Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Tanıtım : Davul (Bateri) dersi - Ankara/Kızılay
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Tanıtım : Davul (Bateri) dersi - Ankara/Kızılay

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
slaughter

Nerden: Ankara, Aydın, İzmir, Bangkok, Newcastle, Long Island, Frankfurt

MesajTarih: Pts 05.11.2007 13:24    Mesaj konusu: Tanıtım : Davul (Bateri) dersi - Ankara/Kızılay Alıntıyla Cevap Ver

10 Senedir davul calıyorum son 3 senedirde öğrenci yetiştiriyorum. 5 senedir Ankara'dayım birçok grupla calıstım, bircok konser verdim. Hiç bar programı yapmadım.

Ders 3 ana bölüme ayrılıyor:
1. Temel Davul Teknikleri
2. İleri Davul Teknikleri
3. Genişletilmiş İleri Davul Teknikleri

1. Temel Davul Teknikleri

Daha önce davul calmamıs veya 1 - 2 aylık davulcular içindir. Derste Trampet teknikleri, trampet, kick ve hi-hat senkronizasyonu, temel ölçüler, temel davul notası okuma, temel ritmler ve temel ataklar ogretilir.

2. İleri Davul Teknikleri

2 - 3 Senelik davulcular veya daha önce kurs almıs davulcular ve Temel Davul Teknikleri kurunu bitirmiş öğrenciler icindir. Derste İleri trampet teknikleri (tremololar, double stroke, triple stroke), ileri ritmler, ileri ataklar, ve kabaca aksak ritmler ogretilir.

3. Genişletilmiş İleri Davul Teknikleri

5 - 7 Senelik davulcular, uzun suredir kurs alan davulcular ve İleri Davul Teknikleri kurunu bitirmiş öğrenciler içindir. Derste Twin pedal kullanımı, aksak ritmler, twin pedal atakları ve kompozisyon öğretilir.

Not: Öğrencinin istegine gore teknik kapasitenin izin verdigi ölçüde programda gevseme yapılabilir.

Ders Ücreti Aylık 100YTL dir. Ders programı, haftada 1 saat ders, 2 saat ücretsiz etüt şeklindedir.

Adres: (Studio Empire) Kültür Mah. Ataç 2 Sok. 48/1 Kızılay/Ankara
Tel: (Studio Empire) 0 312 431 07 23
GSM: (Mete Hoca) 0 532 710 23 31
e-mail (msn): (Mete Hoca) s_kalgay@hotmail.com

density

MesajTarih: Sal 06.11.2007 16:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slm.. bu konuda bikaç bişey söölemek istiorum şimdiden belirtiyim niyetim kesinlikle yaptıığın işi eleştirmek diil. ama davulu yıllara göre katagorize etmek biraz yanlış gibi geliyor bana. 3-4 yıllık bi davulcunun doğru çalısma ve emek harcayarak 15 senelik bi davulcudan çok daha ii bi konumda olabiliceğini düşünüorum. ayrıyeten davul dersleri sadece öğretim değil eğitim amaçlı bir içeriğe de sahip olmalıdır.

master class düzeyde yapılacak çalışmaların çok dikkatli ve bilinçli çalışılması gerektiğini bu çalışmaları yaptıracak kişilerin kendilerinin de syncopation, rudimental çalışmalar ve time table çalışmalarını çok iyi yapabilmeleri gerektiğini ayrıca stil incelemeleri konusunda derin bir altyapıya sahip olmaları gerektiğini düşünüorum..yukarda yazdığın sistemin kulağa yeterince bilinçli ve oturaklı gelmediğini de söylemek istiyorum. birde aksak ritimler demekle kastettiğin nedir.türk müziğindeki
usul yapısındaki aksaklardan mı bahsediyorsun?
ankarada yıllardır davul konusunda ilgilenler ve ders verenler olduğunu sende biliyorsundur heralde..bunları göz önünde bulundurarak bence yapılacak çalışmaları ve bunlara ne seviyede sahip olduğunu daha açıklayıcı yazmalısın..
tekrar söylüorum bu yazdıklarımda kötü bi niyet yok yaptığın işin daha iyi anlaşılabilmesi için fikirlerimi paylastım sadece

saygılar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slaughter

MesajTarih: Prş 08.11.2007 18:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

haklısın Bir enstrumanı yıllara gore kategorize etmek yanlış ama insanlara audio veya video kaydı olmadan biseyler anlatabilmem icin boyle genel gecer terimler kullanmalıyım. Elbette 3 ayda 3 senelik davul ogrenenler var ama onlar istisna her istisnayada ayrı acıklama getiremezdim. ilan fazlaca uzun oldu zaten digerlerine gore.

Master class ders vermiyorum. master class adamlar kendi kendilerine ders veriyo zaten (ustume vazife olmasada kendim gibi demek istiyorum.) 3. kur genisletilmis ileri davul teknikleri 2. kurun daha fazla ekipman kullanılarak ve bu ekipmanlar ustune yogunlasılarak verilen sekli.

Evet Ankarada kimlerin davul dersi verdigini biliyorum hatta biraz ukalalık ederek izmirde de kimlerin verdigini biliyorum. velhasıl master class derslere bu yuzden girmedim. bunun haricinde kurs ilanında dahada fazla teknik terimlere girmek istemedim. Zira kurs alacak olan/almayı dusunen bircok arkadasın kafası bu kadar terimle bile yeterince karışmıştır.

Aksak ritm derken sunu kastettim, sen davuldan anlıyosun mesajına gore ama sana cevap maiyetinde yazarken aynı zamanda bilmeyen arkadaşlarada ayrıntılı acıklayayım, 5/8, 7/8, 9/8, 11/8, 13/16, 17/32 lik gibi olçüsünü 4/4 8/8lik vs ye gore eksik bitiren, aksayan ritmlerdir. (daha ayrıntısına editle giricem kafam dagıldı yazamıyorum.)

Eleştirilerin için teşekkürler. Dikkate Alıcam...

Saygılar
S. Mete Kalgay
slaughter

MesajTarih: Pts 04.02.2008 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beni telefonla arayan arkadaslara tesekkur ediyorum fakat bir muddet Ankara dısında olacagım. Bu sure zarfında yine aynı yerde Mert(Bronx) hoca size yardımcı olacaktır.

Saygılar
Salih Mete Kalgay
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız