Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Hasan Cihat Örter
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Hasan Cihat Örter
Sayfa 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
yener

MesajTarih: Cum 04.03.2005 10:56    Mesaj konusu: Hasan Cihat Örter Alıntıyla Cevap Ver

HASAN CİHAT ÖRTER (Besteci, Gitarist, Aranjör ,Yazar)

ULUSLARARSI MÜZİK SANATCISI

24 Ekim 1958 yılında İstanbul'da doğdu. Çok küçük yaşlarda harika çocuk olarak piyano ve keman ile tanışarak müziğe başladı. Daha sonra 5 yaşında klasik gitar ile tanıştı ve ilk ciddi derslerini 7 yaşında Prof. Antonio Doumesitch‘den aldı ve bu derslere 5 yıl devam etti. Bu arada Jazz gitar ile de ilgilenmeye başladı ve 12 yaşında küçük orkestralarda çalarak profesyonel oldu.

Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Emin Ongan’ın Türk Müziği Derslerine katıldı, makam ve nazariyat dersleri aldı (1970-1972). Bağlama üstadı Şemsi Yastıman ile Türk Halk Müziği araştırmasına yönelik çalışmalar yaptı ve bağlama üzerine sentezler geliştirdi. Lise eğitiminden sonra Boston Üniversitesi Berklee Müzik Akademisi'nden burs kazanarak Amerika’ya gitti “New Talend Of Succes” (1976 – 1979) Buradaki Kompozisyon ve Armoni derslerini tamamladıktan sonra dört yıllık okulu iki yılda üstün derece ile bitirdi ve Okulun isteğiyle Prof. Gordon Delemond’un öğrencisi olarak Belçika Kraliyet Liege Konservatuarı'nda Yüksek kompozisyon dersleri aldı (1979 -1980) mastır ve doktorasını yaptı . (Türk müziği çok sesli denemeler.) Tezleri kitap olarak sunuldu. İstanbul Teknik Üni. Dev. Ve Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarları Rektörlüklerince ; TÜRK MÜZİĞİNE HİZMET ETMİŞ ÖNCÜ BÜYÜKLERİMİZ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR.

Ülkesine vatani vazife dolayısıyla döndü ve daha sonra burada Büyük orkestra çalışmaları ve stüdyo çalışmalarında bulundu. (Festival, Eurovision Orkestraları ). Bu arada reklam , belgesel ve tiyatro müzikleri yapmaya başladı. 1989 yılında kurulan Kent Orkestrası'na kadrolu sanatçı olarak girdi ve 8 yıllık hizmetten sonra kendi isteği ile ayrıldı (1998).

1994 yılında Dr. Ahmet Kurtaran’ın ricası üzerine Modern Folk Üçlüsüne girdi , orada gitar çalıp vokal müziği yaptı ve bu grubun aranjörlüğünü üstlendi. 1995 yılında da Amerika da Uluslararası Houston Jazz Festivali'ne bu grup ile katıldı. Harbiye Açık Hava Konseri ( MFÜ. 1996) Aynı Grup ile 7 Şehirde Konserlere katıldı. Aynı yıl Uluslararası Akbank Jazz Festivali'nde grubuyla çaldı (1995 Ak sanat Kültür Merkezi ).

Kıbrıs 1. Girne Altın Zeytin yarışmasında Beste ve Şarkıcılık dalında 1. oldu. ve 1993 yılında ilk albümü olan 1. Albüm, ANADOLU EZGİLERi KLASİK GİTARA ADAPTASYON albümünü çıkardı (Kent Plak -EMI). Bu albüm 2.Albüm olarak INSPIRATION serisinden bütün dünyada satılmaya başladı ve Sanatçı dünyanın en büyük plak firmalarından E.M.I Klasik kataloğuna girdi ve ALTIN PLAK aldı. Bu kompozisyonları daha sonra araştırmalar ve denemeler halinde kitap olarak çıkardı. (Hayatım Gitarım ve Müziğim 1995 Pan Yayıncılık ). Bu kompozisyonların tamamı 1000'e yakındır. Daha sonra tüm dünya kadınlarına ve çalışan kadınlara adadığı 3.Albüm, KADIN’IN SENFONİLERİ albümünü yaptı. (Kent Plak 1995). 1996 yılında 4.Albüm, MODERN FOLK ÜÇLÜSÜ İSTANBUL ŞARKILARI albümünü yaptı. (Yapı Kredi Kültür Hizmetleri) . 14 şehirde konserleri verildi ve bu albüm için klip çalışması yapıldı (İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu 1996 ) . 1997 yılının sonunda 5.Albüm, RE-FORMATION (TÜRK MÜZİĞİ SAZ ESERLERİ NEW-AGE) albümünü yaptı. 1997 'nin sonunda bu albümün London Southern Cross stüdyolarından re-mixi çıktı . 6.Albüm, ( INSPIRATION RE-MIX ). Sony Music European Catalogue'a girdi. USA Billboard dergisi Hasan Cihat Örter’ i albümleri 30 ülkede satılan ilk Türk Sanatçısı ilan etti. Türk Jazz ında birinci sıraya koydu (1998). 1999'da7. Albüm, MEKTUP FİLMİ SAUND TRACK (1998 RAKS). 8.Albüm, RE-FORMATION 2 (ANADOLU ESİNTİLERİ NEW-AGE/ Sony Music) al

9.Albüm, AŞK VE HÜZÜN (Ezgi Medya-2002). 10. Albüm, GİTARIN SESSİZ ÇIĞLIĞI (Genç Müzik 2003 ), 11. Albüm, FLAMENKO TÜRK (Topkapı Müzik 2004 Çıkacak ) Albümlerini yaptı.12.Albüm, İKİ DERVİŞİN AŞK YARASI (Seyhan Müzik 2004 Çıkacak). 13. Albüm, İSTANBUL DA MODERN OYUN HAVALARI (Seyhan Müzik 2004 Çıkacak)

"Bizim Sazımız - Bizim Cazımız, Ne Var ? Ne Yok ?" TRT programına orkestrasıyla canlı müzik yaparak katıldı. Sürgündeki Devlet, Menderes, Kızıl Güneş, Sultan Galiyev, DÜNDEN BUGÜNE (TGRT), KIBRIS BELGESELİ (SHOW TV.), KIBRIS BELGESELİ SOUND-TRACK CLIP”, CUMHURİYET BELGESELİ, OSMANLI’NIN DOĞUŞU (TRT 2), FATİH VE FETİH (TRT 1),DOĞDUĞUM TOPRAKLAR (TRT),SON TANIKLAR (TRT), SUMMER UNIVERSITY 2003- İSTANBUL TANITIM MÜZİKLERİ (42 ÜLKE – 72 ŞEHİR ), gibi 200 e yakın belgesele özgün ve jenerik müzikleri yaptı. Cemal Reşit Rey Gençlik Festivali , Uluslararası Gitar Festivali ( C.R.R. Ocak 2001),(2002), (2003),(2004) İstanbul Müzik Şenliği , 1995 Akbank Jazz Festivali gibi birçok uluslararası festivalde çaldı.

TRT 2 'de MÜZİK VE BİZ adlı programı hazırlayıp sundu ( Cumartesi akşamları 20:20 ). Program 4 yıl sürdü. Aynı zamanda STV. De 3 yıl canlı olarak benzeri daha önce yapılmamış “GECEYİ ÖRTEN MÜZİK” programı yaptı ve ülkemiz de ve tüm dünyada bu program çok sevildi, takdir gördü. Amcası Rembetiko uzmanı Erol ÖRTER (Buzuki Erol) ile BUZUKİ EROL - EROL ÖRTER adı altında piyasaya sunulan kitabın hazırlanmasına katkıda bulundu ve rebet şarkılarını aranje etti , notasyonladı. Özel radyo ve televizyon kanallarında programları yayınlanmaktadır ve bu programlar çok ilgi görmektedir. Sanatçı yapmış olduğu sanatsal çalışmalarla 1000 e yakın ödül almıştır .

İKİ SATIRLIK ŞİİRLER (Birun Yayınevi-2000, ) ESERLERİ-SANATÇI (Bemol Müzik 2002), SAZ ESERLERİ (Bemol Müzik 2003), MÜZİKLE TEDAVİ VE ARAŞTIRMALAR (Bemol Müzik 2003) Hasan Cihat Örter ' in şimdiye kadar yazdığı 6 kitabı vardır. Ayrıca sanatçının TCDD. DEVLET DEMİR YOLLARI BESTESİ,TRAFİK CANAVARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ BESTESİ, POLİS KOLEJİ MARŞI, ELAZIĞ 8. KOLORDU MARŞI, BEŞİKTAŞ SPOR KLUBÜ MARŞI, ÜSKÜDAR BESTESİ, ÜMRANİYE BESTESİ,TC.80 YIL MARŞI…gibi marş besteleri de vardır.

SANATÇININ ADI SALACAKTAKİ İSKELE ARKASI SOKAK ADI DEĞİŞTİRİLEREK, BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER SOKAĞI İSMİ VERİLMİŞTİR.(Üsküdar Belediye Meclisinin 4. Seçim Dönemi 5. Seçim Yılı 1. Olağan Toplantılarının 25.06.2003 günü 7. Birleşimince okunarak komisyondan geldiği şekli ile kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir.)(İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin, 4. Seçim Dönemi, 5. Toplantı Yılı, Temmuz Olağan Toplantılarının 01 Ağustos 2003 tarihli 9. birleşiminde okunarak; Raporun aynen ve Oybirliği ile kabulü kararlaştırılmıştır. Ali Müfit GÜRTUNA, Büyükşehir Belediye Başkanı.)

Sanatçı: A.B.D., Rusya, Hollanda, Belçika, İngiltere, Fransa, Yugoslavya, İspanya, İtalya,Almanya , Hindistan , Azerbaycan ve Kıbrıs gibi pek çok ülkede konserler ve resitaller vermiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN dediği gibi; Türk müziğinin çok sesli müziğe uyarlamasındaki çalışmalarını güçlendirmek için yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam edip basında ve seminerlerde yaptığı konuşmaları ile insanları çok etkilemektedir.

İLETİŞİM ADRES: Alemdağ Cad. No:116 Kuzey Kanadı Kat: 6 Ümraniye İST. Tel: 0216 344 09 18 Faks: 0216 335 42 25

Not: Sanaçı : MESAM, MüDER,POP SAV,MüYORBİR,ŞAİR VE OZANLAR DERNEĞİ, ANADOLU AJANSI (BASIN KARTI SAHİBİ), KOŞUYOLU ÖĞRETMENLER EVİ, TC.D.D. FAHRİ ÜYE, SALACAK ROTARY DERNEĞİ, SİVAS ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ… üyesidir.

*hasancihatorter.com'dan alınmıştır.

Bu başlık Hasan Cihat Örter'in yalnızca sanatını,sanatçı kişiliğini konuşmak,tartışmak ve düzeyli bir biçimde eleştirmek için açılmıştır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
nienturi

MesajTarih: Cum 04.03.2005 14:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Daha önceki de öyle açılmıştı. Yani başlangıcı öyle olmuştu en azından...
Wink

Yalnız yeri yanlış bence. Hasan Bey Rock müzisyeni değil. Bu sebeple sanıyorum yerini değiştirmek daha doğru olur.
Başa dön
rock-the-boy

MesajTarih: Cum 04.03.2005 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaa bence hasan cihat foruma tekrar kabul edilmeli...bunu onun kişiliğiyle ilgili olarak değil, onun müziğini ve müziğe yaklaşımını daha iyi anlamak için istiyorum, lütfen bunu da yanlış anlamayın...yani ona müzikle ilgili merak ettiğim soruları sormam için onun tekrar burada olmasını isterim...ayrıca nienturi'nin dediği gibi umarım bu konu başka yöne kaymaz...adamın geçmişi bize yorum yapmaya fırsat tanımıyor bile, dopdolu...
morvedelisi
"Türk Rock" mod

MesajTarih: Cmt 05.03.2005 14:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok kaliteli bir insan..severim..sayarım..

Kadının Senfonileri albümü çok güzel bir albümdür..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
greatainu

MesajTarih: Pzr 06.03.2005 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hasan Cihat Örter Röportajı için...

Hakkındaki tartışmaların uzayıp gittiğini burda izlerken karar verdim tanışmaya. Mail attım. Cevap verdi ararmısın diye. Aradım, röportaj yapmak istediğimi belirttim. Sevindi kendisi. Toplam üç kişi gittik. Çok sıcak karşıladı bizi. Genel olarak yanlış anlaşıldığından, çabuk sinirlendiğinden, gençliği anlayamadığından yakındı. Kesinlikle kim olursa olsun yüz yüze konuşmak istediğini eleştirilere açık olduğunu belirtti...

Çok mütevazi bir insan. Forumlarda yazıanlara dayanamıyor. İnsanların burada rahat konuşabildiğini düşünüyor. Ben gittim konuştum. Çok cici bir insan. Çok konuştuğunu kendi de kabul ediyor ama seviyor bizleri. Bİze çaldığı güzel parça için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Lütfen eleştirileriniz her daim aynı olmasın, abimiz yıllardır uğraşıyor.. Yani işi bu.. Tabi ki sahip çıkacak. Lütfen bizde sahip çıkalım...

Umarım yeni röportajlarımla burada olurum.

Çok teşekkür ediyorum böyle bir sie hazırladığınız için.

Saygılarımla

Gil Galad
Fantasurk Yayın Yönetmeni
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nienturi

MesajTarih: Pts 07.03.2005 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hasan Cihat'ı bende cidden severim. Gerçekten çok çok etkileyici bir özgeçmişi olduğu da muhakkak. Ancak forumdan atılması süreci haklı bir süreçtir. Ben uzun bir süre onun Hasan Bey olduğuna inan(a)madım.
Ancak söz konusu kişi Hasan Bey gibi bir sanatçı dahi olsa forumlarda kimse kimseye küfür edemez, tehdit edemez.
Forum Kuralları herkes için açıktır.

Not:Röportajını okumayı bende çok isterim.
Başa dön
xece
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 07.03.2005 21:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onun özel bir tvde programlari vardi bir zamanlar;hiç kaçirmazdim.bende gitar sevgisi yaratan kisi odur diyebilirim rahatlikla..
Bu kadar usta bir sanatçiya ancak saygi duyulur;kim neyi elestirebiliyor,merak ettim.
nienturi

MesajTarih: Sal 08.03.2005 10:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir sanatçı ne veya kim olursa olsun, hangi alt yapıya geçmişe sahip olursa olsun eleştirilebilir.

Bilmiyorum o başlık hala çöp tenekesinde duruyor mu?
Merak eden bakabilir.

Not:O programın adı "geceyi örten müzik" idi. Ve ben de kaçırmazdım. En sevdiğim bölümü Asım Can'ın katıldığı bir bölümüydü.
Başa dön
-GUITARIST-

MesajTarih: Sal 08.03.2005 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen trt türkte izledim.klasik gitarı harika çalıyo.elektro gitardan keman ve ney sesi çıkartabilen başarılı bi virtüöz
xece

MesajTarih: Sal 08.03.2005 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bugün istiklal caddesinden cdsini aldim ve su an keyifle dinliyorum.gitar tonlari süper.baska kaç cdsi var bilmiyorum ama tavsiye ederim.
nienturi

MesajTarih: Çrş 23.03.2005 17:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hangi albümünü aldın?
Başa dön
rock-the-boy

MesajTarih: Prş 24.03.2005 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar hasan cihat'ın gözyaşlarım diye bir parçası var.. hangi albümde bilen var mı??? ya da bu parçası bir albümünde var mı???? Mr. Green
vileshome

MesajTarih: Prş 24.03.2005 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evil or Very Mad

En son vileshome tarafından Cum 10.06.2005 18:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
split

MesajTarih: Cum 25.03.2005 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçen sene itibarıyla ki bunun değişeceğini de sanmam, "elektro gitarla" uzaktan yakından alakası
olmayan bir kişi olduğunu düşünüyorum.
Başa dön
akinu

MesajTarih: Cmt 26.03.2005 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nienturi demiş ki:
Bir sanatçı ne veya kim olursa olsun, hangi alt yapıya geçmişe sahip olursa olsun eleştirilebilir.

Bilmiyorum o başlık hala çöp tenekesinde duruyor mu?
Merak eden bakabilir.

Yok maalesef. Aylar önce silindi çöpten. Sadece müzik yaparsa saygı duyulmaması için hiçbir sebep yok. Ancak sanatçı kişiliği ve Türk müziğindeki yeri göz önüne alındığında, statüsü ile fevkalade orantısız tartışmalara girip müzikte kazandığı saygıyı gereksiz polemiklerle kaybeden birisi. Hele hele burası dahil olmak üzere internet forumlarına saçtığı dehşet eminim bir çoğunuzun malumudur. Bunun dışında Türk müziğine büyük katkıları olmuş, yurdum insanının müzikten beklentisini hatrı sayılır ölçüde artırmış, değerli bir müzisyendir. Talihsiz açıklamalar sonucunda forumdan atılmıştı, ancak ben de onu forumda tekrardan görmeyi isterim; sadece müzik konuşmak kaydı ile tabi.
Başa dön
tornado

MesajTarih: Cmt 02.04.2005 2:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hasan Cihat Örter müzik alanında önemli bir insandır. Seveni de sevmeyeni de çok olduğuna göre en azından tartışmaya yol açacak kadar popüler olmuş, ama bunu kötü anlamda popüler olmadan başarmıştır. Bu açılardan kendisini kutluyorum bir dinleyici olarak.

Ancak, yine bir dinleyici olarak, kimi istersem onu dinleme özgürlüğüne de sahip olduğumu düşünüyorum ve istersem Hasan Beyin yada başka bir müzisyenin eserlerini saygı çerçevesinde beğenmediğimi belirtebilirim ve bu yüzden o müzisyenin taraftarları yada daha kötüsü o müzisyenin bizzat kendisi tarafından azarlanmam yanlıştır.

Şimdi bazı insanlar diyecektir ki; "kardeşim ne azarlanması sen kötü dedin de birisi kızdı mı sana?". Evet maalesef bu olay yaklaşık bir yıl önce cereyan etmiştir ve Hasan Bey bizzat kendisi bu foruma gelip, forumdan atılmayı gerektirecek davranışlarda bulunmuştur. Sadece müziğini beğenmediğini söyleyen insanlara "yılan soyu" "p**ç!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" şeklinde özel mesajlar atmış ve birçok insanın gözündeki saygıdeğer imajını bir hiç uğruna (hatta 'kendi yersiz sinir krizi' diye adlandırabiliriz bu "hiç"i) yerle yeksan etmiştir. Keşke çöp tenekesinde o başlık dursaydı da bugün belge niteliği taşısaydı diye düşünmeden edemiyorum.

Bunu açıkladıktan sonra başka insanlar da haklı olarak diyecektir ki; "tamam böyle tatsız bir olay oldu, neden bunu bir daha gündeme getirmek istiyorsun, bırak seveni burada buluşsun". Bakınız, burada(forumda yani) ne gruplar, müzisyenler vardır ki, amatör, profesyonel, zerre haz etmem. Ancak onların forumlarına girip de "çok kötüdür, şudur budur" diye yazmayı gereksiz görürüm. Zira bunun kimseye bir faydası yok. O grup elemanları bakıp "aa biz kötüymüşüz bak iyi ki söylemiş" demez, dinleyicileri de "hakkaten neden farkedemedik şu ana kadar" diye dinlemekten vazgeçmez. Kaldı ki kimsenin müzik zevkini değiştirmek üstüme vazife değildir.

Ancak bir insanın (bakın müzisyen demiyorum, her alandan insanın) kendisini bu kadar çok övmesi, sevmesi ve bunu bizimle bu şekilde paylaşması beni çok rahatsız ediyor. Bakın mesela durumu şöyle açıklayayım. Bu başlığın ilk mesajını okuyoruz. www.hasancihatorter.com'dan alınmış. Yani bu da şu manaya gelebilir; bu yazı ya Hasan Bey tarafından ya yazılmış ya da dikte ettirilmiş. "Hayır bu sitede Hasan Cihat Örter'e ait tek kelime yok hepsini hayranları yaptı" diyenlerin sitede yer alan bu fotoğraf konusundaki fikirlerini merak ediyorum.

Biraz da şu tanıtım(!)dan alıntılar yaparak eleştirilerimizi sıralayalım.

Öncelikle benim en çok takıldığım noktalardan biri, Hasan Bey'in forumdan atılmadan önce imzasında da bulunan şu ibare:

"HASAN CİHAT ÖRTER (Besteci, Gitarist, Aranjör ,Yazar)

ULUSLARARSI MÜZİK SANATCISI"

Kendisini böyle tanımlaması ben de dahil bir çok kişiye garip geliyor. Evet bu dediklerinin hepsi ve daha da fazlası olabilir ama siz hangi sanatçının bu şekilde kendini böyle şaşaalı bir şekilde tanımladığını gördünüz? Ya da herkes yapsa bile bu güzel bir şey mi? Bu bir tek bana mı çok komik geliyor? Ayrıca "Boston Üniversitesi Berklee Müzik Akademisi'nden burs kazanarak" Amerika'ya giden bir "ULUSLARARSI MÜZİK SANATCISI"nın "New Talend Of Succes" seçilmesi ve "MEKTUP FİLMİ SAUND TRACK"ini yapması gerçekten de garip değil mi? Neyse belki tanıtımı bilgisayara aktaran kişinin hatasıdır diyip geçiyorum bunu.

"SANATÇININ ADI SALACAKTAKİ İSKELE ARKASI SOKAK ADI DEĞİŞTİRİLEREK, BESTEKAR HASAN CİHAT ÖRTER SOKAĞI İSMİ VERİLMİŞTİR"

Bakınız kocaman yazılmış. Yani adı Necati olan bir beyamcanın Ankara'daki Necatibey Caddesinin isminin kendi adından geldiğini açıklaması kabul edilebilir, belli değildir sonuçta hangi Necati olduğu. Ama bu derece ünlü bir müzisyenin bunu yazmasına ne gerek vardır? Bu kendini övmek değil de nedir? Karşı çıktığım şey sokağa Hasan Bey'in isminin verilmesi değildir, aksine bu çok güzel bir gelişmedir ülkemiz adına, müzisyene verilen değerin göstergesidir. Ama bu tanıtımda bunun koca harflerle gözümüze sokulması pek olgun bir hareket değil bence.

"Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN dediği gibi; Türk müziğinin çok sesli müziğe uyarlamasındaki çalışmalarını güçlendirmek için yurtiçi ve yurtdışı konserlerine devam edip basında ve seminerlerde yaptığı konuşmaları ile insanları çok etkilemektedir."

Bakınız burada da Mustafa Kemal Atatürk'ten Hasan Bey'e bizzat gelen bir talimata şehadet ediyoruz. Tamam bu da yanlış yazılmış biliyorum ama aslında eleştirdiğim ana fikir. Yaptığı konuşmalarla etkilediği insanları bırakın biz görelim. Bırakın biz de etkilenelim. Ama bunu sanatçının sayfasından emrivaki bir şekilde öğrenmeyelim.

Bir başka mesele de Hasan Bey'in ödüllerini sergileme merakı. Tamam çok ödül kazanmış olabilir ama, allahaşkına insan sitesine neden şu ödülleri koyar??

8 - Halıcı Midi bilgisayarla beste yarışması 1.lik Ödülü (Mevlana)
51 - Halıcı midi bilgisayarla beste yarışması birinciliği 2001

26 - Diyarbakır Valiligi Ödülü
27 - Urfa Valiliği Ödülü
17 - Eyüp Sultan Fahri Hemşerilik Beratı
16 - Eskişehir Odunpazari Belediyesi Fahri hemserilik Beratı

58 - 45. Doğum yılı Ödülü
47 - Eskişehir Kadın Dayanısma Dernegi Ödülü
50 - Kızılay Çocuk Esirgeme Derneği Gümüş Madalya
39 - Afyon Devlet Hastanesi Teşekkür Belgesi
49 - Darül Aceze Tesekkür Belgesi

Yani.. ne diyeceğimi bilemiyorum. Evet belki bu ödüllerin çok güzel hikayeleri vardır, belki Hasan Bey için değerleri de büyüktür. Ama hepimizin de görebildiği gibi çok da, nasıl desem, hayati olmayan bu ödülleri alt alta dizip "şu kadar ödülüm var" demek olgun bir davranış mı? Yani.. Darül Aceze.. Ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum.

Son olarak da mesajı atan kişi "Bu başlık Hasan Cihat Örter'in yalnızca sanatını,sanatçı kişiliğini konuşmak,tartışmak ve düzeyli bir biçimde eleştirmek için açılmıştır." demiş. Affına sığınarak sanatçı kişiliği hakkında yazdığım bu yazıyı foruma gönderiyorum. Çünkü Hasan Bey'in hal, tavır ve bizlerin eleştirilerine gösterdiği yaklaşımını beğenmiyorum. Müzik adamı olarak ortaya koyduğu niteliklerini sanatçı kimliğine yansıtamadığına inanıyorum. Forumda "nasıl eleştirirsiniz böyle bi adamı olmaz hayır" diye isyan eden insanların eşliğinde açılmış bu tertemiz sayfaya ilk defa bakan birinin bu sanatçı hakkındaki olumsuz şeyleri de bilerek yorum yapmasını ve düşünmesini istiyorum. Amatör bir midi müzik yarışmasına katılıp birinci olan(eh, haliyle) ve bunu gururla sağa sola yazabilen bir Hasan Cihat Örter'i görmek ve ondan soğumak istemiyorum. Ve sırf yeterince kibar olmak ve kendisini kırmamak için hayatımda kullanmadığım bu kelimeleri(sanatçı kimliği,vs.) kullanıyorum, umarım benim de farklı bir insan olduğumu, kendisinin veya hayranlarının fikirlerine iştirak etmesem de haklı olabileceğimi ve eleştirimin az da olsa bir önemi olduğunu kabul eder.

Bir de, yine Hasan Bey'in affına sığınarak, sormak istiyorum; TCDD. DEVLET DEMİR YOLLARI BESTESİ,TRAFİK CANAVARI İLE MÜCADELE DERNEĞİ BESTESİ nedir allahaşkına?!? Very Happy
akinu

MesajTarih: Çrş 06.04.2005 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Vallahi iyi demiş.
vileshome

MesajTarih: Prş 07.04.2005 0:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evil or Very Mad

En son vileshome tarafından Cum 10.06.2005 18:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
zerck

MesajTarih: Prş 07.04.2005 0:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tornado demiş ki:

58 - 45. Doğum yılı Ödülü

müzisyenliğine bir lafım yok ama bu nedir böle ya öldüm gülmekten. Very Happy Very Happy Very Happy
Başa dön
vileshome

MesajTarih: Prş 07.04.2005 9:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evil or Very Mad

En son vileshome tarafından Cum 10.06.2005 18:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Sonraki
1. sayfa (Toplam 11 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız