Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Ensiferum
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Ensiferum
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Karaliche

MesajTarih: Cum 07.07.2006 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işte müzik böyle olur dedirtenlerden Smile
missä Karjalan kauniin eessäin näin.
</div>
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ChiCcO

MesajTarih: Prş 21.09.2006 16:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir diğer Finli grup Norther'ın vokali geldikten sonra olayları biraz daha değişti bence. Müzik olarak farklılık hissediliyor eskiye oranla.

RockConn: The Connection Of Our Souls !
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Anturajjalka

MesajTarih: Cmt 23.09.2006 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel bir gruptur, Jari Mäenpää'lı halini de severim; Petri'li olanını da. Eternal Wait bence en harika şarkılarıdır. Asla bıkılmaz. Brutaller de gerçekten iyidir. Iron albümünden Lai Lai Hei cidden çok coşturucu. Feci eğleniyorum o şarkıyı dinlerken. Ayrıca Jari Mäenpää'nın o güzel sesi Wintersun'da kendini gösteriyor. Özellikle Sadness and Hate'teki brutalden arınmış kısımlarda ayrı bir güzel. Very Happy
fckthswrld

MesajTarih: Pts 25.09.2006 21:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

1997 deki çıkardıkları demolarını dinledim sevdim baya
ama dier albümlerini nerden bulcaımı bilmiorum Neutral
exsaddam

MesajTarih: Sal 26.09.2006 22:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

son E.P. lerinde amorphis coverlamışlar.vokal değişince tarz olarakda biraz değişmiş gibi geldi bana.
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Pts 06.11.2006 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

biri bana melodic death metal noluyo lan? diyince karşımdakine hiç düşünmeden dinlettiğim bi grup
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kusagami

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genelde bu tarz için viking metal diyorlar kanaatimce cuk oturmuş bir söylem.müziklerde yine folk enstrumanlarda kullanılıyor ya da kalvyeden çıkarıyorlar Smile ama ne olursa olsun muhteşem bir grup. petri olmadığı zamanda dinlerdik petri geldiğinde de dinliyoruz sanırım müziğinden ödün vermemek bu anlama geliyor Smile
Başa dön
nostril

MesajTarih: Pzr 12.11.2006 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ByTar demiş ki:
biri bana melodic death metal noluyo lan? diyince karşımdakine hiç düşünmeden dinlettiğim bi grup
bence sen soilwork dinlet sana o soruyu soranlara, sorusunu daha iyi yanıtlamış olursun Cool .
Başa dön
mystery_

MesajTarih: Prş 30.11.2006 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Finlandiyalı harika Folk Metal yapan grup. dinleyipte sıkıldığım hiçbir parçası yok. Sword Chant ve Little Dreamer bugünlerde taktığım parçaları.. gerçekten mükemmel bir grup Ensiferum.
ByTar

MesajTarih: Prş 30.11.2006 20:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

finlandiya halk müziği etkileri olduğu için melodi daha bi belirgin .. hem koparıyo hemde müziği insanı alıp götürüyo..
Başa dön
kusagami

MesajTarih: Cmt 02.12.2006 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hem sevimli hem öfkeli müzik yapan böle bir grup görmedim valla. özllikle petri leandrostan sonra allahım yanına geliyorum. dinlerken orgazm derecesinde zevk alınacak bir grup.

ensiferum - slayer of light
ensiferum -into hiding
ensiferum -battle song
ensiferum - little dreamer
ensiferum -- hero in a dream
Başa dön
dupondii

MesajTarih: Sal 05.12.2006 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Finlandiya dan babam ciksa dinlerim Very Happy
luthienzeynep

MesajTarih: Cmt 09.12.2006 3:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu sıralar ne yapar ne ederler bilginiz varmı?
kusagami

MesajTarih: Cmt 09.12.2006 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ensiferum’dan Sami Hinkka ile Röportaj
Röportajı Yapan: deliriyum (14 Ekim 2006)
2

2007 yılı başlarında üçüncü albüm piyasaya çıkacak. Çalışmalar nasıl gidiyor?

Her şey yolunda.. Bütün şarkılarımız hazır fakat şarkılara biraz daha baharat eklemek gerekiyor. Yeni albüm gerçekten çok sağlam.

Iron ile karşılaştırırsak nasıl bir albüm bekliyor bizleri? Konsept bir albüm mü olacak? Albümde ekstra enstrümanlara yer verecek misiniz?

Tabi ki bazı sürprizlerimiz var ama onları henüz sana söylemeyi düşünmüyorum Wink Benim fikrime göre yeni albüm "Iron"a göre daha bir "bütün", daha bir "toplu" albüm olacak. İnan çok dürüst bir albüm hazırladık. Tabi yine şarkılarda temel Ensiferum unsurları mevcut; güç, büyü ve gizemli içki alemleri..

Iron'dan bu yana grupta bazı değişiklikler oldu, Janne Parviainen grubun yeni bateristi oldu ve Petri Lindroos Ensiferum'un daimi üyesi oldu.. Bu değişiklikler gruba neler kattı?

Biliyorsun ben gruba Petri’den sonra katıldım ve benden bir sene sonra da Janne gruba dahil oldu. İkisi de çok yetenekli müzisyenler ve kendi birikimlerini Ensiferum’a aktarıyorlar. İkisinin de grupta olmasından gurur duyuyoruz! Şu an her konuyu açık sözlülükle tartışabilen bir grubuz. Beraber müzik yapmaktan ve beraber sahneye çıkmaktan çok keyif alıyoruz. Grup içinde çok iyi bir atmosfer var ve konserlere gelen insanlar bunu rahatlıkla görebiliyorlar. Ensiferum’un taşıdığı bu ruh inanıyorum ki yeni albümü dinleyenler tarafından çok iyi hissedilecek..

Şarkı sözlerinizde; şaman , viking ve paganist öğeler dışında başka ne tür konular size ilham veriyor ??

Doğa, efsaneler, Finlandiya mitolojis, fantastik eserler, belgeseller ve filmler.

Folk metal gruplarının genel olarak Finlandiya ve İrlanda'dan çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tarihsel açıdan bakarsak normal sanırım..

Peki, piyasada varolan mevcut metal gruplarının, folk öğelere artan ilgisinin sebebi nedir?

Sanırım folk metal gruplarının gördüğü ilgiden dolayı.. Herkes pastadan bir parça istiyor, değil mi?

Ensiferum'un müziğini nasıl tanımlıyorsunuz ve Ensiferum dışında yan projeleriniz var mı?

Fantasy Folk Metal.. En net tanımı budur.. Biliyorsun Petri aynı zamanda Norther'de çalıyor, Janne'nin milyonlarca projesi var, Markus'un da Soulstream adında bir projesi var.

http://metal.deliriyum.com/roportajlar/ensiferum2006.php
Başa dön
kusagami

MesajTarih: Cmt 16.12.2006 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu anda patlamalar eşliğinde Iron albümünüde dinlemekteyim,her nedense davulcu değişimi iyi geldi gruba daha önceki albümlerinde thrash havası sezerken bu albümlerinde tam bir death havası vermişler sanırım patlamalar bu yüzden oluyor.

şşşşşşşş kulağınızı kabartın ve

09 LAI LAI HEI
08 Into Battle
05 Tale Of Revenge
02 Iron
03 Sword Chant

yaw sanki bütün albümdeki parçaları yazdım gibime geldi Very Happy evet arkadaşlar albümü bi yerden edinip mutlka dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Başa dön
erik_esk

MesajTarih: Cum 22.12.2006 11:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eternal wait çok güsel...
we bana birini hatırlattığı için yeri çok ayrı... Crying or Very sad Rolling Eyes
I'm not myself, I'm a replica of me...

<|33..
Başa dön
ByTar

MesajTarih: Cmt 06.01.2007 0:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynı öyle bişi bendede var Sad
metalcafe

MesajTarih: Sal 09.01.2007 2:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bana yanlış bilgi verilmiş. Petri hala Norther'de çalıyormuş. Gruba tam anlamıyla girmemiş. 2 gruptada çalıyor sanırsam. Buna çok sevindim doğrusu çünkü Norther'den ayrılmasını istemezdim. Ama Ensiferum gördüğüm kadarıyla Norther'den daha çok ilgi görüyor. Ve Petri'de çaldığına göre kesinlikle dinlemem gereken bir grup.
dupondii

MesajTarih: Sal 20.02.2007 16:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

If we die the sun will shine again beyond mortal time
We'll meet again in Valhalla!

Ensiferum un türkçe bir fan sayfası yok mu?
ByTar

MesajTarih: Çrş 21.02.2007 20:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ensiferumu doğru düzgün dinliyen var mı? demek daha mantıklı olur. bu kadar insan ötesi bi müzik yapan grubun sağlam bi dinleyici kitlesinin olmaması beni üzüyo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
2. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız