Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Heavy Metal ve Din
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Heavy Metal ve Din
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
DEJ-A

MesajTarih: Cmt 26.04.2008 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdi Heavy Metal ile din kavramlarının beraber kullanımının nedense ayırmaya yönelik olduğunu gözlemleyebiliyorum.Heavy Metal elbetteki bir protest akımdır arkadaşlar.Bu din üzerine de olabilir.Pentagram'a gelince.Nedense savunma yapma ihtiyacı güddüm.
Pentagram ismiyle dindarlık olmaz manasında bir muhabbet dönmüş yukarda.Yanlışlığın böylesi.Bir kere BİR şarkısını dinleyip ne dindar diyebilirsiniz ne de PENTAGRAM ismini kullanıyor diye de satanist damgası vurabilirsiniz.İsteğim önce uygulamaların sebeplerini öğrenmenizdir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
edizkralll

MesajTarih: Pzr 27.04.2008 20:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

AnGeLoFwOrDs demiş ki:
son cumlene katılmamak elde degıl,bır kısı eger ateıstse ve bunu her yerde dıle getırıyorsa,benım gozumde bır sovmenden baska bır sey degıldır,aynı sey dın ıcınde gecerlıdır,kıbır ıcın namaz kılan bır ınsanın,elde ettıgı hıc bır sey yoktur aslında,Allah katında.

eski bir mesaj ama konusmadan edemem. burada oturmus biseyler tartısıyorsun ama konustugun lafa bak. ateist olan adam ateistliğini söyleince sana niye küfür gibi geliyor ki ? SANANE ? müslümanlıgını yada dinini inandıgını söyleyince sana göre hava hos cünkü sagını solunu göremiosun bakamıyosn bile....ama birisi sana aykırı yaptıgı zaman küfür ha?İnşallah bu mesajımı da sana karsı yazdım diye küfür sanmazsın.sanarsan da helal olsun harbiden sövdüm say öle bişi aklından gecerse....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
halilpazarlama

MesajTarih: Pts 28.04.2008 10:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

edizkralll demiş ki:
AnGeLoFwOrDs demiş ki:
son cumlene katılmamak elde degıl,bır kısı eger ateıstse ve bunu her yerde dıle getırıyorsa,benım gozumde bır sovmenden baska bır sey degıldır,aynı sey dın ıcınde gecerlıdır,kıbır ıcın namaz kılan bır ınsanın,elde ettıgı hıc bır sey yoktur aslında,Allah katında.

eski bir mesaj ama konusmadan edemem. burada oturmus biseyler tartısıyorsun ama konustugun lafa bak. ateist olan adam ateistliğini söyleince sana niye küfür gibi geliyor ki ? SANANE ? müslümanlıgını yada dinini inandıgını söyleyince sana göre hava hos cünkü sagını solunu göremiosun bakamıyosn bile....ama birisi sana aykırı yaptıgı zaman küfür ha?İnşallah bu mesajımı da sana karsı yazdım diye küfür sanmazsın.sanarsan da helal olsun harbiden sövdüm say öle bişi aklından gecerse....
herkes karşısındakini etkilemeye çalışmadan kendi dini görüşünü açıklayabilir.kendi görüşünü açıklarsın karşındaki mantıklı bulursa zaten sana katılır inancın ne olursa olsun ama telkinde bulunmak içten pazarlık ayrı birşey.ben böyleyim dersin ama sen böyle ol dememelisin bu kimseye küfür gibi gelmemeli.
..satılık büssürü şey Digitech GNX3 - 290 YTL.. http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
1000mirrors

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaş şovmen demek istedi herhalde ama ingilizce karakter kullandığı için sövmek gibi anlaşıldı.
Bence birisinin ateist müslüman ya da budist olduğunu söylemesi gayet doğal bu arada. İsterse günde 5 kere de söyleyebilir ne var ki
rocknsebo

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 11:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Katılıyorum sonuçta o kendi inancı.Neye inanırsa inanır, kendi iradesi ve düşüncesi bu.
DEJ-A

MesajTarih: Pzr 04.05.2008 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

edizkralll demiş ki:
AnGeLoFwOrDs demiş ki:

Sadece gülüyorum. Smile
Ama bu tür düşüncelere sahip insanlar her zaman oldğu için abartmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
bado66

MesajTarih: Sal 06.05.2008 14:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yüzyıllardır din kavramı bazı kişilerin elinde toplumu kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren bir çeşit uyuşturucu araç haline gelmiştir. Sevgili Murat Net "umut" adlı şarkısında fakirin ekmeği demek suretiyle insanların bu ihtiyacını anlatmaya çalışmıştır. Politikacılar da bu ihtiyaçtan yola çıkmak suretiyle din 'i siyasi silah haline dünüştürerek kendilerine çıkar sağlama yoluna gitmişlerdir. İşte rock dine karşı değil vicdan sömürüsüne (istismarına) karşıdır. Bunu birbirine karıştırmamak gerek ! Bu yoldan kendine çıkar sağlamak isteyen kişiler yüzyıllardır aynı oyunlarla karşımızdadır. Bunlara karşı tek yol Rock'n Roll..Long Live Rock'n Roll...

Yanlız şunu da belirtmeliyim ki rock sadece dinsel istismara değil her alandaki istismara karşıdır!!!! Buradan çıkan sonuç rock'daki anarşistlik kavramı bölücü, yıkıcı değil yapıcı, birlleştirici,bilinçlendirici bir kavram. Eğer politikacıların gözünde anarşistsek sonuna kadar................

En son bado66 tarafından Prş 22.05.2008 23:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
rostocker

MesajTarih: Çrş 07.05.2008 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Destruction grubu "Curse The Gods" adlı şarkılarında din kavramını güzel yorumlamıştı.Severek dinlediğim bir şarkıdır tavsiye ederim...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız