Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Ne kadar sağlam arşiviniz var?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Ne kadar sağlam arşiviniz var?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Goga

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 22:32    Mesaj konusu: Ne kadar sağlam arşiviniz var? Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar hepmizin bilgisyarı mp3lerle dolup taşıyodur kesin. ancak acaba ne kadar sağlam bi arşivimiz var acaba? sağlamlıktan tek kasıt tüm parçaları bulundurmak değil arşivdeki parçaların saklanış kalitesidir de...

yani arşivinizi sağdan soldan indirdiğiniz mp3lerle mi yapıyosunuz, yoksa elinizde bulunan orjinal ya da orjinalden kopya cd'lerden ripleyerek mi yapıyorsunuz?

eğer ilk yöntemse sadece müzik dinleyen, müzikle en fazla orta okulda fülüt çalarak uğraşan biri için gayet normal bi yöntem izliyosunuz demektir. ama müziği "yapmakla" uğraşan kişilere kaliteli bi şekilde arşiv yapmak yakışır bence.

çoğu dünya çapındaki grup da bunu daha yeni yeni anlıyor olsa gerek ki onların albümlerini piyasada düşük kalitede ripilmiş olarak bulamazsınız. müziği kaliteli yapmak kadar onu kaliteli dinlemek ve saklamak da önemli olmalı bence.

çeşitli p2p ağlarına baktığımda sadece bu şekilde yüksek kalitede müzik paylaşımına izin veren çok sayıda topluluk görüyorum. ama bunlardan hiçbiri türk oluşumu değil. hatta içinde bir tane bile türke rastlaymadım.

bence biz de kendi paylaşımımızı oluşturmalı ve yaptığımız, dinlediğimiz müziğin kaliteli olması yolunda emek harcamalıyız. bu başlığı da belki bu tür aktivitelerin başlangıcı olur diye açıyorum. umarım herkes ilgi gösterir de radyo kalitesinde, telefon konuşması kalitesinde parçalardan kurtuluruz.

çünkü dinlediğiniz müziğin kalitesi, dolayısıyla ayrıntısı azaldıkça sizde uyandırdığı his ve ilham da azalıyor. bence bunu, müziği öylesine dinlemeyip onu yaparak müziğin daha fazlasını hakettiğini bilen sizler diğer çoğu kişiden daha iyi anlarsınız
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kingofloss__

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MP3'ten oluşan arşiv sağlam arşiv değildir.Benimde bolca MP3'üm var ama buna sağlam arşiv diyemem.Çünkü o grubun emeğini çalıyorum.Onların yaptığı güzel müziğe teşekkürümü etmiyorum.Hepimiz öyleyiz aslında...O yüzden bu konuda ahkam kesmemeliyiz.Sağlam arşiv denilen şey elinde tuttuğun,kokladığın,gördüğün CDler,kasetler,plaklardır.Bilgisayarında 1 ve 0'dan oluşan milyarlarca byte'ın toplamı değil...

Ayrıca...

Forum Kuralları demiş ki:
Telif hakkı bulunan müzik dosyasına link vermek, bunları barındıran korsan cdlerin satışını forumda veya özel mesaj ile yapmaya çalışmak veya her türlü yazılım crack/serial paylaşımı, kısacası KORSAN'IN HER TÜRLÜSÜ YASAKTIR!

Dolayısıyla bu forumda MP3leri tartışmakta istenmemektedir.
Goga

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslına bakarsan o elinde tuttuğun, kokladığın, gördüğün cd'ler de 1 ve 0 lardan oluşuyo. elle tutulmadıkça o şeye verilen emeğin hakkı ödenmemiş de diyemeyiz çünkü gayette legal olarak mp3'ün satışı da yapılıyor.

zaten benim burada bahsetmek istediğim şeyin temeline bakarsan asıl yapılması gerekenin orjinal cd'den rip yapılarak parçaların saklanması olduğunu düşündüğümü göreceksin.

bi de tabi bu durumun kral çıplak yanı var ki hepimiz, hatta foruma "korsan paylaşmayın kardeşim" benzeri yazı yazan arkadaşın bile korsan müzik dinlediği bi gerçek. yine eminim hiçbirimiz korsan meraklısı değiliz. istediğimiz müziğe uygun fiyatlarla ulaşabilsek orjinalini alacağız ama maalesef bu pek mümkün olmuyor. içindeki tüm parçaları sevmek zorunda olmadığım halde sadece bi parçayı sevmemin sonucu olarak sevdiğim grubun, sanatçının albmündeki tüm parçalara para ödemek zorunda kalıyorum. biraz önce bahsettiğim mp3 satan siteler her ne kadar tek tek parça satışı yapsalar da bu hep cd'ye göre gayet kalitesiz bi müzik satışı oluyor. üstelik bu parçaların birine bi cd'nin fiyatını içindeki parça sayısına böldüğünüzde elde ettiğiniz rakamdan daha fazla bi miktar ödedikten sonra ulaşabiliyoruz.

sonuç olarak benim önerdiğim korsan yapalım, telif de neymiş, onlar yapsın biz yiyelim beleşe tarzı bi şey değil. dikkat edersen başlık, arşivimizin ne kadar sağlam olduğunu sorguluyor. ne kadar korsan değil. ilk yazının içeriği de sağlamlığın nasıl göreceli olabildiğini
kingofloss__

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arşivin tam anlamıyla sağlam olması için CDler gerek...CDlerde ülkemizde rahat alınamıyor.Dikkat edersen bende MP3 kullandığımı söyledim.Uyarma nedenim ise sitede bu tarz tartışmalara izin verilmeyişi...Yoksa tartışırız.Sorun olmaz.

Ama ben yanlış anlamışsam da,kusura bakma... Wink
Goga

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

estağfurullah! yok öyle bi şey.

demek istediğim biz şuraya buraya yazmıycaz diye uğraşırken elin adamı bunun için özel paylaşım alanları oluşturmuş. insan kaliteli müzik dinlemek istiyo ama beceremiyo işte her zaman.

şu an tüm istediğin albümlere verecek kadar paran bile olsa eminim büyük bi kısmını türkiyede bulamazsın bile. yurt dışından getirteceksin illa.

neyse, başlık benim ulaşmasını istediğim yere gitmeyecek gibi hiç. napalım artık, mahkumuz uyduruk mp3lere
serox

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok manyak 1995 sonrası rock arşivim vardır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
kingofloss__

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok değil,dört saat önce Ankara'da Armada'da bir mağazada My Dying Bride - Turn Loose The Swans CD'si gördüm.Cepte yeterli para varken alayım dedim...Aldıktan sonra açtım,bir baktım,digipack kabı yıpranmış ve CD çiziklerle dolu...Kullanılmış CD'yi sıfır diye satıyorlar.Direk değiştirdim,yerine Paradise Lost'un Host'u aldım.Parayı geri vermiyorlar tabii ama kullanılmış CD'den utanmadan sıfır orijinal parası almayı biliyorlar.Bu ülkede MP3'e karşı olsan kaç yazar...Zaten aradığın CD yok,zar zor buldukların bile ayıplı...

Ben para biriktirdikçe Amazon'dan getirtiyorum artık...En azından sağlam yolluyorlar,sorun olsa da parayı geri iade ediyorlar.
aysu_

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de cd taraftarıyım. orjinal albümlerin kabından tutun cd'sine kadar her şeyleri bambaşkadır. muhteşem bir arşivim olsun istiyorum kendi çapımda bir şeyler yapıyorum işte. albümünü bulamadıklarımın mp3lerini aslında indirmiyorum. bu çok farklı benim için evet dinleyemememe mal oluyor ama sanırım o cd'yi elime aldığım zaman verdiği haz duygusuna değer bu.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
serox

MesajTarih: Pzr 26.11.2006 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle mp3 bulundurmuyorum bende. Bende CD'ciyim bu arada. Ben de ne ararsan var. amazon.com gibiyimdir Very Happy
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
lovermanJames

MesajTarih: Pts 27.11.2006 0:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende çoğu sağdan soldan indirdiğim full albümler var.Çok fazla arşivim yok.2000 şarkı 100 tane de video var nerden baksan.10 tanede cd den riplediğim albüm var.
Başa dön
aysu_

MesajTarih: Pts 27.11.2006 0:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne güzel cd arşivi yapan insanlar görünce mutlu oluyorum Very Happy
Başa dön
pj_harvey
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 27.11.2006 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

karisik kurusuk kopya mopya oyle boyle orijinal morijinal toplam 1610 civarinda cd arsivim var
EmilioDeCarro

MesajTarih: Pts 27.11.2006 2:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

200 den fazla grubun bütün albümleri mevcut kendi çapımızda takılıyoruz işte Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
serox

MesajTarih: Pts 27.11.2006 2:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

EmilioDeCarro demiş ki:
200 den fazla grubun bütün albümleri mevcut kendi çapımızda takılıyoruz işte Smile

abi çap baya geniş o zaman Laughing
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 27.11.2006 2:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mp3'ün satışı olsa da onlara arşiv denilmez değeri yoktur. data kayıtlardır. arşiv denilince orjinal aklıma gelir benim kaç tane orjinal albümüm olduğunu dahi bilemiyorum, kestiremiyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 27.11.2006 2:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Direk değiştirdim,yerine Paradise Lost'un Host'u aldım.Parayı geri vermiyorlar tabii ama kullanılmış CD'den utanmadan sıfır orijinal parası almayı biliyorlar.

iyi yapmışsın da paradise lost'un o albümünü nasıl buldun? yorumları bekliyorum kendi sayfasında... Very Happy
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
kingofloss__

MesajTarih: Pts 27.11.2006 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
kingofloss__ demiş ki:
Direk değiştirdim,yerine Paradise Lost'un Host'u aldım.Parayı geri vermiyorlar tabii ama kullanılmış CD'den utanmadan sıfır orijinal parası almayı biliyorlar.

iyi yapmışsın da paradise lost'un o albümünü nasıl buldun? yorumları bekliyorum kendi sayfasında... Very Happy

enchant,vallaha sinir ötesi bir olaydı.Turn Loose The Swans görünce,direk dibim düştü.Bir sevindim falan...ama gel gör ki,koskoca Armada'da iş yapan Uzel adlı müzik mağazası,kullanılmış CD'yi paketlemiş,sıfır diye 28YTL'ye satıyor.CD deli çizikti.Digipack zaten ama onun içinde çizilmesi çok zor,digipack CDlerim çok,hiçbiri açılana kadar kendi içinde çizilmemiştir.Beynime kan sıçradı bir anda,gittim verdim.Başka Turn Loose The Swans yokmuş ellerinde...Adam tuttu,bana "Digipack,o yüzden çizilmiştir..." muhabbeti yapınca,kenarlarını gösterdim.Deli yıpranmış...Sonra ikna oldular.Tüm mağazayı talan ettim,bende olmayan ve istediğim bir CD bulayım diye,kıyıda köşede Paradise Lost bulunca,tereddüt etmeden aldım.Çok değişik bir albüm olduğunu biliyordum zaten... Very Happy Ama yok,böyle bir ülkede korsana tabii talep artar.Doğru dürüst iş yapan yok ki... Evil or Very Mad Amazon,LaserCD falan iyi siteler,shipping de fazla binmiyor.Durumunuz varsa,yavaştan MP3'e veda edin,iyi olur.Ben ilk siparişimi verdim,hala gelmedi ama neyse... Laughing Laughing
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 27.11.2006 13:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en sevdiğim gruplar dışında orijinal albüm almam bu şartlarda.kolayı varken dimi ?
Queen_of_Metal

MesajTarih: Pts 27.11.2006 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Darius_Miles demiş ki:
en sevdiğim gruplar dışında orijinal albüm almam bu şartlarda.kolayı varken dimi ?

aynen öyle üstad.. ve her tarzda her grup ve sanatçının neredeyse full albümleri, konserleri,klipleri mevcut:)

sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu
Başa dön
Goga

MesajTarih: Pts 27.11.2006 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@Darius_Miles ve @Queen_of_Metal

yemeğin de çöplerde bedava olanı mevcutken gidip nasıl sağlımızı düşündüğümüz için satın alıyosak dinlediğimiz müziğin kalitesini, kulağımızın sağlığını düşünüyosak da para verip orjnalini almalıyız. ha tabi ben de katılıyorum böyle bi memlekette gidip her albümü almak mümkün değil. ama tamamen sağdan soldan toplayarak da buna çözüm bulunamaz. ucundan köşesinden satın alınacak ve kaliteli bi biçimde saklanacak ve aktarılacak ki anlamı olsun.

diğer türlü sağdan solda benzer sesleri çıkaran mp3 formatında 3 mb'lık şeyler olsun da bilgisayarımda yeter diyosan müziğe gönül vermiş biri olman yönünde samimiyetine inanamam ben maalesef.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız