Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Aşk
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Aşk
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Oceanides

MesajTarih: Sal 16.01.2007 21:47    Mesaj konusu: Aşk Alıntıyla Cevap Ver

Tartisilsa bile yasanmadan bilinmez, ama o kadar cok seyi kapsar ki.. Insan asik olmak ister, ya da istemez, dusunmek ister, ya da istemez, sadece aska asiktir, ya da inanclarina, hayatina, hayvanlara, dogaya, Tanrilarina..

Askin acisini sever kimisi, kimisi katlanamaz bu aciya, kimisi icin yoktur ask, kimisi icin sevgiye gecistir, bagimliliktir, saplantidir, platoniktir, kimisi icin tutku, seks, kimyadan ibarettir..

Askin hep var olacagina inananlar var, evliliklerin 10. yilinda bile "esime hala deli gibi asigim" diyenler var, ya da "ask cicim aylarinda bitti, simdi sadece sevgi, saygi vs var" diyenler var..

Kimyasal aciklamasi bile var. Asik olan insanlarin beyninde Testosterone, Oestrogen, Dopamine, Norepinephrine, Serotonin vs kimyasallari devreye girer. Askin cesitli evrelerinde bu kimyasallarin beyinde arttigi ya da azaldigi olur.

Bazilari sadece kimyasal bir cekim oldugunu dusunur askin..

Askin tanimi yapilir ya da yapilmaz, bence ask gecici bir tutkudan ibarettir, asla omur boyu surmez. Ben asik olmaya asiklardanim Smile

Peki bizi kasip kavuran bu 'ask' sizce nedir? Ask herseye deger mi? Bunu olcup ona gore kendini asik olmaktan durduran, aski silen, aski yasamayan, aski unutabilen, iki kisiye ayni anda asik olan, ask icin ölebilecek olanlar var mi?
sound666

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aşk salaklıktır dedim yapmadığımı bırakmadım şimdi aşık oldum çok feciyim Very HappyVery HappyVery Happy
Aşk tanımı olmayan garip bir duygu tanımlamak gerekirse
sevdiğini hep yanında isteme tutkusu da denebilir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ze_ze

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 17:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aşk istektir.O istek geçince biter.Ve acısıda saçma yenisi gelince biter:)
aysu_

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 19:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece "bir erkek ve bir kadın" olarak bakılmamalı diye düşünüyorum. "Aşk" farklı bir şeydir bence; cinsellikten uzak, kendini de tutkusunun içine karıştırmadığı yani "ego tatmini" denilen şeyin kesinlikle olmadığı ve bencilliğin olmadığı olabildiğince içten bir duygudur ve bitmez. Bir kadın ve bir erkeğin bunu yakalayabilmesi gerçekten çok zordur.

Bir kadının bir kadına aşık olması da böyle bir şeydir. Tamamiyle cinsellikten ve bencillikten uzak, ve "masumca".

Kelmeler yettiğince kendi "aşk tanımı"mı yaptım. Günümüzde ise, insanların birbirlerine besledikleri duygularla ilgilenmemek en iyisi. Gerçeğin ne kadarına katlanabiliriz ki...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
qataloq

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 20:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

(Sadece iki insan arasında değildir aşk evet ama ben iki insan arasındaki aşktan bahsedeceğim. Başka aşklar da vardır ama platoniktir. O yüzden iki insan arasındaki aşk bu kadar büyüktür ve bu kadar değerlidir.)

Aşk, tarifi en zor kelimedir. Günümüze kadar nice şairler, nice yazarlar tarif etmiştir. Ama "aşk" öyle bir şey ki yaşayana kadar asla anlamazsınız... Varlığından şüphe edersiniz dahası inanamazsınız aşık olan insanlara ve yaptıklarına.. Ancak yaşarken anlarsınız.
Çok zordur bulmak.. Belki insan ömründe bir kez çok büyük ve karşılıklı bir aşk yaşar belki de hiç yaşayamaz. Öyle yüce bir duygu ki aşk, kalbe bile iyi geldiği söylenir.. Tabii mutlu bi aşk..

Öyle bir duygu ki insan tarif edemiyor. Her kelime yetersiz kalıyor. Yerden ayakları keser, herşey, heryer toz pembe, herşey kolay, hayat güzel, umutlar çok, hayaller yakındır. İnsan hayatında hiç olmadığı kadar mutlu olur ve bir ömür sürecek bu mutluluk sanır. Ama maalesef ki gün gelir biter... Geriye gözyaşı, acı, özlem, hafızaya kazınmış bir sürü anı bırakır.

Ne yaşarsan yaşa söküp atamazsın içinden, kalbine söz geçiremezsin bir de yersiz, zamansız gözlerinden süzülen gözyaşlarına... Çabalarsın.. Unutmaya çalışırsın ama olmaz. Başkalaşırsın.. Bir hüzün oturur gözbebeklerine, ince bir sızı gelir yerleşir yüreğine.. İnce ince sızlar, kanatır kimi zaman.. İnce ama derindir.. Kapatamazsın.. Dolduramazsın yerini..

İşte maalesef ki aşk acısı diye bir şey de var. Belki de aşkın bu kadar özel olmasının bir yanı da budur. İki zıt duyguyu barındırmasıdır. "Mutluluk" ve "acı".
qataloq

MesajTarih: Çrş 17.01.2007 22:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keşke uzak ya da yakın olmasına biz karar verebilsek.. O zaman hayat daha kolay olurdu sanırım Rolling Eyes
crnky

MesajTarih: Prş 18.01.2007 0:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işi garabtiye alıyosun yani. Ben istedim şuan aşık gibi hissetmiyorum. Demekki kabul olmuş Very Happy

aşk hakkında da şunları söyleyeyim bazen gerçekten gereksiz bir duygu olabiliyor Smile zaman kaybına dönüşebiliyor. Ama hayatın güzelliklerinden...
Atalay

MesajTarih: Prş 18.01.2007 0:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Fiziksel olarak "hastalanmak"tır. Beyinsel faaliyetleri etkiler. İyi mi kötü mü? O kişiden kişiye değişir. Tamamen kimyasal değişimler olmaktadır. İşte bu da genetik programlanmamızın bir parçasıdır. Olayı duygusallaştırmadan kimyasal ve genetik olarak açıklayınca insanın ne kadar zayıf ve genetiğe bağımlı olduğunu anlıyoruz.

Ancaaaak... karşılığını aldığımız bir aşk hikayesi, dünyanın en güzel hastalığıdır.
crnky

MesajTarih: Prş 18.01.2007 0:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kontrol edilebilen bir duygu esasında. ama kontrol etmek isteyince... çoğu zaman ilkler için pek de kontrol edilmek istenmiyor. Acı verse de...
Linebacker91

MesajTarih: Prş 18.01.2007 2:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vazgeçtim.deşmeyelim. Twisted Evil hatta "gel gökyüzünde yıldız olalım" tadındaki imza ndan yola çıkarak;senin bi takım platonik durumlarda olduğunu sezdim ben az önce; onu deşelim... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
qataloq

MesajTarih: Prş 18.01.2007 3:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AŞK NEDİR?

* Sesini duyduğunuz anda avuçlarınız terlemeye kalbiniz deli gibi çarpmaya başlıyorsa...
Bu aşk değil HOŞLANMAKTIR

* Ellerinizi ondan çekemiyor sürekli dokunmak sarılmak istiyorsanız ..
Bu aşk değil ARZULAMAKTIR

* Yanınızda bir tek o olduğu için onu istiyorsanız....
Bu aşk değil YALNIZLIKTIR

* Herkes onunla olmanızı beklediği için onunlaysanız...
Bu aşk değil SADAKATTİR

* Size sıcak , yakın davrandığı için onunlaysanız...
Bu aşk değil KENDİNE GÜVENSİZLİKTİR

* Üzülmesini istemediğiniz için onunlaysanız...
Bu aşk değil ACIMAKTIR

* Ona değer verdiğiniz için hatalarını hoş görüyorsanız..
Bu aşk değil ARKADAŞLIKTIR

* Bütün gün ondan başka hiçbir şey düşünmediğinizi söylüyorsanız..
Bu aşk değil KOCA BİR YALANDIR

* Onun iyiliği için kendinizden çok şey feda edebiliyorsanız...
Bu aşk değil YARDIMSEVERLİKTİR

*** O üzgünken sizin de kalbiniz acıyorsa ...
İşte bu AŞKTIR

*** Tarif edemediğiniz bir çekim yüzünden ondan bir tür lü kopamadığınızı düşünüyorsanız..
İşte bu AŞKTIR

*** O herkese güçlü görünmesine rağmen içindeki zayıflığı hissedebiliyorsanız..
İşte bu AŞKTIR

*** Başkalarını da çekici bulmanıza rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsanız..
İşte bu AŞKTIR...

(Alıntı)
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Prş 18.01.2007 11:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar lütfen konunun bulunduğu bölüme (Bilim- Felsefe) uygun yazılar yazalım. Ayrıca yazım kurallarına da dikkat edelim. Başlık temizlenmiştir, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
dimpleandrock

MesajTarih: Sal 23.01.2007 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aşkın olduğuna inanmıyorum. insan doğası gereği karşı cinsten etkilenir(istisnalar hariçç). bu etkileşimden sonrada bağımlılık ortaya çıkar. ddevam ederse bağımlılıktan devam eder. aşktan değildir bence.
Başa dön
ZebulaH
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 24.01.2007 6:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uzun zaman önce unuttuğum his.Eziyet durumu.Rakı içmek isteyip sevmediğin için içmediğin o an için saf alkolde olsa içeceğin durum.
NHikmet_63

MesajTarih: Çrş 24.01.2007 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bence aşk nedir biliyor musunuz? Sürekli onu görmek istemek ve her gözünü kapattığında onu görmektir. Confused
yuh

MesajTarih: Cum 26.01.2007 5:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yanılsamadır
ravenwoods

MesajTarih: Cum 26.01.2007 13:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evlilikten sonra sorumlulukların öldürdüğü gereksin duygu....
Fyz19

MesajTarih: Cum 26.01.2007 14:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İnsandaki sevgi gereksiniminin hastalıklı dışavurumudur..Güzel bir hastalık..

Sevgiyi,hayatın kaynağı olan su gibi düşünürsek,aşkı çok susayan kişinin gördüğü serap olarak nitelendirebiliriz diye düşünüyorum..

Sevginin yoğunlaşmış şeklini de aşkla karıştırmamak gerektiğini düşünüyorum..
sorunlu_insan_paratoneri

MesajTarih: Cmt 27.01.2007 0:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana kalırsa aşk paranoya,aşağılık kompleksi,ego tatmini,acı çekmek ve bundan zevk almak,bizi sevmesini isteyip sevdiği zaman ondan soğumaktır..

haa birde
herkesin hakkında söyleyecek şeyleri olduğu şeydir Smile
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Cmt 27.01.2007 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kimyasal karmaşadır.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sonraki
1. sayfa (Toplam 10 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız