| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
futurist Forum Yöneticisi

|
Tarih: Sal 07.11.2006 11:14 Mesaj konusu: |
|
|
aykan80, WinXp yi tamamen kaldırmana da gerek yok aslında. Diskini zaten ikiye böldüğün için 10 gb lık alan Linux için yeterlidir. Herhangi bir sorun da olmaz. Alışma devresini atlatıncaya kadar XP yi kaldırma ve Linux'a küsmemek için güzel ve kullanışlı olan Kubuntu* yu kur 10 gb lık yere.
Kubuntu hem Windows a alışkın kullanıcılar için dumur etkisi yapmaz hem de kurulumlar ve paket yönetimi oldukça rahattır. Bu arada işin olduğu zaman Xp den de işini görmüş olursun.
Açılış ayarlarında Linux'u mu açayım Xp'yi mi açayım diye soracaktır sana. Sen keyfine göre istediğini açarsın. Zaten alışınca sanırım XP yi istemeyeceksin makinanda.
* Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı. _________________ in vertigo you will be...
http://www.domat.gen.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
aykan80

|
Tarih: Sal 07.11.2006 16:00 Mesaj konusu: |
|
|
| Teşekkür ederim, yakın zamanda bir şeyler deneyeceğim |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 22.01.2007 15:39 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar Linux ile ilgili tüm yazıları tek bir başlık altında toplamamız uygun olacaktır. Diğer benzer başlıklar temizlenmiştir. Lütfen bu başlıktan devam ediniz. _________________ in vertigo you will be...
|
| Başa dön |
|
 |
rocksurfer

|
Tarih: Cmt 03.03.2007 22:25 Mesaj konusu: |
|
|
Biraz daha Linux tabanlı Türk işletim sistemi Pardus'un reklamını yapalım
Denedim , gayet hızlı .Üstelik ücretsiz... _________________ www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ... |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Çrş 07.03.2007 11:15 Mesaj konusu: |
|
|
merhaba ,
ben de harddiski bölüp linux işletim sistemi yükleyeceğim ama tam karar vermiş değilim hangisini yüklemem konusunda.tavsiyede bulunabilir misiniz? _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksurfer

|
Tarih: Pzr 11.03.2007 1:18 Mesaj konusu: |
|
|
Ubuntu 6.10 ya da Pardus 2007 düşünüyorum.Ubuntuyu henüz denemedim , denedikten sonra karar vereceğim. _________________ www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ...
www.eskitayfa.com 2002-2005 arası turkrock ruhunu yeniden yaratan site ... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 12.03.2007 9:42 Mesaj konusu: |
|
|
Yeni tanışacak olanlara kesinlikle Ubuntu'yu tavsiye ederim. Yormaz, üzmez, eğlencelidir
Darius_Miles, kurup cılkını çıkarana kadar inceleyip bakacağım diyorsan 10 gb lık bir alan ayırman yeterli olur. Özellikle bir takım ticari ya da Linux'ta karşılığı olmayan olmazsa olmaz programların yoksa kesinlikle bir süre sonra Ubuntu'ya toptan geçiş yaparsın
Pardus 2007 sürümünü denemedim. Önceki sürümlerinde çeşitli paket hataları almıştım, bir daha da kurmadım. Ama özellikle Kubuntuyu tavsiye ederim. (Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı) _________________ in vertigo you will be...
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 13.03.2007 16:07 Mesaj konusu: |
|
|
o kadar iddialı konuşuyorsun yani ?
tavsiyen için sağol.biraz kurcaladıktan sonra yorumumu yazarım. _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
the_fear

|
Tarih: Cum 23.03.2007 20:54 Mesaj konusu: |
|
|
| futurist demiş ki: | Yeni tanışacak olanlara kesinlikle Ubuntu'yu tavsiye ederim. Yormaz, üzmez, eğlencelidir
Darius_Miles, kurup cılkını çıkarana kadar inceleyip bakacağım diyorsan 10 gb lık bir alan ayırman yeterli olur. Özellikle bir takım ticari ya da Linux'ta karşılığı olmayan olmazsa olmaz programların yoksa kesinlikle bir süre sonra Ubuntu'ya toptan geçiş yaparsın
Pardus 2007 sürümünü denemedim. Önceki sürümlerinde çeşitli paket hataları almıştım, bir daha da kurmadım. Ama özellikle Kubuntuyu tavsiye ederim. (Kubuntu: Default olarak Gnome'lu gelen Ubuntu'nun KDE'li olan dağıtımı) |
Ubuntu'dan daha iyi Linux türevleri de vardır.
Mesela Mandrake (yeni ismi ile Mandriva). İleri de Mandriva da kullanabilirisniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
|