| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
eXpert

|
Tarih: Çrş 05.10.2005 1:15 Mesaj konusu: |
|
|
Çok paranoya iyi değildir.İnsana Amerikan filminden fırlamış havası verir ve çevre tarafından pek hoş karşılanmayabilir Ama matematik öğretmenimin söylediği bir söz var ve ben buna katılıyorum:"Ispatını görmediğiniz birşeye inanmayın!"
Saygılar... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
estella

|
Tarih: Cmt 08.10.2005 1:48 Mesaj konusu: |
|
|
Doğrudur da ben doruklarında yaşıyorum paranoyayı. Kesinlikle öyle ve kaçınılmaz. Hatta şöyle diyorsunuz;
-Yok canım, öyle olmadığını sen de biliyorsun güzelim.
Bunu diyorsunuz ama yine de kuşkusuna düşüyorsunuz. Garip bir şey gerçekten.
Ayrıca tecrübelerden de sonradan oluşabiliyor. Ama benimki tecrübeyle oluşandan değil, doğuştan. Geçen gün 11 yaşıma bir seyahat yaptım, aklıma geldi. Ben o zaman da paranoyakmışım. Kurtuluş yok mu  _________________ sakin |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 2257 Nerden: Eskişehir - Ankara
|
Tarih: Cmt 08.10.2005 14:12 Mesaj konusu: |
|
|
| estella demiş ki: | Evet, niye bu kadar iyi gidiyor ki dediğimi fark ettim bazen , vardır içinde bi şeysi diye düşünürüm hep, ama harbi çıkar içinden bir şey. Ama bazen gerçekten öküz altında buzağı arıyoruz. Ama genelde sapmaz benim şüphelerim. Açık ve net olsun her şey yeter ki... Şüphe olduğu sürece hiçbir şey açık ve net olamaz belki ama en azından olumlu ya da olumsuz diyebilirsiniz.
Othello geliyo aklıma, orda Desdemona. Yazık oluyo.
Şüphe aşkın katili olabilir mi? Bazen abartıyo olamaz mıyız yani? Oluruz oluruz... |
ve
| estella demiş ki: | Bu yüzden aşkı kaçırmış olabilirim. Belki de kaçırmamışımdır. Bilmiyorum ki.
İşte bir paradoks örneği gibi bir şey. Yani abartırsak kuşkularımızı bu durumlara düşebiliriz. Tekrarlıyorum bence sadece kuşku duymak yaşamak ve ayakta durmak için yeterli.
Zaten verilen örnek de bilimsel olarak paranoya kapısına çıkmıyor ama halk arasında biz ona paranoya diyoruz. |
Haklısın aslında.. Ama bence ikili ilişkilerde paranoya abartılmadığı sürece insanları da birbirine bağlıyor. Kıskançlığı ortaya çıkartıyor. Bu kıskançlık da kontrol altında olduğu sürece arada garip bir bağ oluşturuyor. Güzl oluyor. Ama bazı sınırlar aşıldığında herşeyi bıçak gibi kesebiliyor da... _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
http://www.blogcu.com/1624
|
|
| Başa dön |
|
 |
estella

|
Tarih: Cmt 08.10.2005 14:27 Mesaj konusu: |
|
|
Doğru, azar azar gerekiyo...
Kendi adıma,
Aslında bu paranoya sebeplerine bakınca hep de küçük şeyler, hatta önemsiz büyük bir kısmı. İlerde daha büyük olaylar içine girince ne yapacağım bakalım
Çizmeyi aşıp, "neden her şey bu kadar harika, keşke biraz zor olsa" aşkından vazgeçmem gerek... Öküz altında buzağı aranmadığı sürece gerekli bir şey kuşku. _________________ sakin |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

|
Tarih: Cmt 08.10.2005 15:14 Mesaj konusu: |
|
|
| estella demiş ki: | Doğru, azar azar gerekiyo...
Kendi adıma,
Aslında bu paranoya sebeplerine bakınca hep de küçük şeyler, hatta önemsiz büyük bir kısmı. İlerde daha büyük olaylar içine girince ne yapacağım bakalım
Çizmeyi aşıp, "neden her şey bu kadar harika, keşke biraz zor olsa" aşkından vazgeçmem gerek... Öküz altında buzağı aranmadığı sürece gerekli bir şey kuşku. |
İkili ilişkiler konusunda zaten pek de "büyük" paranoya nöbetleri bekleyemeyiz. Ancak genel dünya düzeyindebir paranoyadan bahsediyorsak da kesinlikle küçük şeylerden bahsedemeyiz ne yazık ki...
Ama küçükde olsa büyük de olsa paranoya kontrol altında iken (ki septisizm oluyor bu durumda adı ) güzeldir. Yaratıcılığı arttırıyor  _________________ AKP'ye Hayır!
ABD'ye de, politikalarına da, teknolojisine de, fikirlerine de, kültürüne de... (Neyi varsa) hayır...
En son anarchist_hippy tarafından Cmt 08.10.2005 15:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
estella

|
Tarih: Cmt 08.10.2005 15:26 Mesaj konusu: |
|
|
Şüpheyi kullanmasını bilen insanlar sayesinde insanlık gelişti ve gelişmeye devam ediyor. _________________ sakin |
|
| Başa dön |
|
 |
Baseggio

|
Tarih: Prş 13.10.2005 22:05 Mesaj konusu: |
|
|
paranoid kişi; kendisine eziyet etmiş olan ebeveynlerini cezalandırma işini yapan kişi. fakat ipin ucu kaçınca harbiden paranoid olmuş kişidir benim literatürümde. yani ben.  _________________ imza |
|
| Başa dön |
|
 |
haunted

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 155 Nerden: Ýst/Bahçelievler
|
Tarih: Cum 14.10.2005 9:35 Mesaj konusu: |
|
|
Oyy oyyy oyyyyy!!!!!! Bütün sayfaları okudum bu topicin....
Bi paranoid olduğumu biliyordum da, bu kadar ciddi ve tehlikeli olduğumu bilmiyordum!!!! Acilen tedavi görmem gerek!! :! |
|
| Başa dön |
|
 |
anarchist_hippy

|
Tarih: Cum 14.10.2005 11:25 Mesaj konusu: |
|
|
Ya arkadaşlar "paranoid" nereden çıktı ki?! Paranoyak değil mi o?! _________________ AKP'ye Hayır!
|
|
| Başa dön |
|
 |
TEAR_OF_SOUL

|
Tarih: Cum 14.10.2005 11:37 Mesaj konusu: |
|
|
| Baseggio demiş ki: | paranoid kişi; kendisine eziyet etmiş olan ebeveynlerini cezalandırma işini yapan kişi. fakat ipin ucu kaçınca harbiden paranoid olmuş kişidir benim literatürümde. yani ben.  |
Tabi herkesin bir literatürü olsun zaten bi tane yetmez..
Hatta bunun kitabını da yazın. |
|
| Başa dön |
|
 |
Baseggio

|
Tarih: Cmt 15.10.2005 13:02 Mesaj konusu: |
|
|
| TEAR_OF_SOUL demiş ki: | | Baseggio demiş ki: | paranoid kişi; kendisine eziyet etmiş olan ebeveynlerini cezalandırma işini yapan kişi. fakat ipin ucu kaçınca harbiden paranoid olmuş kişidir benim literatürümde. yani ben.  |
Tabi herkesin bir literatürü olsun zaten bi tane yetmez..
Hatta bunun kitabını da yazın. |
tamam yazarım. |
|
| Başa dön |
|
 |
Purpys

Kayıt: Sep 07, 2005 Mesajlar: 129 Nerden: izmirin en tepesinden:P Tınaztepe!!
|
Tarih: Pzr 16.10.2005 15:46 Mesaj konusu: |
|
|
Paranoyaklığın bana en çok dokunduğu yer sanırım kendime deli şeilde zarar verir olmam.. _________________ Waffle mutluluktur..<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
kramatorium

|
Tarih: Cmt 22.10.2005 23:34 Mesaj konusu: |
|
|
paranoya, insanin gercegi degerlendirme yetisini ileri derecede bozmasidir. genelde bu tur insanlara gercek kanitlansa bile inanclarinda cok bir degisiklik olmaz aslinda cok ciddi ve onemsenmesi gereken bir hastalikmis ama yasadigimiz toplumda oyle hazmedilmiski gundelik hayatimizda surekli karsimiza cikiyor.
ben bile cok saglikli bir ruh yapisina sahip oldugumu dusundugum halde birgun ileri derecede bir paranoya ya kapildim..ve hayatimda daha once hic oyle bir duyguya kapildigimi hatirlamiorum. _________________ Well, we all got arms made of metal
And our glories are no deblock
And if I don't hear the sound of metal
I go into shock ! |
|
| Başa dön |
|
 |
begbie83

|
Tarih: Prş 16.03.2006 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
psikanalitik açıdan ben burada paranoya ve paranoid arasındaki farkı irdelemek istiyorum. paranoyak tüm referans sanrıları yorumlara dayalıdır. ve düşünceleri tamamen sağduyuya aykırıdır. ve tüm hastalığı geçmişiyle ilgilidir ve referanslarını sistemleştirmiştir. paranoid bu durumda ayrılır. o sistemleştirmemiştir. bir düzene sokmamıştır ve halisünasyonları da vardır. _________________ abaragambi  |
|
| Başa dön |
|
 |
MaraJade

|
Tarih: Prş 30.03.2006 16:18 Mesaj konusu: |
|
|
insanın ömrünü yiyen,yaşadıkları yetmiyormuş gibi bir de "lan yoksa..." şeklindeki hayali dertlere istemeden üzülmesini sağlayan DURUM.bendeki şekli hastalık diyemeyeceğim.. garip bir şekilde olmayacak şeyler aklıma geliyor,kendi kendime saçmalama yok öyle birşey diyorum ama bir yandan da içim içimi yiyor hatta bazen ağlamaya kadar varabiliyor..bir süre sonra bu gerçekleşme olasılığı %5 veya 10 luk ihtimaldeki fantastik boyuttadaki düşünceler gerçekleşince hepten ne yapacağımı şaşırıyorum..acaba 6. his mi?yoksa düşüne düşüne bu kadar imkansızlık derecesinde bir olayı yarattım mı?iyi halt ettim gerçekten aferin bana... _________________ hopE Is JusT A dENial of ReaLIty~majere |
|
| Başa dön |
|
 |
seymas

|
Tarih: Çrş 12.04.2006 10:46 Mesaj konusu: |
|
|
Geçmiş zaman aklıma geldi de büyüdüğü zaman tahmin edilemeyen sonuçlara götürebiliyor insanı..
Kontrol altına almalı..Öylesi daha katlanılır bir durum... _________________ \'\'Susadım\'\' dedim..\'\'Biraz daha şarap rica etsem lütfen..\'\' \'\'Şimdi iyiyim; ne diyorduk, hoşlanır mısın müzikten?\'\'.... |
|
| Başa dön |
|
 |
tinklebell

Kayıt: May 10, 2006 Mesajlar: 154 Nerden: kaderin alıkoyduğu yerden
|
Tarih: Cum 09.06.2006 19:43 Mesaj konusu: |
|
|
paranoyak insan tüm kötü ihtimalleri gözden geçirmiş insandır.
tüm korkunç olasılıklara hazırdır. ama her zmn en kötüsü olmaz bazen insanı gereksiz gerginlik ve zmn kaybına sürüklüyor. hele paranoyak bi insana tahammül...
çok zor ya |
|
| Başa dön |
|
 |
MaraJade

|
Tarih: Cum 09.06.2006 22:19 Mesaj konusu: |
|
|
aslında bu kadar düşünüp kuruyo olması(yada olmamız)ne yazık ki hazırlıklı yapmıyor insanı.en azından böyle bir faydası olsa diycem ama o da yok.paranoya her türlü zarar ve yıpranma yaratıyo insanda. _________________ hopE Is JusT A dENial of ReaLIty~majere |
|
| Başa dön |
|
 |
RYu

|
Tarih: Cmt 10.06.2006 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
| Karşılıklı aşk ilişkilerinde kıskançlıktan çok paranoyak bir hal almam en nefret ettiğim özelliğim oldu...Paranoyaklık çok kötü birşey ya ama olmuyor sıyrılamıyorum bir türlü şu özelliğimden.. |
|
| Başa dön |
|
 |
ozgurv

|
Tarih: Pts 19.06.2006 12:45 Mesaj konusu: |
|
|
ben dönem dönem karşımdaki insanların düşüncelerimi okudugunu düşünürüm gerçi psikologum boyle bırsey olamayacagını soylemıstı ama yınede dusunuyorum  _________________ Ölüm insanın sonsuzluğa doğumudur... |
|
| Başa dön |
|
 |
|