Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - hard rock ve gecmise ihanet..
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

hard rock ve gecmise ihanet..
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
_ugursuz_

MesajTarih: Pzr 03.07.2005 21:19    Mesaj konusu: hard rock ve gecmise ihanet.. Alıntıyla Cevap Ver

the jimi hendrix experience,led zeppelin,deep purple,uriah heep,black sabbath,status quo,rainbow,kiss,acdc,aerosmith,whitesnake,saxon,white lion,def leppard,quiot riot,dio,motley crue,guns n roses,slaughter,poison, twisted sister, cinderella, l.a. guns, warrant.queen... ve niceleri

boyle muthis bir gecmisi bu kadar cabuk mu unutacaktık..
boyle guzel bi forum sitesinde boyle bir baslık goremeyince uzuldum..

buyrun ben ve benim kafadan olanlar icin Exclamation
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
misanthrope6-0
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 03.07.2005 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bahsettin grupların birçoğunun kasetleri bende durmakta hala ve durmaya da devam edecek. Çünkü onlar gelecek nesile aktarılacak en değerli arşivlerden.
Ben geçmişin unutululabileceğine dair şöyle bir yorum getirmek istiyorum.
Sorun bence en başta medyada! Populerite uğruna alternatif rezilliklerin ve ozzynin vb. düştüğü hali görürsek şimdiki ve sonraki nesilin bahsettiğin gruplarla tanışma ihtimalini zayıf buluyorum ama benim tanıdığım birçok yeni arkadaş sepultura metallica pantera nirvana vb gibi 80'li 90 yılların başındaki eski grupları belki senden benden daha çok yakından takip ediyor ve dinliyor. Zamanında sen gunscısın ben metallicacıyıım diye tartışırken mtv vb rezil medyacılar acid-rap zehirlerini aşılıyordu. Bu böyle süregelmeye devam edecek ve senin bahsettiğin geçmiş belki türkiye'de medya ve pop bazında unutulacak ama hard rock heavy metal dinleyici potansiyeli bizler ölene kadar kalacak.
Başa dön
Feeling

MesajTarih: Pts 04.07.2005 3:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hala Black Sabbath, Kiss, ACDC, Def Leppard, Guns n Roses, MSG vs. dinleyen bi kesim var.. Nicelik bazında fazla değil ama nitelik olarak yeterli bence.. Kaldı ki, popülerizmin hüküm sürdüğü şu dönemde bi albüm, 1. yılını doldurmadan tüketilip, fosa haline getiriliyorsa 80lerin hala dinleniyor olması gurur verici bi hadise.. "80's rocks!!" şeklinde düşünen bi dinleyici olarak, MTV kültürüne ve ona ağzı açık, körü körüne bağlı kimselere sadece hayret ediyorum..
Şöyle de bi durum var, yukarda sayılan gruplar o veya bu şekilde müzik hayatlarına güzel şekillerde nokta koydular (istisnalar kaideyi bozmaz), ama Metallica'nın hazin sonu (bana göre sonu geldi "o eski halimden eser yok şimdi"), Curt Cobain'in zamansız ölümü ve ardı sıra gelişen olaylar, bana jübileyi en parlak dönemde yapılması gerektiğini düşündürdü..
Başa dön
MYWIFEMYLIFE

MesajTarih: Pts 04.07.2005 10:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla yeğenlere öyle bir dayamışım ki guns'ı , jimi'yi, sex pistols'ı,hanoi rocks'ı, led zep'i ,faith no more'u,megadeth'i filan şimdi ben onlardan bootleg alıyorum, kameraya g.t sallayan nigger ve wigger cemaatini 24 saat ekrana getirip rock grubu diye lame bizshit,lickin pork gibi grupları çıkarırsan armut piş ağzıma düşçü gençliğim de bunları dinler.

geçen hafta Amerikan plak endüstrisinin açıkladığı tüm zamanların en çok satan grup ve şarkıcıları sırlamasında yukarıdaki ve bu mesajda sayılan tüm gruplar en üstte yer alması (listenin %82'si rock gruplarından oluşuyor) mainstream grup zırvasının acizliğini açıklıyor bence.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Purgatory

MesajTarih: Pts 04.07.2005 20:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Onları unuttuğumuz filan yok; Dış kaynaklı rock kısmına bakarsan sayılan gruplardan pek çoğunun başlığı olduğunu göreceksin Wink

http://www.deliriyum.com/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
_ugursuz_

MesajTarih: Pts 04.07.2005 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

burda benim kastmeye calıstıgım sadece turkrock veya baska bir forum degil kimsenin -noluyo nedir bu tekduzelik nedir bu aynı torbadan cıkmıslık diye bir itiraz gorememis olmam ki goremediysem kabul ederim benim hatamdır..

iki powerchordla butun sarkıyı bitirmek, teenage rock denen kanımca kolay yoldan nasıl koseyi donulur mantaliteli dandik bir olgu nasıl bu kadar genis bir toplumca kabul edilmektedir bu benim gibi bir dinazorda soru isaretleri uyandırmaktadır

tersini dusunenlerinde neden boyle dusundugunude bilmek isterim acıkcası belki bizim olayda goremedigimiz bi yon vardır..
fenor

MesajTarih: Pts 04.07.2005 23:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eheh onlar bana babamdan yadigardır akşa olduğu zaman babam zoruyla dinlerim.Zoru ile dediğime bakmayın cok da severim...
nienturi

MesajTarih: Pts 04.07.2005 23:33    Mesaj konusu: Re: hard rock ve gecmise ihanet.. Alıntıyla Cevap Ver

_ugursuz_ demiş ki:
the jimi hendrix experience,led zeppelin,deep purple,uriah heep,black sabbath,status quo,rainbow,kiss,acdc,aerosmith,whitesnake,saxon,white lion,def leppard,quiot riot,dio,motley crue,guns n roses,slaughter,poison, twisted sister, cinderella, l.a. guns, warrant.queen... ve niceleri

boyle muthis bir gecmisi bu kadar cabuk mu unutacaktık..
boyle guzel bi forum sitesinde boyle bir baslık goremeyince uzuldum..

buyrun ben ve benim kafadan olanlar icin Exclamation

Bu grupların birçoğunun başlıkları zaten Dış kaynaklı rock bölümünde mevcut. Oraya bak istersen.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Feeling

MesajTarih: Pts 04.07.2005 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yanılmıyosam ya da yanlış anlamadıysam forumu açan arkadaş, turkrock ortamından değil, gerçek hayattaki müzik zevk(sizliğ)inden bahsediyor..
Başa dön
_ugursuz_

MesajTarih: Pts 04.07.2005 23:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

durumu iyimi anlatamadım?... tekrar soylemek isterim benim dedigim burdaki isimler degil boyle muthis bir gecmis varken gunumuzde nasıl bu halin yozlastıgıdır- veya tersini soyleyenler..-

bilmem anlatbildim mi?
nienturi

MesajTarih: Sal 05.07.2005 0:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pardon Wink

Konu oysa evet ne yazık ki haklısın. Etrafımdaki gençlere baktığımda kendimi daha da yaşlı hissedebiliyorum bazen Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Purgatory

MesajTarih: Sal 05.07.2005 3:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O konuda katılıyorum; ancak burada o grupların başlıklarının olması ve onlar hakkında yazanların varlığı gerçek hayatta da unutulmamış olduklarını göstermez mi? Sonuçta buraya yazan herkes gerçek Smile Ama kitle daralıyor, yeni akımlar kartları MTV medyasının istediği gibi oynayıp aslan payını kapıyor, Linkin' Park gibi bir grubun bugün stadyum doldurmasına kesin gözüyle bakılırken; Maiden veya Savatage gibi grupların stadyum dolduramayacağı fikri geniş bir kitle tarafından benimsenmek zorunda kalıyor, ne yazık ki...

Benim daha önce de verdiğim bir örnek vardı; W.A.S.P. başlığı açmıştım 2 seneden fazla oldu sanırım. Koca W.A.S.P.'in başlığı 5-6 sayfada dolanırken Manga gelmiş 150 sayfa yapmış, HIM gelmiş 50 mi 70 mi ne küsür sayfa yapmış falan filan... E tabi bu tip şeyler acıtıyor bizim ve bizim gibilerin içini. Yapılabilecekler konusunda bir panel düzenleme imkanımız yok sanırım ama kalbimizi olduğu gibi korumak en azından mevcut kitle için yararlı bir hareket olacaktır. Müzikal temelini Hard'n Heavy&Thrash üzerine oturtmuş biri olarak şunu söylemek isterim ki Thrash'in son 1 seneye yakın dönemde yakaladığı müthiş ivme ve gelen harika albümler, daha eskiler için de bir umut olabilir. Long Live Rock'n Roll!

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
normanbates

MesajTarih: Sal 05.07.2005 11:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Purgatory demiş ki:
Maiden veya Savatage gibi grupların stadyum dolduramayacağı fikri geniş bir kitle tarafından benimsenmek zorunda kalıyor, ne yazık ki...

Her ortamda bana taş nedir senden çektiğim kardeşim! Shocked Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Purgatory

MesajTarih: Sal 05.07.2005 13:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hahah, yok lan sana değil; gördüm ki bunu söyleyen nice insan var Very Happy Ayrıca bir ara yanaş yanıma da konuşalım... Wink

Başa dön
pEeaCh

MesajTarih: Sal 05.07.2005 19:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Asıl müzik eskilerde valla ya millet yeni şeyler dinlemeye devam ederken ben daha eskilere dogru gidiyorum şu aralar favorim Black Sabbath Twisted Evil
Başa dön
alp_khan

MesajTarih: Sal 05.07.2005 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kim onları unutmuş ben onlarla büyüdüm çocuklarımda onlarla büyüycek unutuldukları falan yok zaten onların yerini alcak kalitede fazla yeni insanda yok
_ugursuz_

MesajTarih: Sal 05.07.2005 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

alp_khan demiş ki:
kim onları unutmuş ben onlarla büyüdüm çocuklarımda onlarla büyüycek unutuldukları falan yok zaten onların yerini alcak kalitede fazla yeni insanda yok

zaten sorunda bu ya.. kimsenin bayragı devralmaması
sadece bu olgunun kalitesini bilen devam ediyor ya geri kalanı..
hic bu tadı tatmamıs mtv gencligi mi devam ettirecek..
alp_khan

MesajTarih: Sal 05.07.2005 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

_ugursuz_ demiş ki:
alp_khan demiş ki:

zaten sorunda bu ya.. kimsenin bayragı devralmaması
sadece bu olgunun kalitesini bilen devam ediyor ya geri kalanı..
hic bu tadı tatmamıs mtv gencligi mi devam ettirecek..

Ben arabeskçiler arasında büyüyüpte nasıl tattıysam rock sesini kulağımda gelecek nesilde ustaları öğrenecek araştıracak gerçek müzik nedir ? rock nası doğmuştur. Mtv gençliğini bilemem ama rock dinliyorum diyen adamda kadında dinler abi bunları gerisi boş Rocka nası ilgi çekeriz diyosan o konu çok tartışmalı aklıma gelen ilk şey Scholl of rock filmi mükemmeldi üstadları hele led zeppelin dinlerken çocukların eylenişi zevk alışı gelecek nesil unutmaz üstadları unutmaz bence... Bayrak devralması diyosan kim onlar gibi olmak istemez rock çalıpta rock müzik (metalde dahil) öle yozlaşıp bitmez
misanthrope6-0

MesajTarih: Prş 07.07.2005 20:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

alp_khan demiş ki:

Ben arabeskçiler arasında büyüyüpte nasıl tattıysam rock sesini kulağımda gelecek nesilde ustaları öğrenecek araştıracak gerçek müzik nedir ? rock nası doğmuştur. Mtv gençliğini bilemem ama rock dinliyorum diyen adamda kadında dinler abi bunları gerisi boş Rocka nası ilgi çekeriz diyosan o konu çok tartışmalı aklıma gelen ilk şey Scholl of rock filmi mükemmeldi üstadları hele led zeppelin dinlerken çocukların eylenişi zevk alışı gelecek nesil unutmaz üstadları unutmaz bence... Bayrak devralması diyosan kim onlar gibi olmak istemez rock çalıpta rock müzik (metalde dahil) öle yozlaşıp bitmez

Soruyorsun adama ne dinliyorsun diye rock diyor sonra bir başlıyor saymaya offspring, greenday, garbage, avril levaşe vs mtvciler hemen cinler tepeme çıkıyo.
Shakiranın bile konserlerinde sahnede gitarist basçı baterist bulunuyor. Oldu olacak bu da rock olsun. Eskiden torba ağızlı aerosmith'e kızardım şimdi daha beterleri çıktı.
Kendini Satanist zanneden kimi salaklarda Manson maymununu örnek alıyorlar kendine puah zırva bunlar.
mfönün felan katıldığı Rock'n boke diye abuk ve rock ile uzaktan yakından alakası olmayan grup ve artistsolistlerin katıldığı bir org. çıkarmışlar. Sonrada akşamında haberlerde tvler demezmi Türkiye'nin rockerları rknboke'da eğlendi. İşte o zaman tam çıldırıyorum
Ne alaka diyeceksiniz ama FB tv'de biri var aralarda sürekli eski hard'n heavy baladları çalıyor. Bu yukarıda saydıklarım bu şahsın tırnağı bile olamazlar.
Başa dön
misanthrope6-0

MesajTarih: Cum 08.07.2005 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kimden: Metallica Turkey Fan Zone - Metallica Türkiye - Metallica Türkiye hayranları birliği

Red Hot Chilli Peppers Fan Sitesi açıldı!!

Bana gelen maile bakarmısınız buyur buradan yak

Metallica Fan sitesini kuranların aklına şaşayım
bu ne alaka şimdi BÖYLE BİR SALAKLIK OLABİLİRMİ
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız