Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Fretboard Değiştirmek..
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Fretboard Değiştirmek..

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
muazzam

MesajTarih: Pzr 27.02.2005 17:49    Mesaj konusu: Fretboard Değiştirmek.. Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar.
Gitarımın sapı bayağı kalın,çalarken rahatsız edecek derecede ama tonundan ve deseninden memnunum.
Bu aralar gitarı değiştirmeyi düşünmüyorum o yüzden sorayım dedim bir bilen vardır elbet.
Acaba fretboard değiştirmek mümkün müdür,maaliyeti nedir,kaliteli olarak nerelerde yaptırılır,aranızda yaptıran ya da tanıdığı yaptırmış olan var mıdır?
Cevaplarsanız sevinirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Dark-Saga

MesajTarih: Pzr 27.02.2005 23:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nerde yaşıyorsun?
Ustanın bulunduğu şehir fark etmiyor mu?

Fretboard'u değiştirmekten kastının gitarın sapını değiştirmek olduğunu varsayarak konuşursak;

Bence değmez...

Çok rahatsızsan klavye izin verdiği ölçüde revize edilebilir ama riski büyük, yani bir kaç milim traşlama yapılır ancak eğer ağaç beklenen özelliklere sahip bir ağaç değilse sapı eline alma ihtimalinde var!

Çoğu ustanın böyle bir işçilik için riske girceğini düşünmüyorum.

Sıfırdan yaptırsan en aşağı 150-200$ civarı isteyecektir usta, çıkma sap bulma olasılığında düşük.

Eğer sap ölçülendirmesinden anlıyorsan E-Bay de hazır saplar satılıyor ordan uygun değerlerde olanı alman en ekonomik çözüm olur ama riski çok fazla, uymazsa haybeye o kadar masraf yapmış olursun.

Gitarı almadan mutlaka deneyin, gidin çalın denmesinin ana nedenlerinden biride böyle problemleri minimalize etmek.

Rahatsızlık hat safhadaysa biraz para biriktirip 2. el bakmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
muazzam

MesajTarih: Pts 28.02.2005 6:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Adanada yaşıyorum fakat izmir ve ankara da olabilir ustanın bulunduğu şehir.
Haklısın sanırım riskli bir iş gibi görünüyor.
Gitar benim ilk elektro gitarım ve tanıdıktan falan aldığım için,o sıralar da pek bir şey de anlamadığım için gitardan denemeden aldım Smile Çok ucuza aldım fakat,Dod Hard Rock Distortion pedal ile birlikte castilla lg-33 ki üzerinde jackson manyetikler takılı Very Happy(şans) ,2 yıl önce toplam 80$a aldım Smile
Bundan sonra yapacağım alışverişlerde zaten gerekli denemeleri yaparım.
Yardımın için çok sağol.
Başa dön
dust

MesajTarih: Pts 28.02.2005 17:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sapa bu denli ciddi müdahale yerine yeni gitar çok daha mantıklı ve verimli olacaktır. Zaten bu gitarın sesinide direk etkileyeceğinden nasıl sonuç vereceği biraz şansa kalıyor..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
muazzam

MesajTarih: Çrş 02.03.2005 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dust demiş ki:
sapa bu denli ciddi müdahale yerine yeni gitar çok daha mantıklı ve verimli olacaktır. Zaten bu gitarın sesinide direk etkileyeceğinden nasıl sonuç vereceği biraz şansa kalıyor..

Riskli görünüyor ya.
Vazgeçtim bu işten.

Yardımlarınızdan dolayı çook deşekkürler...
Başa dön
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 02.03.2005 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu işlemi castilla'ya mı yapıcaksın..? bence fretboard'u değiştirmek gitardan pahalıya çıkar Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
muazzam

MesajTarih: Prş 03.03.2005 8:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vileshome demiş ki:
bu işlemi castilla'ya mı yapıcaksın..? bence fretboard'u değiştirmek gitardan pahalıya çıkar Smile

Jackson manyetikleri olan bir castilla Razz Mükemmel bi uyum değil mi?
Zaten gitarı ve dod hard rock distortion pedalı 80$ a aldım toplam,freatboard değiştirmek minimum 100 $ Laughing vazgeçtim zaten ya.
Hem riskli hem değmez.Biraz daha sabır sabır sabır... Sonra gelsin yeni gitarlar Very Happy
Başa dön
vileshome
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 03.03.2005 12:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende abanoz yaptırmayı düşünüyorum daha ilerde.. ama tırstığım gitara değerde yaptırmak, yaptırdığıma değicekmi.. Razz
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
cash

Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Prş 03.03.2005 12:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence daha ilerde işler ciddiye binerse kendiniz için özel bir gitar yaptırın kökten çözüm Smile sanıldığı gibide pahalı değil bu olay 1000$ - 1500$ arası mükemmel bir şey çıkar...
Başa dön
muazzam

MesajTarih: Prş 03.03.2005 13:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vileshome demiş ki:
bende abanoz yaptırmayı düşünüyorum daha ilerde.. ama tırstığım gitara değerde yaptırmak, yaptırdığıma değicekmi.. Razz

Bildigim kadariyla abanoz bayagi agir bir agac(diger ismi de "demir agaci imiş").Ve de suda batiyor yani değişik fanteziler yapamazsin o gitarla Razz
(kaynak ekşi sözlük)
cash demiş ki:
Bence daha ilerde işler ciddiye binerse kendiniz için özel bir gitar yaptırın kökten çözüm sanıldığı gibide pahalı değil bu olay 1000$ - 1500$ arası mükemmel bir şey çıkar...

Daha ilerde işler ciddiye binecek ama bi 5-6 yılı var.Ondan önce ibanez veya alabilirsedm esp düşünüyorum.[/url]
Başa dön
AsGoDaS

MesajTarih: Prş 03.03.2005 18:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cash demiş ki:
sanıldığı gibide pahalı değil bu olay 1000$ - 1500$ arası mükemmel bir şey çıkar...

nası abi 1500$ baya bi pahali geldi bana..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cash

Nerden: istanbul ve bursada periyodik olarak siper alırken görebilirsiniz

MesajTarih: Prş 03.03.2005 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ama gitarın malzemesinin ve aksamının senin isteklerin doğrultusunda sana özel ince ince uğraşılıcağını'da düşündüğümüzde 1.000 - 1500$ arası fazlada uçuk bir rakam değil bence , zaten özel yapım olayına girmek için bu işin hakkını vermek lazım...
Hakkını zaten verdiğin zaman gözün hiçbirşeyi görmez iki elin darda olsa yinede bulursun bi çağresini Wink
Başa dön
muazzam

MesajTarih: Prş 03.03.2005 19:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaten özel gitar yaptırdığında ,piyasada daha özel,daha güzel,senin isteklerini daha çok karşılayan(ne demekse artık) bi gitar bulamayacağın için sorun olacağını sanmıyorum.Böyle bir gitarı da ömür boyu kullanırsın herhalde Smile
Yani daha bile ucuza geliyor.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız