| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
madden_da_third

|
Tarih: Pzr 01.08.2004 21:46 Mesaj konusu: Jimi Hendrix |
|
|
başlığı olmamasına şaşırdım... bu aralar bi albümü geldi hediye dinliyip duruyorum... _________________ The Fish --> Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
beyaz_yalanlar Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jul 27, 2004 Mesajlar: 767 Nerden: ...my hidden soul..
|
Tarih: Pzr 01.08.2004 22:16 Mesaj konusu: |
|
|
tapılası... dinlenesi, etrafa yayılası... gitar çalan ve kendini geliştirmek isteyen herkes dinlemeli mutlaka _________________ LaRochefoucauld'un 233 No'lu Özdeyisi |
|
| Başa dön |
|
 |
dieORHANt

|
Tarih: Pts 02.08.2004 0:29 Mesaj konusu: |
|
|
Dinleyelim de nerden bulabilirim ucuza jimi baba yi?Bende bi albümü vardi ama baska da bulamadim orjinal hariç.Ankarada nerde varsa bi zahmet.... _________________ HERSEY=HICBIRSEY=HERHANGIBISEY |
|
| Başa dön |
|
 |
kenny

|
Tarih: Pts 02.08.2004 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
| beyaz_yalanlar demiş ki: | | tapılası... dinlenesi, etrafa yayılası... gitar çalan ve kendini geliştirmek isteyen herkes dinlemeli mutlaka |
sozluk yazarimisin ?
ben butun sarkilarinin oldugu mp3 cd sini edindim biliyorum bu hic hos birsey degil ama en kisa zamanda albumlerini edinmeye baslayacagim. _________________ Pull me down again and guide me into pain... |
|
| Başa dön |
|
 |
Loogie

|
Tarih: Sal 03.08.2004 11:43 Mesaj konusu: |
|
|
İmkanınız varsa woodstock dvd lerini cd lerini falan alın süper! _________________ Loogies are cool
www.loogieband.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Progressive

|
Tarih: Sal 03.08.2004 12:00 Mesaj konusu: |
|
|
Tekniği farklı ve iyi bir lead gitar, bir şov adamı.
Tanımlamak gerekirse yeterlidir sanırım.
Dediği gibi:Bu dünya solo gitaristlerin dünyası... |
|
| Başa dön |
|
 |
knopfler

|
Tarih: Sal 03.08.2004 16:30 Mesaj konusu: |
|
|
| nasıl olur ya! gerçekten jimi hendrix başlığı yeni mi oluşuyor..bilgisayarım hızlı olsa ararım bu başlığı ama onun yerine yazmakla yetiniyorum..ankara dost kitabevinde 2cdsi 15milyona satılıyor..ama amatör kayıtlar.. |
|
| Başa dön |
|
 |
madden_da_third

|
Tarih: Sal 03.08.2004 17:20 Mesaj konusu: |
|
|
ben aradım... yoktu işte... _________________ The Fish --> Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
Loogie

|
Tarih: Sal 03.08.2004 20:07 Mesaj konusu: |
|
|
He says:
"Wasted time between solos..."
Ona çok haksızlık etti insanlık. Onu insanlar öldürdü
uyuşturucudan gitmedi  _________________ Loogies are cool
www.loogieband.com |
|
| Başa dön |
|
 |
yucel

|
Tarih: Pzr 08.08.2004 0:51 Mesaj konusu: |
|
|
Overdrive ve wah kullanımının öncüsü ve giriş katı... _________________ Motorda gitarda Yamaha  |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Pzr 08.08.2004 3:40 Mesaj konusu: |
|
|
İzleme fırsatım olmayacağı için çok üzgünüm _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
leventuysal

Kayıt: Jul 18, 2004 Mesajlar: 100 Nerden: kadıköy, istanbul
|
Tarih: Pts 09.08.2004 22:08 Mesaj konusu: |
|
|
zappa'nin en sevdigi bir iki gitaristten biridir. bu övgü zappa'dan gelince ayri bir degeri vardir; demek ki jimi enstrumanla beyin arasini yoketmeyi basarmistir vb vb vb...
kisa keselim. zamansiz öldü, çok projesi vardi, band of gypsies essek gibi bir üçlüydü, ELP ile kayda girecekti, miles davis'le kayda girecekti, big band projeleri vardi, öldü.
bence en verimli zamani daha gelmemisti. hem sanayi, hem hayranlar daha onun etinden, sütünden, yününden çok yararlanacaklardi.
çiçek çocuklari tükendiler, yerlerini glamciler aldi. çalmadan oynamayi seçtiler. dogalligi bosverip kuaförden çikma saçlari, designer mali kostümleri, b.ktan lame çizmeleri ile müzigi rezil ettiler.
jimi hendrix yasasaydi bugün prince bile daha iyi müzik yapardi. _________________ Information is not knowledge. Knowledge is not wisdom. Wisdom is not truth. Truth is not beauty. Beauty is not love. Love is not music. Music is THE BEST... |
|
| Başa dön |
|
 |
funkyduck Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 10.08.2004 2:04 Mesaj konusu: |
|
|
Gitarın ne olduğunu ondan öğrendim, gitrın nasıl sesler çıkarabileceğini ondan öğrendim...ve bugün iyi gitarist dediğimiz her adam ondan bir şeyler öğrendi... _________________ things we said on a rainy day |
|
| Başa dön |
|
 |
maymunungitari

|
Tarih: Cmt 14.08.2004 13:23 Mesaj konusu: |
|
|
| öyle insanlari özlüyorum ben.. |
|
| Başa dön |
|
 |
CedriX

|
Tarih: Cmt 14.08.2004 14:12 Mesaj konusu: |
|
|
gitar calmasina laf edilmez tabi ama sarkilarini sevmiorum nedense... _________________ I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours... |
|
| Başa dön |
|
 |
Amoremorte

Kayıt: Aug 28, 2003 Mesajlar: 440 Nerden: Ankara - Konutkent
|
Tarih: Cmt 14.08.2004 16:30 Mesaj konusu: |
|
|
Aşmış adam. Şimdiki müzisyenler yanına bile yaklaşamaz ve yaklaşamicakta... _________________ Bir kez geldik dünyaya çalışalım kimyaya !!!
Rockout --> Gitar
http://www.fenderim.net/gitargoster.php?parca=103 |
|
| Başa dön |
|
 |
PeNtAgRaM_BoY Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 15, 2003 Mesajlar: 498 Nerden: sağdan dönünce soldaki apartmandan
|
Tarih: Cmt 14.08.2004 16:48 Mesaj konusu: |
|
|
Jimi Hendrix--Diliyle bile gitar çalabilen arkadaşımız _________________ SeRT KaLıN TaViZ VeRMeYiN |
|
| Başa dön |
|
 |
AndromedA

|
Tarih: Pzr 15.08.2004 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
Merak edenler için kısa bilgiler...
4 yıllık kısa süperstarlığı sırasında elektrik rock gitar bilgisini ve deneyimini inanılmaz biçimde pratik yoluyla genişletmiştir. Jimi gitarını sırtında, dişleriyle ve gitar ateşin üstündeyken bile çalabiliyordu. Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendrix) 27 Kasım 1942'de Seattle'da hayata gözlerini açtı. Henüz küçük bir çocukken müzikle ilgilenmeye başladı, B.B. King, Muddy Waters, Howlin' Wolf, Buddy Holly, ve Robert Johnson ilgisini çekiyordu. Notalarla arası hiç hoş olmayan Jimi daha çok müziği dinlemeye konsantre olmaya başladı. Annesi Jimi'nin gitarı olmadığı halde odasında saatlerce gitar çalıyormuş gibi yaptığını anlatmıştır. 1958 yazında babası Al, Jimi'ye 5$'a ikinci el bir akustik gitar alır. Kısa bir süre sonra Jimi ilk grubuna katılır, "The Velvetones" ve 3 ay sonra gruptan ayrılır. Bir sonraki yaz Al Jimi'ye ilk elektrogitarını alır. Bu bir Supro Ozark 1560S'dı ve Jimi bunu "The Rocking Kings" adlı gruba katıldığında kullandı. Jimi, 1961'de Amerika Birleşik Devletleri ordusuna katıldı. Döndüğünde Jimmy James adıyla gitarist olarak çalışmaya başladı. 1965'in sonlarında Ike and Tina Turner, Sam Cooke, the Isley Brothers, ve Little Richard'ın gitaristliğini yaptı. Jimi daha sonra kendi grubunu kurmak için Little Richard'la yollarını ayırdı. Kurduğu grubun adı Jimmy James and the Blue Flames'di. 1965'in sonlarında 1966'nın başlarında Jimi Hendrix, Greenwich Village gibi daha küçük yerlerde çalmaya başladı. Bu çalışmaların birinde Animals'ın basçıcı Chas Chandler onu görüp performansına hayran kaldı. 1966'da Hendrix'le Londra'ya gidip yeni bir gruba katılması için anlaştı. Chandler'ın yaptığı ilk değişiklik Jimi adını kullanması için Jimi'yi ikna etmesiydi. Daha sonra Jimi Hendrix Exprience kuruldu, davulda Mitch Mitchell, basta ise Noel Redding vardı. Grup 1966 sonbaharında Londra'da konuşulmaya başlanmıştı. The Experience'ın ilk single'ı olan "Hey Joe," İngiltere listelerinde 10 hafta ilk onda kaldı. Bu single'ı bir albüm izledi, "Are You Experienced". Bu albümdeki "Purple Haze," "The Wind Cries Mary," "Foxey Lady," "Fire," ve "Are You Experienced?" gibi parçalar rock klasikleri arasına girmiştir. İngiltere'de böyle bir başarı kazanmalarına karşın grup Amerika'da fazla tanınmıyordu. Fakat 1967 Monterey Uluslararası Pop Festival'i sırasındaki performansıyla (Wild Thing parçasıyla) The Jimi Hendrix Experience dünya çapında tanınan bir grup haline geldi. Amerika'ya döndüğünde New York'da Hendrix kendi stüdyosunu kurdu, Electric Lady Studio. Bu projenin ismi onun en çok istek alan iki LP kolleksiyonun ismi olmuştur sonradan, "Electric Ladyland". 1968'lere doğru tur istekleri ve stüdyo işleri Hendrix'in çok vaktini almaya başlamıştı ve 1969'da The Exprience dağıldı. 1969 yazı Jimi Hendrix'e duygusal ve müziksel bir gelişme getirmişti. 1969 Woodstock performansı da festivalde neredeyse elektriksel bir alan yaratmıştı. 1969 aynı zamanda yeni bir işbirliğini de beraberinde getirmişti. Gitarda Jimi Hendrix, basta Billy Cox ve davulda Buddy Miles... Grup 1970'in sonlarına doğru "Band of Gypsys" adlı bir albüm çıkartmıştır. 1970'in sonlarına doğru Jimi arka davula Mitch Mitchell'ı getirdi ve basta Billy Cox'la beraber üçlü The Jimi Hendrix Experience'ı yeniden kurdu. Stüdyoda grup iki yeni LP seti çıkardı, "First Rays Of The New Rising Sun". Fakat ne yazık ki Hendrix bu yeni müzikal vizyonu göremedi. 18 Eylül 1970'de yüksekdoz'dan öldü. _________________ Beyond This Life |
|
| Başa dön |
|
 |
Jawbreaker

|
Tarih: Pzr 15.08.2004 20:42 Mesaj konusu: |
|
|
| Günümüz gitar virtüözlerinin birçoğunun teknik anlamda Hendrix'den üstün olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ama o ruhu yakalayabilen adam yoktur... Yarattığı ve geliştirdiği sound ile, Cream ile birlikte Heavy metalin önünü açmış yüce bir şahıstır Jimi Hendrix. "Are You Experienced?", "Electric Ladyland", "Axis Bold as Love", "Live In New York" şahane albümlerdir, özellikle Jimi babanın Johnny Be Goode performansı harikadır... |
|
| Başa dön |
|
 |
AndromedA

|
Tarih: Pzr 15.08.2004 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
 _________________ Beyond This Life |
|
| Başa dön |