| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
morvedelisi "Türk Rock" mod

|
Tarih: Cum 29.06.2007 10:11 Mesaj konusu: Ambient/Drone/Space Music |
|
|
Bu başlık altında paylaşımlarımızı toparlayabiliceğimizi düşünerekten konuyu açmak istedim. konuşabiliceğimiz şeyler gayet açık..
Ambient, Dark Ambient, Deep Ambient, Industrial Ambient, Horror Dark Ambient, Organic Ambient, Dub Ambient, Space, Drone, Sludge, Glitch ,Electronica, Experimental ... gibi sürüp giden tadları barındıran topluluk ve sanatçı dediğimiz varlıklar hakkında yazışıp aynı duyguları hissettiğimizi göstermek ister gönlüm..
Hemen, 'Ambient' müziğe başlamak için tavsiye ve başlık altında düşüncelerimizi başlatmak adına bir albümle konuyu açıyorum..
Hypnotic bir modda başlayıp/biten 1982 çıkışlı 'Ambient 4: On Land' albümünün sahibi 'Brian Eno' ..
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 11:20 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşımın dj'lik yaptığı günlerde yanında çokça takılıp ve dinlediğim bir tarzdı sonrasında da biraz dinledim ve haşır neşir olmuştum.
brian eno bu tarzdaki sadece bir isim ama ben yine gelip tangerine dream'e giriyorum. ambient, dark ambient gibi alt tarzların yaratıcısının tangerine dream olduğunu düşünüyorum. kraftwerk'ü de dead can dance'i de bunun yanına koyabiliriz. bunun dışında edgar froese'nin patrick moraz'ın (şimdi film müzikleriyle de uğraşıyor) ve vangelis'in ismini de sayabiliriz.
kuşkusuz brian eno bunların arasında bu tarzda biraz daha fazla sıyrıldı ve yaptığı "derinlikli uzaysal " albümlerle farklılığını kanıtladı. kendisinin ayrıca çok farklı tarzlarla ilgilenmesi ve süper bir prodüktör olması da başarılarına başarı kattı.
ambient tarzında birde alman gruplar furyası vardı. popol vuh, ashra gibi isimler bu tarza katkı sağlamıştır. _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
Av:Phil Lynott (Thin Lizzy) |
|
| Başa dön |
|
 |
behemod

|
Tarih: Pts 02.07.2007 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
bu tarz müzikle uğraşmak istiyorum ben... nasıl yapıcağız bu işi hocam ? neler gerekli.program felan mı var .dark ambient dinliyorum genelde...alt yapılar garip gerçekten ''astral seyahat'' yapmak için ideal müzikler gerçekten dış dünyadan soyutlanıyorum bu müziği dinleyince,müzik demek istemiyorum ''karanlıkseslertopluluğu'' diyeceğim.dün akşam dinledim yine bir tane parça var ne zaman dinlesem vücut ısım yükseliyor.hemen kulaklığı çıkarıyorum bilinçsizce.sakata geleceğiz... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 02.07.2007 17:46 Mesaj konusu: |
|
|
bu tarz müzikler new age'in dışında da gelişiyor. mesela gothic etkili metal müzikle uğraşan bazı topluluklarda bu ambient gibi tarzlarla uğraşıyor.
çok geniş bir alanı var tarzın. öyle geniş ki bir grubu inceliyorsunuz ardından o grup sizi başka yöne götürüyor ve farklı topluluklarla tanıştırıyor. mesela mortiis'in bazı çalışmaları yine bu ambient tarzına çok uygundur.
ayrıca fol müzikle birleşen grup ve sanatçılar da vardır. Tenhi'nin sözsüz çalışmaları bunun için çok uygun.
kayno yesno slonce (bulgar grup), ayrıca norveçli nest'i de sayabiliriz. bunlar tam anlamıyla ambient müziktir. _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 03.07.2007 11:19 Mesaj konusu: |
|
|
Dark Ambient dalında Thomas Köner, Steve Roach, Lahtö, Troum, Gustaf Hilberand, Northaunt, Lustmord gibi sayısız ismi tavsiye ederim.
Lustmord |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Sal 17.07.2007 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
Metal müzisyenleri bu tarzlara yatkın oluyorlar.Satyricon'dan Sigurd Wongraven'in Wongraven adlı Ambient projesini dinlemiştim,Medieval ve Folk etkileri içeren sakin bir albümdü.
Drone Doom Metal zaten başlı başına hadise...Black Metal'den de Electronica/Experimental tarzına geçen çok grup var.Ulver en kralı olmak üzere Dødheimsgard,Samael gibi... _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
_aden_

|
Tarih: Sal 17.07.2007 13:42 Mesaj konusu: |
|
|
| kingofloss__ demiş ki: | Metal müzisyenleri bu tarzlara yatkın oluyorlar.Satyricon'dan Sigurd Wongraven'in Wongraven adlı Ambient projesini dinlemiştim,Medieval ve Folk etkileri içeren sakin bir albümdü.
Drone Doom Metal zaten başlı başına hadise...Black Metal'den de Electronica/Experimental tarzına geçen çok grup var.Ulver en kralı olmak üzere Dødheimsgard,Samael gibi... |
''Sun of The Sleepless - Markus'' Empyrium ambient Black Projesi mesela...Sonra Mortiis var Emperor’un eski üyesi...Gerçi ilk albümleri ambient diye geçiyor ama olsun =)
edit: =) ha bir de Öröm diye bir grup var ki dark ambient/doom tarzında dinlemeyen çok şey kaçırmış demektir  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Sal 17.07.2007 23:10 Mesaj konusu: |
|
|
Öröm iyi bir grup...birde sözleri Macarca değilde İngilizce yazsalar...  _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
_aden_

|
Tarih: Çrş 18.07.2007 1:12 Mesaj konusu: |
|
|
Önemli değil =)
valla anlamadan etmeden dinliyorum ve anlasam düşünemiyorum =)))  |
|
| Başa dön |
|
 |
psychedelic_starship Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Apr 20, 2007 Mesajlar: 337 Nerden: uzak çok uzak bir galaksiden
|
Tarih: Çrş 18.07.2007 1:32 Mesaj konusu: |
|
|
Bu ne yaa reddediyorum ben böyle bir tarz adını. TD kraftwerk, dead can dance vs. yi biliyorum ama böyle bir isim ile söylemem.  _________________ Herkez bir yönüyle haklıdır ama nerede ne kadar haklı olduğunun farkında değildir. |
|
| Başa dön |
|
 |
dennischambers Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 922 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Prş 19.07.2007 22:20 Mesaj konusu: |
|
|
Dark Ambient olarak Aakon Keetreh, Steve Roach vardır ki yiyip bitirirler beynimi...
Ha Birde elektronik açıdan Burzum'u sayabiliriz Dark Ambient olarak... _________________ www.istanblues.org
Turkiye'de ilk ve tek blues platformu... |
|
| Başa dön |
|
 |
behemod

|
Tarih: Cum 20.07.2007 2:10 Mesaj konusu: |
|
|
| dün akşam 2 den sabah 4 de kadar dinledim.sonucu gördüm.baş dönmesi ve birilerinin sürekli birşeyler fısıldaması odamda...fazla dinleyince korkuyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
AtomicPunk

|
Tarih: Pts 23.07.2007 0:37 Mesaj konusu: |
|
|
ambient deyince Ulrich Schnauss abi geliyo aklıma hemen ilk olaraktan.. ambient'ın dahi çocuğu diyebiliriz bence ona, her ne kadar son albümü biraz sıçış olsa da (bence)..
A Strangely Isolated Place albümü tavsiyemdir.. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
_aden_

|
Tarih: Pzr 05.08.2007 18:20 Mesaj konusu: |
|
|
| Love Spiral Downwards - Ambient/Ethereal ben de şiddetle bu grubu tavsiye ediyorum =) |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 06.08.2007 10:59 Mesaj konusu: |
|
|
| _aden_ demiş ki: | | Love Spiral Downwards - Ambient/Ethereal ben de şiddetle bu grubu tavsiye ediyorum =) |
'Cocteau Twins' etkilişimli müzik yapıyor topluluk. Ama hala tam rayına oturmadı bence yapmak istedikleri. Yinede seviyorum. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 06.08.2007 11:05 Mesaj konusu: |
|
|
ozric tentacles'in bazı albümleri de bu tarza girer. özellikle "spirals in a hyperspace". _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
|
| Başa dön |
|
 |
|