| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
s_hifty

Kayıt: Mar 08, 2004 Mesajlar: 3123 Nerden: izmir'in dağlarında çiçekler açar
|
Tarih: Cum 25.02.2005 0:07 Mesaj konusu: Citizen Kane(Yurttaş Keyn) |
|
|
| gelmiş geçmiş en iyi film olarak görülen bu dalda birçok ödül almış bir film nasıl olurda burada başlığı olmaz anlamış değilim |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
futurist Forum Yöneticisi

|
Tarih: Cum 25.02.2005 14:08 Mesaj konusu: |
|
|
Başlığın olmamasını anlamamış olmaktan öte keşke film hakkında bir şeyler yazsaydın s_hifty.
1941 yapımı Orson Welles filmi. İlk profesyonel filmi kabul edilir ve yapım tarihine bakıldığında eski dönem kara filmlerin en başlıcalarındandır. Yüzyılın en önemli filmi gibi bir iddiası da bulunan filmde kendi de oynayıp filmle beraber efsane olmuştur. 2000'li yıllarda oturup izlendiğinde elbette ağır aksak diyenler olacaktır. Film Noir sevenler için ruhsal ve görsel yönden tam bir şölendir.
Film Noir yönetmenlerinden olması bakımından Orson Welles zaten çok sevdiğim biridir ayrıca bu filmle beraber ayrı bir takdire şayandır. Manevi duygular, karanlık ve karamsarlık, illaki fettan kadın, kasvetli ambiyanslar gibi kara film sembollerini bu filmde rahatça görürüz.
Sıkılıp, filmin buhranına dayanamayan ve sonunu kaçıranlar asla anlayamacaklardır filmin asıl hadisesini. Düzen adamlarına ve sisteme çok sıkı göndermeler yapan Welles'in Citizen Kane filminden sonra kişisel sinemaya yöneldiği bilinir ve misyonunu bırakır. Zaten camiaya fazla gelen bir adamdı, sürekli eleştirilmekten bıkmış olsa gerek. Kendini en şanslı saydığı nokta; Rita Haywort'la mutlu bir evlilik yaptı.  _________________ in vertigo you will be...
http://www.domat.gen.tr |
|
| Başa dön |
|
 |
Deadnightwarrior

|
Tarih: Cum 25.02.2005 17:55 Mesaj konusu: |
|
|
Citizen Kane süperdir tabi de,film noir ve Orson Welles deyince 'The Third Man' geldi aklıma
ne güzeldir filmde ilk göründüğü sahne. |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

|
Tarih: Cum 25.02.2005 22:38 Mesaj konusu: |
|
|
gamze senin yazmanı bekledim eheuhe bekleyin güzel bir yazı koyucam buraya |
|
| Başa dön |
|
 |
basilisk

|
Tarih: Cum 25.02.2005 22:55 Mesaj konusu: |
|
|
| orson welles deyince aklıma bay arkadin geliyor..orson wellesin elinden okuduğum iyi bir roman..tavsiye ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
KabaK Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 27.03.2005 23:45 Mesaj konusu: |
|
|
rosebud esprisi duygulandırmıştı beni. _________________ Life can be good with right people.
Andi DERIS |
|
| Başa dön |
|
 |
RoCKooN

|
Tarih: Cum 01.04.2005 18:51 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar izleyelim deyince onları vazgeçirmek için elimden geleni yaptığım,izledikten sonra ise aynı hafta içinde bir kez daha izlediğim film...
Sanırım bir versiyonu daha mevcutmuş,tembellik edip P2P'de arayamadım henüz.. _________________ But it was only fantasy,The wall was too high, as you can see.
No matter how he tried he could not break free.
And the worms ate into his brain... |
|
| Başa dön |
|
 |
s_hifty

|
Tarih: Cmt 02.04.2005 13:59 Mesaj konusu: |
|
|
| oo bir versiyonu daha dediğin sanırım renlendirilmiş halidir ben öyle biliyorum |
|
| Başa dön |
|
 |
kafa-nerde

Kayıt: Aug 23, 2004 Mesajlar: 206 Nerden: suffragette city
|
Tarih: Cmt 02.04.2005 15:16 Mesaj konusu: |
|
|
Hmm fazla bunaltıcı atmosferi yoktu flimin.Fakat böyle hüzünlü sayılan flimleri seviyorum. _________________ kesilmiş. |
|
| Başa dön |
|
 |
|