Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Country
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Country
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Rockman1

MesajTarih: Sal 26.07.2005 23:57    Mesaj konusu: Country Alıntıyla Cevap Ver

Burda benim kadar Country seven birileri var mıdır, bilmiyorum. ama en azından bu güzide müzik tarzına herkesin dikkatini çekmek faydalı olabilir diye düşündüm.
Western music olarak da anılan Country'nin birçok klasik örneklerine kowboy filmlerinde rastlamışızdır. Bu müziğin ağırlıklı olarak amerikan folk müziğinden gelmiş olduğunu söyliyebiliriz. Ancak country'nin tarihi hakkında fazla bir bilgim yok. Burda klasik ve eski müzisyenlerden çok, son 15-20 yılın country müzisyenlerinden bahsetmek daha uygun olur herhalde.

Country dinlemeye 10-15 yıl önce başladım. ilk aldığım Country albümü, "Best of 90's Country" adlı toplama bir albümdü.
Sonraları yanlışlıkla aldığım bir classic country albümünü de, dinledikçe sevmeye başladım. Country'yi seviyorum çünkü gerçekten insana verebildiği güzel duygular var. En başta sevdiğim özelliklerinden biri de, son derece huzur verici bir müzik tarzı olmasıdır.
Eskiden TRT'de, 2 hafta da bir country programı yayınlanırdı. ve Pek çoğunu büyük keyifle dinlerdim. Bu program da etkili olmuştur.

Rednex - Cotton Eye Joe, pek çoğumuzun bir zamanlar rastlayıp dinlemiş olabileceği, pop ritimleri kullanılan, ancak belki de dünyanın en neşeli şarkılarından biridir. Country müziğin de en önemli özelliklerinden biri, bazen dünyanın en neşeli melodilerini verebilmesidir.
Aynı zamanda son derece sevgi dolu, sicak ve samimi bir müziktir.
Suni şehir hayatından, politikadan, maddiyatdan uzak, doğal kasaba hayatını yaşayan insanların, veya o psikolojiye sahip pozitif insanların yaşatmakta olduğu bir tarzdır.
Blues ve Jazz kadar da değerli bir müzik tarzıdır (hatta benim için daha da önemlidir)
Country'nin kendine özgü bir vokal ve gitar stili de vardır. Vokalde genelde biraz abartılı ama sempatik amerikan aksânı kullanılıyor.

Benim sevdiklerim arasında:

Alan Jackson
Toby Keith
Shania Twain
Brooks & Dunn
Randy Travis
Kenny Rogers
Keith Urban
Rascal Flatts
Tracy Byrd
Keith Whitley ..isimlerini sayabilrim.

Bunlardan, Kenny Rogers, genelde slow/romantik country yapıyor. Shania Twain ise, birçok parçasında country`yi pop-rock'la birleştirmiştir. Hatta bana göre dream country denilebilecek bir tarzı var. Faith Hill, biraz S.Twain'e benzer ama onun kadar iyi değil bence

Biraz daha eski Country'cilerden birkaç örnek vermek gerekirse; Dolly Parton, Anne Murray ve Willie Nelson isimlerini sayabilirim. Eski dönem country parçaları bazen ninni etkisi de yapabilir.
Classic country'de gitara ek olarak, birçok yerde mandolin ve mızıka da kullanıldığını görmek mümkün (yenilerde de var)
Yeni dönem country'cilerde, rock müzikle en önemli ortak özellik, akustik davul ve bas gitar kullanılması olsa gerek. Birçok Country'ci, rock gitarları da kullanarak, country-rock denilebilecek bir tarz oluşturuyor.
Big Country gibi, country ile hard rock'ı birleştiren gruplar da olmuştur. Brooks & Dunn'ın ise, pek çok parçada country-rock arası bir tarzı var. Hatta John Waite'ın çok sevilen parçalarından biri olan, Missing You'nun mükemmel bir cover'ını yaptılar.
(J.Waite aynı zamanda Bad English'in solistidir)

Country, artık tüm dünyaca sevilen bir müzik olmuştur. Belli bir ülkenin folk müziği olarak kabul etmek yanlıştır.
Bugüne kadar Country dinlemek, bana rocker'lıktan hiç birşey kaybettirmedi. Zaten rock ile ortak özelliklerinden biri de, samimi duygularla yapılan ve doğal bir müzik olmasıdır.
"Soft müzik bizi bozar" gibi çocukca takıntıları olmayan herkese tavsiye ederim.
crazygirlll

MesajTarih: Prş 28.07.2005 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Question Question Question Question Question Question Question Rolling Eyes
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Prş 28.07.2005 21:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu aralar benimde el atmayı düşündüğüm bir tür.
Bella Fleck & Flecktones'dan sonra insan bir ayrı etkileniyor (Biraz daha bilgi topladığımda grupla ilgili yazıcam).
İlgi duymamı sağlayan başka bir grupta Dire Straits (Mark Knopfler).
Verdiğin biligiler için teşekkürler Rockman bu arada, en kısa zamanda ordaki tüm isimleri araştırıcam.
Amoremorte

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 1:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Charlie Daniels Band'da çok güzeldir. ABD'nin en ünlü gruplarından biri olarak görülüyorlar. Devil went down to Georgia, South gonna do it again ve Let it roll ünlü parçalarından bir kaçıdır. Dinlemenizi tavsiye ediyorum.

Birde enstrumental dinlemek isterseniz Hellecasters'ı öneriyorum. Country tadında çok güzel parçaları var. İlk aklıma gelen örnek Hellecaster Theme
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Rockman1

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 1:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dunya'da çok sayıda iyi country müzisyeni var. ama ben daha çok rock gruplarına odaklandığım için çok fazla isim bilmiyorum. Karışık albümlerde birçok müzisyenin ismi geçiyor ama hangisi nasıldı? pek aklımda değil şu an.

Mesela bu muzisyenlerden Brooks and Dunn ile başlamanı tavsiye edebilirim. Rock'a daha yakın ritimleri olduğu için, daha çok sevebilirsin belki.
Country, dünya'da çok sevilen bir müzik tarzı olduğu için, internet de pek çok yerde bulunabiliyor. (kazaa gibi p2p'lerde çok var mesela)
Mark Knopfler'da da biraz country etkisi var gerçekten.

NOT: Yukardaki mesajı sonra gördüm.
Amoremorte, tavsiyeler için teşekkürler. Dediğin müzisyenlere bakacağım.
park

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 1:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Clarence Gate Mouth Brown vardır birde büyük gitar üstadı, country de çalar ve babasıda bu müziği yapan ilk zenci gitarcılardandır. Kendisi country yanında asıl olarak blues jazz"swing" çalar ama hepsinide süper çalar tavsiye olunur

En son park tarafından Cmt 30.07.2005 2:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mikado

MesajTarih: Cmt 30.07.2005 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en az bildiğim müzik türlerinden biri...Country diyince aklıma ilk gelen isim Shania Twain.Güzelliğinin hatrına sağda solda duyarsam kulak kesilirim...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 06.09.2005 23:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Clarence Gate Mouth Brown,Texas Blues'un üstadlarından bir tanesidir.Country müzik seven varmı denilmiş.Tam adamına çattınız. Laughing Ben bu topiği daha yeni gördüm o yüzden hepsini şu anda toparlayamayacağım.Ama eski country'cilerden Willie Nelson babamdır.Onun dışında Johnny Cash,Kenny Rogers iyilerdendir.Daha yeni sayılabilecek bir isim olan Dwight Yoakam,Alan Jackson,Randy Travis sevdiğim isimlerdendir.
nienturi

MesajTarih: Cum 09.09.2005 19:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country falan diyince aklıma hep Blues Brothers daki "Good Al' Brothers" ve Blues biraderlerin sahneye "Bluegrass Brothers" olarak çıkması gelir... Ve tabi bir de "Raw Hard" Wink

Filmi bilen anladı Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
juice

MesajTarih: Sal 13.09.2005 2:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende çok severim country müziğini...Yavaştan yavaştan çalışmaya başladım...Çok zevkli gerçektende..Deli numaralar var country tarzı sololarda ve çok iyi ilerlettiğine inanıyorum... :wink:Albert lee'yi şiddetle tavsiye ederim...Mükemmel bir country gitaristidir...Ve geçenlerde bir arkadaş sayesinde haberdar oldum.Bu isim ise paige harwell bunuda tavsiye ederim.Sıkı bir adam...Hatta paige harwel'in web sitesinde görüntüleride var....SAYGILAR...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 16.09.2005 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Albert Lee'yi duymuştum ama birde yazdığın Paige Harwell'i araştırdım.Hiç fena değilmiş.Ama saf bir country değil etkileri fazla sadece.Sana bende Dwight Yoakam'i önereyim.Çok iyi müziği var.Bu adamı takip et bence.

http://www.dwightyoakam.com/main.html
juice

MesajTarih: Pts 19.09.2005 3:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evet, Enchant çok doğru paige harwell için söyledilerin...Saf country değil...Country tekniğini çok kullanmıyor.Yine genel anlamda klasik rock tekniğiyle çalıyor.EDwight Yoakam'i ise hemen araştırmaya başlıyorum...SAYGILAR...
Başa dön
Aziz_Korsan

MesajTarih: Cmt 01.10.2005 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevdiğim bir tarzdır. aslında genel olarak folk müziği severim. ama countrynin yeri başkadır belkide çocukluğumuzda izlediğimiz ret-kit.in bir kalıntısıdır.
willie nelsonun bir albümü ile karışık bir albüm daha var elimde. ayrıca willie nelson, julio iglasias'ın greathit şeklinde çıkardığı albümde de eşlik etmiş ona.

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Azure

MesajTarih: Pzr 09.04.2006 21:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tarz olarak ilgimi çekmez ama Kenny rogers gibi bi ses yok ya.kendisi senelerdir favori şarkıcılarımdan biri olmaya devam ediyor.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 11.04.2006 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kenny rogers country için önemli bir isim.kris kristofferson gibi film oyuncusu olmasının yanısıra eski çalışmaları çok daha iyi.en çok christmas şarkıları yorumlayan şarkıcıdır kendisi.aşk şarkılarında duyguyu çok iyi verir.çok severim kendisini.ama son dönemlerde, son dönem dediğim 10-12 yıl içerisindeki albümlerine baktığımızda bir düşüş söz konusu.ama eski albümleri komple mükemmel.90'lı yıllarda çıkardığı sanırım 93 yılı albümü if only my heart had a voice albümü en sevdiklerim arasında.wanderin'man falan çok muhteşem.eyes that see in the dark albümünü de sayabiliriz.
country sevilmez mi ya Smile willie nelson,woody guthrie'ler falan...inanılmaz müzisyenler bunlar.zamanından günümüze kadar gelebilmiş efsane olmuş isimler...
_ERHAN_

MesajTarih: Prş 08.06.2006 19:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country müziğe bayılırım. En çok dinlediğim; modern country'nin en bayrak, en eski toprak isimlerinden biri oldugu genel kabul gormus gitarist, hızlı yasayıp çok genc yaşta göçüp giden saygın kişilik Hank Wiliams Sr...

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
midnight_poet

MesajTarih: Cum 09.06.2006 8:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
_ERHAN_

MesajTarih: Cum 09.06.2006 10:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

midnight_poet demiş ki:
Salt country pek hoşuma gitmiyor ama bu türün rock'a kaçanı fena değil. Mesela Lynyrd Skynyrd veya Creedence Clearwater Revival.

Abi senin söylediğin bu grupların Country ile alakası yok. Hem bide rock'a kaçan country demiyolar mı beni de öldürüyolar Country'nin özünüde.
Gerçekten country nasıl olur dinlemek istersen msn'imi al, sana Hank Williams Sr!den bi parça atiim. Sonra bu söylediğin gruplarla kıyasla. Abi yapmayın yaaaa............
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
immo

MesajTarih: Pts 12.06.2006 2:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

midnight_poet demiş ki:

abi dalgamı gecıyorsun yoksa gorduklerıme mı ınanamıyorum bunlar country mı gercek country dınlemek ıstıyorsan bakınız en unlulerıne Joan Baez, Bob Dylan ve Hank William dıyebılırım sana....
Başa dön
midnight_poet

MesajTarih: Pts 12.06.2006 8:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O zaman rock'ın country'e kaçanı diyeyim. Bu saydığım gruplarda country ezgileri olmadığını söyleyemezsiniz.

Hoş, ben zaten bir country dinleyicisi değilim. O nedenle söylediklerinize karşı geliştirebilecek bir anti tezim yok. Öyle diyorsanız öyledir.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız