Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Küçük Prens
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Küçük Prens
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
darkwingduck

MesajTarih: Pzr 10.07.2005 17:22    Mesaj konusu: Küçük Prens Alıntıyla Cevap Ver

asteroid b612 küçük prensin yaşadığı küçük gök cismidir .. bu gök cisminin üstünde 2 küçük volkan(küçük prens bunları oturmak için kullanır ve bi gül vardı(aşkı sevgiyi sembolize eder) .. bu gök cismi gerçektende uzayda biyerde vardır ve bi türk gök bilimci bulmuş bu gökcismin .. tabi osmanlı diye kimse dinlememiş ama sonra avrupalı gök bilimciler de farkına varmış gerçektende öyle biyer var ve küçük prensin gezegeni olarak biliniyo..
bu kitabın yazarı saint exupery adında bi adam.. fransız dır kendisi .. nice bölgesinde ikamet etmiş bundan 70 80 yıl evvel kitabını da nice in kuzeyinde bi evde yazmıştır(rue de gambettanın sonunda nice in stadı vardır rue de gambettanın yanında son bi otobüs durağı ve nice stadının bölduğu bi sapak vardır gambettanın bittiği yer tepe olduğu için nice biter ama siz dümdüz tepelre ağaçların ve ağaçların arasına gizlenmiş evlerin arasından karma karışık merdivenlerden bahçelerden dümdüz yukarı çıkarsanız çok virajlı bi yola raslarsınız işte o yoldan yürüyüp bitimine geliceksiniz ve orada gördüğünüz kapı avrupadan ve dünyadan gelen gezginlerin çok ucuza ağırlandığı büyük bi ev olarak iç görür her şey ortaktır bi ekvatorluyla hatta bi filipinliyle aynı odada kalabilir bi hollandalıyla aynı yatağı bi iscviçreliyle aynı içkiden içebilirsiniz inanılmaz bi yerdir ve saint exupery kitabını burda yazmıştır)... 21 yüzyıl sembolizminin en anlaşılır ama en insan duygularına hitab eden kitabıdır.. mütiştir

işte gerçek asteroid b612

işte küçük prensin ülkesi...

başka bi foruma yazmıştım burda başlığı yokmuş..
AntiFa

MesajTarih: Pts 11.07.2005 14:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslinda cocuk kitabi olarak bilinen bu kitab, hicte öyle birsey degil. Kendine göre felsefesi olan bir kitabdir. Kücük prens kitabi okurken insanin icindeki tüm duygular ve hisler dile geitirlmis saniyorsun. Cok sirin ve yasama bir cok sey ögretebilen bir kitab.
Saint Exupery`nin de ilginc bir ölüm hikayesi var. Pilot olan Antoine de Saint- Exupéry 31.7.1944 de Korsikadan yola cikar ve bir daha haber alinamaz. eylülde kayip ilani verilir..yalniz hala ucagin nerde düstügü vs bilinmez. Hangi nedenden ucagin düstügü bilinmiyor..ama alman savas ucaklarindan`da süpheleniliniyor..
Le petit prince 1943 senesinde yazilmistir ve exupery nin en tanilmis eserleri arasinda yer alir..
anarchist_hippy

MesajTarih: Pts 11.07.2005 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Küçük prensçiler için bir kitap önerisi; aynı yazarın diye hatırladığım, "DİNLE KÜÇÜK ADAM"...

Bu iki kitap bence bir insanın mutlaka okunması gereken kitaplardır!...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
aiolos

MesajTarih: Pts 11.07.2005 16:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

küçük prens çok tatlı bir masal,tabiki büyükler için masal Smile gerçekten de bir felsefesi var,çocukça dile getirilmiş bir felsefe...kitabın başında 'yalnızca çocuklar neyin peşinde olduklarının farkındalar' yazıyor...ve yazar kitabi bir büyüğe adadığı için çocuklardan özür diliyor...bence herkes okumalı bu şirin masalı...

'bir kere evcilleştiniz mi ağlayacaksınız demektir...'kitaptan unutmadığım bir cümle...
denizz

MesajTarih: Çrş 13.07.2005 0:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ne güzel bir masaldır o!..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
lileth

MesajTarih: Çrş 13.07.2005 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

felsefeye henüz başlayacak olanların sophie'nin dünyası'ndan ve martı'dan önce okumaları gereken kitap.
harika bir kitaptır..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
buyucuwitch

MesajTarih: Cmt 16.07.2005 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

küçük prens Very Happy
ilk once çocukken okumuştm o zamanlar çok güzel 1 hikayeydi hala oyle
arkadaşlarn da dediii gibi sonra felsefik yanı çıkıyor ortaya buyudukçe zaten oyle olmuyor mu çook onceleri okuduğumuz kitapta zaman geçip olgunlaştktan sonra okuduğumuzda daha yeni daha farklı şeyler bulmuyormuyuz okuduğumuzda??
bence o yuzden tek okumalık deil hiç bir kitap....
her seferinde yeni şeyler keşfedior insan zaman geçtkçe ustnden.....
Başa dön
Layne_Staley

MesajTarih: Pts 25.07.2005 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

saint exupery nin mutlaka diğer kitapları da okunmalıdır derim. ama küçük prens hepimizin[en azından benim) hayal gücümün ilk tohumlarını beslemiştir resmen. her çocuğun okuması gereken, hatta bu felsefi yanı anlayabilmek için daha sonra yeniden okunması gereken bir yapıt...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
alt_mus_freedom_peace

MesajTarih: Pts 25.07.2005 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

üstad çok haklısın...ben onu okuduğumda öyle küçüktüm ki hatırlayamıyorum yani dediğin gibi tekrar okuyacağım.... Smile
Layne_Staley

MesajTarih: Sal 26.07.2005 21:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

alt_mus_freedom_peace demiş ki:
üstad çok haklısın...ben onu okuduğumda öyle küçüktüm ki hatırlayamıyorum yani dediğin gibi tekrar okuyacağım.... Smile

aynen, hatta uzunca bir süre kitabı açıp sadece boğa yılanının yuttuğu file ve şapkaya bakıyordum... bakalım bu sefer ne ifade edecek herşey?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
alt_mus_freedom_peace

MesajTarih: Çrş 27.07.2005 0:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hatırlıyorum ben onu hatta çok şaşırmıştım bu nasıl oluyor diye gidip anneme sorduğumu hatırlıyorum,bana o kitabı öneren annemdi çünkü Smile
anarchist_hippy

MesajTarih: Çrş 27.07.2005 10:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

M.E.B. Küçük prensi zorunlu okuma listesine almış sanırım. Ancak kitapda geçen "Türk barbarı" (veya böunun gibi bir ifade)'ye takılıp kalmışlar.

Neyse.. Yavaş yavaş iyileşiyor bazı şeyler...
Başa dön
Mary_Jane

MesajTarih: Cum 05.08.2005 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Küçük Prensi okumak için bayagi bi geç kalmisim ama iyi ki okudum diyorum.Okudugum andan itibaren en sevdigim çocuk kitaplari arasinda yer aldi.Çok tatli bir anlatimi var.Bu dünyanin disindan oldugu cok belli.Hala ne zaman umudumu kaybetsem gökyüzüne bakiorum Küçük Prensin Gezegenini görürüm diye:)
Başa dön
anarchist_hippy

MesajTarih: Cmt 06.08.2005 10:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mary_Jane demiş ki:
... andan itibaren en sevdigim çocuk kitaplari arasinda yer aldi.Çok tatli bir anlatimi var. ...

Ben Küçük Prensin, hiçbir zaman "çocuk kitabı" olduğunu düşünmüyorum. Gerçekten insan gelişimi için önemli bir kitap...
Başa dön
noSurprises

MesajTarih: Pts 08.08.2005 17:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bana bu kitaptan bahsetmeyin..aklıma çağdaş metinler vizem ve finalim geliyo..baştan sonra sorumluydum ve le petit prince hakkında yazılabilecek ne varsa yazmıştım ve kaldım o dersten..ahh sinirlendim yine Sad
bedave

MesajTarih: Çrş 10.08.2005 11:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de yeni okudum kitabı ama atka arkaya 3 kez okudum bir günde. çok etkilendim.

bir de simyacı yı okurken aklıma nedense küçük prens geldi, sonra baktım kitabın arkasına küçük prens'e benzetiliyormuş zaten.
ElfendeR

MesajTarih: Cmt 10.09.2005 12:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İnsanlar düşünmediklerinde, belki sıkıldıklarında ya da herangi bir sebepten (gerekli olmadığı halde) ellerine kalem ve kağıt aldıklarında, kendilerine özgü, şekil, resim ya da profil şeklinde karalamalar yaparlar çoğu zaman...
Yeteneksizliğimden mi, küçük olmamdan mı bilmiyorum ama benim özel bir karalamam yoktu, ilkokulun sonlarına doğru Küçük Prens'i okuyup "Fil yutmuş bir Boğa Yılanı"ndan yola çıkarak "Şapka" çizene kadar!
Kafamdaki görüntüsü ve ifade ettikleri gün geçtikçe siliniyor, çizmeyi çoktan unuttum bile! Ve düşünüyorum şimdi; tekrar okumanın zamanı gelmiş de geçiyor...
Necropsy

MesajTarih: Cmt 10.09.2005 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Niye okur bu insanlar bu tür kitapları ne kazancan? Küçük prensss. Kıymetlimissss
Cin ali daha iyi. En azından yazarı fransız deil.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
fleez

MesajTarih: Cmt 10.09.2005 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Muhteşem bir kitaptır ya .....Ben biraz geç okudum kitabı ama olsun Smile)
noSurprises

MesajTarih: Sal 13.09.2005 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Necropsy demiş ki:
Niye okur bu insanlar bu tür kitapları ne kazancan? Küçük prensss. Kıymetlimissss
Cin ali daha iyi. En azından yazarı fransız deil.

heryerde yapın yani şöle gereksiz milliyetçilik..?sinir oldum yine..
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız