| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
ilker_zaimoglu Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 25.09.2006 17:01 Mesaj konusu: |
|
|
| uNReaL demiş ki: | ben bu coverlara karsı olmayı anlamıyorum.. bazı sarkılar vardır onu sevdigin gruplardan da dinlemek istersin.. nasıl calacak acaba diye merak edersin..
ha tabi üretmeleri de gerekir ama üretmek de her babayigidin harcı degil siz de biliyorsunuz..
cover yapanlar da sarkıyı orjinali gibi calmasalar daha iyi olur tabi.. orjinali gibi calmak ztn hırsızlıga girer )))
mesela Apocalyptica Master of Puppets'i coverlamış.. güzel olmamış mı ? |
anlatılmak istenen de bu zaten herkes kolayına kaçıyor.... önemli olan üretmek.... üretip kendi bestelerini çalarsın bir iki de gerçekten sevdiğin yorumlamak isteğin şarkıyı cover yaparsın kimse bir şey demez.... ama hep cover hep cover nereye kadar.... bar grupları da kendini bitiriyor... bir bar grubu ne kadar kazanabiliyor ki...
Apocalyptica nın olayını bir tutmamak lazım onların ki apayrı..... tamamen yaylılara göre şarkıları yorumluyorlar....ben şahsen gıy gıy pek beğenmiyorum ama takdir ediyor arada bir de dinliyorum....
çok kaliteli farklı bir tarzın şarkısını başka bir tarzda yorumlamakta yeni açılımlar kazandırdığı için takdire şayandır..... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
EpiLisa

|
Tarih: Sal 26.09.2006 2:13 Mesaj konusu: |
|
|
| impala demiş ki: | | genelde sesini albümle bize duyurmuş gruplar, kendi şarkılarını ön plana çıkarmadan önce cover parçalarla bu zemini hazırlayan gruplardır..Mutlaka onları ilk defa canlı dinlerken bildiğimiz bir şarkıya yaptıkları yorumla dikkatimizi çekmiştir... |
Katılıyorum.Bir grubun bir anda çıkıp diğerlerinden farkını ortaya koyması oldukça zordur.Müzik sektörü de markalaşmaya gidiyor çünkü.Grup önce sevilen şarkılarla "Bu sektörde ben de varım." diyerek dikkati çekmeli.Bilinen bir parçayla ortaya çıkmak direkt kıyaslanmayı getirir.Eğer işi kıyaslanma boyutuna kadar getirebilmişlerse dikkati de çekmiş olurlar.İşte bu noktada istedikleri gibi kendi parçalarıyla sunumlarına devam edebilirler.Günümüzde o kadar çok grup ve o kadar çok yeni parça var ki insan nereden dinlemeye başlayacağını bilemiyor.Ama tanıdık tınılarla bir gruba dair ilk beğenilerini oluşturmak daha kolay.Kendi parçalarıyla çıkış yapan ve salt kendi parçalarını sunan gruplara baktığımızda durumlarının pek de iç açıcı olmadığını görmekteyiz.Duman bile "Beni yak kendini yak" diyerek bir yerden yakalamaya çalışıyor dinleyiciyi.Bunu bir hırsızlık olarak görmüyorum.Kendi yorumlarıyla karşımıza çıktıktan sonra sorun yok bence.,Her ne olursa olsun kaliteli şarkı , kaliteli ses , kaliteli yorum birleştikten sonra kimse kimsenin önünde duramaz.Yine de takdir dinleyenindir... _________________ Gamsız insanlara eğlence gelirmiş yaşamak ; yüreğin hisli mi , işkencedesin , talihe bak !... |
|
| Başa dön |
|
 |
bordoGV

|
|
| Başa dön |
|
 |
hellraiser Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 26.09.2006 11:35 Mesaj konusu: |
|
|
insanlar bir grubun bestesini dinlediği zaman her an birşeye benzetme çabası içindeler.birde skullcrusher kardeşiminde dediği gibi beste çalınca insanlar ilk defa duyduklarından bön bön bakıyorlar.biz daha önceki konserlerde 7 tane bestemizi çalıyorduk.coverlare ise 2 en fazla 3 taneydi.beste grubu olduğumuz için bestelerimizle kitlelere ulaşmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz.çünkü üretim bir grubun seviye olarak nerelere geldiğini gösteren bir etkendir bana göre.ama dediğim nedenlerden dolayı son zamanlarda beste sayısını 5'e indirdik.istemedende olsa repertuarda cover'ı biraz daha fazlalaştırdık.çünkü hiçbir grup karşısında put gibi insanlar görmek istemez.bir şekilde insanların katılımını sağlamak lazım. _________________ _____________________________________
For Those About To Rock We Salute You
www.neverlandrocks.com
http://www.turkrock.com/ftopic20723-0-asc-0.html |
|
| Başa dön |
|
 |
midnight_poet

|
|
| Başa dön |
|
 |
record

|
Tarih: Cum 29.09.2006 13:04 Mesaj konusu: |
|
|
ben de her güzel şarkının coverlanması gerektiğini düşünüyorum bazen şarkını orijinalinden alamadığım keyfi coverından alabiliyorum herkes dilediği gibi söylesin şarkıları beğenen beğendiği şekliyle dinlesin sonra herkes mutlu olsun gruplar konserlerinde hem coverlarını çalsınlar hem de kendi parçalarını araya sokuştursunlar emin olun kendi besteleri arada daha dikkatli dinlenecektir _________________ çaresi yok uğraş boşuna şeytanı iblisi soktumu kafana |
|
| Başa dön |
|
 |
pEeaCh

|
Tarih: Pts 02.10.2006 12:26 Mesaj konusu: |
|
|
Bence hangi türden parçalar caliosan o türü icra eden yetenekli grupların parcalarıdan bi kac tane calcaksin baktin millet gaza geldi sevdi bi kac tanede kendi besteni koycaksın baktın onlarıda sevdiler yavas yavas azaltabilirsin coverları (bu arada ank ta herkez painkiller calio yeter artik ya baska parcası yok mu judasın ) |
|
| Başa dön |
|
 |
cemburakakin

|
Tarih: Sal 10.10.2006 10:15 Mesaj konusu: |
|
|
kendi parçanızı çalın adam gibi
o kadar. _________________ RAKI Ankara menşei\\\'li sazlarla has gürültü üretir. <br />www.myspace.com/rakitr |
|
| Başa dön |
|
 |
sound666

Kayıt: Mar 11, 2006 Mesajlar: 1536 Nerden: Kuyu Dibi(Üçkuyular-izmir)
|
|
| Başa dön |
|
 |
silent_guitar

|
Tarih: Sal 10.10.2006 15:01 Mesaj konusu: |
|
|
| cemburakakin demiş ki: | kendi parçanızı çalın adam gibi
o kadar. |
Cover çalmadan direkt beste çalmaya başlamak için kendi bestelerinin yer aldığı orta karar bir demo çıkarmalı, bunu tanıtmalı ve olabildiğince çevrene yaymalı, dinletmelisin. Yoksa direkt beste ile başlarsan bu iş olmaz.
Sevgiler... _________________ TRibal Enfeksiyon yeniden...
www.myspace.com/tribalenfeksiyon06 www.marsyapim.com http://www.myspace.com/studiomars |
|
| Başa dön |
|
 |
ka

|
Tarih: Sal 10.10.2006 15:45 Mesaj konusu: |
|
|
katılıyorum...amatör sahne hazırlanmış, gruba kendini göstermesi için ortam hazırlanmış, grup gidip da başka başka şarkılar çalınca hoş olmuyor bence... _________________ haydi kızlar mühendisliğe! |
|
| Başa dön |
|
 |
sezer_bakar

|
Tarih: Prş 12.10.2006 5:42 Mesaj konusu: |
|
|
Ben 2 yıl cover ın b.kunu çıkardım bulunduğum gruplarda. Tabii ki ilk çıktığında çalınmalı ama sürekli olarak çalmanın anlamı nedir ki? Ben bıktım ve bıraktım! Herkese tavsiye ederim.! Artık beste yapacak cesarete sahip olmayan kişilerle de çalışmayacağım. Ayrıca şu da kesin bir gerçek ki cover insanı köreltiyor;ilerlemenizi yavaşlatıyor!!! _________________ Onur Sezer Bakar |
|
| Başa dön |
|
 |
sound666

Kayıt: Mar 11, 2006 Mesajlar: 1536 Nerden: Kuyu Dibi(Üçkuyular-izmir)
|
|
| Başa dön |
|
 |
forsytia

|
Tarih: Prş 12.10.2006 22:14 Mesaj konusu: |
|
|
| benim bi gurubum olsa yeni olma durumunuda geçip herkesin de bildiği bi duruma geldiysem veede çok sevdiim parçalar varsa guruba ait olmayan çatır çatır çalarım walla çok da keyif alırım.... |
|
| Başa dön |
|
 |
fernandojosetorres

|
Tarih: Prş 12.10.2006 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
| forsytia demiş ki: | | benim bi gurubum olsa yeni olma durumunuda geçip herkesin de bildiği bi duruma geldiysem veede çok sevdiim parçalar varsa guruba ait olmayan çatır çatır çalarım walla çok da keyif alırım.... |
bazı coverlar gerçeklerinden güzeldir bunu kimse unutmasın...ii cover yapıcaksan çalıcaksın |
|
| Başa dön |
|
 |
reals

|
Tarih: Prş 12.10.2006 22:45 Mesaj konusu: |
|
|
Cover yapan çok iyi gruplar da var.onlar bu karmaşanın içinde haketmediği şekilde olumsuz eleştiri alıyorlar.bence de kendi şarkılarını yapsalar çok iyi olur ama insanların beğenmesi daha önemli.o şarkıdan nasıl zevk alıyorlarsa öyle dinlemeleri daha hoş. _________________ gerçek orada bir yerde |
|
| Başa dön |
|
 |
sezer_bakar

|
Tarih: Cum 13.10.2006 8:29 Mesaj konusu: |
|
|
Cover kötü bir şey değil gerçekten ama abartmamak gerektiğine nanıyorum. kişinin kendini geliştirmesi çok zor cover çalarken. Bence tadında bırakmalı. Bir deherkes cover yapıyor. Hemen-hemen her ortamda aynı parçalar çalıyor. E bu durumun neresi iyi? Orjinal, kendine özgü bir şeyler yapmak daha mantıklı gibi. Şu dinlenme olayına gelince... Unutmayın ki arkadaşlar o çok beğendiğimiz coverları da zamanında beğenmeyen çok olmuştur. İlk kez dinlediğini genelde insanlar beğenmez nedense?  _________________ Onur Sezer Bakar |
|
| Başa dön |
|
 |
demir_tunc76

|
Tarih: Sal 31.10.2006 19:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Şimdi bi mekana gittiğiniz ve orada çalan grubun kendi parçalarını çaldığını düşünün... 2-3 parça sonra hangimiz sıkılıp bildiğimiz bişeyler dinlemek istemeyiz ki. Müziğe yeni başlayan, kendini ispatlamay çalışan bütün gruplar cover çalarak tutunmaya çalışıyorlar ve haklılar da bence. Bu ülkenin en önemli rockçıları (Teoman, Şebnem, özlem, Bulutsuzluk, Acil servis, Duman, kargo v.s.) hep cover çalarak bu işe başladılar. Böyle tanındılar. tabii grupların kendi parçalarını yapmaları önemli ama bu sefer de ne kadar şans bulacakları problemi çıkıyor ortaya, ya Mor ve ötesi gibi senelerce uğraşıp adını duyuracaksın (ki Cambaz olmasa kimin umrunda olurlardı) ya da cover şarkıların arasına kattığın parçalarınla bir yer edinmeye çalışacaksın. grupları suçlamadan önce bir de onların tarafından bakmak lazım. |
|
| Başa dön |
|
 |
kowalczyk

|
Tarih: Pzr 05.11.2006 11:27 Mesaj konusu: |
|
|
| cover olayı tabiiki olmalı, yalnız cover birgrubun şarkısının alıp birebir çalmak olmamalı. mesela bir amatör rock grubu bir atıyorum bir nirvana şarkısını birebir çalarsa bu kopyalamak olur. grupta kopya olur ama; guns n roses gibi knockin' on heavens door şarkısında yaptıkları gibi şarkıyı değiştirip kendi tarzlarına uygun hale getirirlerse işte o zaman dinlenmeye değer olur. cover hep olmalı, olucakta. ama bigrup gerçekten bir grup olucaksa kendi şarkısını otaya koymalı. başkalarının şarkılarıyla coverı yapılan grubun reklamını yapmaktan bir şey olmaz. (bnkz: rock star filmi) ama az çok kendi grubumdan da bildiğim üzere coverla başlıyor bu işler ve bazı şeylerin oturmasıda zaman alıyor. stüdyoya girmek çok para felan diyenlerede takılmıyorum. 4 şarkıyı iyi birstüdyoda 300milyona kaydedersiniz. tabi bu sayıyı grup elemanı sayısına bölün. 300milyon az paramı diyenlerede yurt dışında ve ülkemizde meşhur olmak için rezalet içinde çalışıp para kazanıp demo yapmış ve akabinde meşhur olmuş grupları örnek göstermek isterim. offspring, ilk albümünü kendi imkanlarıyla bastırmış. metallica'nın ne kadar çlsuz olduğunu biliyorsunuz. biri pompacı biri bilmemne... jimmy eat world'ün hikayesi hele en dikkat çekeni. merak eden biraz araştırsın. kendi şarkın yoksa kopyasın ,iyi veya kötü bir şeyler yapmak lazım. ayrıca o dediğim 300 milyon kaydın davul bass ve ritm gitarlarını birlikte kaydederek 200milyona düşebilir... bir sürü stüdyo ve teknik var... |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pzr 19.11.2006 1:03 Mesaj konusu: |
|
|
yani çalan grubada hak vermek lazım.ortada piyasa pop rock dinleyen tayfası çoğaldığı için insanlar istediği müziği çalamaz oldular.bunun tavizle alakası yok.sonuçta her müzisyen yaptığı müziğin ilgi görmesini ister.maiden ilk albümlerinde başarı gösteremeseydii sizce aynı tarzdamı kalırdı yada bugün buralarda olurmuydu. _________________ facebookluk resim çekilir profil yapılır.
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL satılık kırım kongo kanamalı kene yavruları http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
|