için simdiden tesekkurederım halilpazarlama...duman albumlerinde hangı seyleri yanlıs yaptı...yanı sence duman grubuna gore dogru sana gore yanlıs olan seyler nelerdir...
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 17.12.2007 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dumanduman demiş ki:
halilpazarlama demiş ki:

hıım üstad sence ticari albumle ticari olmayan albumun kriterleri nelerdir...yani arasındaki farklar nelerdir ögrenmek isterim...bu sordugum sorular yanlıs anlasılmasın sadece bılgı edınmek amaclı sordum cevaplar için simdiden tesekkurederım halilpazarlama...duman albumlerinde hangı seyleri yanlıs yaptı...yanı sence duman grubuna gore dogru sana gore yanlıs olan seyler nelerdir...
hiçkimsenin albümünü yargılamak bana düşmez sonuçta albüm yapılmış emek harcanmış ,benim tarzım değil sevmem ama sevenede birşey diyemem.ben sadece konunun bu başlıkla ilgili olan kısmıyla ilgileniyorum.yani cover olayı.dumanın ve o dönem çıkan yerli rock gruplarında albüme 1 veya2 tane pop coverı koymak çok modaydı.zaten suçlamıyorum albüm satmak için buda bir yöntemdir.sadece samimi bulmadığı için böyle dedim.dumanın hangi şarkıyla patlama yaptığını biliyoruz.ilk albüm varken sadece belli bir kesim dumanı bilirdi.çoğu rock dinleyicisi gibi bende biraz bu konuda tutucuyum.belki kötü bir özellik ama bu içten gelen birşey.misal dumanın kargonun yaptığı coverları duyunca bu ne ya abi dedim oysa kargoyu çok severim.bu tarz çalışmaların arka arkaya patlaması sence tesadüfmü yoksa trende uymaktan başka birşey değilmi ? rock müziğinde samimiyet çok önemli bence.
dumanduman

MesajTarih: Sal 18.12.2007 2:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
dumanduman demiş ki:
halilpazarlama demiş ki:

hiçkimsenin albümünü yargılamak bana düşmez sonuçta albüm yapılmış emek harcanmış ,benim tarzım değil sevmem ama sevenede birşey diyemem.ben sadece konunun bu başlıkla ilgili olan kısmıyla ilgileniyorum.yani cover olayı.dumanın ve o dönem çıkan yerli rock gruplarında albüme 1 veya2 tane pop coverı koymak çok modaydı.zaten suçlamıyorum albüm satmak için buda bir yöntemdir.sadece samimi bulmadığı için böyle dedim.dumanın hangi şarkıyla patlama yaptığını biliyoruz.ilk albüm varken sadece belli bir kesim dumanı bilirdi.çoğu rock dinleyicisi gibi bende biraz bu konuda tutucuyum.belki kötü bir özellik ama bu içten gelen birşey.misal dumanın kargonun yaptığı coverları duyunca bu ne ya abi dedim oysa kargoyu çok severim.bu tarz çalışmaların arka arkaya patlaması sence tesadüfmü yoksa trende uymaktan başka birşey değilmi ? rock müziğinde samimiyet çok önemli bence.

üstadım eger senın hoslanmamanın nedenı pop sarkısına cover yapmalarıysa bence o yonde soyle bır elestırım olacak...duman grubuna kendını yak parcası samımı gelmıstır oturup cover yapmıslardır...ayrıca soyle soyleyeyım dumanın cover yaptıgı parcayı sezen aksudan ben hıc dınlememıstım hatta soyle soyleyeyım sozlerını sezen aksunun yazdıgını muzıgınıde yunanlı bır sanatcının yaptıgını duman yapınca ogrendım...yanı o parcayı sezen aksunun parcası olarak bılenler sezen aksunun kemıklesmıs kıtlesı bılır...o kadarda populer bır parcası degıldı bence dıger sarkılarına gore tabı soyledıgım...bence duman sarkıyı gun yuzune cıkarmıstır bır yerde...hatta bazı cevreler bugunku turk rockının(begenıp begenmemek kısıden kısıye degısır) yanı turkce sozlu rock muzıgın bu kadar ragbet gormesını bu parcanın ve dumanın buyuk bır etkısı oldugu soylenıyor...sırf pop sarkısı coverı yaptı dıye bır albumu dınlememek bence yanlıs...zaten cover dedıgımız sey bıldıgım kadar cevaplayayım orjınalınden fakrlı yapmaktır...ki duman bence yapmıstır(bu kısıden kısıye degısır saygılım herkese)...kargo bıldıgım kadarıyla dedıgın albumu dumandan sonra cıkardı...dumanın albumu 2002 kargonun albumu 2005 olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam ama sunu bılıyorumkı duman kargodan once cıkardı...yanı demek ıstadıgım dumanın sagladıgı basarıyı yakalmak ıstemıs olabılırler dıger gruplar(bu cumle kesınlıkle duman grubu butun grupları dover tarzında alınmasın rıcaedıyorum fıkrım bu sadece) benı bu fıkre ıten nedende onların donemınde bunu basaran nadır bır grup olmasıdır...hıh duman bu parca yuzunden ekmek yemedı mı? yedı onu kabul edıyorum...ama dumanda sarkıyı bır yerlere getırmıstır umarım bu konuda anlasıyoruzdur...tutucu oldugun dıger konuya gelıncede(ulan eskıden bız dınlıyorduk sımdı corcocuk dınlıyor deyip dınlemıyorum ben bu grubu seklınde serzenıste bulunmka yersız bence) aslında senın yaptıgın normal yanı bence kotu bır yanı yok ıyı nıyetlı ama soyle bır durum var kımseyede sınır getıremeyız ısteyen dınlemekte ozgurdur grupları...dedıgın dogru bır yerde cunku yasları kucuk olan dınleyıcı sırf adam yakısıklı dıye sırf hatun guzel dıye album alanlar var...ama bazı kucuk dınleyıcıler varkı buyuklere tas cıkaracak gruplarla ılgılenıyorlar yanı anlatmak ıstedıgım herkezın anlayısı farklı sarkıdan cıkardıgı anlamlar farklı...ayrıca gruplar albumlerının ustune +18 ıcındır kucukler anlayamaz gıbı bır ıbarede koyamazlar...grupların trend olayına gelıncede yanı ılk cıkaran gruba bırsey dememek lazım...bunu abartanlara sormak lazım dıye dusunuyorum...birde demıssınkı rock muzıkte samıyet cok onemlı bence sadece rock muzıkte degıl bu hayatın genelınde sanatın butun dallarında gecerlı bu dedıgın...soyle bır konuyada degınmıs oldun zaten ınsanoglu samımı bulmadıgı zaman karsısındakıne cezasını kesıyor bugun mesela onlarca grup cıkıyor cogu elenıp gıdecek sadece samımı olanlar kalıcı olabılecek...
ExitMusic

MesajTarih: Sal 18.12.2007 5:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dream Theater - Cemetery Gates (Pantera Cover) bayagi bi basarili. Her ne kadar sonuna dogru gelen Mustaine suprizini begenmesemde Laughing ..

Birde Alien Ant Farm - Smooth Criminal (Michael Jackson) i cok severim Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
panik_431

MesajTarih: Pzr 13.01.2008 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Can Guney Project - You Give Love a Bad Name
http://www.youtube.com/watch?v=Xv81K5fhGg0
_JuDaS

MesajTarih: Prş 17.01.2008 4:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
http://www.youtube.com/watch?v=SX6Y0dgfiMA

final kısmı çok iyi.tatlıses cover Very Happy

Laughing Laughing Laughing
Pansiyon_Hotel

MesajTarih: Cum 18.01.2008 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

- Cover gerekli bir şey bence, halilpazarlama'nın dediği gibi birçok grup cover olmadan tanınamıyor doğru dürüst.
- Türk Halkı kulağının alıştığını arar.
hysteria_

MesajTarih: Cum 18.01.2008 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

muse-can`t take my eyes off you(andy williams1965)
Başa dön
sly

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 2:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Avenged Sevenfold-Walk(Pantera Cover)...dnlediim en iyi pantera cover ıdır kesinlikle öneririm çok iyi çalmışlar..zaten ii grubun coverıda ii olur:D

I will never let you go, if you promise not to fade away...

Demoyu dinlemek için-->www.myspace.com/crestfallentheband
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
_JuDaS

MesajTarih: Çrş 30.01.2008 3:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eric Clapton - While my guitar gently weeps ( The Beatles cover) üstad güzel çalmış söylemiş Smile
rocknsebo

MesajTarih: Sal 18.03.2008 20:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cower olayı gerekli bence.En azından halkın ilgisini çektiğini garanti edebilirim.Aynı parçanın farklı bbi türle tekrar yorumlanması.Her tarza hitap eden bişey.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
panik_431

MesajTarih: Pts 14.04.2008 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Judas Priest - Johnny B. Goode

çok güzel coverlamışlar. Smile
HIGH-VOLUME
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 14.04.2008 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cover olayını saçma buluyorum.Atıyorum orjinal Enter Sandman varken,neden bunu Motorhead'in yorumundan dinliyimki?
Başa dön
rocknsebo

MesajTarih: Pts 21.04.2008 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

HIGH-VOLUME demiş ki:
Cover olayını saçma buluyorum.Atıyorum orjinal Enter Sandman varken,neden bunu Motorhead'in yorumundan dinliyimki?

Çünkü her sanatçının kendine göre bi yorumu vardır.Motorhead'da kendine göre kendi tarzına göre yorumlar ve ortaya farklı bi şey çıkar.
Dinleyiciler hangisini beğenir bilinmez tabi.Ama coverla sevilen parçalarıda unutmamak lazım. Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
panik_431

MesajTarih: Sal 22.04.2008 10:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Judas Priest - Mr.Crowley
halilpazarlama

MesajTarih: Sal 22.04.2008 12:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

panik_431 demiş ki:
MR.Crowley kadar coverlanan şarkı yoktur herhalde Very Happy
panik_431

MesajTarih: Sal 22.04.2008 13:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
panik_431 demiş ki:
MR.Crowley kadar coverlanan şarkı yoktur herhalde Very Happy

ahan da bir tane daha buldum. Very Happy Kayserili grup Metatron.
http://www.youtube.com/watch?v=3gGkxoX_8VA
Başa dön
panik_431

MesajTarih: Prş 24.04.2008 12:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mr.Big - Burn
Can Güney - Yat Geliyorum
panik_431

MesajTarih: Cum 02.05.2008 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Helloween - Electric Eye
Gamma Ray - Victim of Changes
Testament - Rapid Fire
U.D.O - Metal Gods

Ya da Judas Priestin Tribüte albümünü dinleyin. Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 20, 21, 22  Sonraki
21. sayfa (Toplam 22 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız