Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Alım - Satım forumu sizce ne şekilde bölümlendirilmeli..?
Alım ve Satım olarak iki bölüm
26%
[ 48 ]
gitar, bass, davul, studio.. v.b. şeklinde
43%
[ 79 ]
eski köye yeni adet getirmeyin..
30%
[ 55 ]
Toplam Oylar : 182
Yazar
Mesaj
wannabe Kullanıcı siteden atılmış
Kayıt: Aug 06, 2005 Mesajlar: 48 Nerden: kara topraktan
Tarih: Pzr 25.05.2008 1:58 Mesaj konusu:
4) Forumlarda en çok dikkat etmeniz şey ise yazım ve anlatım tarzınızdır. Defalarca belirttiğimiz gibi burası bir chat odası değildir, bir tartışma ve bilgi paylaşım platformudur. Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafler kullanmayın ve kelimeleri ucube şekillere sokmayın. Evet yerine ewt, güzel yerine güsel, değil yerine diil, gelio, gidio, walla vs gibi Türkçe dışı olaylara girmeyin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.
Ayrıca BiR BüYüK bİr kÜçÜk, tamamı bold, tamamı italik olacak şekilde yazılar yazmayın. Kasıtlı olarak Türkçe'yi bozmayın. İlle bozacaksanız sizi www.turkrock.com/irc adresine davet ediyoruz, orada bu tür dil kullanımı yasak değildir.
--------------------
Yukardaki 4. kural. Bundan başka uyan yok. Nesini ihlâl etmişim? İlk seferinde tamam haksızdım, ama bu sefer sen haksızsın forum zabıtâsı. Kullandığım lisân dejenere değil, tersine yazarken özen gerektiriyor. Âhkam kesmeye hakkınız yok! _________________ Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
Bu imzanız.
Alıntı:
4) Forumlarda en çok dikkat etmeniz şey ise yazım ve anlatım tarzınızdır. Defalarca belirttiğimiz gibi burası bir chat odası değildir, bir tartışma ve bilgi paylaşım platformudur. Türkçe cümleler kurarken alfabemizde olmayan hafler kullanmayın ve kelimeleri ucube şekillere sokmayın. Evet yerine ewt, güzel yerine güsel, değil yerine diil, gelio, gidio, walla vs gibi Türkçe dışı olaylara girmeyin. Sizden mükemmel derecede edebi bir dil ve tüm dil kurallarına yüzde yüz uymanız beklenmiyor, ancak en azından Türkçe kelimeleri değiştirmeyin. Türkçeyi dejenere etmeyin.
Bu da "Türkçe" hatta daha da açmak gerekirse günümüz Türkçe'si kullanımını gerektiren kural.
Alıntı:
İlk seferinde tamam haksızdım, ama bu sefer sen haksızsın forum zabıtâsı.
Vurunca öldürmeyin.İlk seferde haksız olduğunuzu kabul edip de neyin protestosunu yapıyorsunuz?Yazımdaki problemler okumada da olacak ki "moderatör" kelimesini "zabıta" olarak algılamaktasınız. _________________ Ekstrem Müziğe Yönelik Gitar Dersi - Ankara
Kayıt: Aug 06, 2005 Mesajlar: 48 Nerden: kara topraktan
Tarih: Pzr 25.05.2008 13:31 Mesaj konusu:
Bu hususda haksızsınız. Buyurun benim bu forumla olan alakamı kesin, çünkü aynen devam edeceğim, çünkü haksız değilim. Internet chat ağzı ile yazmak yasak onu anladık, (saçma olduğunu düşünsem de bunu yapmıyorum, ama özgürlüğüm dahilinde Osmanlıca barındıran unsurlar kullanan bir dili seçmekteyim) Osmanlıca unsurları barındıran bir lisan ile yazmak da mı yasak? Yasaksa nerde yazıyor? Yazıyor dediğiniz yerde yazmıyor! Haksızsınız! ("Daha da açmak gerekirse" derken yorum bu, ne biçim bir kural, böyle yorumlanacak, size göre bu günün Türkçe'si başkasına göre değil, siz Türkçe üzerine uzmanmısınız ki beni bağlayacak bir kararı bu şekilde vermekte kendizi haklı görüyorsunuz?) Zabıta kelimesinin oturun anlamına bakın bu arada, moderatör diyen insan (buyrun buradan TDK'dan bakınız, ve görünüz ki bu kelime Türkçe'de yok) burada bana karşı Türkçe'yi savunuyor. Cidden komik. _________________ Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
Kayıt: Aug 06, 2005 Mesajlar: 48 Nerden: kara topraktan
Tarih: Pzr 25.05.2008 13:38 Mesaj konusu:
Bir de şu hususu dikkatinizin inceliklerine irtifa kazanması arzularımla zikr etmek istiyorum. O başlıkta Türkçe kullanımı ile alakalı fikirlerini dile getiren bir kaç ademoğlu oldu, ve zââtım onlara bilerek ve de isteyerek cevap vermedi. Herhangi gereksiz polemiğe de katılmadı, çünkü orada bir aygıt aramaktaydı, ve orası lisân ile ilgili polemiğin yeri değil. Lâkin benim başlığım yine kilitleniyor. Kesinlikle bu kararınızda haksızsınız ey forum zabıtası. _________________ Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
Heyeti umumiye mensubunun naklettirdiği bu vacip,artık zamanemizde konuşulmayan ırak bir lisan ile zikreylemenin yeni dimağlarca anlaşılmasının sehl olmamasından vesiledir. _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred
Kayıt: Sep 18, 2007 Mesajlar: 912 Nerden: İstanbul
Tarih: Pzr 25.05.2008 14:15 Mesaj konusu:
Hadi Uluengin'in köşesine döndü burası. Enteresan gidiyor, takip etmekteyiz. _________________ Tell the world your expert lies, the speedfreaks know you're blind..
I don't play for critics, I don't care what's on your mind..
Kayıt: Aug 06, 2005 Mesajlar: 48 Nerden: kara topraktan
Tarih: Pzr 25.05.2008 14:25 Mesaj konusu:
kingofloss__ demiş ki:
Heyeti umumiye mensubunun naklettirdiği bu vacip,artık zamanemizde konuşulmayan ırak bir lisan ile zikreylemenin yeni dimağlarca anlaşılmasının sehl olmamasından vesiledir.
Anlaşılmıştır. Bu hususda suçu aslında ecdâdlarının, atalarının, edelerinin lisânını idrâk edemeyen garp düşkünü yeni yetme ipipullah sivri külâh dimağların vücûdunda, bünyesinde keşfe çıkmak caizdir. Lâkin benim başlığımın suçu neydi. Ne güzel tavsiyeler geliyor idi. _________________ Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
wannabe adlı zat-ı muhterem,Osmanlıca lisanı zamanemizde konuşulmamaktadır,zikrimiz sözümüz artık Türkçe lisanıdır.Ecdadlarımızın,atalarımızın lisanını konuşmamamız günah değildir Kİ Osmanlıca uzun bir zamanece sadece saray mensuplarınca zikredilmiş,Anadolu ise Türkçe lisanı ile yeşermişidir.Sanar mısın ki İngilizler ve Almanlar'da günümüzde eski lisanlarını zikrederler,lisan da zamanla muasırlaşır.Tüm lisanların vakıf olduğu haliyet budur.
İngilizler şu an hala "Where art thou Hüsmen?" mi diyorlar,hayır,"Where are ya?" diyorlar. Osmanlıca yazılanları anlamamak suç değil,çünkü artık konuşulmayan bir dil... _________________ Enslaved Blog...Breaking your teeth on the hard life coming,show your scars!!! Metallica - Broken,Beat And Scarred
Uzatmaya gerek yok."Türkçe" olarak son ihtar.Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya ya da farklı dilller kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden uzaklaştırılacaksınız. _________________ Ekstrem Müziğe Yönelik Gitar Dersi - Ankara
Kayıt: Aug 06, 2005 Mesajlar: 48 Nerden: kara topraktan
Tarih: Pzr 25.05.2008 19:44 Mesaj konusu:
Hellhound demiş ki:
Uzatmaya gerek yok."Türkçe" olarak son ihtar.Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya ya da farklı dilller kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden uzaklaştırılacaksınız.
Kusura kalmayın, tarzını hiç düzgün değil. Espiri karışık diğer arkadaşla yazıştığım şey ortada iken, ve de uzatmadığım da meydanda iken, bu yukarda alıntıladığım mesajı cidden damdan düşen ve de kibarlık seviyesinden uzak bir halde yazmışsınız. Tam zabıta zihniyeti işte. Atın, daha doğrusu üstünüzdeki zabıta amirlerine söyleyin de onlar atsın, hadi saniye durmayın lütfen. Garantilemek için, dilerseniz başka lisânlar konuşayım.
Rusça olsun: Это место интернета находилось над моей головкой уже, потому что или они фиксируют каждую полезную резьбу, или talk about Turkish если имена, котор они используют так. Обыкновенно толком тупоумно, и я не помню на всех, не однобитовом, если вы ванты должны были пнуть меня из здесь. Пожалуйста сделайте так. Hadi atın, saniye geçmesin Hellhound zabıtası. Nickiniz çok Türkçe ya... Bu kafa ile zaten nick te yakışıyor, iki kelimesi hem beraber hem de ayrı ayrı. _________________ Bu forumun Türkçe kuruntusu yüzünden, artık protesto için artık Osmanlıca yazacağım!
hakikaten hayretler içersinde okudum. uzun zamandır takip ederim bu forumu, iki tane moderatörün yan yana gelip, bu kadar saçma bir uzaklaştırma kararı verdiklerini daha önce görmemiştim. eski üyelerin siteyi yavaş yavaş terk etmesine hiç şaşmıyorum doğrusu. _________________
alim satim bölümünde başlıgı acan kişi isteğe bağlı olarak ilanını yoruma acık veya kapalı yapabilse iyi olur.
niçin;
nitekim şu şekil en sıradan muhabbetlerde bile yorum yapmayın gibisinden lafları görünce fıttırıyorum.
http://turkrock.com/post1469395.html#1469395 _________________ 1w1?
Adı üzerinde ilan tahtası değil forum olduğundan böyle bir seçenek mümkün değil.Zaten o şekilde başlıkları açıldıktan sonra kitlememiz gerekir ki ilan sahibi de teknik olarak bir şey yazamaz sonradan. _________________ Ekstrem Müziğe Yönelik Gitar Dersi - Ankara
Türkçesi "cehennem iti" olan nicki kullanan forum zâbıtâsı şahıs,
Seviyenin ne olduğunu rocksurfer'ın başlığında daha da iyi gördük. Çapını çok iyi gördük. Teşekkürler.
Kayıt: Feb 03, 2004 Mesajlar: 1540 Nerden: Sehr-i Dersaadet
Tarih: Çrş 02.07.2008 14:53 Mesaj konusu:
LokmaN demiş ki:
Türkçesi "cehennem iti" olan nicki kullanan forum zâbıtâsı şahıs,
Seviyenin ne olduğunu rocksurfer'ın başlığında daha da iyi gördük. Çapını çok iyi gördük. Teşekkürler.
Bu Osmanlıca'cı bu yukardaki mesaj yüzünden mi atıldı yine? Yazmayayım yazmayayım diyorum ama duramadım. Eğer öyleyse cidden enteresan. Kendince yaptığı protestoyu yukarda görüleceği gibi kingofloss çok güzel bertaraf etmişken, şu andaki uygulama, neyin ve kimin işine yarıyor diye bir soru aklıma geldi. Ve de satır aralarından anladığım, rocksurfer'ın gitmesi ile sonuçlanan hengame de aslında wannabe (en son adı Lokman) tarafından tetiklenmişti. Ondan ufak tefek bir kullanıcının problemi değil gibi duruyor bana. Neyse, bana ne...
Uzatmaya gerek yok."Türkçe" olarak son ihtar.Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya ya da farklı dilller kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden uzaklaştırılacaksınız.
sayın zabıta artık kendi kişisel meseleleri uğruna forumdaki yetkilerini kullanıyor..bunu peşini bırakmayacağım kesinlikle..
Zaten o dizin kapalı olduğu için buraya yazmaktayım ve de aslında daha doğrusu da bu.
Orada yazdığı iki mesaj:
Hellhound demiş ki:
Bu gitarlar ebay'de rahat rahat satılıyor mu? Satılıyor...Oranın büyüklüğü ve kurallarıyla burayı karşılaştırın.Neden hala orada satılabildiğini düşünün.
Eğer başlıkta gitarlar orjinaldir denseydi sahte olduğunu anlar anlamaz zaten kilitlerdik yanıltıcı olduğu için.Converse başlığının kilitlenmesi de başta "gerçek" diye satıldığı içindi.3 kuruş birikmişi olanının parası gibi acındırıcı laflara başlıkta sahte oldukları belirtilmeseydi gerek vardı.Ancak şu an için gerek yok.
Türkiye Cumhuriyeti'nde korsan cd ler toplatılır, satanlar cezalandırılır.Peki siz hiç dünyaca ünlü markaların taklitlerinin satıldığı bir çantacı ya da ayakkabıcı dükkanının kapatıldığını gördünüz mü?Hayır çünkü bunun için herhangi bir yaptırım yok.Ha bunları yazıyorsun da satışı destekliyor musun diye sorarsanız zaten kopya olan herşeye karşı tepkimi imzamdan da anlayabilirsiniz.
Mantık çerçevesi içinde baktığınızda başlığın kilitlenmesinin bir anlamı yok.İşe duygusal bakarsanız, Turkrock da bizim platformumuzdur burada kesinlikle böyle ürünlerin satışını desteklemiyoruz diyorsanız da başlığa anket koyuyorum.Sonucuna göre kilitlenecek ya da açık kalacaktır.
Ve
Hellhound demiş ki:
Pekala pek duyalı arkadaşlar.O zaman tüm vaktinizi burada harcamayın da kaçak mal satan dükkanları araştırın bir de.Zabıtaya haber verip beraber basmaya gidin.Bu siteye ulaşımın mahkeme kararıyla engellenmesine meraklı arkadaşlar da diğer sitelerdeki yasal olmayan işleri de araştırsın da faydaları dokunsun biraz.Ebay'le başlasınlar hatta, sonra albüm linki verilip mp3 satışı yapılan sitelerle devam ederler.Herneyse...
Konu sahte olduğu biline biline Çin menşeili bazı gitarların satışı hakkındadır.
Bu gitarlar sahtedir. Dolayısı ile üretmek, satmak, satışına yardımcı olmak, gümrük işlemlerini yapmak, ve de alış verişinde aracı olmak kesinlikle kanunsuzdur.
Hal böyle iken, nasıl olur da bunca uyarıya rağmen Hellhound oranın sorumlusu sıfatı ile bir anket açma cüretini gösterir, cidden anlayamıyorum. Ne yani! Bu forumda bir anket sonucunda eroin konusunda detaylı bilgi vermeyi kabul edilse serbest mi olacak açık seçik kanuna aykırı iken. Çalıntı olduğu bilinen malların ticareti serbest diye kabul edilse bir anket sayesinde, o zaman bu forumda serbest mi olacak.
Böyle saçma sapan, ipe sapa gelmez bir uygulama bu forumun moderatörü tarafından, hem de pişkinlikle yapılıyor. Ve benim cidden aklım almıyor.
Hiç beklemezdim kendisinden böyle bir hareket. Üstüne üstelik hali hazırda imzasında "Albümleri mp3 olarak indirmeye devam ederseniz indirecek yeni albüm çıkmamaya başladığında keşke birkaç tane de orjinal albüm alsaydım diyeceksiniz..." şeklinde bir ifade varken.
Ayrıca son mesajındaki tonu da hiç mi hiç sevmedim. İçimde kötü niyet, ve pişkinlik yarattı. Umarım benim fesatlığımdır.
Bilgi ve dikkatlerinize,
B
Not: Şahsi, yok onu attı, bunu etti gibi hadiseler benim umrumda değil. Bunu belirteyim. Yok omurilik soğanı, yok kafatası falan... Ama bu kesin açık ve net şekilde çok kötü bir yönetim oldu. Bunu ayan beyan belirtmem gerekecek.
Not 2. Lütfen benim bu gözlemlerimi ve de yazdıklarımı Hellhound ile şahsi bir gareziniz varsa, benim yazdıklarıma evet doğru süper falan diyerek kullanmayınız. Cidden son istediğim şey o, ve de dediğim gibi şahsi meseleler (yok atılmış atılmamış, dizini kilitlenmiş kilitlenmemiş vs) umurumda değil. Umarım nettir. _________________ Danışmak isteyenler buraya: GitarPedal Forumları
Düşüncelerimiz uyuşmak zorunda değil.Kurallar sanatçıları korumak için sanat eserlerinin korsanları için konuldu.Gerisi insiyatife kalır.Başlığın başta kilitlenmemesinin sebebi bu sitedeki her ürünün yasal olup olmadığını kontrol edemeyecek olmamız ve kurallarda böyle bir maddenin bulunmaması.Son mesajımda dediğim gibi bu kadar peşine düşmek istiyorsanız bu olayların diğer sitelere de göz atmanızı tavsiye ederim.Buradakinden çok daha fazlasıyla karşılaşacaksınız.Merak ettiğim bunca insanın sitede kaçak olup olmadığını bilmediğimiz elektronik eşyaların satışı gerçekleşirken ya da yurtdışından gelirken getirdim dediği alkollu içeceklerin satışı gerçekleştirirken nerede oldukları...Zamanında siz de aynı bölümde moderatörlük yaptınız.Kuralları da gayet iyi biliyorsunuz.Ben burada malların alım satımını denetlemek için değil, kuralları uygulamak için duruyorum.
Kayıt: Feb 03, 2004 Mesajlar: 1540 Nerden: Sehr-i Dersaadet
Tarih: Cum 04.07.2008 1:57 Mesaj konusu:
Hellhound demiş ki:
Düşüncelerimiz uyuşmak zorunda değil.Kurallar sanatçıları korumak için sanat eserlerinin korsanları için konuldu.Gerisi insiyatife kalır.Başlığın başta kilitlenmemesinin sebebi bu sitedeki her ürünün yasal olup olmadığını kontrol edemeyecek olmamız ve kurallarda böyle bir maddenin bulunmaması.Son mesajımda dediğim gibi bu kadar peşine düşmek istiyorsanız bu olayların diğer sitelere de göz atmanızı tavsiye ederim.Buradakinden çok daha fazlasıyla karşılaşacaksınız.Merak ettiğim bunca insanın sitede kaçak olup olmadığını bilmediğimiz elektronik eşyaların satışı gerçekleşirken ya da yurtdışından gelirken getirdim dediği alkollu içeceklerin satışı gerçekleştirirken nerede oldukları...Zamanında siz de aynı bölümde moderatörlük yaptınız.Kuralları da gayet iyi biliyorsunuz.Ben burada malların alım satımını denetlemek için değil, kuralları uygulamak için duruyorum.
Eroin örneği de olmadı.
O kuralların hangi amaçta konulduğu hakkında yanlış düşündüğünüzü düşünmekteyim. Zira o kuralların bir çoğunu kaleme alan arkadaşım, aynen bu kurallar ile şu anda bildiğiniz başka bir forumun hem sahibi hem de yöneticisi. Ben de ona elimden geldiği kadar ve de kendimce yardım ediyorum epey bir süredir, ve oradaki anlayışımız benim dediğim gibi. Ayrıca çok da iyi etmiş o kurallar ile, burada da ayrı değiliz. Ama kesinlikle ayrı olduğumuz şey, onların anlayışı. Bu konuda çok yanlış düşündüğünüzü düşünüyorum. Sahte gitar da o kapsamda, çünkü o kurallar salt sanatçıları korusun diye yazılmamış vaziyette. Ayrıca bir gitarı yapan zenaatçi gayet rahat bir sanatçı kapsamında bu durumda değerlendirilebilir. Ve insiyatif dediğiniz şey, insiyatif falan değildir. Sorumluluktur. Bu gibi sahtecilik olayına gördüğünüzde müdahale etmezseniz, bu olaya dahil olursunuz. Sahtecilik yapan insan kadar, malum suç bu manada müteselsildir, zira suçta "sen şu kadarını yaptın, ben bu kadarını" diye bir ayırım olmaz.
Bundan dolayı eroin örneği bence cuk oturmuş vaziyettedir.
Bu arada, ben eğer gördüğüm bir yanlışı belirtiyor ve de düzeltilmesini istiyorsam, benden hangi hakla ve zihniyetle diğer başka olayların veya buna benzer hadiselerin de yanlışlarını ve de problemlerini bulmamı beklersiniz. Bunu iyi niyet kapsamında görmüyorum.
Örnek: Şu adam bir kadından gasp yolu ile sallıyorum bir cüzdan çalıyor ve de ben polise (bu durumdaki kolluk gücü) gidip olayı aktarıyorum. Polisin cevabı, iyi o zaman, başka hadiseleri de gidin araştırın sonra çözün olabilir mi? Böyle bir mantık var mı?
Elbette satılan her malın sahte mi değil mi gibi bir kontrolünü sizden sorumlu tutamaz kimse. Zira bu gibi bir sorumluluk bir hizmet olacaktır ve de karşılığında bir ücreti olmalıdır. Fakat ayan beyan belli olan sahte bir malın satışını engellememek bu kapsama kesinlikle girmiyor. Gözünüzün önünde cereyan ediyor olay. Yani zaten farkındasınız. Onun için artık devamı geçerli, ve de aynen çalıntı mal satışı kapsamına bu hadise girmektedir. Bu nasıl bu kadar net olmuyor, asıl ben bunu anlamıyorum.
Başka sitelerde veya dükkanlarda sahte mal satışının takibi, bunun hakkında bir uğraş benim işim değil, en azından bu forumda. Benim forumumda ve de Müziktek'te ama sorumluluğum ve de hakkım, en ufak kuşkum olduğu anda direkt üzerine giderim. Hatta sahtecilik değil sadece, gümrükte problem olduğu kuşkusuna kapılırsam da aynısını yapmaktayım. Sahte fatura düzenleyerek geldiğinden şüphelendiğim mallardan bahsediyorum. Çünkü öyle ya da böyle kanunsuz işe, ve de sahteciliğe platform oluşmasına izin veremem. Bu kadar basit. Bu benim anlayışıma göre benim hem sorumluluğum hem de hakkım.
İşin ilginç tarafı, o dizinde açık ve net olarak belirttim. Bu işin cidden şakası yok. Sahte mal getirtmeye, hatta ve hatta gümrükte sahtecilik yaptırtarak getirtmeye çanak tutan bir forum. Can'nın yazdığı erişim engellenmiştir ibaresi o kadar çabuk ve kolay çıkar ki. Topu topu gereken bir kişinin bu durumda şikayetçi olması.
Bunları dile getirmeye çalışırken, ayrıca, verilen karşılığı ben size de yakıştırmış değilim. "Pek duyarlı" birisi olarak açıkçası hem tavrınızı ve de çok hoş olmayan imalar içerdiğini düşündüğüm yaklaşımınızı, hem de uygulamalarınızı doğru bulmuyorum. Ve çok şaşırdım.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız