Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Jean Christophe Grange
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Jean Christophe Grange
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
qataloq

MesajTarih: Pzr 11.09.2005 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Jean Christophe Grange...Diyecek söz yok..Bence mükemmel bir yazar..Bütün kitapları çok iyi..Taş Meclisi hariç..Hariç diyorum çünkü Taş Meclis'inde biraz sıkıldım..Çok fazla tasvir var..Ama yine de çok yaratıcı..Herşeyden çok beni de bu yazarın bilgisi etkiliyor..Bu adamın bilmediği şey yok!Her konuda bilgili..Anlatımı da gerçekten çok iyi..Dediğim gibi Taş Meclisi haricinde diğer kitaplarında tasvirler çok yeterli.Kalemi çok iyi..En sevdiğim yazarlardandır kendisi..Şiddetle tavsiye ederim özellikle de "Kızıl Nehirleri".
nefertari

MesajTarih: Cum 30.09.2005 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bütün kitaplarını büyük bir heyecanla takip ediyorum ve genelde hepsini -ne kadar uzun olursa olsun- 2-3gün içinde bitiriyorum çünkü çok sürükleyici bir anlatıı var ayrıca hayal gücüne diyecek hiç bir laf yok! son kitabı siyah kan da muhteşem bence.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kimono

MesajTarih: Cmt 08.10.2005 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cok sikildigim bi gun oolesine bi kitap aldim elime arkadasimin rafindan ki bu leyleklerin ucusu oldu....takip eden 6 gunde butun kitaplari okumus.....gerim gerim gerilmistim....ama iki kitabini okuduktan sonra bi sonrakinin gelisimini asagi yukari cikartabiliyor insan.....yinede super...inanilmaz bi bilgi birikimi ucsuz bi hayal gucu.

e hadi yeni bi kitap yazsin da okuyalim artik.......iki ayda bir yazsin hatta...hep okuyalim.
palmyra

MesajTarih: Sal 18.10.2005 14:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Polisiye-gerilimden pek hazzetmezdim. J.C.G yi bi görüyüm elini öpecem".wayyyy baba sağol manyak yazmışsın helel olsun" diyecem...
Kızıl Nehirler,Kurtlar İmparatorluğu,Siyah Kan...ve diğerleri..Sabahlara kadar gözüme kan oturmuştu..Yazarı tebrik etmek lazım Laughing
Başa dön
RADIOGAGA

MesajTarih: Sal 18.10.2005 14:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kimono demiş ki:
cok sikildigim bi gun oolesine bi kitap aldim elime arkadasimin rafindan ki bu leyleklerin ucusu oldu....takip eden 6 gunde butun kitaplari okumus.....gerim gerim gerilmistim....ama iki kitabini okuduktan sonra bi sonrakinin gelisimini asagi yukari cikartabiliyor insan.....yinede super...inanilmaz bi bilgi birikimi ucsuz bi hayal gucu.

e hadi yeni bi kitap yazsin da okuyalim artik.......iki ayda bir yazsin hatta...hep okuyalim.

Siyah Kan çıktı son olarak... onu da okuduysan eğer bir kaç sene beklemen gerekecek... biz de bekliyoruz zaten Smile

Gösteri Devam Ediyor Freddie
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
erotostan_kalburu

MesajTarih: Prş 24.11.2005 1:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kızıl nehirler ve siyah kanı okudum...filmi izledim kitabın yanında çok kıytırık kaldı Wink siyah kanıda okuduktan sonra yav herkes katil olur ama önemli olan böle olmak gibi bi moda sürükledi beni kitap Confused cidden cok güseldi...

bu kağıt benim tenim bu mürekkep senin kanın Exclamation Twisted Evil
shine

MesajTarih: Prş 23.02.2006 0:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

j.c.g dan uzak durmak lazım bence adamda katil potansiyeli var Smile şaka bir yana araştırmalar neticesinde romanlarına kattığı detaylar ve akıcı üslubuyla her kitabı alınası yazarlardan. siyah kanı okurken başlarda sıkıldım ama konu ve karakterler derinleştikçe kitap elime yapıştı kaldı resmen.
Başa dön
RADIOGAGA

MesajTarih: Cmt 04.03.2006 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

shine demiş ki:
j.c.g dan uzak durmak lazım bence adamda katil potansiyeli var Smile

Her polisiye-gerilm yazarı bir potansiyel katildir. Cool

Başa dön
jamslady

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 13:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

taş meclisi kötü dienlere katılmıorm çünkü adam yazıo..kitap okuyamıorm dienler içn zatn...sıkıcı olması imkansız!
Başa dön
gothicqueen

MesajTarih: Pzr 19.03.2006 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

polisiye ve gerilim türlerinin karıştığı kimi yerlerinde insanın tüylerini diken diken edip kan kokusunu içinde hissettirebiler iyi bi yazar tüm seriyi okumasamda kızıl nehirler,taş meclisi gibi okuduklarım gayet güseldi..
Başa dön
MaraJade

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

böyle kurgu yapabilmek için ciddi anlamda bir zekaya ihtiyaç var bence.benim en sevdiğim kitabı kızıl nehirler ama kurtlar imparatorluğu için de yaptığı araştırmalar gerçekten çok iyi!
hangisi daha önce yazmaya başladı bilmiyorum ama(sanırım grange dir) tess geritsen denilen yazarla üslupları ve kurgularında(etkileşimden geldiğini tahmin ettiğim) benzeyen bişiler var.
istiridyecocuk

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 17:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

best_seller okumam ben hala yenemedim bu egomu yaş kaç oldu bi de
Başa dön
freezone

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 17:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genellikle olaylar fransada geçsede(fransa'nın heryerini öğrendim sayesinde:) grange iyi bir yazardır,hikayeye hakimiyeti,onlarca sayfa sonra önceki sayfada okuyup anlayamadığınıuz bir ayrıntının aslında ne kadar önemli olduğunu anlamanızı sağlayan üslubuyla her zaman zevkle okuduğum şahsına münehasır bir insandır kendisi Smile bu arada bestseller takıntısı olan arkadaşım neden bu kısıtlama,bu takıntı senin yaptığın bir eylem mi yoksa herkes okuyo ben okumam onu tribi mi!!!yanlış anlama bu laf sokma anlamında birşey değil ama çokşey kaybediyorsun bence tamam kalkıp melissa bilmem nenin kitabıda çok satmış onuda mı okuym diyebilirsen kesinlikle hayır tabi ki!ama knut hamsun açlık,yada iskenderiye dörtlüsü,vb... gibi kitaplarda bestseller!!!
freezone

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 17:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genellikle olaylar fransada geçsede(fransa'nın heryerini öğrendim sayesinde:) grange iyi bir yazardır,hikayeye hakimiyeti,onlarca sayfa sonra önceki sayfada okuyup anlayamadığınıuz bir ayrıntının aslında ne kadar önemli olduğunu anlamanızı sağlayan üslubuyla her zaman zevkle okuduğum şahsına münehasır bir insandır kendisi Smile bu arada bestseller takıntısı olan arkadaşım neden bu kısıtlama,bu takıntı senin yaptığın bir eylem mi yoksa herkes okuyo ben okumam onu tribi mi!!!yanlış anlama bu laf sokma anlamında birşey değil ama çokşey kaybediyorsun bence tamam kalkıp melissa bilmem nenin kitabıda çok satmış onuda mı okuym diyebilirsen kesinlikle hayır tabi ki!ama knut hamsun açlık,yada iskenderiye dörtlüsü,vb... gibi kitaplarda bestseller!!!
istiridyecocuk

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Melisa p.yi okudum bak hem de çok ilginç bulmuştum demek yokmuş ben de öyle bi takıntı belki de yazar ve yazdıkları ilgimi çekmedi bilmiyorum ama kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğu filmlerini izledim.Kötüydü.Sen sevebilirsin beni ilgilendirmez zevk senin
Başa dön
MaraJade

MesajTarih: Çrş 22.03.2006 23:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fimlerine göre karar vermemelisin mesela kurtlar imparatorluğunun sonu tamamen farklı bitti kitaptan(ya itiraf ediyorum bence filmdeki son daha iyiydi ama misal vermem gerekti işte sana:P)ön yargıyal başlarsan zaten muhtemelen sarmıycaktır ama vazgeçersen mutlaka oku derim en azından bir kitabını.
RADIOGAGA

MesajTarih: Prş 23.03.2006 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istiridyecocuk demiş ki:
Melisa p.yi okudum bak hem de çok ilginç bulmuştum demek yokmuş ben de öyle bi takıntı belki de yazar ve yazdıkları ilgimi çekmedi bilmiyorum ama kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğu filmlerini izledim.Kötüydü.Sen sevebilirsin beni ilgilendirmez zevk senin

Filmin kötü olduğu konusunda haklısın.

Ancak iyi bir okuyucu bilir ki; bir romanın film uyarlaması hiçbir zaman roman tadında olamaz.

Ben de "Kızıl Nehirler"i okuduktan sonra filmini izledim. Film benim için tam bir "fiyaskoydu."

Ben herkese şöyle diyorum: Kızıl Nehirler'in romanını okumadan filmini izleme...

J.C.G. okumak bu türün okuyucuları için bir ayrıcalıktır. Ve bu ayrıcalığı yaşamak isteyenler zaten okuyor.

Polisiye-Gerilim türünü anlayan ve seven okuyucular için J.C.G. vazgeçilmez bir yazardır,evet, bu türden anlayanlar için. Diğerlerinin yaptığı yorumlar, hiç önemli değil...

Başa dön
_salmonella_

MesajTarih: Cmt 01.04.2006 6:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istiridyecocuk demiş ki:

Bence "Siyah Kan"ı bi oku dostum. Sonra filmlerini beğenmediğin kitapları da okuma isteği duyacağını düşünüyorum. Hatta "Taş Meclisi" ve "Leyleklerin Uçuşu"nu da...Haklısın zevkler konusunda, yalnız bu adamın hayal gücünü kitaplarıyla dahi olsa tadabilmek büyük zevk... Saygılar...
Başa dön
rumore

MesajTarih: Pzr 02.04.2006 19:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayrı bi olay kitapları ya.. ilk önce hafiften bi tırsıyosun yok artık falan diyosun sonra bakıyosun hoşuna gidiyo ben manyak mıyım diyosun ama yine de elnden bırakamıyosun Laughing ..filmlerini izlemedm çünkü kitapta her kişiyi her yeri kendi gözünde canlandırıyosun filmde öle olmuyo kitaptaki büyü kaçıyo bence..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rumore

MesajTarih: Pzr 02.04.2006 20:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ayrı bi olay kitapları ya.. ilk önce hafiften bi tırsıyosun yok artık falan diyosun sonra bakıyosun hoşuna gidiyo ben manyak mıyım diyosun ama yine de elnden bırakamıyosun Laughing ..filmlerini izlemedm çünkü kitapta her kişiyi her yeri kendi gözünde canlandırıyosun filmde öle olmuyo kitaptaki büyü kaçıyo bence..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız