Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gotik Edebiyat
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gotik Edebiyat
Sayfa Önceki  1, 2, 3

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Barracuda

MesajTarih: Pzr 27.11.2005 14:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

pis_metalci demiş ki:
Barracuda demiş ki:

Peki.

sağol (idrak edebildiğin için)

Smile teşekkür etmene gerek yok.. O senin güzelliğin.. hehe.. Parantez içinde mi yazsaydım acaba? Neyse.. Gotik iyidir..
pis_metalci

MesajTarih: Pzr 27.11.2005 14:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eyvallah Barracuda Smile Gotik seven arkadaşlara iki film tavsiyesi:

Gothic : Ken Russel babadan Frankenstein romanının yazılış öyküsüne farklı bir bakış.Özellikle sinemada izlenince bi tuhaf halde çıkıyorsunuz dışarı.Oyuncuları falan hiç hatırlamıyorum.Yakın zamanda cnbc-e'de kırpıla kırpıla kuşa dönmüş hali yayınlandı,berbattı.Sanırım piyasada DVD'si var.

In The Mouth Of Madness : John Carpenter imzalı,başrolünde Sam Neill'ın olduğu müthiş bir film.Fazlaca Lovecraft esinli olduğu adından da anlaşılıyor zaten.Filmdeki yazar Suther Cane karakteri neredeyse Lovecraft'in ta kendisi denilebilir.

Her iki film de 90ların başlarında çevrilmişti.Bir yerlerde gözünüze çarparsa kaçırmayın
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
never4give

MesajTarih: Prş 08.12.2005 18:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence gotik edebiyatı merak eden arkadaşlar edgar allan poe nun the tell tale heart hikayesini okusunlar.öyle başlasınlar herşeye.tavsiye ederim.
aysu_

MesajTarih: Pts 04.06.2007 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Keşiş, Şövalye ve Şamdan derim. Otranto Şatosu da gothic edebiyata örnektir. Öncesi olmadığı bilinir ama aslında var.
Başa dön
nymphetamine667

MesajTarih: Çrş 13.06.2007 13:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gotik edebiyatta doğa üstü varlıklar ve korku unsuru geniş yer tutar ve fakat bunlar zorunludur/ tür bunlar üzerine kuruludur diyemeyiz. Bkz. Uğultulu Tepeler, Çatı vs.

İngilizce bilen ve kitabı aramak istemeyen arkadaşlar Otranto Şatosu'nu burda okuyabilirler:

http://en.wikisource.org/wiki/The_Castle_of_Otranto

Lovecraft'ın eserlerinin de oldukça küçük bir bölümü Türkiye'de yayınlandı bildiğim kadarıyla. Onun da tüm öyküleri:

http://en.wikisource.org/wiki/Author:H._P._Lovecraft

Bunların dışında Algernon Blackwood'u tavsiye ederim. Öykülerini İthaki yayınlamıştı sanırsam.

Bu arada Uğultulu Tepeler'i ve Poe'nun öykülerini okulda okumuş bir insan olarak toplum tarafından pek de marjinal bulunmadıklarını belirtir, "dikkat çekeyim, farklılığımı kanıtlayayım" diye bunalrı okumaya çalışan tipleri uyarırım. Very Happy
Anosdedolor

MesajTarih: Çrş 13.06.2007 16:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

horace walpole ve anne rice tavsiye ederim
Başa dön
SouL_PoweR

MesajTarih: Cum 15.06.2007 20:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Neden kimse Bram Stoker ve Dracula'sından bahsetmemiş ki? Ben mi yanlış biliyorum bu kitap Gotik Edebiyatın baba kitaplarından değil miydi? Halbüse pek bi ünlüdür kendisi vampirik takılan bütün "gotik" abilerimizin ablalarımızın ağzında...Güzel kitap,okuyun demem çok saçma olacak çünkü herkes bi kaç şey biliyodur heralde Holywood filmlerinden ama ben gene de diyorum:) hiç değilse bugün bu kadar konuşulan konuların özünün nerden geldiğini bilelim.
jamais-vu

MesajTarih: Cmt 23.08.2008 21:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uhm.. Çok güzel mimarisi vardır, bana göre felsefesi elbetteki sıkıcıdır bir blues sever olarak.Uhm..
Efendim gençlerimiz bilmedikleri şeylerin peşinde koşmak yerine bkz ( sürü psikolojisi )
Bu tür yazıları okuyup neyin ne olduğunu öğrenseler çok güzel olur.
yazık efendim yazık.

Le Fabuleux Destin d\'Amélie Poulain
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gothic_dreams

MesajTarih: Pzr 02.11.2008 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gothic mi tartısılır amamıstık oldugu kesın buyu gıbı olaylar ılgınızıcekıyorsa aleister crowley - ay cocuk kıtabını okumalısınız mutlaka
aksuvar

MesajTarih: Pzr 02.11.2008 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

frankenstein yada modern promotheus...gotikkoliklere tavsiye...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3
3. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız