Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Müzik Tarihinin Kusursuz 200 Albümü
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Müzik Tarihinin Kusursuz 200 Albümü
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
mutecasir
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 24.03.2007 20:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

king crimson'ın in the court of the crimson king albümü tüm zamanların en iyi albümüdür. aynı zamanda bir grubun çıkarıp çıkarabileceği en iyi "ilk" albümdür.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
triad

MesajTarih: Cmt 24.03.2007 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutecasir demiş ki:
king crimson'ın in the court of the crimson king albümü tüm zamanların en iyi albümüdür. aynı zamanda bir grubun çıkarıp çıkarabileceği en iyi "ilk" albümdür.

in the court of the crimson king albümü şahane bi albüm gerçekten. ama en iyi "ilk" ya da "debut" albüm bence mer de noms tur. zaten billboard da benim gibi düşünüyo Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
chrioptera_in_carpathia

MesajTarih: Pzr 25.03.2007 0:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daishuman demiş ki:
Hemen başlar x grubu şurda olmalıydı y grubunun orda ne işi var falan gibi yorumlar..Smile
Sırf hatırın için dostum:
Rotting Christ - Theogonia nerde Very Happy Very Happy Very Happy ??

kingofloss__ demiş ki:
hlmz_dmn demiş ki:
avril nerde ? Sad

Benzini bitmiş,yolda kalmış.
Hah hah hah hah heh heh heh höh höh kih kih kih... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Süpersin...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
FuNKY-E

MesajTarih: Pzr 25.03.2007 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

?u ?urda olmal?yd? olaylar?na ben de kat?lm?yorum gereksiz, ama liste gayet objektif bir liste olmu? genel olarak(s?ralamalar hariç) yukar?da her türden sanatç?n?n olmas? çok ho?uma gitti.

ayr?ca marshall mathers lp hayvani bir albümdür ilk 10da olsa bile laf edilmez kan?mca.
#6 Mayıs 2007#
saplı durur o renkler.. sonsuza dek..
"hepimiz Türküz ; hepimiz Mustafa Kemal\'iz"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 25.03.2007 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutecasir demiş ki:

karşısında led zeppelin varken söz onlara düşmez... onlarda ilk albümüyle çıkarılabilecek en iyi ilk albümü çıkarmıştır; hatta müzik tarihini etkilemiştir; şimdi ne olacak?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Playas

MesajTarih: Pzr 25.03.2007 17:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kusursuz albüm mü olur.
En fun adam bile sevdigin grubun 3-5 şarkısına ''eh'' der.
ateistt

MesajTarih: Pts 26.03.2007 4:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

FuNKY-E demiş ki:
?u ?urda olmal?yd? olaylar?na ben de kat?lm?yorum gereksiz, ama liste gayet objektif bir liste olmu? genel olarak(s?ralamalar hariç) yukar?da her türden sanatç?n?n olmas? çok ho?uma gitti.

ayr?ca marshall mathers lp hayvani bir albümdür ilk 10da olsa bile laf edilmez kan?mca.

?u?urda derken
Rem'in Murmur albümünden bahsediyorsan eğer,ben kişisel bir 200'lik liste hazılasam kesin koyardım.Fakat objektif bir liste olduğu ve o albümün çok fazla bir etki yaratmadığı ve çok satmadığı için listeye girmediğini tahmin ediyorum
FuNKY-E

MesajTarih: Pts 26.03.2007 9:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ateistt demiş ki:
FuNKY-E demiş ki:

?u?urda derken
Rem'in Murmur albümünden bahsediyorsan eğer,ben kişisel bir 200'lik liste hazılasam kesin koyardım.Fakat objektif bir liste olduğu ve o albümün çok fazla bir etki yaratmadığı ve çok satmadığı için listeye girmediğini tahmin ediyorum

genel s?ralamadan bahsediyordum. mesela bana göre blood sugar sex magik dinlerken en çok zevk ald???m albümdür, ama yaratt??? etki aynen dedi?iniz gibi bi thriller kadar olamam??t?r, o yüzden liste fanatikli?i yapmaya gerek yok diye dü?ünüyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 26.03.2007 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kişisel liste bende hazırlasaydım r.e.m.'in "murmur" değilde "document" ya da "fables of the reconstruction" albümlerini de koyardım. ama bu listede "automatic for the people" gayet mantıklı. çünkü en iyi r.e.m. albümü. zaten kendileri de söylüyor.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
enginChe

MesajTarih: Pts 26.03.2007 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

liste güzel olmuş
kişisel beğenileri atıp öne sadece sanatcıları ve albumleri almalıyız ki bu listenin doğrulunu kanıtlar saygılar
mutecasir

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
mutecasir demiş ki:

karşısında led zeppelin varken söz onlara düşmez... onlarda ilk albümüyle çıkarılabilecek en iyi ilk albümü çıkarmıştır; hatta müzik tarihini etkilemiştir; şimdi ne olacak?

olabilir, bilemiyorum. lz albümünü dinlemediğim için bir yorum yapamam. ama king crimson'ın ilk albümüyle yaptığı etkinin yarısını yapabilmiş midir bilemiyorum. king crimson debut albümüyle blues, hard rock, klasik müzik, r&b, caz stillerini ustalıkla harmanlamış ve günümüzdeki ismiyle progresif rock türünün başlamasına vesile olmuştur.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 26.03.2007 18:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o etkinin iki katından daha fazlasını yapabilmiştir. king crimson'un o albümünden önce the moody blues vardı o müzikleri harmanlayan. king crimson ilk değildi. 1967 yılında the moody blues "days of the future passed" albümüyle o müzik tarzlarının üstüne pop ve psychedelic tarzı sentezleyen bir yapı getirmişti müzik dünyasına. 67'de de zaten king yoktu.Smile
mutecasir

MesajTarih: Sal 27.03.2007 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
o etkinin iki katından daha fazlasını yapabilmiştir. king crimson'un o albümünden önce the moody blues vardı o müzikleri harmanlayan. king crimson ilk değildi. 1967 yılında the moody blues "days of the future passed" albümüyle o müzik tarzlarının üstüne pop ve psychedelic tarzı sentezleyen bir yapı getirmişti müzik dünyasına. 67'de de zaten king yoktu.Smile

days of future passed albümünü dinlemedim ama moody blues un senfonik bir live albümünü dinlemiş birisi olarak king crimson ile alakalarının olmadığını düşünüyorum.
zira moody blues symphonic rock yapıyor ama king crimson symphonic progressive yapıyor.
ama moody blues müzik tarihine king crimson dan da, led zeppelin den de daha erken teşrif etmiştir. (şu tür, adlandırma olayını sevmiyorum yahu.)
king crimson her albümünde farklı müzikal envalara dokunmuş ve her albümde köklü kadro değişiklerine gitmiştir. Smile
ByTar

MesajTarih: Sal 27.03.2007 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eminem in şarkıları saygı duyulacak kadar sağlamdır. sadece diğer rapler gibi konuşma değil müzik tınısı da vardır ama nasıl dinlediğine bağlı insanın
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
starbreaker

MesajTarih: Sal 27.03.2007 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutecasir demiş ki:
enchant demiş ki:

days of future passed albümünü dinlemedim ama moody blues un senfonik bir live albümünü dinlemiş birisi olarak king crimson ile alakalarının olmadığını düşünüyorum.
zira moody blues symphonic rock yapıyor ama king crimson symphonic progressive yapıyor.
ama moody blues müzik tarihine king crimson dan da, led zeppelin den de daha erken teşrif etmiştir. (şu tür, adlandırma olayını sevmiyorum yahu.)
king crimson her albümünde farklı müzikal envalara dokunmuş ve her albümde köklü kadro değişiklerine gitmiştir. Smile

Buna maalesef katılmıyorum King Crimson'ın müziğine en çok etki etmiş gruplar Moody Blues ve Procol Harum gib topluluklardır..Gerçekten de Moody Blues'un ilk zamanlarda yaptığı şarkıları duyduğun zaman bunun doğru olduğunun farkına varırsın..Özellikle bu etki Epitaph ve I talk to the wind gibi parçalarda çok açığa çıkıyor..Heralde Nights in White Satin gibi bir parçayı King Crimson yorumlasaydı muhteşem olurdu.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 27.03.2007 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

starbreaker demiş ki:
mutecasir demiş ki:
enchant demiş ki:

Buna maalesef katılmıyorum King Crimson'ın müziğine en çok etki etmiş gruplar Moody Blues ve Procol Harum gib topluluklardır..Gerçekten de Moody Blues'un ilk zamanlarda yaptığı şarkıları duyduğun zaman bunun doğru olduğunun farkına varırsın..Özellikle bu etki Epitaph ve I talk to the wind gibi parçalarda çok açığa çıkıyor..Heralde Nights in White Satin gibi bir parçayı King Crimson yorumlasaydı muhteşem olurdu.

sadece saygılarımı sunuyorum. Wink
Vidalgo_reloaded

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 15:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutecasir demiş ki:
enchant demiş ki:
mutecasir demiş ki:

olabilir, bilemiyorum. lz albümünü dinlemediğim için bir yorum yapamam. ama king crimson'ın ilk albümüyle yaptığı etkinin yarısını yapabilmiş midir bilemiyorum. king crimson debut albümüyle blues, hard rock, klasik müzik, r&b, caz stillerini ustalıkla harmanlamış ve günümüzdeki ismiyle progresif rock türünün başlamasına vesile olmuştur.

evet dinlemeden bilemezsin. gerek debut albumlerin (rock için) satış rakamları olsun, gerek otoritelerin yorumları olsun, gerek kişisel goruşum olsun lz 1'in uzerine debut albumu tanınmaz. bence dinlemeyi dene, eğer bu albumden once bu albumde yapılanların benzerini bulursan sana lafım yok. ama lutfen once dinle sonra "yarısı kadar etki yapabilmişmidir bilmiyorum" gibi idaa lı laflarda bulun.

led zeppelin I

good times bad times: (zamanının en hayvani solosunu barındıran parça)

babe im gonna leave you: (...)

you shook me: (herkes srv (ki kendisine taparım) klonu gibi blues yaparken (o zamana gore) boylesine ağır tonlarla boylesine farklı blues yapan bir grup bilmiyorum)

dazed and confused: (insanı başka bir boyuta surukleyen allahım bu ne dedirten gitarıyla acı veren, vokaliyle içini titreten, davulyla coşturan, bassıyla kendinden geçiren bu dunyaya ait olmayan notalar butunu)

your time is gonna come: (r&b devrimi...)

black mountain side: (olağanustu enstrumantal parça. ama oyle ispanyol dortlusu uzerine solo atılmış kofti enstrumanteller gibi diil. surekli değişen olçusune; hayvani akor dizilimine sahip ve bu kadar komplike olmasına karşın inanılmaz bir melodiye sahip aşmış esntrumantal)

communication breakdown (kişisel goruşumdur: modern heavy metalin başlangıcıdır. black sabbath ın heavy metaliyle alakası yoktur...)

i cant quit you baby: (albumun 2 blues parçasından biri olmasına karşın bu iki parça aynı gruptanmı çıkmış dedirten 2. blues parçası)

how many more times: (8:32 dakika boyunca dinlemenize rağmen parçayı hangi ture sokacağınızı bilmezsiniz. biri blues, biri rock, biri prog, biri physco... hiçbiri değildir vede hepsidir)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
mutecasir

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 19:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

starbreaker demiş ki:
mutecasir demiş ki:
enchant demiş ki:

müziğinden etkilenmiş olabilir. her grup zaten özentidir. yani etkilenirler. daha da köklere gidersek klasik müzikçiler karşımıza çıkar animallah! Very Happy ama bir gruptan etkilenmek ayrı bir mesele; bir müzik albümünühn müziğin çehresini şaşırtıcı bir şekilde değiştirmesi ayrı bir mesele.
moody blues dan etkilenmiş milyonlarca grup olabilir. beatles dan da etkilenen milyonlarca grup var mesela. ama king crimson'ın yaptığını yapabilmişler midir? pek sanmıyorum. siz zannedebilirsiniz ama ben zannetmiyorum. kimseye de zorla bir şeyleri kabul ettirmiyorum tabi, sen moody blues u lz i seversin ve onları kollarsın, ben de hayatımı değiştiren king crimson ın ilk albümünü...
mutecasir

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 19:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vidalgo_reloaded demiş ki:
mutecasir demiş ki:
enchant demiş ki:
mutecasir demiş ki:

evet dinlemeden bilemezsin. gerek debut albumlerin (rock için) satış rakamları olsun, gerek otoritelerin yorumları olsun, gerek kişisel goruşum olsun lz 1'in uzerine debut albumu tanınmaz. bence dinlemeyi dene, eğer bu albumden once bu albumde yapılanların benzerini bulursan sana lafım yok. ama lutfen once dinle sonra "yarısı kadar etki yapabilmişmidir bilmiyorum" gibi idaa lı laflarda bulun.

led zeppelin I

good times bad times: (zamanının en hayvani solosunu barındıran parça)

babe im gonna leave you: (...)

you shook me: (herkes srv (ki kendisine taparım) klonu gibi blues yaparken (o zamana gore) boylesine ağır tonlarla boylesine farklı blues yapan bir grup bilmiyorum)

dazed and confused: (insanı başka bir boyuta surukleyen allahım bu ne dedirten gitarıyla acı veren, vokaliyle içini titreten, davulyla coşturan, bassıyla kendinden geçiren bu dunyaya ait olmayan notalar butunu)

your time is gonna come: (r&b devrimi...)

black mountain side: (olağanustu enstrumantal parça. ama oyle ispanyol dortlusu uzerine solo atılmış kofti enstrumanteller gibi diil. surekli değişen olçusune; hayvani akor dizilimine sahip ve bu kadar komplike olmasına karşın inanılmaz bir melodiye sahip aşmış esntrumantal)

communication breakdown (kişisel goruşumdur: modern heavy metalin başlangıcıdır. black sabbath ın heavy metaliyle alakası yoktur...)

i cant quit you baby: (albumun 2 blues parçasından biri olmasına karşın bu iki parça aynı gruptanmı çıkmış dedirten 2. blues parçası)

how many more times: (8:32 dakika boyunca dinlemenize rağmen parçayı hangi ture sokacağınızı bilmezsiniz. biri blues, biri rock, biri prog, biri physco... hiçbiri değildir vede hepsidir)

lz in debut albümünde yer alan bazı parçaları (good times bad times, babe im gonna leave you, communication breakdown) biliyorum zaten. büyük gruptur, saygı duyarım..

ben de en sevdiğim müzik albümünün parçalarını anlatayım, aslında müziğin başladığı yerde söz biter ya, neyse...

21st century schizoid man: hard rock (kimileri buna metal der), r&b, caz türlerinin harmanlanması. deli gibi basslar, deli gibi bir bateri, deli gibi üflemeliler, uçık bir vokal. tahmin edemezsiniz, dinlemelisiniz...

i talk to to wind: rüzgarla konuşan king crimson eseri. öyle ki flütün konuşmasının hiç bitmemesi için dua ediyorsunuz.

epitaph: confusion will be my epitaph.... öldüm, bittim, tekrar tekrar dinledim, sanki başka bir boyuttayım!

moonchild: kırılgan ve çocuksu ezgileriyle yürek yakan bir klasik eser. öyle herkes dinleyemez ve sevemez. gitarın ağladığı bölüm benim hayatımın bölümüdür.

in the court of the crimson king: kuklaların dansı, ateş açan cadı. hepsi burada. mellotron denilen alete tapmanızı sağlıyor. orkestrasyonuyla, vokalleriyle ve finaliyle.. artık başka bir albüm dinlemesem olur!
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 28.03.2007 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mutecasir demiş ki:
müziğinden etkilenmiş olabilir. her grup zaten özentidir. yani etkilenirler. ama bir gruptan etkilenmek ayrı bir mesele; bir müzik albümünühn müziğin çehresini şaşırtıcı bir şekilde değiştirmesi ayrı bir mesele.
moody blues dan etkilenmiş milyonlarca grup olabilir. beatles dan da etkilenen milyonlarca grup var mesela. ama king crimson'ın yaptığını yapabilmişler midir? pek sanmıyorum. siz zannedebilirsiniz ama ben zannetmiyorum. kimseye de zorla bir şeyleri kabul ettirmiyorum tabi, sen moody blues u lz i seversin ve onları kollarsın, ben de hayatımı değiştiren king crimson ın ilk albümünü...

çok inatçısın. dinlemediğin albümler hakkında da yorumda bulunuyorsun. king crimson takıntın bir yana yukarıda ayrı mesele diye tabir ettiğin şeyler aslında birbirini besleyen düşünceler. king crimson'ın yaptığını yapabilmişler midir derken çok fazla uçmuşsun. diyoruz ki the moody blues varken king crimson yoktu. led zeppelin'in ilk albümü hakkındaysa ilerde zamanla ayrıca dinleyince öğreneceksin. king crimson'ın ilk albümü vasat mıdır tabii ki değildir ama gerçekleri de ortaya dökmek gerekir. beatles'dan bahsetmişsin. onlardan etkilenmeyen grup veya sanatçı yoktur. onlar tüm dallardaki sanatçıları etkilemiştir. ya onlardan sonra kim gelir dersen led zeppelin,black sabbath,the moody blues ve yes gelir derim. king crimson'un ilk çıkardığı albüm tarihine bakıpta yorum yapmayalım. daha öncesine gidersen herşeyi ak kaşık görürsün. king crimson'da bu kadar takılı kalmamalısın. hayatını değiştirmiş albüm yapmış olabilirler. daha dinlemediğin neler var ki hayatını daha da fazla değiştirecek. bu hayatta neler olacağını bilemezsin. sonuç olarak king crimson iyi bir ilk albüm yapmıştır ama maalesef bu ilk değildir;ondan öncesi de vardır.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız