| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| ben mi? yoksa bizmi? |
| ben |
|
59% |
[ 43 ] |
| biz |
|
40% |
[ 29 ] |
|
| Toplam Oylar : 72 |
|
| Yazar |
Mesaj |
sizastam

Kayıt: Feb 14, 2003 Mesajlar: 236 Nerden: %69 izmir, %30 ankara, %1 boşluk...
|
Tarih: Pts 21.11.2005 1:21 Mesaj konusu: |
|
|
bence de  _________________ i'll take your hand, our time is sure to come... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
nihan_naln

|
Tarih: Sal 02.05.2006 11:30 Mesaj konusu: |
|
|
| TEAR_OF_SOUL demiş ki: | | Bir ben olmadan biz olunamaz. |
aynen katılıyorum..kendi sınırlarımızı bilmeden nasıl bir başkasıyla kafalarımızın uyuşacağını bilebiliriz ve anlaşabiliriz ve de dolaysıyla biz olabiliriz ki zaten öyle değil mi? |
|
| Başa dön |
|
 |
_sevals_

|
Tarih: Çrş 03.05.2006 10:48 Mesaj konusu: |
|
|
elbettekide her insan bencildir,
bencil olmak zorundandır da eğer bencilliğin kuralları buysa.. (bende bencil insanın bu vasıfları taşıdığını düşünüyorum). ki bende bencilim hemde fazlasıyla... bu hayata kendim için geldim ve Allah beni tek yarattı yani tek ben olarak.. bu bile bi neden bencil olmak için. bence bencillik insanın kişiliğine duyduğu saygıdır ve bencil olan kişi karşısındaki insanada kendine duyuduğu saygıyı duyan kişidir. "ben" e özen gösteren kişi zamanla "biz" demek isteyen kişidir. çünkü ben diyen kişi insnalara da değer verir ve onlarıda benliklerine çevirmeye çalışır. başıboş bi toplulukta başı boş bi "biz" olmaktansa tek başıma bu vasıflara sahip bi "ben" olmayı tercih ederim, ki bu vasıflardaki "ben" ile biçok kişi "biz" olmak isteyecektir. _________________ BeNi sAkLa iCiNdE... KiMsE BuLaMaSıN.. DoKuNaMaSıN kİmSe, eN CoCuk duSLeRİMe.. !!! |
|
| Başa dön |
|
 |
Bang_Bang

|
Tarih: Çrş 03.05.2006 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
26-Haketmediği maddi-manevi şeyleri reddeder.
1.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 50 aldım.günlerce çalıştım ve haketmediğimi düşünüyorum.ve notu reddediyorum.bu bencillik midir?
2.seçenek: diyelim edebiyat sınavından 90 aldım.ama yanımdakinden önümdekinden cevapları aşırdım.ve bu notu haketmiyorum.yada önemsiz günlük bir ödev ve ben hazırlamadım.hocaya evde unuttum dedim o da ''ben seni bilirim yavrum yapmışsındır diyerek iyi not verdi'' ve ben onu haketmedim.karşı çıktım.bu bencillik mi acaba? (bu madde sadece çelişkili olanlardan 1 tanesiydi) |
|
| Başa dön |
|
 |
darknesses

|
Tarih: Pzr 21.05.2006 21:05 Mesaj konusu: |
|
|
ben dediğin zaman hiç bişii düşünmeden mutlu olabılıyorsan sozum yok ama bencıllığının sonunda acı ceken oluosa bn bencıl olamam.herzamn bız demek insanı mutlu eder zaten bız dıyebılmekte ayrı bır erdemdır.bunu farkedersenız bız olmanın guzellığını daa ii yaşarsınız enazızndan bn demekten daa gzl:) _________________ oyun bittikten sonra şahta piyonda aynı yere konulur..... |
|
| Başa dön |
|
 |
BlOOdY_MarY

|
Tarih: Pzr 21.05.2006 21:28 Mesaj konusu: |
|
|
| bir insanı kendinizden çok sevemezsiniz...ne derseniz deyin |
|
| Başa dön |
|
 |
Purgatory Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 21.05.2006 21:38 Mesaj konusu: |
|
|
Ben MSN listemde bencilimdir mesela. Görmek istemediğim hiç bir şey orada kalmamalı. Zaten kişisel ve bencil mekan değil mi orası? Bir de bunu sorgulayanlar çıkıyor ya, çok gülüyorum. "Sildin, ayıp ettin.." diyenler mesela bunlara çok güzel bir örnek. Erbakan misali, "Haydi oradan; haydi, haydi.." _________________ Kramerica Industries gonna get all of you!..
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Çrş 20.09.2006 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
| bencil olmayan insan var mıdır ki bunu merak ediyorum.. |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Çrş 20.09.2006 17:48 Mesaj konusu: |
|
|
yani ben bencil değilim diyen yalan söylüyordur bencillik bi yerde içgüdüsel bi şey insan tabii ki önce kendini düşünür yani her insanın karakterinde olan bir şeydir bu inkar edemeyiz _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
mystery_

|
Tarih: Çrş 20.09.2006 17:54 Mesaj konusu: |
|
|
BENcil olmayan insan yoktur.. _________________ Mystery Last Fm Page |
|
| Başa dön |
|
 |
aDa_

|
Tarih: Prş 21.09.2006 20:27 Mesaj konusu: |
|
|
Doğru bencillik?
Ben annenin çocuğuna duyduyu sevginin bile bencilce olduğunu ileri sürdüğümde çek tepki almıştım zamanında...Sanırım bu tepkinin nedeni bencillik kelimesinin kulağa kötü gelmesiyle alakalı..
Bencilliği yatsıyamayız,böylece ayakta kalıyoruz ama bunu ilişkilerimizin odağı haline getirmek yanlış bence..
İnsanlara"ne yapıyosa hepsini bencilliğini tatmin için yapıyo" gözlüğüyle bakmak hayatı yaşanmaz kılar...
Şimdi kabaca kafamda tarttım da ,sanırım doğru bencillik için insaf ve adalet duyguları devreye girer..
Bencillik için "biz" ya da "ben" doğruluğunun kıstası nasıl olabilir ki?Her koşulda bir öteki var.Toplu halde bencil olmak hafifletici sebep mi yani  _________________ >>gÖlge Lekesi vOkaL
www.golgelekesi.com
http://www.youtube.com/watch?v=dt1Os_KbADg |
|
| Başa dön |
|
 |
TEAR_OF_SOUL

|
Tarih: Prş 28.09.2006 22:29 Mesaj konusu: |
|
|
| İlk aşklar da bencillik en düşük seviyededir bence insanda.. |
|
| Başa dön |
|
 |
boogerman Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 02.10.2006 23:14 Mesaj konusu: |
|
|
Başkasınada yardım edebilecekken neden sadece kendimi düşüneyimki?
ama sadece kendime şansım varsa bu zaten ikinci bir şans olmadığından bencillik değildir. |
|
| Başa dön |
|
 |
|