| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Karaliche

|
Tarih: Cum 07.07.2006 12:39 Mesaj konusu: |
|
|
işte müzik böyle olur dedirtenlerden  _________________ <div>Siell' usein matkani määrätöin
läpi metsien kulki ja näreikköin,
Minä seisoin vaaroilla paljain päin,
missä Karjalan kauniin eessäin näin.
</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
ChiCcO

|
|
| Başa dön |
|
 |
Anturajjalka

|
Tarih: Cmt 23.09.2006 12:46 Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel bir gruptur, Jari Mäenpää'lı halini de severim; Petri'li olanını da. Eternal Wait bence en harika şarkılarıdır. Asla bıkılmaz. Brutaller de gerçekten iyidir. Iron albümünden Lai Lai Hei cidden çok coşturucu. Feci eğleniyorum o şarkıyı dinlerken. Ayrıca Jari Mäenpää'nın o güzel sesi Wintersun'da kendini gösteriyor. Özellikle Sadness and Hate'teki brutalden arınmış kısımlarda ayrı bir güzel.  _________________ Minä rakastan minua... |
|
| Başa dön |
|
 |
fckthswrld

|
Tarih: Pts 25.09.2006 21:49 Mesaj konusu: |
|
|
1997 deki çıkardıkları demolarını dinledim sevdim baya
ama dier albümlerini nerden bulcaımı bilmiorum  _________________ Yönetici Uyarısı: Mesaj silinmiştir. Tamamı bold, italik, büyük karakterde ya da renkli yazmak Forum Kurallarına aykırıdır.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
exsaddam

|
Tarih: Sal 26.09.2006 22:09 Mesaj konusu: |
|
|
| son E.P. lerinde amorphis coverlamışlar.vokal değişince tarz olarakda biraz değişmiş gibi geldi bana. |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Pts 06.11.2006 21:58 Mesaj konusu: |
|
|
biri bana melodic death metal noluyo lan? diyince karşımdakine hiç düşünmeden dinlettiğim bi grup _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
kusagami

|
Tarih: Pzr 12.11.2006 14:08 Mesaj konusu: |
|
|
genelde bu tarz için viking metal diyorlar kanaatimce cuk oturmuş bir söylem.müziklerde yine folk enstrumanlarda kullanılıyor ya da kalvyeden çıkarıyorlar ama ne olursa olsun muhteşem bir grup. petri olmadığı zamanda dinlerdik petri geldiğinde de dinliyoruz sanırım müziğinden ödün vermemek bu anlama geliyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
nostril

|
Tarih: Pzr 12.11.2006 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
| ByTar demiş ki: | | biri bana melodic death metal noluyo lan? diyince karşımdakine hiç düşünmeden dinlettiğim bi grup | bence sen soilwork dinlet sana o soruyu soranlara, sorusunu daha iyi yanıtlamış olursun . |
|
| Başa dön |
|
 |
mystery_

|
Tarih: Prş 30.11.2006 15:45 Mesaj konusu: |
|
|
Finlandiyalı harika Folk Metal yapan grup. dinleyipte sıkıldığım hiçbir parçası yok. Sword Chant ve Little Dreamer bugünlerde taktığım parçaları.. gerçekten mükemmel bir grup Ensiferum. _________________ Mystery Last Fm Page |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Prş 30.11.2006 20:29 Mesaj konusu: |
|
|
| finlandiya halk müziği etkileri olduğu için melodi daha bi belirgin .. hem koparıyo hemde müziği insanı alıp götürüyo.. |
|
| Başa dön |
|
 |
kusagami

|
Tarih: Cmt 02.12.2006 17:29 Mesaj konusu: |
|
|
hem sevimli hem öfkeli müzik yapan böle bir grup görmedim valla. özllikle petri leandrostan sonra allahım yanına geliyorum. dinlerken orgazm derecesinde zevk alınacak bir grup.
ensiferum - slayer of light
ensiferum -into hiding
ensiferum -battle song
ensiferum - little dreamer
ensiferum -- hero in a dream |
|
| Başa dön |
|
 |
dupondii

|
Tarih: Sal 05.12.2006 23:45 Mesaj konusu: |
|
|
Finlandiya dan babam ciksa dinlerim  _________________ Our desire to die is stronger than all your desire for life |
|
| Başa dön |
|
 |
luthienzeynep

|
Tarih: Cmt 09.12.2006 3:25 Mesaj konusu: |
|
|
bu sıralar ne yapar ne ederler bilginiz varmı? _________________ Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk, Agh burzum-ishi krimpatul... |
|
| Başa dön |
|
 |
kusagami

|
Tarih: Cmt 09.12.2006 14:45 Mesaj konusu: |
|
|
Ensiferum’dan Sami Hinkka ile Röportaj
Röportajı Yapan: deliriyum (14 Ekim 2006) 2
2007 yılı başlarında üçüncü albüm piyasaya çıkacak. Çalışmalar nasıl gidiyor?
Her şey yolunda.. Bütün şarkılarımız hazır fakat şarkılara biraz daha baharat eklemek gerekiyor. Yeni albüm gerçekten çok sağlam.
Iron ile karşılaştırırsak nasıl bir albüm bekliyor bizleri? Konsept bir albüm mü olacak? Albümde ekstra enstrümanlara yer verecek misiniz?
Tabi ki bazı sürprizlerimiz var ama onları henüz sana söylemeyi düşünmüyorum Benim fikrime göre yeni albüm "Iron"a göre daha bir "bütün", daha bir "toplu" albüm olacak. İnan çok dürüst bir albüm hazırladık. Tabi yine şarkılarda temel Ensiferum unsurları mevcut; güç, büyü ve gizemli içki alemleri..
Iron'dan bu yana grupta bazı değişiklikler oldu, Janne Parviainen grubun yeni bateristi oldu ve Petri Lindroos Ensiferum'un daimi üyesi oldu.. Bu değişiklikler gruba neler kattı?
Biliyorsun ben gruba Petri’den sonra katıldım ve benden bir sene sonra da Janne gruba dahil oldu. İkisi de çok yetenekli müzisyenler ve kendi birikimlerini Ensiferum’a aktarıyorlar. İkisinin de grupta olmasından gurur duyuyoruz! Şu an her konuyu açık sözlülükle tartışabilen bir grubuz. Beraber müzik yapmaktan ve beraber sahneye çıkmaktan çok keyif alıyoruz. Grup içinde çok iyi bir atmosfer var ve konserlere gelen insanlar bunu rahatlıkla görebiliyorlar. Ensiferum’un taşıdığı bu ruh inanıyorum ki yeni albümü dinleyenler tarafından çok iyi hissedilecek..
Şarkı sözlerinizde; şaman , viking ve paganist öğeler dışında başka ne tür konular size ilham veriyor ??
Doğa, efsaneler, Finlandiya mitolojis, fantastik eserler, belgeseller ve filmler.
Folk metal gruplarının genel olarak Finlandiya ve İrlanda'dan çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tarihsel açıdan bakarsak normal sanırım..
Peki, piyasada varolan mevcut metal gruplarının, folk öğelere artan ilgisinin sebebi nedir?
Sanırım folk metal gruplarının gördüğü ilgiden dolayı.. Herkes pastadan bir parça istiyor, değil mi?
Ensiferum'un müziğini nasıl tanımlıyorsunuz ve Ensiferum dışında yan projeleriniz var mı?
Fantasy Folk Metal.. En net tanımı budur.. Biliyorsun Petri aynı zamanda Norther'de çalıyor, Janne'nin milyonlarca projesi var, Markus'un da Soulstream adında bir projesi var.
http://metal.deliriyum.com/roportajlar/ensiferum2006.php |
|
| Başa dön |
|
 |
kusagami

|
Tarih: Cmt 16.12.2006 16:59 Mesaj konusu: |
|
|
şu anda patlamalar eşliğinde Iron albümünüde dinlemekteyim,her nedense davulcu değişimi iyi geldi gruba daha önceki albümlerinde thrash havası sezerken bu albümlerinde tam bir death havası vermişler sanırım patlamalar bu yüzden oluyor.
şşşşşşşş kulağınızı kabartın ve
09 LAI LAI HEI
08 Into Battle
05 Tale Of Revenge
02 Iron
03 Sword Chant
yaw sanki bütün albümdeki parçaları yazdım gibime geldi evet arkadaşlar albümü bi yerden edinip mutlka dinlemenizi tavsiye ediyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |
erik_esk

|
Tarih: Cum 22.12.2006 11:19 Mesaj konusu: |
|
|
eternal wait çok güsel...
we bana birini hatırlattığı için yeri çok ayrı...  _________________ Nothing's what it seems to be,
I'm a replica, I'm a replica
Empty shell inside of me
I'm not myself, I'm a replica of me...
<|33.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Cmt 06.01.2007 0:33 Mesaj konusu: |
|
|
aynı öyle bişi bendede var  _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
metalcafe

Kayıt: Oct 20, 2005 Mesajlar: 875 Nerden: Karaborsa\\\'dan
|
Tarih: Sal 09.01.2007 2:06 Mesaj konusu: |
|
|
Bana yanlış bilgi verilmiş. Petri hala Norther'de çalıyormuş. Gruba tam anlamıyla girmemiş. 2 gruptada çalıyor sanırsam. Buna çok sevindim doğrusu çünkü Norther'den ayrılmasını istemezdim. Ama Ensiferum gördüğüm kadarıyla Norther'den daha çok ilgi görüyor. Ve Petri'de çaldığına göre kesinlikle dinlemem gereken bir grup. _________________ Http://www.MetalCafe.Net |
|
| Başa dön |
|
 |
dupondii

|
Tarih: Sal 20.02.2007 16:46 Mesaj konusu: |
|
|
If we die the sun will shine again beyond mortal time
We'll meet again in Valhalla!
Ensiferum un türkçe bir fan sayfası yok mu? _________________ Our desire to die is stronger than all your desire for life |
|
| Başa dön |
|
 |
ByTar

|
Tarih: Çrş 21.02.2007 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
ensiferumu doğru düzgün dinliyen var mı? demek daha mantıklı olur. bu kadar insan ötesi bi müzik yapan grubun sağlam bi dinleyici kitlesinin olmaması beni üzüyo _________________ Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur...
lastfm bobiler.örg |
|
| Başa dön |
|
 |
|