| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Lacey

|
Tarih: Prş 11.01.2007 18:22 Mesaj konusu: |
|
|
Fransız ürünLerini uzun süredir sınıfça kuLLanmıyoruz ama bir sorun var : bizim araba peugeot Fransız değiL mi bu marka ? vaLLa onu değiştirmeye babamı ikna edemedim ... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Norton_Antor Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 11.01.2007 20:16 Mesaj konusu: |
|
|
Bu olaylar olmadan önce alındıysa o araba,hiçbir önemi yok.Senin paranla alınmış.Artık senin ülkenin malı olmuş.Önceden alınmış malını elden çıkarmak sırf bu yüzden,oldukça saçma _________________ The Eğitim Sistemi has failed!
Portakalı soydum başucuma koydum.
Squire demeyin artık şuna,dalarım bak! |
|
| Başa dön |
|
 |
cemallica

|
Tarih: Cum 12.01.2007 12:13 Mesaj konusu: |
|
|
zaten oldum olası bu fransızları sevmedım. _________________ Some Kind of Monster |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4126 Nerden: myspace.com/atalayant
|
Tarih: Cum 12.01.2007 13:22 Mesaj konusu: |
|
|
| Fransızları asla sevmedim. Nedenini de bilmiyorum. Karmadan dolayı mı ne ? Kimsenin Fransız mallarını almamaya dikkat etmediğini biliyorum. Aslında politik olarak geniş bir konu. İşin sakat tarafı, çok sevdiğim Lexmark printerlardan en üst modelini aldım bu yakınlarda, ne yazık ki internet sitesine girene kadar fransız malı olduğunu bilmiyorudum. Dahası, çok beğenerek kulandığım duş jelim de fransız malı. Ne etsem... |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 12:19 Mesaj konusu: |
|
|
ediyoruz zaten ama gittikçe boykot edilecek ülke sayısı artıyor. yakında türk mallarını da boykot edicez  _________________ We'll be lost before the dawn... |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 13:00 Mesaj konusu: |
|
|
boykot mantıksız bir hareket. fare-dağ hikayesinden dolayı değil, daha çok tepkiyi yanlış yere gösterme meselesinden.
hükümet(ler)in yediği b.kun acısını özel sektörden çıkarmaya çalışmak o hükümetlerden çok çeşitli ülkelerde ortaklıkları olan firmalara ve firmaların gene çeşitli ülkelerdeki çalışanlarına zarar verecektir. hiçbirinizin amacının bu olduğunu sanmıyorum.
boykot yerine binlerce insanın fransız hükümetine mail, mektup ne varsa atması, yani olayı hükümet düzeyine taşımasıdır burada doğru hareket. boykotla bir adım bile ilerlemek tepki yanlış yerleri etkileyeceğinden mümkün değil.
boykotsa, neredeyse tüm avrupa ülkeleriyle bir şekilde sorunumuz var, sadece türk malı tüketelim. kaçımız yapabilir bunu? söyleyeyim, hiçbirimiz. çünkü global ve kapitalist bir dünyada yaşıyoruz. dünyadaki tüm ülkelerde çeşitli ülkelerin ürünleri satılmakta ve tüketilmekte, mevcut düzen böyle, ve bunun yanlış bir yanı yok, zira büyük bir fiyat ve kalite çeşitliliği sağlanmış oluyor.
en kısa zamanda fransızca mail atmaya çalışacağım kendilerine. -okudukları takdirde- anlamalaarı her şeyden önemli. _________________ http://www.rockgitar.net - güzel yer vesselam. |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 20:30 Mesaj konusu: |
|
|
iyi de o ülkelerin mallarını hiçbirimiz almasak o firmalar niye Türkiye'yle böyle işlere girişsin ki...? O yüzden alınmamalı bence...
ama mail de iyi fikir olabilir... Yine de fransızların bizim hoşnutsuzluğumuzu umursuyacağını sanmam. Sonucta Avrupa için doğru olanı yapmak, çıkarına uyanı yapmaktır çoğu zaman... Bu hep böyle oldu. (tabii Avrupalıları değil, ülkelerin dış politikalarını kastederek yaptım bu yorumu) _________________ We'll be lost before the dawn... |
|
| Başa dön |
|
 |
french_arm Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 20:48 Mesaj konusu: |
|
|
Arjantin Cumhurbaşkanı 24 nisanı "Ermeni soykırımı adına halklar arasında hoşgörü ve saygı için eylem günü” olarak ilan edilmesi ve "Ermeni asıllı öğrenciler ile kamu kesimi çalışanlarının aynı gün izinli olmasını" öngören yasa tasarısını onaylamış .Şimdi düşünüyorumda bir gelenek oldu Arjantinide boyket etmek gerekir ama nesi var acaba boykot edilicek .
Hemen ülkelerin etiket kodları dökülür içlerinden arjantin ürünleri bulunur ama zor iş bu .Aklıma ilk gelen GS'li Carrusca ve BJK'li Delgado'yu misilleme olarak ülkelerine yollamak ,bu Arjantini çok rencide eder gerçekten  _________________ Tanrı’nın sözü der ki, “Kulaktan kulağa fısıldanan sözler, gün gelecek dağ başında bağırılacak, gizlide hiçbir şey kalmayacaktır. Gerçeği bileceksiniz, gerçek sizi özgür kılacak.” |
|
| Başa dön |
|
 |
haskankaaan

Kayıt: Jul 08, 2005 Mesajlar: 237 Nerden: Özgür Kafkasyadan
|
Tarih: Cmt 13.01.2007 21:00 Mesaj konusu: |
|
|
Bizim devletin sağolsun sadece ordusu ses çıkarır hükümeti anca kınar. Acizliğin bu kadarı adamlar bi yalanı tüm dünyaya yaydı ya helal olsun. _________________ İmza yok Parmak bassam gibi gerksiz bi espri yapmıcam ama imzam yok:) |
|
| Başa dön |
|
 |
crnky

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 21:27 Mesaj konusu: |
|
|
| french_arm demiş ki: | Arjantin Cumhurbaşkanı 24 nisanı "Ermeni soykırımı adına halklar arasında hoşgörü ve saygı için eylem günü” olarak ilan edilmesi ve "Ermeni asıllı öğrenciler ile kamu kesimi çalışanlarının aynı gün izinli olmasını" öngören yasa tasarısını onaylamış .Şimdi düşünüyorumda bir gelenek oldu Arjantinide boyket etmek gerekir ama nesi var acaba boykot edilicek .
Hemen ülkelerin etiket kodları dökülür içlerinden arjantin ürünleri bulunur ama zor iş bu .Aklıma ilk gelen GS'li Carrusca ve BJK'li Delgado'yu misilleme olarak ülkelerine yollamak ,bu Arjantini çok rencide eder gerçekten  |
Ne alaka ki... Fransa ermeni soykırımını zorla kabul ettiriyor oysa arjantin böyle bir şey yapmıyorsa neden ona boykot yapılsın. Olay yalnızca ermeni soykrımını desteklemek değildir. Fransa sırf kendi çıkarı için böyle bir yasa cıkarmıştır Ermenilerin kaşına gözüne değil... |
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 22:43 Mesaj konusu: |
|
|
| french_arm demiş ki: | Arjantin Cumhurbaşkanı 24 nisanı "Ermeni soykırımı adına halklar arasında hoşgörü ve saygı için eylem günü” olarak ilan edilmesi ve "Ermeni asıllı öğrenciler ile kamu kesimi çalışanlarının aynı gün izinli olmasını" öngören yasa tasarısını onaylamış .Şimdi düşünüyorumda bir gelenek oldu Arjantinide boyket etmek gerekir ama nesi var acaba boykot edilicek .
Hemen ülkelerin etiket kodları dökülür içlerinden arjantin ürünleri bulunur ama zor iş bu .Aklıma ilk gelen GS'li Carrusca ve BJK'li Delgado'yu misilleme olarak ülkelerine yollamak ,bu Arjantini çok rencide eder gerçekten  |
Çok merak ediyorum bu propagandalar, galeyana getirme girişimleri ve çığırdan çıkarma çalışmaları ne zamana kadar sürecek Fransız evladı? Çok çalışıyor, çabalıyorsunuz da sonunda istediğinizi elde edebilecek misiniz? Uğraştığınızla kalacaksınız.
Sevgiler... _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
www.myspace.com/tribalenfeksiyon06 www.marsyapim.com http://www.myspace.com/studiomars |
|
| Başa dön |
|
 |
KaRaBaSH

|
Tarih: Pzr 14.01.2007 1:37 Mesaj konusu: |
|
|
| crnky demiş ki: | iyi de o ülkelerin mallarını hiçbirimiz almasak o firmalar niye Türkiye'yle böyle işlere girişsin ki...? O yüzden alınmamalı bence...
ama mail de iyi fikir olabilir... Yine de fransızların bizim hoşnutsuzluğumuzu umursuyacağını sanmam. Sonucta Avrupa için doğru olanı yapmak, çıkarına uyanı yapmaktır çoğu zaman... Bu hep böyle oldu. (tabii Avrupalıları değil, ülkelerin dış politikalarını kastederek yaptım bu yorumu) |
ı ıh, yanlış anladın işte. ben diyorum ki olayın özel sektörle bağlantısı neredeyse yok. sorun hükümet düzeyinde olmasına rağmen zararı firmalara vermek asıl amaçtan sapmaya sebep olur.
aşırı faydalı olmasa bile, binlerce mail düşmesi bir şeyler uyandırır belki. _________________ http://www.rockgitar.net - güzel yer vesselam. |
|
| Başa dön |
|
 |
tauruschilekesh

|
Tarih: Cmt 03.02.2007 21:22 Mesaj konusu: |
|
|
| fransız malları kullanmamaya ve kullandırtmamaya özen gösteriyorum.inşallah başarılı olurum bu konuda:D |
|
| Başa dön |
|
 |
_KabaK_

|
Tarih: Cmt 03.02.2007 23:35 Mesaj konusu: |
|
|
Böyle bir eylemin gereksiz, anlamsız ve ülkemizi küçük düşürücü olacağını düşünüyorum. Karşısındakine tepki veremeyip tek kozu küsmek olan çocukların durumuna düşeriz.
Fransayı ve yaptıklarını çok önemsememek lazım. Başkentlerini birkaç günde Hitler'e teslim eden, her zaman İngiltere karşısında ezilen, üç beş edebiyatçı dışında ve AB'nin yazışmalarında resmi dilini kullandırtması dışında (bilim dünyası ve uluslarası sosyal etkinliklerde adı bile anılmaz Fransızcanın) bir numarası olmayan bir ülke sonuçta.
Diasporanın faaliyetlerini gözlemlemek ama çok da önemli olduklarını hissettirmemek gerek diye düşünüyorum. _________________ Hepimiz TÜRKüz!...
Commodore 64 | Yedi melodili saat | Panter spor ayakkabı | SuperMSQNY Walkman. |
|
| Başa dön |
|
 |
drimas

|
Tarih: Cmt 03.02.2007 23:44 Mesaj konusu: |
|
|
| Fransız kimliği taşıyan markaları nasıl kullanmıyorsak o zaman fransız kimliği taşıyan filmlere etkinliklerede katılmayalım sonuçta buda onlara bir prim sağlıyor. hiçbir şey yapmıyoruz en azından tüketim yaparken bu markalardan uzak duralım... |
|
| Başa dön |
|
 |
soulwalker

|
Tarih: Cmt 03.02.2007 23:48 Mesaj konusu: |
|
|
oldum olası sevmemişimdir fransız filmlerini zaten  _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50. |
|
| Başa dön |
|
 |
drimas

|
Tarih: Cmt 03.02.2007 23:50 Mesaj konusu: |
|
|
oda sizin tercihiniz )))) |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 536 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Pzr 04.02.2007 1:03 Mesaj konusu: |
|
|
türkiyeye gelmiş bir malın türk vatandaşları tarafından alınmaması fransızlara zarar vermez.çünkü onlar zaten,mallarını ülkemize sokarak istediklerini elde etmiş oldular.
bence bu iş dış ticarette bitiyor.hükümet nasıl ki taban fiyat belirleyip piyasaya müdahele edebiliyorsa,aynı şekilde fransız ürünlerinin türkiyeye girmesine de engel olmalıdır.yoksa
hacı bakkaldaki danoneyi almışız,almamışız ne fark eder ki?çok saçma... _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
drimas

|
Tarih: Pzr 04.02.2007 1:07 Mesaj konusu: |
|
|
| hacı bakkal veya süper marketlerdeki tüm ürünlerin çıkış noktası dış ticaretse dış ticareti besleyen bizleriz... sonuçta ortada fransız ürünlerine fransızların bize uygun gördüğü haksızlığı boykot etmek var. sesimizi dinletebileceğimiz başka bir yöntem varsa buyurun hep beraber o yolu deneyelim... fransız ürünlerine belki büyük bir zarar vermeyebiliriz ama en azından bir tepki olarak onlara sunabiliriz |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 536 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Pzr 04.02.2007 1:24 Mesaj konusu: |
|
|
fransızların ülkemiz üzerindeki ticari hacmi 10 milyar doların üzerinde.eğer ki fransız malları ülkemiz sınırları içine girme noktasında durdurulursa bu oran yaklaşık %25 oranında
azalacak.bu da fransızlar için cidi bir kayıp olur.o yüzden bu malların ülkemize girmesini engellemek lazım.hükümet bu konuda üzerine düşeni yapmalı bence. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
|