Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Her grup kendi parçalarını yapsın, sahnede onları çalsın.
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Her grup kendi parçalarını yapsın, sahnede onları çalsın.
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Phoneix

MesajTarih: Cum 06.05.2005 18:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chrioptera_in_carpathia demiş ki:
bence de
biz zaten cranberries (doğru yazdım umarım) in zombie sini coverlamayı planlıyoz biraz kendi tarzımızla gitarlar daha ön planda brutal vokal arkadan keman ve klavye destekli bi cover güzel olmaz mı?
yapınca bana gönderin demosunu merak ettim güzel bişiy olcak gibi
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
old-fashioned

MesajTarih: Cum 06.05.2005 22:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher'ın bahsettiği arz-talep meselesi maalesef doğru. Yani seyirci kolaycı olduğundan daha önceden bildiği, kendini yormayacak parçaları tercih ediyor. Ama bu konuda ben yıllardır cover çalan grupların suçlu olduğunu düşünüyorum. Yıllardır barlarda kavır çalınıyor, seyirci de barda müzik dinlemeyi bununla özdeşleştirdi artık.
Yine de dört-beş yıl öncesine göre daha çok beste çalan grup var piyasada, bu hoş bişey. Eğer beste çalmanın daha iyi bişey olduğunu düşünüyorsak bahaneleri bırakıp besteleri çalmak lazım barlarda. Seyirci ona da alışacaktır. Hatta onun kendi seyircisi oluşacaktır zaten.
Şunu unutmayın: Parçalarını kavırladığımız gruplar kavır çalmadıkları için onların parçalarını kavırlıyoruz.
Başa dön
umuT777

MesajTarih: Cmt 07.05.2005 2:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şahsen beste çalınması taraftarı olanlardanım, ama malesef sizinde belirttiğiniz gibi insanlar coverlara daha çok rağbet ediyor. yalnız ben cover yapan gruplarının neredeyse hepsinin aynı parçaları çaldığını görüyorum. belli kriterlerde sıkışıp kalmışlar sanki. bilemiyorum aslında bu çok tartışmaya açık bir konu. zamana ve yere göre değişebilir belki, ama beste yapmak için kayıt falan gerekmiyor. biz çatır çatır yapıyoruz stüdyolarda kaydı da işimize geldiğinde yapıyoruz. tabi kalite konusunda henüz bir iddiamız yok...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
s_hifty

MesajTarih: Cmt 07.05.2005 12:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jawbreaker demiş ki:
Bir de cover var; cover var işin doğrusu. Olayı amatör gruplar açısından değerlendirecek olursam pek de iç açıcı şeyler söyleyemeyeceğim. Arada bir amatör rock forumuna göz atıyorum ve adı sanı farklı grupların herbiri neredeyse aynı parçaları çalıyorlar. Garip bir standardizasyon söz konusu: Radiohead, Muse, Blink 182, Cranbarries, 3 Doors Down, Placebo... Bir de Talking Heads şarkısı: Psycho Killer. Smile Ne bileyim biri gidip Cream ya da Blur Öyster Cult coverlasa onu beste diye kolayca yutturabilir seyircilere. Ayıp olur tabii...

Ezcümle, kavırın da bir adabı vardır, güzel şeyler kavır edin. Kalkıp gidelim izlemeye. Smile

Not: Ankara'da Tushe diye bir grup Whitesnake çalıyormuş. Helal olsun. Gidip izlemek isterdim. Still of the Night... Cool

bu doğru olmuş işte izmirde roi bar var ve her hafta değişik gruplar çıakr birkaç tane her hafta çıkan grup gibi bakınız:sahte neyse bir bakıyorum yahu arkadaş her grupmu should i stay or should i go çalar diğerleri eğlendiremiyomu yada çok mu basit bu şarkı(evet basit ama)
bu kendi bestelerini çalma olayına gelince ilk önce bir tanınmak gerek ve ne yazıkki tanınmak için popüler olmak gerek en güzeli popüler bir grubun alt grubu olarak çıkacaksınız ilk başta cover arada bir iki kendi şarkınız(ki biz hard rock yapan bir grubuz) daha sonraları cover lar gene duracak ama daha çok kendi şarkınızı çalıcaksınız vs...
bu arada bizde Twisted Sister çalıcaz bekleriz Razz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Roth-Azad
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cmt 07.05.2005 12:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_Krusher'a fazlasıyla katılıyorum. İnsanlr bestelere böm bön bakıyor, Turkrock radyosunda bile insanlar bilmediği parçalara burun kıvırıyor.
Cover yapmak bir yandan insana çok ta şey öğretir. O grubun tecrübesinden bir parça yararlanmış olursunuz, farklı çalış tarzları görmüş olursunuz (Tabi sabah akşam wicked game ve psycho killer çalmaktan kimseye hayır gelmez o da ayrı Smile ).
Ayrıca aylarca yırtındım TrioTopia grubu için Ankara'da kendi bestelerini yapan, çok açık müzik anlayışı olan bir grup diye. Birisi de kalkıp gelmedi, ama çoğu kişiyi cuma günleri barlarda hep birbirinin aynısı olan cover'ları dinlerken görebilirsiniz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
hiddensoul

MesajTarih: Pzr 08.05.2005 12:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher demiş ki:
Beste yapıp çalınca insanlar bön bön bakıyor bilmem farkettinizmi? Biz eski grupla 1 tane metallica cover dışında full kendi şarkılarımızı çalardık. Coverlar daha çok bilineceği için insanlar cover çalmayı tercih ediyor. Keşke herkes ben cover dinlemek istemiyorum kendi şarkılarınızı çalın dese de kalite artsa.... Ama dinleyiciler bildikleri grupların şarkılarını dinlemeyi daha çok seviyor.yapılabilecek birşey yok anlayacağınız. Arz=Talep değilse Arz fazlası çıkar ortaya doğal olarak herkes elindekini tüketmek isteyeceği için ucuz mal satışı başlayacak rekabet ortamı gereği diğer kişilerde ucuz mal satmaya başlayacak. Sonuç kalite düşecek.

çok güzel yazmışsın eline sağlık. bunun da temel nedeni sanırım(özellikle yabancı gruplar için) ülkemizde az konser olması. sanırım yıllar geçtikçe aşılıcak bu sorun ama biz nolcaz onu bilmiorum Very Happy
s_hifty

MesajTarih: Pzr 08.05.2005 13:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet konser mekanı çok az ama piyasada kaliteli kalitesiz çok fazla grup var ve artık kalite popülerliğe göre değerlendiriliyor ve kimse kendi şarkısını çalan grup istemiyor pek fazla
Başa dön
old-fashioned

MesajTarih: Pzr 08.05.2005 22:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Kimse kendi şarkısını çalan grup istemiyor" gibi bir tespit son derece hatalı olur. Sizce Dumanmı, ya da Mor ve Ötesi mi daha fazla seyirci toplar, yoksa en iyi kavır çalan grup mu?
Bu aslında tipik bir yanlış bilinç örneği bence. Albüm sahibi, ünlü gruplara birileri birden "Hadi bakalım şimdi albüm çıkaracaksınız." demiş de, bu gruplar o şekilde bugünkü durumlarına ulaşmış gibi düşünen çok insan var. Halbuki bu bir "müzik yapma biçimi" -daha doğrusu müzik yapmak tam da bu oluyor zaten-, hatta bir yaşam tarzı, kısacası üretkenlik.
Bal gibi de herkes kendi şarkısını çalan grup görmek ister karşısında. Eğer yapılan iş sanatsa, sanatçı dediğin üretir. (Ayrıca başkalarının parçalarını çalarak para kazanmak başka açılardan da sorunlu bir hal.) U2 konserine gitseniz Offspring'den bişeyler çalsın mı ister misiniz?
Neyse, hepiniz çok iyi niyetlisiniz, sağolun valla yazdıklarınız için.
Bu arada tabii insanlar barlara eğlenip dağıtmaya, çiftleşmeye falan gidiyor, o yüzden önceden de dediğim gibi kavır tercih ediliyor gerçekten.
Bir de şu var, kavırlanan parçalar türlerinin en iyi parçaları oluyor, binlerce parça arasından seçilip de alınıyorlar sahne repertuvarına. Dolayısıyla böyle hit parçaların arasından sıyrılacak beste yapıp çalmak da kolay iş değil. Ama herkes dinlediği parçayı ilk sahibinden duymak ister herhalde. Öbür türlü hiç doğal bir şey değil…
Biraz tavır takınarak, beste çalan grupları destekleyerek bu saçma gidiş biraz frenlenebilir.
Tabii ki kavır çalan gruplar hep olacaktır, olsun da zaten, ama bunun bir amaç haline getirilmesini onaylamamalıyız bence.
Beste çalan grupların özel birer seyircisi mutlaka olacaktır, bu zaten böyle değil mi? Radiohead’i, ne bileyim, Beatles’ı falan düşünün biraz da, kavır gruplarına göre düşünmeyin.
Sevgiler.

En son old-fashioned tarafından Pts 18.07.2005 17:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
ke-di
Derin6 Vokal

MesajTarih: Pts 09.05.2005 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Derin6 bestelerini merak eden Ankara'lı tüm müziksever arkadaşımızı her Cumartesi YOLCU' ya bekleriz...Yanlış anlaşılmasın 3 saatlik bir programda ağırlık tabiki cover oluyor...Ancak bestelerimizide aralara serpiştiyoruz...Yolunuz düşerse bekleriz...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Skull_KruSher

MesajTarih: Pts 09.05.2005 10:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

old-fashioned demiş ki:
"Kimse kendi şarkısını çalan grup istemiyor" gibi bir tespit son derece hatalı olur. Sizce Duman mı, ya da Mor ve Ötesi mi daha fazla seyirci toplar, yoksa en iyi kavır çalan grup mu?

1-Popüler olan daha fazla seyirci toplar
2-Dişi seyirci sayısı fazla olan daha fazla seyirci toplar(Bu zaten gereksiz kalabalıktır. Gelemeselerde olur. Hatta mümkünse gelmesinler.) Very Happy

old-fashioned demiş ki:
Bu arada tabii insanlar barlara eğlenip dağıtmaya, çiftleşmeye falan gidiyor, o yüzden önceden de dediğim gibi kavır tercih ediliyor gerçekten.
Bir de şu var, kavırlanan parçalar türlerinin en iyi parçaları oluyor, binlerce parça arasından seçilip de alınıyorlar sahne repertuvarına. Dolayısıyla böyle hit parçaların arasından sıyrılacak beste yapıp çalmak da kolay iş değil.

10 munara! Budur olay işte.. İki taraflı G.t (kusura bakmayın Embarassed ) olma meselesi. Seninki yemediği, diğeri öyle olduğu için.
Annihilatordan daha iyi şarkı yaptığımız vakit Annihilator çalmayı bırakacağız.

old-fashioned demiş ki:
Biraz tavır takınarak, beste çalan grupları destekleyerek bu saçma gidiş biraz frenlenebilir.

Buna kendini inandırabildin mi? Rolling Eyes Sence olabilirmi Confused Rezil besteleri olan bir grubu sadece beste çaldığı için desteklemek anlamsız bence.
Başa dön
old-fashioned

MesajTarih: Pts 09.05.2005 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher demiş ki:

old-fashioned demiş ki:

Buna kendini inandırabildin mi? Rolling Eyes Sence olabilirmi Confused Rezil besteleri olan bir grubu sadece beste çaldığı için desteklemek anlamsız bence.

Kendimi inandırmadım, sadece böyle düşünüyorum.
Bence bütün gruplar rezil besteler çalmıyor, ama böyle düşünen birisi tabii ki bu grupları desteklememeli, desteklerse bu sahte bir şey olur. Farkındaysan ben doğal olanı savunuyorum.

Alıntı yapmayı doğru düzgün beceremediğim için yeni bir mesaja geçmem gerekecek, kusura bakmayın.
Başa dön
old-fashioned

MesajTarih: Pts 09.05.2005 13:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Skull_KruSher demiş ki:

Annihilatordan daha iyi şarkı yaptığımız vakit Annihilator çalmayı bırakacağız.

1. Ben Annihilator veya başka şey çalmayın demiyorum.
2. Annihilator'dan daha iyi şarkı yaptığınız vakit de Annihilator çalmayı sürdürebilirsiniz hatta bence.
3. Annihilator'dan daha iyi şarkı yapmanız için önce şarkı yapmanız gerekiyor. (yapıp yapmadığınızı bilmiyorum)
4. İlk yaptığınız şarkılar Annihilator'dan iyi olmayabilir, zamanla gelişebilirsiniz.
5. Esas mesele: Önemli olan en iyi parçayı kim yapıyorsa gidip onu çalmak mı, yoksa ben de yapmak istiyorum deyip çabalamak mı?
Başa dön
Skull_KruSher

MesajTarih: Pts 09.05.2005 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benim Cover yapmama taraftarı olduğumu anlamış olman lazım.
Keşke insanlar gereken gruplara gereken desteği verse...... Ama yurdumuzda ilginç şeyler oluyor.
Örn;
Bestesi olmayan grupların Büyük Festivallerinde boy göstermeleri mi dersin, önemli yabancı grupların alt grupları olmaları mı dersin, internet sayfalarında boy gösterip konserlerde bonanza olup 3 akorlu şarkı yaptıkları halde "sizin için ölürümm" diyen fanlara sahip gruplar mı istersin, 3-4 konser verip 1-2 şarkı yapıp turkrock.com amatör gruplar sayfalarnda 50-100 sayfa topiclere sahip gruplar mı dersin artık bilemiyorum. Çok uzatılır daha yani, bunlar değişmedikçe de bizden cacık olmaz kimse alınmasın.

Alıntı yaptığın satır da harbiden saçma olmuş. Ben X gruptan daha iyi şarkıda yapsam, eğer onu çalarken eğleniyorsam çalmaya devam ederim. Dengesiz olduğum bir anıma gelmiş.

Önemli olan mesele ise bence;
1- İyi şarkı yapmak
Bizim memlekette işe yaramaz çünkü iyi şarkı ile kötü şarkıyı ayırt edebilecek kapasitede insan sayısı oldukça az.

2-İyi çalmak
Bu bence çok önemli değil ama bir gitarcı vırıdırıvırıvırı viuuuuyyy yaptımı, davulcu dıpa dıpa dıpa dıpa dıbı dıbı dıbı dıbı diye 120bpm 16lık nota kick vurdumu grup hayvan gibi müzik yapıyor deniliyor. Adam iki geçişte sı.tımı grup kazma oluveriyor yapılan şarkının kalitesi kimsenin umrunda değil yani.

Tabi biliyorsunuz ki bunlar benim nacizane fikirlerim kimseyi bağlamaz. Ama arada yaşanmış gerçek hikayelerde bol miktarda vardır bkz; paragraf 2
Başa dön
sky_forever
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 09.05.2005 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

topic baya gidiyo'!!!!
Başa dön
old-fashioned

MesajTarih: Sal 10.05.2005 13:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Özellikle müziğe yeni başlayanlara söylemek istediğim birşey var. Bir gözlem.
Müziğe başladığı yıllarda beste yapmaya çalışan insanların ileride üretken müzisyen olma ihtimalleri daha yüksek oluyor. Şu anda Türkiye rock piyasasında isim yapmış çok miktarda Ankara'dan yetişmiş müzisyen var ve bunun en büyük nedeni bu insanların yetiştikleri dönemde Ankara'da "beste yapıp konser verme" kültürünün yürürlükte olmasıydı bence. (80'li yıllar özellikle)
İlk gruplarınızda mutlaka birkaç beste çalmaya gayret edin.
ozdnrk

MesajTarih: Sal 17.05.2005 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kendi müziğinizi yapabilmek için bir yandan müzikal bir gelişim göstermeniz bir yandan da fikri alanda süzülmeniz gerekir. Bu süreç zarfında cover yapmak genelde izlenen yol oluyor. Besteler ve siz yada grubunuz olgunlaşınca biriktirdiklerinizi insanlarla paylaşmanın bir vakti geliyor. O vakti iyi tespit edip gerekli geçişi yapmak ve besteleri çalmaya başlamak lazım gelir kanatindeyim. Zaten bir cover grubunuz varsa ve sürekli çıktığınız bir mekan da varsa sizi izlemeye gelen müdavimleriniz de vardır demektir. Siz beste çalmaya başlayınca müdavimlerin önderliğinde kendi beste dinleyici kitlenizi rahatlıkla oluşturabilirsiniz. Hatta gecenin en beklenen parçaları da sizin parçalarınız olucaktır. Bu yazdıklarım varsayımdan ibaret değildir. İstanbul da Bulutsuzluk özlemi çıkıp hayal kahvesinde senelerce ortalığı kasıp kavurmuş, Acil servis gitar cafe de cover ların arasında çaldıkları besteleri dinleyiciye ezberletmiş, aynı şeyi yenilerden gripin yapmıştır. Bunlar 10 senelik kesitte aklıma gelen bazı örnekler. Duman grubunun temelleri 90 ların ortasında alternatif çalan madmadam grubunda atılmıştır. Şebnem ferah, teoman, özlem tekin, aslı, vs. yazmakla bitmez kemancıda cover yaparken kendi müziklerini oluşturmuş zamanı gelince bu geçişi yapmışlardır. Tabiiki çaldığınız coverla besteleriniz arasında bir bağlantı olması gerekli. Yoksa samimiyetsiz bir görüntü çizersiniz. Sadece sound yada tınıyla ilgili değil duruşunuzla ilgili bir paralelllikten bahsediyorum. Bence cover ın da bir duruşu vardır. Ama kraldan fazla kralcı olmaktan bahsetmiyorum. Bestelerinizi de Türkçe yapın. Bunu diğer forumda da söyledim ama tekrar edeyim dedim. Sevgiler Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
AliSeyhun

MesajTarih: Cum 08.09.2006 3:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu bence dinleyiciler kadar mekan sahipleri ile de ilgili birşey, sonuçta bir bara gidip, biz "kendi bestelerimizi çalacağız" derseniz, isminiz çok duyulmamışsa, size güle güle derler.

Bunun dışında -diğer şehirleri bilmiyorum da-, Ankara'da insanlar genelde, "bakın cuma günü dem çalıyormuş" ya da "hadi bugün şuraya gidelim cin seddi var" falan diye gitmiyorlar. Amatör grupları takip eden insanlar sınırlı. Genelde "hadi bugün içelim canlı müzik de var", diye gidiyorlar. Ve örneğin(yanlış anlaşılmasın, ben çok severim bu şarkıyı) Mor ve Ötesi'nden, Cambaz'ı çal, ne kadar kötü çalarsan çal,ne kadar kötü söylersen söyle eğleniyorlar.

Başlığı açan arkadaşım çok güzel bir düşünce seninkisi fakat ironiye bakın ki Türkiye'de gruplar, kendi bestelerini dinletebilmek için cover çalmak zorunda.
uNReaL

MesajTarih: Pts 25.09.2006 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben bu coverlara karsı olmayı anlamıyorum.. bazı sarkılar vardır onu sevdigin gruplardan da dinlemek istersin.. nasıl calacak acaba diye merak edersin..
ha tabi üretmeleri de gerekir ama üretmek de her babayigidin harcı degil siz de biliyorsunuz..

cover yapanlar da sarkıyı orjinali gibi calmasalar daha iyi olur tabi.. orjinali gibi calmak ztn hırsızlıga girer Smile)))

mesela Apocalyptica Master of Puppets'i coverlamış.. güzel olmamış mı ?
silent_guitar

MesajTarih: Pts 25.09.2006 14:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bar programı yapan bir grup değilsen, zaten cover çalmanın anlamı yok bana göre. Amatör grup organizasyonlarının asıl amacı grubun kendisini tanıtmasıdır, tanımatsı demek kendi bestelerini sergilemesi, insanlara sunması, kendi işlerini paylaşması demek. Asıl amaç bu yani. Ama yukarıda da söylediği üzere, organizasyona izleyici olarak gelen kimseler herhangi bir amatör grubun bestelerini bilmiyor ve haliyle katılım gösteremiyorsa o organizasyon seyirci için de, çalan için de zehroluyor. Popülarite kazanmaktan ziyade bir şekilde kendini dinletmeye bakıyor gruplar... Bunun için en uygun yol da cover çalmaktan geçiyor.

Saygılar...
impala

MesajTarih: Pts 25.09.2006 16:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genelde sesini albümle bize duyurmuş gruplar, kendi şarkılarını ön plana çıkarmadan önce cover parçalarla bu zemini hazırlayan gruplardır..Mutlaka onları ilk defa canlı dinlerken bildiğimiz bir şarkıya yaptıkları yorumla dikkatimizi çekmiştir..tek düze bir parça, cover yapılarak dinlenesi bir hale gelen parçalar oluyor çoğu zaman...cover yapılmalı ama cover yaparken eğlenen, zevk alan gruplar bu işi yapmalı...zaten eğlenmekten ziyade dinleyebilen kesim, ayırt ediyor eğlenenle cover parça yapmak için kasanı...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız