| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Sal 26.07.2005 23:57 Mesaj konusu: Country |
|
|
Burda benim kadar Country seven birileri var mıdır, bilmiyorum. ama en azından bu güzide müzik tarzına herkesin dikkatini çekmek faydalı olabilir diye düşündüm.
Western music olarak da anılan Country'nin birçok klasik örneklerine kowboy filmlerinde rastlamışızdır. Bu müziğin ağırlıklı olarak amerikan folk müziğinden gelmiş olduğunu söyliyebiliriz. Ancak country'nin tarihi hakkında fazla bir bilgim yok. Burda klasik ve eski müzisyenlerden çok, son 15-20 yılın country müzisyenlerinden bahsetmek daha uygun olur herhalde.
Country dinlemeye 10-15 yıl önce başladım. ilk aldığım Country albümü, "Best of 90's Country" adlı toplama bir albümdü.
Sonraları yanlışlıkla aldığım bir classic country albümünü de, dinledikçe sevmeye başladım. Country'yi seviyorum çünkü gerçekten insana verebildiği güzel duygular var. En başta sevdiğim özelliklerinden biri de, son derece huzur verici bir müzik tarzı olmasıdır.
Eskiden TRT'de, 2 hafta da bir country programı yayınlanırdı. ve Pek çoğunu büyük keyifle dinlerdim. Bu program da etkili olmuştur.
Rednex - Cotton Eye Joe, pek çoğumuzun bir zamanlar rastlayıp dinlemiş olabileceği, pop ritimleri kullanılan, ancak belki de dünyanın en neşeli şarkılarından biridir. Country müziğin de en önemli özelliklerinden biri, bazen dünyanın en neşeli melodilerini verebilmesidir.
Aynı zamanda son derece sevgi dolu, sicak ve samimi bir müziktir.
Suni şehir hayatından, politikadan, maddiyatdan uzak, doğal kasaba hayatını yaşayan insanların, veya o psikolojiye sahip pozitif insanların yaşatmakta olduğu bir tarzdır.
Blues ve Jazz kadar da değerli bir müzik tarzıdır (hatta benim için daha da önemlidir)
Country'nin kendine özgü bir vokal ve gitar stili de vardır. Vokalde genelde biraz abartılı ama sempatik amerikan aksânı kullanılıyor.
Benim sevdiklerim arasında:
Alan Jackson
Toby Keith
Shania Twain
Brooks & Dunn
Randy Travis
Kenny Rogers
Keith Urban
Rascal Flatts
Tracy Byrd
Keith Whitley ..isimlerini sayabilrim.
Bunlardan, Kenny Rogers, genelde slow/romantik country yapıyor. Shania Twain ise, birçok parçasında country`yi pop-rock'la birleştirmiştir. Hatta bana göre dream country denilebilecek bir tarzı var. Faith Hill, biraz S.Twain'e benzer ama onun kadar iyi değil bence
Biraz daha eski Country'cilerden birkaç örnek vermek gerekirse; Dolly Parton, Anne Murray ve Willie Nelson isimlerini sayabilirim. Eski dönem country parçaları bazen ninni etkisi de yapabilir.
Classic country'de gitara ek olarak, birçok yerde mandolin ve mızıka da kullanıldığını görmek mümkün (yenilerde de var)
Yeni dönem country'cilerde, rock müzikle en önemli ortak özellik, akustik davul ve bas gitar kullanılması olsa gerek. Birçok Country'ci, rock gitarları da kullanarak, country-rock denilebilecek bir tarz oluşturuyor.
Big Country gibi, country ile hard rock'ı birleştiren gruplar da olmuştur. Brooks & Dunn'ın ise, pek çok parçada country-rock arası bir tarzı var. Hatta John Waite'ın çok sevilen parçalarından biri olan, Missing You'nun mükemmel bir cover'ını yaptılar.
(J.Waite aynı zamanda Bad English'in solistidir)
Country, artık tüm dünyaca sevilen bir müzik olmuştur. Belli bir ülkenin folk müziği olarak kabul etmek yanlıştır.
Bugüne kadar Country dinlemek, bana rocker'lıktan hiç birşey kaybettirmedi. Zaten rock ile ortak özelliklerinden biri de, samimi duygularla yapılan ve doğal bir müzik olmasıdır.
"Soft müzik bizi bozar" gibi çocukca takıntıları olmayan herkese tavsiye ederim. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
crazygirlll

Kayıt: Jul 17, 2005 Mesajlar: 7 Nerden: KORAY CANDEMİR nerdeyse...
|
Tarih: Prş 28.07.2005 16:59 Mesaj konusu: |
|
|
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Prş 28.07.2005 21:18 Mesaj konusu: |
|
|
Bu aralar benimde el atmayı düşündüğüm bir tür.
Bella Fleck & Flecktones'dan sonra insan bir ayrı etkileniyor (Biraz daha bilgi topladığımda grupla ilgili yazıcam).
İlgi duymamı sağlayan başka bir grupta Dire Straits (Mark Knopfler).
Verdiğin biligiler için teşekkürler Rockman bu arada, en kısa zamanda ordaki tüm isimleri araştırıcam. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi |
|
| Başa dön |
|
 |
Amoremorte

Kayıt: Aug 28, 2003 Mesajlar: 438 Nerden: Ankara - Konutkent
|
Tarih: Cmt 30.07.2005 1:32 Mesaj konusu: |
|
|
Charlie Daniels Band'da çok güzeldir. ABD'nin en ünlü gruplarından biri olarak görülüyorlar. Devil went down to Georgia, South gonna do it again ve Let it roll ünlü parçalarından bir kaçıdır. Dinlemenizi tavsiye ediyorum.
Birde enstrumental dinlemek isterseniz Hellecasters'ı öneriyorum. Country tadında çok güzel parçaları var. İlk aklıma gelen örnek Hellecaster Theme _________________ Bir kez geldik dünyaya çalışalım kimyaya !!!
Rockout --> Gitar
http://www.fenderim.net/gitargoster.php?parca=103 |
|
| Başa dön |
|
 |
Rockman1

Kayıt: Nov 13, 2004 Mesajlar: 1109 Nerden: Sonsuzluğun ötesinden
|
Tarih: Cmt 30.07.2005 1:35 Mesaj konusu: |
|
|
Dunya'da çok sayıda iyi country müzisyeni var. ama ben daha çok rock gruplarına odaklandığım için çok fazla isim bilmiyorum. Karışık albümlerde birçok müzisyenin ismi geçiyor ama hangisi nasıldı? pek aklımda değil şu an.
Mesela bu muzisyenlerden Brooks and Dunn ile başlamanı tavsiye edebilirim. Rock'a daha yakın ritimleri olduğu için, daha çok sevebilirsin belki.
Country, dünya'da çok sevilen bir müzik tarzı olduğu için, internet de pek çok yerde bulunabiliyor. (kazaa gibi p2p'lerde çok var mesela)
Mark Knopfler'da da biraz country etkisi var gerçekten.
NOT: Yukardaki mesajı sonra gördüm.
Amoremorte, tavsiyeler için teşekkürler. Dediğin müzisyenlere bakacağım. _________________ Always On Rock!
|
|
| Başa dön |
|
 |
park

|
Tarih: Cmt 30.07.2005 1:59 Mesaj konusu: |
|
|
Clarence Gate Mouth Brown vardır birde büyük gitar üstadı, country de çalar ve babasıda bu müziği yapan ilk zenci gitarcılardandır. Kendisi country yanında asıl olarak blues jazz"swing" çalar ama hepsinide süper çalar tavsiye olunur
En son park tarafından Cmt 30.07.2005 2:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Mikado

|
Tarih: Cmt 30.07.2005 2:02 Mesaj konusu: |
|
|
en az bildiğim müzik türlerinden biri...Country diyince aklıma ilk gelen isim Shania Twain.Güzelliğinin hatrına sağda solda duyarsam kulak kesilirim... _________________ ...Google'da arasan bulamazsın benim gibisini... |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 06.09.2005 23:06 Mesaj konusu: |
|
|
Clarence Gate Mouth Brown,Texas Blues'un üstadlarından bir tanesidir.Country müzik seven varmı denilmiş.Tam adamına çattınız. Ben bu topiği daha yeni gördüm o yüzden hepsini şu anda toparlayamayacağım.Ama eski country'cilerden Willie Nelson babamdır.Onun dışında Johnny Cash,Kenny Rogers iyilerdendir.Daha yeni sayılabilecek bir isim olan Dwight Yoakam,Alan Jackson,Randy Travis sevdiğim isimlerdendir. _________________ "Bu benim için sonun başlangıcıdır." Bruce Soord / The Pineapple Thief |
|
| Başa dön |
|
 |
nienturi

|
Tarih: Cum 09.09.2005 19:26 Mesaj konusu: |
|
|
Country falan diyince aklıma hep Blues Brothers daki "Good Al' Brothers" ve Blues biraderlerin sahneye "Bluegrass Brothers" olarak çıkması gelir... Ve tabi bir de "Raw Hard"
Filmi bilen anladı  |
|
| Başa dön |
|
 |
juice

|
Tarih: Sal 13.09.2005 2:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Bende çok severim country müziğini...Yavaştan yavaştan çalışmaya başladım...Çok zevkli gerçektende..Deli numaralar var country tarzı sololarda ve çok iyi ilerlettiğine inanıyorum... :wink:Albert lee'yi şiddetle tavsiye ederim...Mükemmel bir country gitaristidir...Ve geçenlerde bir arkadaş sayesinde haberdar oldum.Bu isim ise paige harwell bunuda tavsiye ederim.Sıkı bir adam...Hatta paige harwel'in web sitesinde görüntüleride var....SAYGILAR... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cum 16.09.2005 15:12 Mesaj konusu: |
|
|
Albert Lee'yi duymuştum ama birde yazdığın Paige Harwell'i araştırdım.Hiç fena değilmiş.Ama saf bir country değil etkileri fazla sadece.Sana bende Dwight Yoakam'i önereyim.Çok iyi müziği var.Bu adamı takip et bence.
http://www.dwightyoakam.com/main.html _________________ "Bu benim için sonun başlangıcıdır." Bruce Soord / The Pineapple Thief |
|
| Başa dön |
|
 |
juice

|
Tarih: Pts 19.09.2005 3:41 Mesaj konusu: |
|
|
| Evet, Enchant çok doğru paige harwell için söyledilerin...Saf country değil...Country tekniğini çok kullanmıyor.Yine genel anlamda klasik rock tekniğiyle çalıyor.EDwight Yoakam'i ise hemen araştırmaya başlıyorum...SAYGILAR... |
|
| Başa dön |
|
 |
Aziz_Korsan

|
Tarih: Cmt 01.10.2005 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
sevdiğim bir tarzdır. aslında genel olarak folk müziği severim. ama countrynin yeri başkadır belkide çocukluğumuzda izlediğimiz ret-kit.in bir kalıntısıdır.
willie nelsonun bir albümü ile karışık bir albüm daha var elimde. ayrıca willie nelson, julio iglasias'ın greathit şeklinde çıkardığı albümde de eşlik etmiş ona. _________________ "Bulutların üstünde hava hep açıktır" Oruç Aruoba
http://www.deliriyum.com/ |
|
| Başa dön |
|
 |
Azure

Kayıt: Mar 09, 2006 Mesajlar: 186 Nerden: Where the streets have no name
|
Tarih: Pzr 09.04.2006 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
Tarz olarak ilgimi çekmez ama Kenny rogers gibi bi ses yok ya.kendisi senelerdir favori şarkıcılarımdan biri olmaya devam ediyor. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 11.04.2006 15:31 Mesaj konusu: |
|
|
kenny rogers country için önemli bir isim.kris kristofferson gibi film oyuncusu olmasının yanısıra eski çalışmaları çok daha iyi.en çok christmas şarkıları yorumlayan şarkıcıdır kendisi.aşk şarkılarında duyguyu çok iyi verir.çok severim kendisini.ama son dönemlerde, son dönem dediğim 10-12 yıl içerisindeki albümlerine baktığımızda bir düşüş söz konusu.ama eski albümleri komple mükemmel.90'lı yıllarda çıkardığı sanırım 93 yılı albümü if only my heart had a voice albümü en sevdiklerim arasında.wanderin'man falan çok muhteşem.eyes that see in the dark albümünü de sayabiliriz.
country sevilmez mi ya willie nelson,woody guthrie'ler falan...inanılmaz müzisyenler bunlar.zamanından günümüze kadar gelebilmiş efsane olmuş isimler... _________________ "Bu benim için sonun başlangıcıdır." Bruce Soord / The Pineapple Thief |
|
| Başa dön |
|
 |
_ERHAN_

Kayıt: Jan 19, 2006 Mesajlar: 515 Nerden: istanbul / Ayvalik
|
Tarih: Prş 08.06.2006 19:16 Mesaj konusu: |
|
|
Country müziğe bayılırım. En çok dinlediğim; modern country'nin en bayrak, en eski toprak isimlerinden biri oldugu genel kabul gormus gitarist, hızlı yasayıp çok genc yaşta göçüp giden saygın kişilik Hank Wiliams Sr...
 |
|
| Başa dön |
|
 |
midnight_poet

|
|
| Başa dön |
|
 |
_ERHAN_

Kayıt: Jan 19, 2006 Mesajlar: 515 Nerden: istanbul / Ayvalik
|
Tarih: Cum 09.06.2006 10:12 Mesaj konusu: |
|
|
| midnight_poet demiş ki: | | Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival. |
Abi senin söylediğin bu grupların Country ile alakası yok. Hem bide rock'a kaçan country demiyolar mı beni de öldürüyolar Country'nin özünüde.
Gerçekten country nasıl olur dinlemek istersen msn'imi al, sana Hank Williams Sr!den bi parça atiim. Sonra bu söylediğin gruplarla kıyasla. Abi yapmayın yaaaa............ |
|
| Başa dön |
|
 |
immo

|
Tarih: Pts 12.06.2006 2:55 Mesaj konusu: |
|
|
| midnight_poet demiş ki: | | Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival. |
abi dalgamı gecıyorsun yoksa gorduklerıme mı ınanamıyorum bunlar country mı gercek country dınlemek ıstıyorsan bakınız en unlulerıne Joan Baez, Bob Dylan ve Hank William dıyebılırım sana.... |
|
| Başa dön |
|
 |
midnight_poet

|
Tarih: Pts 12.06.2006 8:52 Mesaj konusu: |
|
|
O zaman rock'ın country'e kaçanı diyeyim. Bu saydığım gruplarda country ezgileri olmadığını söyleyemezsiniz.
Hoş, ben zaten bir country dinleyicisi değilim. O nedenle söylediklerinize karşı geliştirebilecek bir anti tezim yok. Öyle diyorsanız öyledir. _________________ www.myspace.com/funkafa
www.myspace.com/kadikoycrossroads |
|
| Başa dön |
|
 |
|